ma šta kažešakcid wrote:Moje komšije Muslimani, još od kraja '91, a naročito od početka '92. bile su naoružane, skoro pa "do zuba", i jako sam se iznenadio početkom aprila kada su počeli da vade i nosaju Kalašnjikove na ramenima i bombe za pojasom, zapravo, kad sam shvatio da je već ranije nastala paravojna, predratna organizacija, i da su formirane manje grupe sa zadacima u načelu...weredsf wrote:Moje komsije Srbi su bili naoruzani do zuba u sred Sarajeva, ja sam bio sokiran na pocetku rata sa onim sto smo nasli nakon njihovog odlaska, da ne govorim koliko su ponijeli sa sobom 92. godine. Oni su otisli sa prvim barakadama, rekao bih organizovanoIako te smatram provokatorom na ovoj temi, a i na nekim drugim, tvoja rečenica koju sam podvukao je ključno pitanje na koje niko ne odgovara, a koje je moglo producirati i raniji završetak i brži oporavak države nakon rata.
Dodatno pitanje glasi: Da li je privremeni odlazak Srba iz Sarajeva ranije dogovoren, da li je opstrukcija njihovog povratka planirana i dogovorena kao reciprocitet?
trebali su ostati nenaoružani,kao jagnjad za klanje
i te puškice i bombice su bile ništa spramonoga što je JNA ostavila četnicima i naoružala ih sa tenkovima, haubicama, VBR-ovima...