popajic wrote:
@hercegovac-pravi,
Pitas u cemu je problem alijine islamizacije Armije BIH !!! To pitanje te svrstava u pristrasnog i neobjektivnog sagovornika tim vise sto kao i ostale Alijine pristase tvrdis da je uvijek bio za jedinstvenu,etnicki nediskriminatorsku BIH.VErbalno.Samo verbalno.U praksi totalno druga prica.
7-mu muslimansku je zvao svojim djetetom...ne kompletnu Armiju BIH,samo muslimansku !
Pustao je bliskom haveru ,a fasisti po vokaciji Laticu,da pljuje po mjesanim brakova i po djeci iz takvih brakova.
Bio je prvi koji je osnovao nacionalnu/vjersko-sovinisticku/partiju...valjda za dobrobit BIH
Kazes,nije imao vremena da se bakce sa malim kriminalcima od silnih napora da ocuva narod i drzavu u zivotu
Gdje li ti zivis covjece?
Od momenta kad je malog princa,sina hirliju,ugurao u narodni trezor da se brine o lovi namijenjenoj drzavi - nestajale su milijarde ko snijeg na jugovini ,jer se racuni nikome nisu podnosili.Drzacno se pretvorilo u babovinu.Fabrike se pokupovase za marku,opra se lova ko s poslom,a njegova i jos samo par porodica postadose alfa i beta ove kvazimodo drzave.Smatras ovo pljuvanjem? Ti si onda ili totalno slijep ili totalno ispranog mozga,a mozda i jedan od ovih o kojima govorim.Ti najbolje znas ....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Post ti je prilično dobar, bez nepotrebne patetike i zlobe tako da zaslužuje ozbiljan odgovor.
Pitas u cemu je problem alijine islamizacije Armije BIH !!! To pitanje te svrstava u pristrasnog i neobjektivnog sagovornika tim vise sto kao i ostale Alijine pristase tvrdis da je uvijek bio za jedinstvenu,etnicki nediskriminatorsku BIH.VErbalno.Samo verbalno.U praksi totalno druga prica.
Ono što ti očigledno ne posmatraš iz istog ugla je sljedeće. Da li je početak (i ovo naglašavam po kozna koji put jer istinske islamizacije nikada nije bilo) islamizacije Armije BiH urađen iz Alijinih ličnih ubjeđenja ili je urađen kao strateški potez koji je natjerao MZ da zaustavi rat u BiH ili da bar dozvoli Armiji BiH da se približi nivou opremljenosti na kome su bili ostala dva agresora? Po svemu što je meni poznato iz ogromne količine sada već istorijskog materijala, posrijedi je bila strateška odluka koja je očigledno urodila plodom. Ne zaboravi da su Armiju BiH držali pod
čvrstim embargom skoro 3 godine a dozvoljavano je da prođe samo onoliko naouražanja (koje je bilo debelo plaćeno) koliko je bilo dovoljno da se odbrani ono "malo zemljice Bosne" kako su nam bili zactrali "komšije". Dalje, nema potrebe da me svrstavaš u bilo kakvu grupaciju (i to ponavljam po ko zna koji put) jer nikada nisam bio idolopoklonik političara ili stranke, što se lahko da zaključiti iz moga pisanja ovdje. Ja jednostavno govorim o činjenicama koje su neumoljive i niša na svijetu ih ne može oboriti.
isto tako, ideja "islamizacije" Armije BiH kao strateškog čina NIJE potekla od Alije već od ljudi koji veze imaju sa isalmom haman koliko ja imam veze budizmom, ali je to topik za drugu temu pa da ne idemo u OT.
7-mu muslimansku je zvao svojim djetetom...ne kompletnu Armiju BIH,samo muslimansku !
Pustao je bliskom haveru ,a fasisti po vokaciji Laticu,da pljuje po mjesanim brakova i po djeci iz takvih brakova.
Bio je prvi koji je osnovao nacionalnu/vjersko-sovinisticku/partiju...valjda za dobrobit BIH
Kazes,nije imao vremena da se bakce sa malim kriminalcima od silnih napora da ocuva narod i drzavu u zivotu
Gdje li ti zivis covjece?
I ponovo ne vidim u čemu je problem? Gledao sam veliki broj obraćanja Alije jedinicama Armije BiH, i mogu ti reći da ni u jednom momentu nisam primjetio da pripadnike drugih vjera omalovažava bilo čim ili nepodištaje njihov učinak u borbi za BiH. Pogledaj po youtube..ima klipova koliko poželiš. O Latiću i njegovim baljezgarijama nema potrebe raspravljati, je on nije tema priče. I zadnja rečenica ovog djela tvoga posta je banaliziranje institucije Predsjednika jer se ovim stvarima koje ti nabrajaš ne bave Predsjednici ni u najrazvijenijinm demokratskim društvima a kamo li u državi koja je pred nestankom
Promašio sam dio posta koji se bavi osnivanjem "nacionalnu/vjersko-sovinisticku/partiju" kako je ti nazivaš.
HDZ osnovana još 1989. godine,
Srpski pokret obnove, osnovana 14. marta 1990. u Beogradu
SDA osnovana u Maju 1990
Toliko o tome..bar je ovo lahko provjeriti ili se pljuvačke toliko nakupilo da se mora ispljunuti bez faktualne provjere gdje će pasti?
Od momenta kad je malog princa,sina hirliju,ugurao u narodni trezor da se brine o lovi namijenjenoj drzavi - nestajale su milijarde ko snijeg na jugovini ,jer se racuni nikome nisu podnosili.Drzacno se pretvorilo u babovinu.Fabrike se pokupovase za marku,opra se lova ko s poslom,a njegova i jos samo par porodica postadose alfa i beta ove kvazimodo drzave.Smatras ovo pljuvanjem? Ti si onda ili totalno slijep ili totalno ispranog mozga,a mozda i jedan od ovih o kojima govorim.Ti najbolje znas ....
Ponovo, o Bakiru i njegovim djelima ne treba suditi kroz Aliju, jer ti ljudi koji su krali i kradu ne preslikavaju samu bit Alijine funkcije koju je imao u ratu. Da ponovim možeš otvoriti drugu temu o "lopovlucima" svih gore navedenih pa možemo na tanane o tome razgovarati (btw. imao bih o tome svašta reći) ali ovdje razgovaramo o liku i djelu Alije ne o "liku i djelu" sitnih pajaca koji su uhvatili priliku da se preko noći obogate.
Što setiče pljuvanja, naravno da je pljuvačina jer ne govoriš o Aliji već o drugim ljudima i na taj način koristiš djela drugih ljudi samo da bi napljuvao Aliju. Ovdje se radi o činjenicama a one nisu na tvojoj strani. Ti pričaš o "profiterstvu" "švercu" "krađi" a ja pričam o djelu Alije Izetbegovića. Razlika je ogoromna.
Niti sam slijep (kako bih tipkao?) niti sam ispranog mozga, samo sam odlično informisan i upoznat sa dešavanjima iz tog perioda što i tebi najiskrenije želim. Samo zbog tog što ti ne želiš da saznaš nešto ne mora značiti da se to "nešto" i ne događa. Dakle ignorisanje činjenica neće dovesti do nestanka tih činjenica.