Alija je bio agent KOS-a

Locked
mire - ložač

#276 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by mire - ložač »

Ovo mi je prvi put da komentarišem nešto na ovom forumu, ali nešto mi jače od mene neda da šutim...

Naime, naslov teme po meni nije na mjestu ( taj čovjek nije među živima ), jer je potekla od čovjeka koji ama baš nema nikakvog osnova da o bilo kome nešto kaže.

Dalje, nisam pobornik velike ljubavi prema bilo kome ko je političar, ali jesam za osnovno poštovanje, jer voljeli mi tog čovjeka ili ne on je ipak legitimno predstavljao BiH, i to kao izabrani predsjednik.
I da Vas sve napomenem da religija nema mjesta u postavkama društvenog života, osim u postavljanju temelja moralnosti i osjećaja odgovornosti pojedinca. Znači to je intima svakoga od nas kad je sam u 4 zida, a ne reklamni paket.

I samo da završim, na teritoriji Bosne i Hercegovine se vodio rat, ne za BIH kao državu, već za opstanak ili nestanak jednog naroda ( danas Bošnjaka do juče Muslimana - neopredijeljenih ,,itd.), ili dva naroda Hrvata i Bošnjaka.

I nikako da se otmem dojmu da su najveći napadači i to najratoborniji oni kojima nije ni jednom fijuknulo iznad ušiju ...... E .....moji heroji..( čast izuzetcima i dužno poštovanje)...
Shoba

#277 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Shoba »

Cinjenica je da smo imali KATASTROFALNO rukovodstvo. Da ne bi ono malo jada i cemera sa ponekom puscicom i pistoljem, adio!
Previse su se kockali sa nama a da nisu ni znali da se kockaju. :cry:
Real Khan

#278 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Real Khan »

Pa stvarno, ako ovo sve što sam ranije pisao nije bilo dovoljno da objasni neke stvari, onda nemam više riječi... Onda stvarno trebam više vjerovati vama braniocima "lika i djela oca nacije" nego samom sebi i svojim očima. I ja bih najsretniji bio kada bih mogao reći da su me Alija i SDA naoružali još 1991. i da se moj narod spremio za odbranu jer je Alija imao cilj da se odbranimo, da je on beskompromisno branio Ustav Republike Bosne i Hercegovine i nikada nije potpisao kapitulaciju na 49% teritorije BiH jer ga niko nije mogao natjerati na to, da nije namjerno sletio na aerodrom da bi se spasila komanda JNA pod Bistrikom (bez obzira na činjenicu da mu je javljeno da ne slijeće na okupirani aerodrom),... ali šta da kažem na sve to... Jednostavno, najbolje je da vas ostavim na miru da i dalje živite u svom slatkom neznanju i dalje branite "neodbranjivo"... Ja sam jednom branio i zajedno sa svojim suborcima odbranio ono neodbranjivo, usprkos svim "greškama" koje je moj tadašnji vrhovni komandant počinio "iz neznanja i iz najboljih namjera". Stvarno, kako me nije stid i sram što više vjerujem svojim očima nego vama gospodo "branioci" ispred skladišta Merhameta i junaci Trezora Narodne banke u kojem je spavao naš "otac nacije" sa "sinom nacije", dok sam ja u isto vrijeme "uživao" po sarajevskim linijama "sav naoružan SDA oružjem koje ja tada nisam vidio, ali je ono bilo tu" (jer vi znate da to oružje nismo skinuli sa neprijatelja i izvukli iz kasarni JNA, a Alijini generali su nas tada nazivali lopovima i kriminalcima).

Eto, izvinjavam se svima ako sam im poremetio patriotska osjećanja jer sam izgleda ja kriv za sve ono što je bespravno ispotpisivao moj tadašnji predsjednik. Izvinut ću vam se opet svima kada sljedbenici Alijine ideologije uskoro potpišu još jednu kapitulaciju (sada onu trajnu) kada se ispregovara budući Ustav BiH... I tada ću valjda opet ja biti kriv... jer šta ja znam, vi ipak znate najbolje i zato branite lik i djelo... A ja sam se izgleda previše "družio" sa četnicima po rovovima pa sam izgleda potpuno skrenuo. Ko će ga znati...
karanana

#279 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by karanana »

pa zar njemu i svima nama ne bi bilo bolje da nije sletio na aerodrom 2. maja? mogo je fino sletiti u zagreb a mi bi ovdje imali zarobljenog kukanjca i tone oruzja. sad kad skontam mozda i jeste bio kosovac, upravo zbog tog dogadjaja, isto ko i ovaj ibran mustafic koji je jedini prezivjeli iz srebrenice, i koji je razmjenjen za puk. aksentijevica. znaci cetnici nam za svoje kvalitetne zarobljene uvaljuju trulez i kosovce. mislim da bi bolje bilo i da nismo pristali na razmjenu 2. maja i fino bi ganic i kljujic bili glavni, a mnogo su sposobniji i konkretniji od alije.
batigol

#280 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by batigol »

eh moj citizen...lahko je pricat tako kad sjedis u sobi i tapkas po kompjuteru...
Citizen-X

#281 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Citizen-X »

batigol wrote:eh moj citizen...lahko je pricat tako kad sjedis u sobi i tapkas po kompjuteru...
U pravu si 100%, a i trehnem ga ponekad.
uvjek dobar gost

#282 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by uvjek dobar gost »

Real Khan wrote:Pa stvarno, ako ovo sve što sam ranije pisao nije bilo dovoljno da objasni neke stvari, onda nemam više riječi... Onda stvarno trebam više vjerovati vama braniocima "lika i djela oca nacije" nego samom sebi i svojim očima. I ja bih najsretniji bio kada bih mogao reći da su me Alija i SDA naoružali još 1991. i da se moj narod spremio za odbranu jer je Alija imao cilj da se odbranimo, da je on beskompromisno branio Ustav Republike Bosne i Hercegovine i nikada nije potpisao kapitulaciju na 49% teritorije BiH jer ga niko nije mogao natjerati na to, da nije namjerno sletio na aerodrom da bi se spasila komanda JNA pod Bistrikom (bez obzira na činjenicu da mu je javljeno da ne slijeće na okupirani aerodrom),... ali šta da kažem na sve to... Jednostavno, najbolje je da vas ostavim na miru da i dalje živite u svom slatkom neznanju i dalje branite "neodbranjivo"... Ja sam jednom branio i zajedno sa svojim suborcima odbranio ono neodbranjivo, usprkos svim "greškama" koje je moj tadašnji vrhovni komandant počinio "iz neznanja i iz najboljih namjera". Stvarno, kako me nije stid i sram što više vjerujem svojim očima nego vama gospodo "branioci" ispred skladišta Merhameta i junaci Trezora Narodne banke u kojem je spavao naš "otac nacije" sa "sinom nacije", dok sam ja u isto vrijeme "uživao" po sarajevskim linijama "sav naoružan SDA oružjem koje ja tada nisam vidio, ali je ono bilo tu" (jer vi znate da to oružje nismo skinuli sa neprijatelja i izvukli iz kasarni JNA, a Alijini generali su nas tada nazivali lopovima i kriminalcima).

Eto, izvinjavam se svima ako sam im poremetio patriotska osjećanja jer sam izgleda ja kriv za sve ono što je bespravno ispotpisivao moj tadašnji predsjednik. Izvinut ću vam se opet svima kada sljedbenici Alijine ideologije uskoro potpišu još jednu kapitulaciju (sada onu trajnu) kada se ispregovara budući Ustav BiH... I tada ću valjda opet ja biti kriv... jer šta ja znam, vi ipak znate najbolje i zato branite lik i djelo... A ja sam se izgleda previše "družio" sa četnicima po rovovima pa sam izgleda potpuno skrenuo. Ko će ga znati...
Svaka čast stariji kolega....

A odgovor na pitanje i ako nije bio on savjetovali su ga i okruživali oni koji su to svakako bili.
Shoba

#283 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Shoba »

mire - ložač wrote: ...na teritoriji Bosne i Hercegovine se vodio rat, ne za BIH kao državu, već za opstanak ili nestanak jednog naroda ( danas Bošnjaka do juče Muslimana - neopredijeljenih ,,itd.), ili dva naroda Hrvata i Bošnjaka.
E vidis ja se nisam borio samo za Bosnjake, i borio sam se u ratu za cjelovitu BiH. Borio sam se za SVE gradjane BiH koji su bili ugrozeni od fasizma. Nazalost, sad ispada da sam pogrijesio i da sam trebao fino 1992ge spirit' preko grane, a ne skakat' po Zuci, Vogosci i Treskavici do zadnjeg dana.
Trebali ste fino posteno bez lavora na pocetku rata reci da ovo nije borba za BiH i da svako ko nije Bosnjak bi trebao da sjedi sa strane i gleda svoja posla, ili barem sjedi u logistici ako bas hoce. Nije posteno zavaravati bilo koga. Trebali ste fino i medjunarodnoj zajednici reci da niste ni za kakvo "multi-kulti" drustvo da znaju s kim imaju posla, pa bi ste dobili odmah mali, fini Bosnjakistan umjesto ovoga, i ne bi bilo tri godine rata, vec par mjeseci i vozdra. Ljudi se satirali odrzavajuci Bosnu u zivotu bez potrebe...

Sva sreca pa je Dejton ipak prisilio sve tri strane na kompromis, pa ima barem neki duh-oblik Bosne kao zemlje gdje zive Bosanci...inace, ne bih ja ni na ovom forumu bio...

A G. Alija Izetbegovic je napravio toliko gresaka da samo budala to ne vidi...
osa

#284 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by osa »

testament wrote:Osa ne budi glup.Kako narod neće biti naivan,kad taj isti alija govori pred sami rat u bosni,a dok je trajao rat u hrvatskoj:"rata u bosni neće biti" :? ,"za rat je potrebno dvoje"(ovo je najveća budalaština koju sam čuo u svom životu,majke mi ni vugdalić veću glupost nebi izvalio)"armija će ČUVATI mir"...
E sad moj osa da je ovo govorio karadžić narod bi se naoružao,ali kad ove IZDAJNIČKE idiotluke izgovara predsjednik i poglavica tvog naroda,šta će narod nego VJEROVATI BUDALI :x
većina naroda vjerovatno i nije vjerovala aliji da rata neće biti, pa oni stoljećima žive na ovim prostorima i znaju kako to ide, a drugo pitanje je šta je bila alternativa, možda je tu problem.
Shoba

#285 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Shoba »

Sad je malo kasno teoretisati...steta je ucinjena. Nadam se da ce ove nove generacije biti pametnije od nas i da ce malo bolje gledati ispred sebe i slusati ko im sta prica.

A ja..ja cu se sad ispaliti, kad vec nisam kad je trebalo..... :run:
Doda37

#286 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Doda37 »

Shoba wrote:Sad je malo kasno teoretisati...steta je ucinjena. Nadam se da ce ove nove generacije biti pametnije od nas i da ce malo bolje gledati ispred sebe i slusati ko im sta prica.

A ja..ja cu se sad ispaliti, kad vec nisam kad je trebalo..... :run:

hahah, ne sekiraj se za bjezaniju, ima novih snaga samo ih jebe jedna stvar, ne znaju kada te pogodi da nema vise LOAD ili SAVE :D
madner

#287 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by madner »

Ma nema toga, igramo MP igre, pravo jebeno kad te pogodi sušiš se 2 minute.
popajic

#288 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by popajic »

mire - ložač wrote:Ovo mi je prvi put da komentarišem nešto na ovom forumu, ali nešto mi jače od mene neda da šutim...

Naime, naslov teme po meni nije na mjestu ( taj čovjek nije među živima ), jer je potekla od čovjeka koji ama baš nema nikakvog osnova da o bilo kome nešto kaže.

Dalje, nisam pobornik velike ljubavi prema bilo kome ko je političar, ali jesam za osnovno poštovanje, jer voljeli mi tog čovjeka ili ne on je ipak1. legitimno predstavljao BiH, i to kao izabrani predsjednik.
I da Vas sve napomenem 2.da religija nema mjesta u postavkama društvenog života, osim u postavljanju temelja moralnosti i osjećaja odgovornosti pojedinca. Znači to je intima svakoga od nas kad je sam u 4 zida, a ne reklamni paket.

I samo da završim,3. na teritoriji Bosne i Hercegovine se vodio rat, ne za BIH kao državu, već za opstanak ili nestanak jednog naroda ( danas Bošnjaka do juče Muslimana - neopredijeljenih ,,itd.), ili dva naroda Hrvata i Bošnjaka.

I4. nikako da se otmem dojmu da su najveći napadači i to najratoborniji oni kojima nije ni jednom fijuknulo iznad ušiju ...... E .....moji heroji..( čast izuzetcima i dužno poštovanje)...
1.Zvanicno je bio predsjednik BiH i zamjera mu se sto se nije tako i ponasao.
2.Slazem se da je religija sasvim privatna stvar,ali se ne slazem da ona postavlja temelje moralnosti.Etika nije proizvod religije,pa su ljudi moralni ili nemoralni sa ili bez religije.
3.Treba pitati borce za sta su se borili.Hiljadu puta smo na ovom istom forumu culi da su se upravo za drzavu BiH borili.
4.Nemam nikakve statisticke podatke,ali mislim da su ogorceni (ne ratoborni!)bas oni kojima je najvise oko usiju fijukalo.Sto bi lendohana kukala kad joj ni onda ni sad nije previse gusto?!
A heroji...pa,oni ne umiru prirodnom smrcu.Zato i nisu medju nama.Ali ono za sta su se borili jeste.
Vozdra raja :-)

#289 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Vozdra raja :-) »

kirby wrote:
Vozdra raja wrote:Citizen,

Ja mogu svoje dijete uciti da je nas Predsjednik branio BiH, voditi ga na bajram namaza(ponosno), a u isto vrijeme ga nahraniti hljebom i znanjem. Ocito si ti zagovornik stereotipa da oni koji idu u dzamiju ne vide dalje od nosa itd... sramota.., mislio sam da je to vrijeme iza nas...

Alija je cijelo vrijeme rata bio u Sarajevu, pod granatama, posjecivao borce na linijala, njemu nemas sta prigovoriti...

I cinjenica je da niko ne zeli da prica o greskama prijeratnog rukovodstva, greskama bosanskih komunista, kojima nije bilo mrsko izjasnjavati se kao srbin, nadijevati djeci srbska imena, ne sunetiti djecu..., to sada nikome ne zapada za oci, ali zapada Alija koji je ostao tu kad je bilo najteze i sa kojim smo odbranili drzavu...

Sramota ...

e bas ste odbranili drzavu.otidji u bl ili zap mostar pa ces vidjeti koliko si je odbranio.ili ako ti je to dakleko odtidji u lukavicu,pa vidi onu tablu dobro dosli u R srpsku.od drzave bosne i hercegovine samo postoji ime.
To nije krivica Alije, nije on kriv sto ostala dva naroda nevole svoju zemlju!!
Ili ti mozda mislis da smo ih sve trebali protjerati iz BiH i na taj naci "pravo" osloboditi drzavu.

Ne okrivljuj Aliju sto su srbi i hrvati posli sa njofrom i slobom, Alija je ostao na svojoj zemlji sa svima onima koji su voljeli BiH, i sa njima je odbranio drzavu!!

A sta ce mo sa komunistima, koji su nas 50 godina ucili bratstvu a onda odlucili da nas pobiju... :x

Za sve je kriv Alija, koji je ostao sa nama kad je bilo najteze i sa kime smo odbranili drzavu, ali nisko nece da spomene prave krivce, one koji su preko noci nabijali kokarde a ranije nas sladili pjesmama o Titu... :-?
signature

#290 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by signature »

alija je najveci izdajnik u historiji Bosne i hercegovine.

#291 Re: Alija je bio agent KOS-a

signature wrote:alija je najveci izdajnik u historiji Bosne i hercegovine.
Image

Nije zar Alija jedini izdajnik, evo na slici ih ima barem 150,000... :-) :lol: :lol: :lol: :P
Shoba

#292 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Shoba »

Uvod u Lisabon je bio presedan za BiH.....drzavni suverenitet je prebacen sa institucija vlasti BiH na tri nacionalna lidera...poslije toga je sve bilo NIZBRDO...IGNORISANJE INSTITUCIJA BIH JE DALO DO ZNANJA DA BIH KAO DRZAVA NE POSTOJI, i da o tome odlucuju Alija, Karadzic(Milosevic) i Boban (Tudjman), a ne GRADJANI BIH!

Hvala g.Izetbegovicu sto je pristao na vaninstitucijsko rjesavanje problema :roll:
popajic

#293 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by popajic »

Meni se cini da se mi vec 12 stranica ponavljamo.Jedna grupa ne bi Aliji nasla nikakvu manu da nas je jos ovoliko izginulo,jer je uvijeki skljucivo neko drugi kriv.Rukovodstvo vlastite drzave,u to doba Izetbegovic,nimalo.
Druga grupa shvata agresiju,ali ne zmiri na "domace" greske.A to ocito nije popularno.Maltene su ovi veci izdajnici od onih stvarnih.
Sad imamo status quo,nema pomaka ni za milimetar,pa onda diskusija postaje suvisna.
Vrijeme ce zasigurno pokazati ko je bio u pravu.Jedino sto se u Bosni cesto kasno progleda.Iskustvo iz nedavne proslosti.
kirby

#294 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by kirby »

Shoba wrote:
mire - ložač wrote: ...na teritoriji Bosne i Hercegovine se vodio rat, ne za BIH kao državu, već za opstanak ili nestanak jednog naroda ( danas Bošnjaka do juče Muslimana - neopredijeljenih ,,itd.), ili dva naroda Hrvata i Bošnjaka.
E vidis ja se nisam borio samo za Bosnjake, i borio sam se u ratu za cjelovitu BiH. Borio sam se za SVE gradjane BiH koji su bili ugrozeni od fasizma. Nazalost, sad ispada da sam pogrijesio i da sam trebao fino 1992ge spirit' preko grane, a ne skakat' po Zuci, Vogosci i Treskavici do zadnjeg dana.
Trebali ste fino posteno bez lavora na pocetku rata reci da ovo nije borba za BiH i da svako ko nije Bosnjak bi trebao da sjedi sa strane i gleda svoja posla, ili barem sjedi u logistici ako bas hoce. Nije posteno zavaravati bilo koga. Trebali ste fino i medjunarodnoj zajednici reci da niste ni za kakvo "multi-kulti" drustvo da znaju s kim imaju posla, pa bi ste dobili odmah mali, fini Bosnjakistan umjesto ovoga, i ne bi bilo tri godine rata, vec par mjeseci i vozdra. Ljudi se satirali odrzavajuci Bosnu u zivotu bez potrebe...

Sva sreca pa je Dejton ipak prisilio sve tri strane na kompromis, pa ima barem neki duh-oblik Bosne kao zemlje gdje zive Bosanci...inace, ne bih ja ni na ovom forumu bio...

Potpisujem,s tim da meni nisu dali da se borim za Bosnu nego me otjerase da se borim protiv Bosne.Jebi ga nit imam pogodno ime a niti sam osunecen.Iskreno nije mi se ni dalo pozdravljati sa selam alejkum.To nije Bosna za koju bih zivot dao.

A ovi sto brane Aliju i njegovu politiku su pristalice Bosnjakistana.Danas je njima pravo dobro u ovo 23% koju kontrolisu Bosnjaci.Ostali dodju samo kao ukras.

#295 Re: Alija je bio agent KOS-a

kirby wrote:
Shoba wrote:

Potpisujem,s tim da meni nisu dali da se borim za Bosnu nego me otjerase da se borim protiv Bosne.Jebi ga nit imam pogodno ime a niti sam osunecen.Iskreno nije mi se ni dalo pozdravljati sa selam alejkum.To nije Bosna za koju bih zivot dao.

A ovi sto brane Aliju i njegovu politiku su pristalice Bosnjakistana.Danas je njima pravo dobro u ovo 23% koju kontrolisu Bosnjaci.Ostali dodju samo kao ukras.
Pa nema veze, sve dok se boris za pravu stranu i pravdu. A znamo da je u tome prednjacila agresorska strana... :skoljka:
Pomoz Bog je nekako pristojnje, jos pogotovo kad se izgovara pred otvaranje artiljeriske vatre na recimo Gorazde.
E za takvu Bosnu se zaista vrijedi boriti, a ne za onu Bosnu u kojoj je bio Vikic, Dudakovic, Delic, Zajko, Nanic... itd...
Sreca pa je bila i druga strana pa su oni posteni, patriote, ljudi, bosanci, junacine..., mogli negdje pribjeci i spasiti svoje glave od islamisticke armije bih koja je palila, zarila, rusila, i ubijala sve pred sobom, a pri tome se boriti za cjelovitu i nezavisnu BiH.
Shoba

#296 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by Shoba »

popajic wrote:Meni se cini da se mi vec 12 stranica ponavljamo.Jedna grupa ne bi Aliji nasla nikakvu manu da nas je jos ovoliko izginulo,jer je uvijeki skljucivo neko drugi kriv.Rukovodstvo vlastite drzave,u to doba Izetbegovic,nimalo.
Druga grupa shvata agresiju,ali ne zmiri na "domace" greske.A to ocito nije popularno.Maltene su ovi veci izdajnici od onih stvarnih.
Sad imamo status quo,nema pomaka ni za milimetar,pa onda diskusija postaje suvisna.
Vrijeme ce zasigurno pokazati ko je bio u pravu.Jedino sto se u Bosni cesto kasno progleda.Iskustvo iz nedavne proslosti.
Svaka diskusija je korisna, pa makar i ovakva.

Ja se najvise bojim da od proslog rata nismo ama bas NISTA naucili. Evo, i sada se sve odlucuje na razini Silajdzic-Dodik, ko sto su nekada diskutovali Izetbegovic-Karadzic. Sve je i dalje U RUKAMA PAR POJEDINACA. Zastrasujuce...

Sve politicke partije su u rukama pojedinaca koji prakticiraju "partijsku disciplinu", terorisuci cijelu drzavu, ne dopustajuci ljudima sa progresivnim idejama da dodju do daha. PARTIJSKA DISCIPLINA je nesto cega se narod u BiH mora odreci. Ne znaci ako si poslanik jedne stranke da MORAS dici ruku na neke amandmane koje tvoja stranka hoce da izglasa, ako imas suprotno misljenje. (stranke kod nas izbacuju clanove koji "ne slusaju"..to samo kod nas ima)

Svi samo slijepo slijede, a nidje mozga. BEKAN...sve go bekan!
king_size

#297 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by king_size »

Prvi put se javljam na ovu temu, a i generalno, pa me naslov odmah unerovozio. Alija Izetbegovic je bio moj predjednik dok sam se borio za sljedece: sebe, porodicu, moj grad, ostale gradove, Bosnu i Hercegovinu (ne spominjem nijedan narod, jer smo bili svi u istom, te mi religija nije vazna koliko njegov odnos spram domovini..., i borio sam se za cjelovitu BiH). Danasnja drzava je daleko od one kojoj sam se nadao, ali tome su doprinijeli mnogi politicari raznih "profesija", nacionalnosti, narodnosti, religije, morala.... No, u vrijeme kad se sve to desavalo, znam da oni koji su imali moc da svojim poptisom podijele Bosnu, nastave ili sprijece rat nisu odlucivali uz flashu viskija (kao pojedini pokojnici) niti su crtali mape na salveticama, ko kakve curice. E, na toj hrabrosti je citavom timu nasih predstavnika cestitam, a da Alija bio KOS-ovac, zasto bi se uopste odrzavali bilo kakvi pregovori, kad su to bili i Tudjman, Milosevic, Karadjic,Gligorov, Bulatovic....
Gospodo koja recitira ovdje neke teze tipa: SBBKBB, nek malo idu i u najgoru mogucu soluciju, tipa nema mene i tebe da suprostavimo misljenja na ovom forumu, i nema Sa-x foruma.
rajvosa^

#298 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by rajvosa^ »

Fair Life wrote:
turban wrote:...
BRATUNAC JE JOS ZA NAGRADU DOZIVIO STRAVICAN ZLOCIN,BRATUNAC I BRATUNACKA SELA.DALI JE ALIJA DAO NALOG ZA OVAJ ZLOCIN???
Mnogi misle da ako ne cine zlo po nekakvom automatizmu bi to trebalo znaciti da cine dobro.

Nego reci ti nama... DA LI JE ALIJA DAO NALOG DA SE BRATUNAC ODBRANI ?
DA LI JE ON KAO VRHOVNI KOMANDANT BiH ARMIJE POKRENUO JEDINICE PREMA BRATUNCU S CILJEM ODBRANE?

Dok je u Srebrenici pokolj bio u toku otimali su se za fotelje. Haris Silajdzic nije htio iz kreveta ustati. (Ne zaboravimo da je vaktile za Ministarstvo odbrane SFRJ obavljao poslove "prevodioca")

Popusti malo...

PS. A ova prica da li je Izetbegovic bio KOS-ovac ?! Nije bio, nije on taj kapacitet, ali je i te kako posluzio KOS-ovcima kao pion. Uostalom oko njega savjetnici (Fikret Muslimovic je bio prvi nacelnik Uprave vojne bezbjednosti u Glavnom stabu) su bili profesionalni KOS-ovci.

UDBA-s najvjerovatnije jeste bio poput onih Cericevih hodza oko kojih se digla frtutma i sve se usutalo.
Mislim da turban zbog njegovih gubitaka (stvarno mi je zao), jednostavno ne moze da svari da su pocinioci zlocina cetnici, a predsjednik Alija nista nije ucinio da to sprijeci. Al ostade Sarajevo, ode Vogosca, a Srebrenica je ionako daleko od Sehera. Vazno je da je Naser izasao da bi dopunjavao "vojno" znanje. Smrdi brate ko tvor. Makar je trebao ispostovat onu "da ce braniti sva mjesta gdje je vecinsko Bosnjacko zivlje". I tu (za)kletvu pogazi.
palermo

#299 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by palermo »

popajic wrote:Meni se cini da se mi vec 12 stranica ponavljamo.Jedna grupa ne bi Aliji nasla nikakvu manu da nas je jos ovoliko izginulo,jer je uvijeki skljucivo neko drugi kriv.Rukovodstvo vlastite drzave,u to doba Izetbegovic,nimalo.
nek si ti i tvoja bratija progledali...............sa vama u sretnu budućnost...............kenjci
zrikavac48

#300 Re: Alija je bio agent KOS-a

Post by zrikavac48 »

Shoba wrote:Hm, da Bosna nije napadnuta....

Sjecam se prvih demokratskih izbora i tadasnje retorike, cak i vezanja zastava sve tri stranke, kao i obecanja da je zulum gotov i da predstoji blagostanje.Sjecam se da su Bosnjaci masovno glasali za SDS i za HDZ, a protiv SDP-a, drazi je bio Karadzic od Durakovica. Sjecam se i prvih pregovora koji su vodjeni oko teritorije, ne oko koncepta vlasti ili resora...samo se TERITORIJA pikala od pocetka. Pa i prvi popis stanovnistva je imao za svrhu prebrojavanje, kao i geografsko zapisavanje teritorija...gdje je ko vecina?...Sjecam se i kada je referendum raspisan, i ko je sta govorio. Sjecam se i kada je Karadzic rekao da ce Muslimana nestati. U svemu tome me cudio nedostatak stvarnog koncepta zajednickog zivota u svim "pobjednickim" strankama. Svako je gledao samo na svoje. SDA nije htjela, kao ni druge nacionalne stranke, da ima bilo kakav prostor za druge, jer bi to bilo "socijalisticki". Sve sto se desilo je , nazalost, ispalo logicno..... :run:

Boldirano je dovoljno BH-patriti i onima koji ne pate od amnezije.
Locked