Alija i Adil Kos - ovci!

Dali je ovo istina?

Da
8
38%
Ne
9
43%
Nemam blage veze
4
19%

Total votes: 21

hadis

Post by hadis »

Ma daaaaj nemojte se prospati s tim glupim izjavama tipa Alija nije odbranio BiH!Pa naravno da nije, gdje si ti to vidio jos da predsjednik ide ratovati???
Dayton mi znamo svi kako je potpisan, i zasto je potpisan!
Zasto se nikad nisi zapitao sta bi bilo da je kojim slucajem bila obratna situacija!Npr. da su *etnici usli u Bihac prije nego je krenula ofanziva, ili da su probili linije oko Sarajeva???
Pa zar mislis da bi tad neko nudio Dayton srpskim celnicima???
Naravno da ne, jer cijeloj evropi i svijetu je BiH trn u oku samo zbog nas 2,5 miliona muslimana!Upamti da je Evropa htjela da nas se rijesi i cutali su 3,5 punih godina, precutali su cak i Srebrenicu, a o ostalim zlocinima necu ni govoriti, al zato kad je krenula BH ofanziva odmah se otislo pregovarati u USA!ZASTO???

Daj bolan, kakav Alija i KOS!Pa taj covjek je bio fundamentalist i terorist u toj drzavi za koju bi on eto ko fol trebao biti KOS-ovac!PA gdje ce on u te vode, kad znate i sami da se taj covjek nije znao ni kruha posteno najesti!On jest bio nas predsjednik, al on je najmanje odluka sam donosio!
Mozda je ipak bilo KOS-ovaca oko njega, ali on sam sigurno nije bio!
Prenj

Post by Prenj »

hadis wrote:Ma daaaaj nemojte se prospati s tim glupim izjavama tipa Alija nije odbranio BiH!Pa naravno da nije, gdje si ti to vidio jos da predsjednik ide ratovati???
Dayton mi znamo svi kako je potpisan, i zasto je potpisan!
Zasto se nikad nisi zapitao sta bi bilo da je kojim slucajem bila obratna situacija!Npr. da su *etnici usli u Bihac prije nego je krenula ofanziva, ili da su probili linije oko Sarajeva???
Pa zar mislis da bi tad neko nudio Dayton srpskim celnicima???
Naravno da ne, jer cijeloj evropi i svijetu je BiH trn u oku samo zbog nas 2,5 miliona muslimana!Upamti da je Evropa htjela da nas se rijesi i cutali su 3,5 punih godina, precutali su cak i Srebrenicu, a o ostalim zlocinima necu ni govoriti, al zato kad je krenula BH ofanziva odmah se otislo pregovarati u USA!ZASTO???
...
Naravno da predsjednik ne ide ratovati, ali predsjednik treba da pokaze svojim licnim primjerom kako se treba boriti i zrtvovati za domovinu.
Kao sto je npr. sin Winstona Churchilla bio clan SAS-a u II svjetskom ratu i ucestvovao u brojnim opasnim akcijama. Ili kao sto je npr. Titov sin Zarko ostao bez ruke u II svjetskom ratu ...
Sta je svojim primjerom u ratu porucio nas prvi Predsjednik Predsjednistva?
Da mu je njegova porodica mnogo vaznija i od drzave i od naroda na cijem je celu!

A sto se tice ratnih zbivanja u ljeto i jesen 1995., za razbijanje magle ti preporucujem da procitas knjigu R. Holbrooka "To End a War", ili kako je USA odigrala partiju saha 1995. godine sa zavadjenim balkanskim plemenima.
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Prenj wrote: Dejton i dva entiteta jesu tuzna mjera neuspjeha i Alije i Harisa u vodjenju zemlje.
Prenj

A jeli ti smatras da je neuspjeh to sto smo uspjeli da se goloruko odbranimo od dva vanjska, jednog unutrasnjeg, i svjetskog(nemara) neprijatelja! Odbrana Bosne je cudo, a ti smatras izgleda da smo mi bili jaci od JNA armije! :-?

A kad vec spominjes Dejton i Aliju, pa hvala Bogu pa smo dozivjeli dejton. Moglo se sve zavrsiti 1992, -da smo kapitulirali.

Za mene je naj veci uspjeh Alije I Harisa taj, sto Bosana i dalje postoji, a svi znamo sta su nam pripremali prije rata! Ma kakva god da je ona, ipak postoji, i takva je mnogo bolja od Velike srbije!

Ali izgleda, da nekim ljudima jos uvjek nije jasno ko je sa kakvim sredstvima napadao a ko je sa kakvim sredstvima branio drzavu i narod!
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

...sasvim razuman potez senada abdica.. 8) .covjek koji primi nagradu koja nosi stembilj jednog od osnivaca SDS-a,i covjek koji je najcitiraniji bosnjak na cetnickim i ustaskim sajtovima razumljivo je da ima svoju ciljanu grupu,koja guta ove odrone ..
mada scepo je nas kos-ovac :D:D ,pa mozda ima info iz prve ruke.:D:D mislim to ...kaka je Aljo sam sebe dva puta hapsio,osudjivo i sl.potezi ocito zeljni paznje... :D :D ....

obzirom na slab odziv na temu.....prno je u shishu izgleda :zzzz:
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

... :zzzz: Uh taj Alija, da ga barem nije bilo, ...mogli smo se odbraniti vec u prvim danima, ili mogli smo cak sada zivjeti u prosperitetu i Velikoj SrbijI, na celu sa cica-socijal-slobinoj partiji :D . ..Eh kud ne kapitulirasmo!
Samo ne znam, dali bi svi zivjeli u jednoj ili vise masovnih grobnica 8) :-D !

A Senad Abdic, pa on se sada nebi trebao lijeciti od depresije i alkoholizma, ..eeeeh, da barem Alije nije bilo... :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Nije on bio KOS-ovac ?!

On je SHEHID ?

:lol:
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Fair Life wrote:Nije on bio KOS-ovac ?!

On je SHEHID ?

Jasta nego.

Ubio ga je zapocet sudski proces u Haagu.
vesela

Post by vesela »

Al-aqsa wrote:1941
Drugacije prilike, a i Alija tada nije bijo predsjednik BiH.

Iza Alije je ostala Bosna i Hercegovina, ma kakva god da je ona, ipak je bolje od Velike Srbije!!

ne prebrojah koliko puta si spomenuo veliku srbiju, ali je ocito da ti je najbitnije porediti bih sa njom :shock: ...poznajes li neku drugu, slucajno bolju, drzavu pa da napravis poredjenje :?
Fair Life

Post by Fair Life »

vesela wrote:
Al-aqsa wrote:1941
Drugacije prilike, a i Alija tada nije bijo predsjednik BiH.

Iza Alije je ostala Bosna i Hercegovina, ma kakva god da je ona, ipak je bolje od Velike Srbije!!
ne prebrojah koliko puta si spomenuo veliku srbiju, ali je ocito da ti je najbitnije porediti bih sa njom :shock: ...poznajes li neku drugu, slucajno bolju, drzavu pa da napravis poredjenje :?
Mozel' Albanija ??
novel

Post by novel »

http://video.google.com/videoplay?docid ... 9&q=kosovo
Mozel' Albanija ??
ne moRe! Kosovo moze :-)
Prenj

Post by Prenj »

Al-aqsa wrote:
Prenj wrote: Dejton i dva entiteta jesu tuzna mjera neuspjeha i Alije i Harisa u vodjenju zemlje.
Prenj

A jeli ti smatras da je neuspjeh to sto smo uspjeli da se goloruko odbranimo od dva vanjska, jednog unutrasnjeg, i svjetskog(nemara) neprijatelja! Odbrana Bosne je cudo, a ti smatras izgleda da smo mi bili jaci od JNA armije! :-?

A kad vec spominjes Dejton i Aliju, pa hvala Bogu pa smo dozivjeli dejton. Moglo se sve zavrsiti 1992, -da smo kapitulirali.

Za mene je naj veci uspjeh Alije I Harisa taj, sto Bosana i dalje postoji, a svi znamo sta su nam pripremali prije rata! Ma kakva god da je ona, ipak postoji, i takva je mnogo bolja od Velike srbije!

Ali izgleda, da nekim ljudima jos uvjek nije jasno ko je sa kakvim sredstvima napadao a ko je sa kakvim sredstvima branio drzavu i narod!
Pa kad uporedis BiH sa druge dvije, takodjer uoci rata goloruke zemlje, koje je ista JNA napadala, Slovenijom i Hrvatskom, i nismo tako dobro prosli. S tim da u rat, za razliku od njih, BiH ulazi KAO MEDJUNARODNO PRIZNATA ZEMLJA.
Joni

Post by Joni »

BigBalabuto wrote:
sule_krug wrote:
kub lajkan wrote: Znas ono... lakse metar u guzicu, nego cent u glavu...

Ocito ne razumijes duh provincije... Ne mislim da su ljudi tamo losi, ali oni koji su dozvolili da budu "provincijalci u dusi" su malo tezi slucaj...

Lakse ti je zaustaviti kisu da pada...
potpuneo se slazem stobom, al znam masu t e raje tamo koja nisu bas provincijalci, al valjda se ljudi pozabavili o sebi pa ih nigdje. najvise nekih islamista, i njihov je odgovor uvijek i na sve islam. nerazumijem kako ljudi mogu postati takvi preko noci.al sto je nagore sto ti rece, lakse metar u guzicu nego milimetar u glavu. bugojno nije bio bs provincija lai sada definitivno jest, i ljud su primitivni.pa sam kontoda vas pozovem da pokazemo tim ljudima kako ostali ljudi misle i kako se osjecaju.
Lipi moj mladi prijatelju,

Nemoj se sekirati, ljude je strah da razmišljaju svojom bašunom što će reći glavom. Koprivnica je blizu, puna onih još neotstreljenih Titovh međeda, koji su dugovjećni. I danas kao i nekad u doba Tita bili su zaštićeni,u ono doba, samo je na neke bio uperen prst sudbine koji su mogli biti pod nišanom. I paf mede više mema pa i straha nestane.
Ovo o apstinenciji intelektualne sredine nije samo pojava u provinciji to je opšte stanje i onim sredinama koji navodno imaju intelektualne elite, koje pragmatično razmišljaju, spojiti ugodno sa korisnim, šta ih briga za one za koje bi trebali preuzeti odgovornost.
najveci pa i za okolinu najpogubniji "provincijalci" u dusi , u glavi i na jeziku su vec odavno nosioci najvisih diploma i disertacija , amademci , doktori,profesori ... komunisticki obrazovni sistem je najveci broj intelektualaca ostavio u duhovnoj i bezmudnoj provinciji .
danas u francuskoj studenti ginu zbog tako tricavih promjena koje predvidjaju nesto manje otpremnine onima kojima poslodavci uruce otkaz ... :shock:
dok u bih nema intelektualca koji ima muda da kaze ,
ljudi stanite , niko ovdi nije budala pa da vise viruje da
r.srpska nije republika drzave srbije , da srpski narod nije narod drzave srbije .
a francuski studenti ginu za nekakvu crkavicu koju mozda nekad a mozda nikad da i docekaju.
i jos , :shock:
svi ti losmudici imaju brojne pristalice,,fanove ,simpatizere ...
da te bog sacuva :shock:
Joni

Post by Joni »

On je SHEHID ?

jos jednoc, :lol:
Joni

Post by Joni »

Al-aqsa wrote:Pape, ovdje je rijec o 92-95

Iza Alije je ostala Bosna i Hercegovina, ma kakva god da je ona, ipak je bolja od Velike Srbije!!
jah , allahu dragom fala sto nas je podario alijom a nas alija "izetbegovickom" koja cak ima i republiku srpsku i bosnjacko-hrvatsku federaciju .
nek mu je rahmet dusi , bio je ..... !
ps.veliki , 8-)
sule_krug

Post by sule_krug »

ljudi nama je samo sreca sto nismo imali gdje bjezat a inace svi bi pobjegli. i danas ove drzave nebi bilo. to vam garantujem. da je kojim slucajem neka zemlja svecinskim muslimanskim stanovnistvom u blizini BiH odnosno da granici sa BIH svi bi mi nagulili iz bosne. takav smo mi mentalitet. al posto nismo imali gdje morali smo se branit.pa smo se i odbranili. pogledajte malo bosnu kroz historiju i vidjecete da mi bosanci smo ko kurev. kad nas god neko pritisne mi mu se pridruzimo. sveta stolica nas pritiskla i prisli smo njima, austro-ugaraska nas pritisnula prisli smo njima, turska nas pritisnula, prisli smo njima, i tako sve do ovog rata kad nismo imali kome se prepustit. manje grupe ljudi s se uvijek odupirale al vecina naroda je supljak zesci. to je takko i jebiga.

a sto se tice nasih intelektualaca , imamo ih samo kad se radi o parama, i nikad vise, a niko od tih intelektualaca nije istinski intelektualac vec kao neko usluzno preduzece, gdje daje usluge za lovu. a gdje su te sve politicke knjige koje su nasi intelektualci pisali. gdje se to koriste osim u politickim krugovima BiH. pa gdje su ti akademski radovi koje su nasi intelektualci napravili, gdje su to jos priznati osim u BiH. pa ljudi pogledajte malo oko sebe pa cete vidjeti da smo najnepismeniji narod na balkanu. pa zar je to moguce, a ovamo na sav glas se hvalimo ko smo i sta smo. ljudi prihvatite se knjige i nauke, pa ce nam svima biti bolje.
zoka

Post by zoka »

ovi iz slobodne bosne bi mogli da plate pristojnu reklamu kosto prodaju oglasni prostor u svojoj novini a ne ovako dzaba da se shupaju na forumu... pizde.
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

On je SHEHID ?

ne.... on je bio ideolog Handzar Divizije .... :D:D...bar je tako Avdic vaktile

brabonjo,cudi me pa to ne znas? :D:D...druga je stvar sto su se abidcu u

medjuvremenu misli pojebale...i da vise ne zna sta
l
bulazni,kome,kada..i sl....sve u svemu debel kandidat za Jagomira.. :D.. .

a ni sljedbenicima nije mahane... :roll:

rugati se sehidima,je moralna dno,kanalizacija...pogotovo znajuci odakle dolazi .. patrioto ...
sto bi reko Djuro:
kengur-ko-kengur-ko....u skokovima ...:wink:
novel

Post by novel »

zoka wrote:... pizde.
:D ma 'jok', sve KOS-ovci i UDBA-si :oops:
Post Reply