Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Locked
Havatar

#351 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Havatar »

smijesni_ste wrote:Pa napisa ti čovjek fino....Velika Srbija je na nekoliko kilometara od Sarajeva... :arrow:
To nije velika Srbija posto nije u sastavu Srbije a da bi bila moraju opet da ratuju 8-)
smijesni_ste

#352 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by smijesni_ste »

Nije samo na papiru, a u stvarnosti je i više od toga.....a jedan od zaslužnih je i gospodin iz naslova teme
Havatar

#353 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Havatar »

smijesni_ste wrote:Nije samo na papiru, a u stvarnosti je i više od toga.....a jedan od zaslužnih je i gospodin iz naslova teme
Da bi bila Velika Srbija mora biti u sastavu Srbije i mora se tom teritorijom upravljati iz Beograda a sad ni nikad nece to biti tako da je taj san srusen
Havatar

#354 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Havatar »

‘Zapad je spriječio Izetbegovića da dobije rat i oslobodi Bosnu’

Image

BiH, Francuska – Istaknuti francuski pisac Bernard Henry-Levy izjavio je da su zapadnjačke zemlje stale na put bosanskom predsjedniku Aliji Izetbegoviću u naletu ka pobjedi u ratu koji je trajao od 1992. do 1995. godine.

Henry-Levy se zatekao u Sarajevu na dan kada se obilježava deseta godišnjica Izetbegovićeve smrti i tom prilikom za Anadolu Agency izjavio da su “zemlje Zapada spriječile Alijinu vojsku da osvoji cijelu Bosnu i Hercegovinu.”
Francuski pisac je takođe istakao da je Evropska unija imala veoma nepravedan odnos prema ovoj zemlji, opisujući Bosnu i Hercegovinu “Jerusalemom Evrope” u kojoj su nastaljenji ljudi različitih kultura, vjera i etničkih grupa.
“EU je izdala Bosnu i Hercegovinu tokom rata i okrenula leđa i zemlji i njenom narodu,” kazao je Henry-Levy i dodao da će ta nepravda biti ispravljena jedino ulaskom Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.
Bernard Henry-Levy je kazao da u Evropi još uvijek postoje različiti stavovi o tome kako neki doživljavaju različite kulture, vjere i nacije, te je dodao: “Ima i onih koji ne žele vidjeti Tursku u Evropskoj uniji, samo zato što većinu njene populacije čine muslimani. Postoje i oni koji se protive multikulturalizmu u Evropi.”
Veći dio svijeta teži ka demokratskim principima, što je razlog zbog kojeg su svrgnuti diktatori u arapskim zemljama, smatra Bernard Henry-Levy. “Za arapske zemlje je to dobar ishod. Međutim, svijet još uvijek ne liči na raj. Još uvijek bjesne ratovi između demokrata i njihovih protivnika,” kazao je francuski pisac.
Podsjetio je da je tranzicija na republički sistem u Francuskoj trajao čitavu eru i rekao kako smatra da će Arapi u demokratske sisteme ući u daleko kraćem vremenu.
Bernard Henry-Levy je francuski intelektualac i pisac, jevrejskog porijekla. Jedan je od lidera pokreta ”Nouveaux Philosophes” (Novi filozofi) osnovanog davne 1976. godine.
(AA)
LaBomba

#355 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by LaBomba »

Bosnjaci moraju odbaciti kult Alije Izetbegovica pod hitno i pogledati sta i kako je oko njih. Meni je dovoljno kada samo vidim koliko dejtonski mediji namecu kult o Aliji, i kada uporedis to sa stvarnoscu. Pogledajte samo onu djecu iz Konjevic Polja u satorima ispred predsjednistva, pa samo to nam govori sta je to napravio "nas" Alija. Bosnjacima je izgleda lakse smisljati raznorazne izgovore i opravdanja za covjeka koji im je zabijao noz u ledja i koji im je podjelio (a non stop se ponavlja da je sacuvao) drzavu, nego da pogledaju istini u oci, a i ona najcrnja istina je bolja nego ovaj lazni kult kojeg nam dejtonci serviraju.
Mi sami za sebe znamo reci da smo glup narod, pa zasto onda ne biti iskren sam prema sebi i priznati sebi da smo prevareni i izdani. Mene od Srba ne cudi nista vise, njihovo laganje, obmanjivanje, manipulisanje, pa na sta je onda bio jedan posrbica Alija? Isto kao sto je Karadzic lagao citav svijet i to dok ga snimaju svjetski mediji, kako su oni zrtve dok s brda teskom artiljerijom gadjaju Sarajevo, tako je jedan posrbica Alija nama odglumio "muslimana" i neznam ni ja sta je vise on predstavljao, a njegovi potezi sve i jedan isli na ruku Srbima. Ima li ko objasnjenja za ovo? Vidim bila je otvorena tema o Aliji i niko ne komentarise sve ono sto je razotkriveno u vezi Alije, nego se papagajski ponavljau mantre "dobar covjek, slab politicar" (pa koji ces mi k...c onda na celu drzave tolike godine), zatim "o mrtvima sve najbolje" (pa hocem li hvalospjeve o Hitleru, a moze i MIlosevicu mozda?).
Alija Izetbegovic je odradio velike poteze za veliko-srpski projekat, i zna se cime ga to cini, a glupaci neka ga jos slave u ono par enklava sto je ostalo od drzave.
theTruePath

#356 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by theTruePath »

LaBomba wrote:Bosnjaci moraju odbaciti kult Alije Izetbegovica pod hitno i pogledati sta i kako je oko njih. Meni je dovoljno kada samo vidim koliko dejtonski mediji namecu kult o Aliji, i kada uporedis to sa stvarnoscu. Pogledajte samo onu djecu iz Konjevic Polja u satorima ispred predsjednistva, pa samo to nam govori sta je to napravio "nas" Alija. Bosnjacima je izgleda lakse smisljati raznorazne izgovore i opravdanja za covjeka koji im je zabijao noz u ledja i koji im je podjelio (a non stop se ponavlja da je sacuvao) drzavu, nego da pogledaju istini u oci, a i ona najcrnja istina je bolja nego ovaj lazni kult kojeg nam dejtonci serviraju.
Mi sami za sebe znamo reci da smo glup narod, pa zasto onda ne biti iskren sam prema sebi i priznati sebi da smo prevareni i izdani. Mene od Srba ne cudi nista vise, njihovo laganje, obmanjivanje, manipulisanje, pa na sta je onda bio jedan posrbica Alija? Isto kao sto je Karadzic lagao citav svijet i to dok ga snimaju svjetski mediji, kako su oni zrtve dok s brda teskom artiljerijom gadjaju Sarajevo, tako je jedan posrbica Alija nama odglumio "muslimana" i neznam ni ja sta je vise on predstavljao, a njegovi potezi sve i jedan isli na ruku Srbima. Ima li ko objasnjenja za ovo? Vidim bila je otvorena tema o Aliji i niko ne komentarise sve ono sto je razotkriveno u vezi Alije, nego se papagajski ponavljau mantre "dobar covjek, slab politicar" (pa koji ces mi k...c onda na celu drzave tolike godine), zatim "o mrtvima sve najbolje" (pa hocem li hvalospjeve o Hitleru, a moze i MIlosevicu mozda?).
Alija Izetbegovic je odradio velike poteze za veliko-srpski projekat, i zna se cime ga to cini, a glupaci neka ga jos slave u ono par enklava sto je ostalo od drzave.

Zasto je Alija posrbica? o cemu ti ? sta je problem?
Havatar

#357 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Havatar »

theTruePath wrote:
LaBomba wrote:Bosnjaci moraju odbaciti kult Alije Izetbegovica pod hitno i pogledati sta i kako je oko njih. Meni je dovoljno kada samo vidim koliko dejtonski mediji namecu kult o Aliji, i kada uporedis to sa stvarnoscu. Pogledajte samo onu djecu iz Konjevic Polja u satorima ispred predsjednistva, pa samo to nam govori sta je to napravio "nas" Alija. Bosnjacima je izgleda lakse smisljati raznorazne izgovore i opravdanja za covjeka koji im je zabijao noz u ledja i koji im je podjelio (a non stop se ponavlja da je sacuvao) drzavu, nego da pogledaju istini u oci, a i ona najcrnja istina je bolja nego ovaj lazni kult kojeg nam dejtonci serviraju.

Citav njegov tekst staje u jednu recenicu " Mir mir mir Alija je kriv"
LaBomba

#358 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by LaBomba »

Havatar wrote:

Image

BiH, Francuska – Istaknuti francuski pisac Bernard Henry-Levy izjavio je da su zapadnjačke zemlje stale na put bosanskom predsjedniku Aliji Izetbegoviću u naletu ka pobjedi u ratu koji je trajao od 1992. do 1995. godine.

Henry-Levy se zatekao u Sarajevu na dan kada se obilježava deseta godišnjica Izetbegovićeve smrti i tom prilikom za Anadolu Agency izjavio da su “zemlje Zapada spriječile Alijinu vojsku da osvoji cijelu Bosnu i Hercegovinu.”
Francuski pisac je takođe istakao da je Evropska unija imala veoma nepravedan odnos prema ovoj zemlji, opisujući Bosnu i Hercegovinu “Jerusalemom Evrope” u kojoj su nastaljenji ljudi različitih kultura, vjera i etničkih grupa.
“EU je izdala Bosnu i Hercegovinu tokom rata i okrenula leđa i zemlji i njenom narodu,” kazao je Henry-Levy i dodao da će ta nepravda biti ispravljena jedino ulaskom Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.
Bernard Henry-Levy je kazao da u Evropi još uvijek postoje različiti stavovi o tome kako neki doživljavaju različite kulture, vjere i nacije, te je dodao: “Ima i onih koji ne žele vidjeti Tursku u Evropskoj uniji, samo zato što većinu njene populacije čine muslimani. Postoje i oni koji se protive multikulturalizmu u Evropi.”
Veći dio svijeta teži ka demokratskim principima, što je razlog zbog kojeg su svrgnuti diktatori u arapskim zemljama, smatra Bernard Henry-Levy. “Za arapske zemlje je to dobar ishod. Međutim, svijet još uvijek ne liči na raj. Još uvijek bjesne ratovi između demokrata i njihovih protivnika,” kazao je francuski pisac.
Podsjetio je da je tranzicija na republički sistem u Francuskoj trajao čitavu eru i rekao kako smatra da će Arapi u demokratske sisteme ući u daleko kraćem vremenu.
Bernard Henry-Levy je francuski intelektualac i pisac, jevrejskog porijekla. Jedan je od lidera pokreta ”Nouveaux Philosophes” (Novi filozofi) osnovanog davne 1976. godine.
(AA)

Ma da uvijek izgovori, i misljenja tamo nekog stranca koji zna o BiH isto ko i ja o Novom Zelandu. Kad je iko ikada pitao bosnjacki narod sta misle o Aliji, kad je iko ikada pitao borce?
Havatar

#359 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Havatar »

LaBomba wrote:
Havatar wrote:

Image

(AA)

Ma da uvijek izgovori, i misljenja tamo nekog stranca koji zna o BiH isto ko i ja o Novom Zelandu. Kad je iko ikada pitao bosnjacki narod sta misle o Aliji, kad je iko ikada pitao borce?
Ovo ti je objasnjenje zbog cega je nastala RS a narod i borci su pokazali sta misle o Aliji
LaBomba

#360 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by LaBomba »

Havatar wrote:
theTruePath wrote:

Citav njegov tekst staje u jednu recenicu " Mir mir mir Alija je kriv"

Alija Izetbegovic-covjek bez kojeg nebi bilo izdrkotine zvane "republika srpska" na pola teritorije RBiH. Jeli ikada ikome Alija objasnio zasto je ukinuta Republika BiH, a genocidnoj tvorevini bez ikakvog problema dat status republike? I to je potez covjeka cija je duznost bila braniti suverenitet drzave? Nemoj me replicirat, i ubjedjivat i ispitivat. Ovde sam iznio svoje misljenje isto kao sto ga imate pravo iznjeti vi, cuvari kulta Alije.
Last edited by LaBomba on 20/10/2013 21:00, edited 1 time in total.
_majevica_

#361 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by _majevica_ »

Dovoljno je pogledati sta su Bosnjaci imali prije Dejtona a sta poslije Dejtona.
LaBomba

#362 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by LaBomba »

_majevica_ wrote:Dovoljno je pogledati sta su Bosnjaci imali prije Dejtona a sta poslije Dejtona.

To pitanje je relevantno jedino ako postavis sta su Bosnjaci imali na kojem dijelu BiH, a sta imaju sada, ane iz sarajevske perspektive. Vi u Sarajevu imate sve, a oni iz Knjevic Polja imaju instuticijalno posrbljavanje, i to bi naravno trebalo biti ok po vama iz vase sarajevske perspektive.
Bodkin

#363 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Bodkin »

Styling wrote:
Bodkin wrote:
Styling wrote:
Ne govorim napamet. U banci u kojoj radim oni su vecina. A banka je strana i ima poslovnice i u FBiH i u RS-u. U RS-u nemamo ni jednog zaposlenog Bosnjaka od 130 radnika a u upravi u Sarajevu ih je oko 30%, neki su ostali ovdje u ratu a neki su dosli poslije rata iz drugih gradova. I, vecinom zive u Istocnom Sarajevu jer im je tamo zivot jeftiniji i "zive sa svojima" (kako rece jedan moj kolega)
uh oni su vecina, isto kao da o zombijima govoris. nego reci ti meni kazes li ti njima u lice nekad da tebi smeta sto su oni tu vecina? u gradu u kojem su odrasli i ostali i u ratu? nego drugo pitanje, jel ti fakat mislis da banka zaposljava po nacionalnom kljucu do te mjere? znaci banka sad trazi radovana i jovana? i treca stvar, bio sam i ja u banci. u jednom odjelu bar 30% nebosnjaka, a u drugom 1% nebosnjaka. i na kraju, jel to problem sto ih je 30%? da ti meni kazes u rs-u nema ni jedan bosnjak pa da ih pljujemo skupa al ovako...
Ne. Ne. I ne! Nemam nista protiv "njih" (ne znam kako da ih drugacije oslovim), nego pokusavam da kazem da teorija o njihovom prisilnom napustanju grada, ugrozenosti i prica o Sarajevu kao o Teheranu ne pije vode. Mozda ih po popisu u gradu nema toliko ali ih puno vise ovdje radi i zaradjuje hljeb.
slazem se, onda se nismo razumjeli. mislim bilo je toga naravno. bilo je i pritisaka, a bilo je i odlaska iz razloga sto se nekima nametanje identiteta ne svidja ( govorim o odlascima iza rata).mada mislim da je danas srbima u sarajevu puno bolje nego npr bosnjacima u mostaru ili bl ali i to sve u odredjenim granicama. ajde necemo dalje, nije tema
Danguba

#364 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Danguba »

LaBomba wrote:

hoces da kazes da si ti bio borac???
theTruePath

#365 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by theTruePath »

Uskoro ce ostatak komunista tvrditi da je Alija kriv za genocid,sve polako uzimaju srpsku propagandu.Ali hvala Bogu sve ih je manje,ovo su zadnji trzaji
zavrzlama

#366 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by zavrzlama »

Rahmetli Alija je bio razapet izmedju zapadnih laznih saveznika i istocnih neprihvatljiih saveznika....Alija je skontao da zapad ne zeli da Bosnaci i Hercegovci vojno pobijede agresore na BIH,i znao je da ako zeli da sacuva bosnjake od bioloskog nestanka da prepusti zapadu kreiranje BIH...izbor je bio,nestanak bosnjaka ili ostanak bosnjaka pod kontrolom srba i hrvata....Alija je izabrao ovo drugo...ostatak price znamo....po meni hvala mu na izboru,bolje se dalje boriti za normalnu BIH sa 2 miliona bosnjaka u ovakvoj BIH,nego sa 1 milionom ili manje u ? BIH.....kad sam sebe uzmem i stavim u poziciju Alije,neznam sta bi bolje uradio u onim okolnostima...ja Aliji jedino ne mogu oprostiti bezpotrebu islamizaciju ARBIH,jer udvaranje nekim arapski emisarima nas je vise kostalo nego sto smo koristi imali.mada je i islamizacija ARBIH bila iznudjen potez 1993-e,kao posljedni adut da bi zapad nesto preduzeo....
theTruePath

#367 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by theTruePath »

zavrzlama wrote:Rahmetli Alija je bio razapet izmedju zapadnih laznih saveznika i istocnih neprihvatljiih saveznika....Alija je skontao da zapad ne zeli da Bosnaci i Hercegovci vojno pobijede agresore na BIH,i znao je da ako zeli da sacuva bosnjake od bioloskog nestanka da prepusti zapadu kreiranje BIH...izbor je bio,nestanak bosnjaka ili ostanak bosnjaka pod kontrolom srba i hrvata....Alija je izabrao ovo drugo...ostatak price znamo....po meni hvala mu na izboru,bolje se dalje boriti za normalnu BIH sa 2 miliona bosnjaka u ovakvoj BIH,nego sa 1 milionom ili manje u ? BIH.....kad sam sebe uzmem i stavim u poziciju Alije,neznam sta bi bolje uradio u onim okolnostima...ja Aliji jedino ne mogu oprostiti bezpotrebu islamizaciju ARBIH,jer udvaranje nekim arapski emisarima nas je vise kostalo nego sto smo koristi imali.mada je i islamizacija ARBIH bila iznudjen potez 1993-e,kao posljedni adut da bi zapad nesto preduzeo....
Po cemu je islamizirao armiju?
zavrzlama

#368 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by zavrzlama »

theTruePath wrote:
zavrzlama wrote:Rahmetli Alija je bio razapet izmedju zapadnih laznih saveznika i istocnih neprihvatljiih saveznika....Alija je skontao da zapad ne zeli da Bosnaci i Hercegovci vojno pobijede agresore na BIH,i znao je da ako zeli da sacuva bosnjake od bioloskog nestanka da prepusti zapadu kreiranje BIH...izbor je bio,nestanak bosnjaka ili ostanak bosnjaka pod kontrolom srba i hrvata....Alija je izabrao ovo drugo...ostatak price znamo....po meni hvala mu na izboru,bolje se dalje boriti za normalnu BIH sa 2 miliona bosnjaka u ovakvoj BIH,nego sa 1 milionom ili manje u ? BIH.....kad sam sebe uzmem i stavim u poziciju Alije,neznam sta bi bolje uradio u onim okolnostima...ja Aliji jedino ne mogu oprostiti bezpotrebu islamizaciju ARBIH,jer udvaranje nekim arapski emisarima nas je vise kostalo nego sto smo koristi imali.mada je i islamizacija ARBIH bila iznudjen potez 1993-e,kao posljedni adut da bi zapad nesto preduzeo....

theTruePath

_majevica_

#369 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by _majevica_ »

LaBomba wrote:
_majevica_ wrote:Dovoljno je pogledati sta su Bosnjaci imali prije Dejtona a sta poslije Dejtona.

To pitanje je relevantno jedino ako postavis sta su Bosnjaci imali na kojem dijelu BiH, a sta imaju sada, ane iz sarajevske perspektive. Vi u Sarajevu imate sve, a oni iz Knjevic Polja imaju instuticijalno posrbljavanje, i to bi naravno trebalo biti ok po vama iz vase sarajevske perspektive.
Ovaj post zvuci kao Alija je kriv za sve danasnje dogadjaje u BiH.Alija je kriv sto politicari ne mogu da se dogovore u BiH?
theTruePath

#370 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by theTruePath »

zavrzlama wrote:
theTruePath wrote:

theTruePath

zavrzlama

6615

hajde sad odgovofri na moje pitanje
Danguba

#371 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Danguba »

kolega, bili smo u istom korpusu i ja se ne sjecam da me neko na bilo sta tjerao. pozdravljalo se onako kako ko hoce, u dzamiju, crkvu se islo kada ko hoce...ali ako pogledas taj period beznadja '93-'94 god. jedino sto je ostalo da se Bogu pomolimo jer nas je covjek izdao.

u tom periodu upravo taj arapski i turski lobi iznudili su americko vece angazovanje (a ne europsko) i to je ona pomoc koju smo osjetili. da prestane ubijanje neduznog naroda jer ako pogledas protiv kakve smo vojne sile ratovali i kakvu su imali logistiku, umirali bi u ubjedjenju da ih mozemo poraziti.

mudzahedine ne bih nikako komentarisao jer su nam podmetnuti.
Tessaract

#372 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Tessaract »

Styling wrote:
Niko ih nije protjerao. Sami su otisli, kupili muslimanske kuce u Podrinju, Bijeljini i drugdje u RS-u za kikiriki a onda za velike pare prodavali svoje stanove u Sarajevu. Oni koji su ostali su dobro uhljebljeni po drzavnim institicijama, bankama, nevladinim organizacijama, itd.
Alfons Kauders wrote: Da, upravo to. U martu 1996. U reziji srpskih politicara.
Типична двострука мерила Бошњака испуњених мржњом према српском народу. Када се Бошњаци однекуд протерају то је злочин, етничко чишћење, геноцид итд. ,али када се исто почини над Србима, онда су Срби сами себе протерали тј. колективно полудели и из чистог мира напустили своје домове да би живели као избеглице. Без обзира да ли се ради о "Олуји", рату у БиХ или терористичкој кампањи ОВК на Космету, никад нико није протеривао Србе него су они, ето, "отишли". Макар мало доследности вам не би шкодило. Количина двоструких мерила које користите боде очи.
Havatar

#373 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by Havatar »

Tessaract wrote:
Styling wrote:
Niko ih nije protjerao. Sami su otisli, kupili muslimanske kuce u Podrinju, Bijeljini i drugdje u RS-u za kikiriki a onda za velike pare prodavali svoje stanove u Sarajevu. Oni koji su ostali su dobro uhljebljeni po drzavnim institicijama, bankama, nevladinim organizacijama, itd.
Alfons Kauders wrote: Da, upravo to. U martu 1996. U reziji srpskih politicara.
Типична двострука мерила Бошњака испуњених мржњом према српском народу. Када се Бошњаци однекуд протерају то је злочин, етничко чишћење, геноцид итд. ,али када се исто почини над Србима, онда су Срби сами себе протерали тј. колективно полудели и из чистог мира напустили своје домове да би живели као избеглице. Без обзира да ли се ради о "Олуји", рату у БиХ или терористичкој кампањи ОВК на Космету, никад нико није протеривао Србе него су они, ето, "отишли". Макар мало доследности вам не би шкодило. Количина двоструких мерила које користите боде очи.
Znaci Krajisnik pozove Srbe da napuste Sarajevo oni to ucine i onda Bosnjaci krivi :?: :-)
zavrzlama

#375 Re: Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne"?

Post by zavrzlama »

zavrzlama

6615

hajde sad odgovofri na moje pitanje
[/quote]

uveo vjerske pozdrave i hodze u komande brigada,,,,,osnovao par brigada "Mullimanska ova i ona" stavio u neugodan polozaj nebosnjake(recimo u mojoj jedinici)...islamizacija je bila samo u nekim dijelovima BIH(srednja bosna)...mada nuikad nije bila prihvacena od 90% bosnjaka ....
Locked