Alija i Adil Kos - ovci!

Dali je ovo istina?

Da
8
38%
Ne
9
43%
Nemam blage veze
4
19%

Total votes: 21

Joni

Post by Joni »

Fair Life wrote:
black wrote:Fair jeli ti fakat vjerujes u to?
Dugo vec... cak sam ubjedjen da se i danas igra kako KOS svira.

Gluposti koje je Alija svojevremeno izjavljivao... mogao je samo onaj koji nema svoje, vec se 'upravljao' tudjom pameti.
reko ja , :roll: jos tamo davne , '98. da slobo bolje drzi sve" konce " pod svojom kontrolom u cjeloj bih nego u uzem djelu srbije .
Joni

Post by Joni »

Fair Life wrote:
black wrote:Fair jeli ti fakat vjerujes u to?
Dugo vec... cak sam ubjedjen da se i danas igra kako KOS svira.

Gluposti koje je Alija svojevremeno izjavljivao... mogao je samo onaj koji nema svoje, vec se 'upravljao' tudjom pameti.
"Gluposti koje je Alija svojevremeno izjavljivao... "
:shock:
a pogotovo radio ... 8-)
capry

#28 Re: alija i adil kos-ovci

Post by capry »

Joni wrote:
capry wrote:ja se necu nimalo zacuditi ako za nekih par godina neki balija postavi temu ili napise clanak kako su Bosnjaci otpoceli rat, klali i ubijali sebe, preveli Srbe zedne preko vode i zloupotrijebili ih...
a jos manje bih bio zacudjen kada bih vidio da je 70% nacije (bosnjacke)povjerovalo i uhvatilo se rasprava po sijelima i forumima
pa kako vas nije stid matere vam
o komandantu soldatetske vojne (senad avdic) necu trositi rijeci
ali eto ima jos senada avdica
ko god nasjeda na njegove price isti je ko i on
gledo sam ga na hrt-u kad ga u ''nedjeljom u 2'' pitaju je li ga stid sto je bio pripadnik jedinica koje su ubijale hrvate (!) na sto nekako stidljivo izvrda i ne pade mu na pamet da kaze kako se nema cega stidit
i sta se onda cudimo sto smo u ratovima, sto su nam politicari korumpirani i sto je sve ovako kako jest kad smo mi kao narod - STOKA
"kad smo mi kao narod - STOKA"
- prijatelju , ko ste vi "mi" ? nije lose znati :?

mi BOSNJACKİ NAROD prijatelju dragi
vidim da nam ovo Bosnjak vec pocelo ici parat usi a jedva smo se izborili za to ime nakon skoro 100 godina
nerviraju me ova sranja oko nekakve bosanske nacije koja je vjestacka do bola
isto kao sto je i jugoslovnska birvaktile bila
i ovo ce samo biti stupica za dobar dio BOSNJACKOG NARODA
nista vise
a stoka smo jer se stidimo svoga imena i bjezimo od njega
nadam se da ti je sad malo jasnije
i isto se tako nadam da se nisi prepozno ovde
capry

Post by capry »

Fair Life wrote:Ne daj na svoga pa makar da je govno...
poseri svoga pa makar da je zlatan

ja mislim da je ovo puno gore
je li svoj ne moze valjat da ga hebes
e haj mi to objasni molim te
Joni

#30 Re: alija i adil kos-ovci

Post by Joni »

capry wrote:
Joni wrote:
capry wrote:ja se necu nimalo zacuditi ako za nekih par godina neki balija postavi temu ili napise clanak kako su Bosnjaci otpoceli rat, klali i ubijali sebe, preveli Srbe zedne preko vode i zloupotrijebili ih...
a jos manje bih bio zacudjen kada bih vidio da je 70% nacije (bosnjacke)povjerovalo i uhvatilo se rasprava po sijelima i forumima
pa kako vas nije stid matere vam
o komandantu soldatetske vojne (senad avdic) necu trositi rijeci
ali eto ima jos senada avdica
ko god nasjeda na njegove price isti je ko i on
gledo sam ga na hrt-u kad ga u ''nedjeljom u 2'' pitaju je li ga stid sto je bio pripadnik jedinica koje su ubijale hrvate (!) na sto nekako stidljivo izvrda i ne pade mu na pamet da kaze kako se nema cega stidit
i sta se onda cudimo sto smo u ratovima, sto su nam politicari korumpirani i sto je sve ovako kako jest kad smo mi kao narod - STOKA
"kad smo mi kao narod - STOKA"
- prijatelju , ko ste vi "mi" ? nije lose znati :?

mi BOSNJACKİ NAROD prijatelju dragi
vidim da nam ovo Bosnjak vec pocelo ici parat usi a jedva smo se izborili za to ime nakon skoro 100 godina
nerviraju me ova sranja oko nekakve bosanske nacije koja je vjestacka do bola
isto kao sto je i jugoslovnska birvaktile bila
i ovo ce samo biti stupica za dobar dio BOSNJACKOG NARODA
nista vise
a stoka smo jer se stidimo svoga imena i bjezimo od njega
nadam se da ti je sad malo jasnije
i isto se tako nadam da se nisi prepozno ovde
- u bosnjackom narodu ?
ma ... ni mrtav !
sule_krug

Post by sule_krug »

ljudi ja trebam pomoc od strane zdravih umova. na forumima stranice http://WWW.mojebugojno.net, imam problema sa ljudima koji nedaju da se prica ni ocemu sto se tice prljavih radnji SDA i njegovog rukovodstva, pa bih vas molio da svratite katkad i da kazete koju pametnu jer ovi ljudi su stvarno primitivni. molim vas pomozi te mi. zelim da pokazem tim ljudima kako razmislja zdrav razum .
kub lajkan

Post by kub lajkan »

sule_krug wrote:ljudi ja trebam pomoc od strane zdravih umova. na forumima stranice http://WWW.mojebugojno.net, imam problema sa ljudima koji nedaju da se prica ni ocemu sto se tice prljavih radnji SDA i njegovog rukovodstva, pa bih vas molio da svratite katkad i da kazete koju pametnu jer ovi ljudi su stvarno primitivni. molim vas pomozi te mi. zelim da pokazem tim ljudima kako razmislja zdrav razum .
Znas ono... lakse metar u guzicu, nego cent u glavu...

Ocito ne razumijes duh provincije... Ne mislim da su ljudi tamo losi, ali oni koji su dozvolili da budu "provincijalci u dusi" su malo tezi slucaj...

Lakse ti je zaustaviti kisu da pada...
sule_krug

Post by sule_krug »

kub lajkan wrote:
sule_krug wrote:ljudi ja trebam pomoc od strane zdravih umova. na forumima stranice http://WWW.mojebugojno.net, imam problema sa ljudima koji nedaju da se prica ni ocemu sto se tice prljavih radnji SDA i njegovog rukovodstva, pa bih vas molio da svratite katkad i da kazete koju pametnu jer ovi ljudi su stvarno primitivni. molim vas pomozi te mi. zelim da pokazem tim ljudima kako razmislja zdrav razum .

Ocito ne razumijes duh provincije... Ne mislim da su ljudi tamo losi, ali oni koji su dozvolili da budu "provincijalci u dusi" su malo tezi slucaj...

potpuneo se slazem stobom, al znam masu t e raje tamo koja nisu bas provincijalci, al valjda se ljudi pozabavili o sebi pa ih nigdje. najvise nekih islamista, i njihov je odgovor uvijek i na sve islam. nerazumijem kako ljudi mogu postati takvi preko noci.al sto je nagore sto ti rece, lakse metar u guzicu nego milimetar u glavu. bugojno nije bio bs provincija lai sada definitivno jest, i ljud su primitivni.pa sam kontoda vas pozovem da pokazemo tim ljudima kako ostali ljudi misle i kako se osjecaju.
BigBalabuto

Post by BigBalabuto »

sule_krug wrote:
kub lajkan wrote:

potpuneo se slazem stobom, al znam masu t e raje tamo koja nisu bas provincijalci, al valjda se ljudi pozabavili o sebi pa ih nigdje. najvise nekih islamista, i njihov je odgovor uvijek i na sve islam. nerazumijem kako ljudi mogu postati takvi preko noci.al sto je nagore sto ti rece, lakse metar u guzicu nego milimetar u glavu. bugojno nije bio bs provincija lai sada definitivno jest, i ljud su primitivni.pa sam kontoda vas pozovem da pokazemo tim ljudima kako ostali ljudi misle i kako se osjecaju.
Lipi moj mladi prijatelju,

Nemoj se sekirati, ljude je strah da razmišljaju svojom bašunom što će reći glavom. Koprivnica je blizu, puna onih još neotstreljenih Titovh međeda, koji su dugovjećni. I danas kao i nekad u doba Tita bili su zaštićeni,u ono doba, samo je na neke bio uperen prst sudbine koji su mogli biti pod nišanom. I paf mede više mema pa i straha nestane.
Ovo o apstinenciji intelektualne sredine nije samo pojava u provinciji to je opšte stanje i onim sredinama koji navodno imaju intelektualne elite, koje pragmatično razmišljaju, spojiti ugodno sa korisnim, šta ih briga za one za koje bi trebali preuzeti odgovornost.
B.H.TDI.

Post by B.H.TDI. »

E jadan li je ovaj sto je objavio ovakav clanak, jadni li su oni koji to citaju a najjadniji su oni koji u to vjeruju.
BigBalabuto

Post by BigBalabuto »

B.H.TDI. wrote:E jadan li je ovaj sto je objavio ovakav clanak, jadni li su oni koji to citaju a najjadniji su oni koji u to vjeruju.

Ovo su grozne objede, mi što ćitamo i vjerujemo idemo do pobjede, istine.

Sve do sad objavljeno ili je bilo ili će biti, sa velikom vjerovatnoćom.
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Svi danas pametujemo, svi se sepurimo, svi sve znamo!! :lol: :lol:

A kad je Bosna gorjela sa svih strana a svijet nam okrenuo ledja, ...trebalo je biti petlja pa odbraniti drzavu i narod!

Izgleda da nama belaj jos jednom slijedi, kako smo krenuli sami sebe za usi vucemo! 8-) Nije nas izgleda opametilo 100 000 ubijenih.

Treba da se borimo za jedinstvenu Bosnu i hercegovinu, svih njenih gradjana i naroda, za mir i slogu, bas onako kako se za to borio i Alija!

Kada su se komunisti posakrivali u misije rupe, tada je u odbranu stao onaj covjek koji je u komunizmu bio proglasen za fundamentalistu. Pa eto, pokazalo se ko je u stvari bio pravi borac!

Ali sve se nadam, da smo pametan narod i da nam netreba nista 2 puta govoriti!

Alija, ...rahmet ti dusi. Ako niko drugi, barem sam ti ja zahvalan na onome svemu sto si ucinio za moju zemlju i moj narod, u vremenu kada je tesko bilo biti pametan i vremenu kada su nam svi ledja okrenuli!!

Image

Ljiljan, suza, i ElFatiha na mezar Sehida Bosne ponosne, i na mezare svih drugih Gazija Bosne prkosne!!

Mnogi te kude, pljuju, ismijavaju, ali niko nemoze poreci da zivi u drzavi koja je ipak opstala i ostala IZA tebe!! Jer iza tebe je ostala Bosna i Hercegovina, ma kakva god da je ona, ipak je ostala u svoim prijeratniom granicama!!
Last edited by Al-aqsa on 20/03/2006 23:30, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

Al-aqsa wrote:Svi danas pametujemo, svi se sepurimo, svi sve znamo!! :lol: :lol:

A kad je Bosna gorjela sa svih strana a svijet nam okrenuo ledja, ...trebalo je biti petlja pa odbraniti drzavu i narod!

Izgleda da nama belaj jos jednom slijedi, kako smo krenuli sami sebe za usi vucemo! 8-) Nisu nas izgleda opametilo 100 000 ubijenih.

Kada su se komunisti posakrivali u misije rupe, tada je u odbranu stao onaj covjek koji je u komunizmu bio proglasen za fundamentalistu. Pa eto, pokazalo se ko je u stvari bio pravi borac!
...
:shock: :?
Trezor ili misja rupa, u cemu je razlika?
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Prenj wrote:Trezor ili misja rupa, u cemu je razlika?
Naj veci trezor koji nam je Alija mogao ostaviti je - Bosna i Hercegovina(ma kakva god da je ona). ipak je bolja od Velike Srbije!!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Prenj wrote:
Al-aqsa wrote:Svi danas pametujemo, svi se sepurimo, svi sve znamo!! :lol: :lol:

Izgleda da nama belaj jos jednom slijedi, kako smo krenuli sami sebe za usi vucemo! 8-) Nisu nas izgleda opametilo 100 000 ubijenih.

...
:shock: :?
Trezor ili misja rupa, u cemu je razlika?
:roll: A, ... imale su "demokrate" i `41. priliku da se marishu protiv fasizma, ali .... nije to bio njihov rat, .... mislim, .... jel`. :oops:
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

1941
Drugacije prilike, a i Alija tada nije bijo predsjednik BiH.

Iza Alije je ostala Bosna i Hercegovina, ma kakva god da je ona, ipak je bolje od Velike Srbije!!
Prenj

Post by Prenj »

Al-aqsa wrote:
Naj veci trezor koji nam je Alija mogao ostaviti je - Bosna i Hercegovina(ma kakva god da je ona). ipak je bolja od Velike Srbije!!
BiH je u rat usla kao jedinstvena i medjunarodno priznata drzava, a iz njega izasla podijeljena na dva entiteta.
I to bi sad trebalo zvati uspjehom?
Last edited by Prenj on 21/03/2006 08:45, edited 1 time in total.
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Prenj wrote: BiH je u rat usla kao jedinstvena i medjunarodno priznata drzava, a iz njega izasla podijeljena na dva entiteta.
I to sad trebalo zvati uspjehom?
I takva je bolja od Velike Srbije, u kojoj bi jedino mjesto imali ... u masovnim grobnicama!!

A izgleda da namjerno brkas historijske teze. Dejton i dva entiteta, nisu rezultat Alije niti Harisa, vec Srbsko-Crnogorske agresije. A da bi se doslo do dejtona, trebalo je prvo odbraniti gole zovote i drzavu, i to goloruko.
Barem se nadam da i za agresiju ne optuzujes Aliju!

Zato(uz svo uvazavanje) ne Baljezgaj!!
Last edited by Al-aqsa on 20/03/2006 23:47, edited 1 time in total.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Al-aqsa wrote:1941
Drugacije prilike, a i Alija tada nije bijo predsjednik BiH.

Iza Alije je ostala Bosna i Hercegovina, ma kakva god da je ona, ipak je bolje od Velike Srbije!!
:roll: Nije ni moj dedo bio predsjednik, ali se mariso protiv fasista. :x
Iza moga dede je ostala Bosna, .... puno veca no sto je ova sada. :x
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Pape, ovdje je rijec o 92-95

Iza Alije je ostala Bosna i Hercegovina, ma kakva god da je ona, ipak je bolja od Velike Srbije!!
hadis

Post by hadis »

Prenj wrote:
Al-aqsa wrote:
BiH je u rat usla kao jedinstvena i medjunarodno priznata drzava, a iz njega izasla podijeljena na dva entiteta.
A ti to nama hoces da kazes kako je Rahmetlija potpisao Dayton et tako sto je on to htio???
Ma dajte bolan pricate o Bugojnu kao o provinciji, isto tako je i Bihac za vas provincija ili mozda jos nesto gore ko zna, al se eto iz velegrada pisu ovakve nebuloze!
Pa kako vas nije stid ovako nesto objaviti na stranici???
Zar ovdje ne postoji admin da vas pobrise i podijeli banane!

Kako mozete pricati o Rahmetli Aliji Izetbegovicu kao o nekom KOS-ovcu ili jos gore kao o covjeku koji je podijelio BiH, kad i sami znate da je to uradio da se nebi desilo u SA ono sto se pripremalo!
Svi znate da su *etnici tad jos samo SA mogli napadati!
Svi znate da je 5.korpus tad kucao na vrata Banja Luke i svi mozete pretpostaviti sta bi se desilo s tim gradom da im je USA dopustila da udju u njega!
Naravno tamo vise niko ziv nebi bio, al bi zauzvrat dobili mozda i gore stvari u SA i bas zato je potpisan Dayton!

A ovaj Senad Avdic nije nista drugo do obican alkos koji fakat izgleda da pijan pise ovu SB!Neka se stidi sto zivi u gradu kakvo je Sarajevo, a i vi koji napadate SA stidite se sto zivite u njemu jer da vam Alije Izetbegovica nije bilo i njegovih veza s Bliskim Istokom vjerovatno nebi ni vas danas bilo a samim tim nebi ni BiH postojala!

Prestanite vise napadati sve sto je bosansko i sve ono sto je u ovoj drzavi vrijedilo ili jos vrijedi!

Pa ljudi vama ne valja Dino Merlin, ne valja vam Hari Mata Hari, ne valja vam Silajdzic ne valja vam Tifa ne valja vam Alija Izetbegovic!
PA KO VAM VALJA???
sule_krug

Post by sule_krug »

hadis wrote:
Prenj wrote:
Al-aqsa wrote: Naj veci trezor koji nam je Alija mogao ostaviti je - Bosna i Hercegovina(ma kakva god da je ona). ipak je bolja od Velike Srbije!!
A ti to nama hoces da kazes kako je Rahmetlija potpisao Dayton et tako sto je on to htio???
Ma dajte bolan pricate o Bugojnu kao o provinciji, isto tako je i Bihac za vas provincija ili mozda jos nesto gore ko zna, al se eto iz velegrada pisu ovakve nebuloze!

Kako mozete pricati o Rahmetli Aliji Izetbegovicu kao o nekom KOS-ovcu ili jos gore kao o covjeku koji je podijelio BiH, kad i sami znate da je to uradio da se nebi desilo u SA ono sto se pripremalo!
Svi znate da je 5.korpus tad kucao na vrata Banja Luke i svi mozete pretpostaviti sta bi se desilo s tim gradom da im je USA dopustila da udju u njega!
Naravno tamo vise niko ziv nebi bio, al bi zauzvrat dobili mozda i gore stvari u SA i bas zato je potpisan Dayton!

A ovaj Senad Avdic nije nista drugo do obican alkos koji fakat izgleda da pijan pise ovu SB!Neka se stidi sto zivi u gradu kakvo je Sarajevo, a i vi koji napadate SA stidite se sto zivite u njemu jer da vam Alije Izetbegovica nije bilo i njegovih veza s Bliskim Istokom vjerovatno nebi ni vas danas bilo a samim tim nebi ni BiH postojala!

Prestanite vise napadati sve sto je bosansko i sve ono sto je u ovoj drzavi vrijedilo ili jos vrijedi!

Pa ljudi vama ne valja Dino Merlin, ne valja vam Hari Mata Hari, ne valja vam Silajdzic ne valja vam Tifa ne valja vam Alija Izetbegovic!
PA KO VAM VALJA???
ovdje se ne prica kako je bio neko dobar, nego se iznose cinjenice koje su SDA na celu sa rahmetli alijom , radile po bosni, uprabvljali kriminalcima, itd, a nije alija odbranio BiH jer nije imo nista pa nam je prodavao oruzje na pocetku rata, ko je imo para mogao je kupiti pusku od SDA koja , nas je kao branila, nije nas ni alija ni SDA odbranila vec narod koji nije imao izlaza, nego da se bori do zadnjeg. a ove sto si nabrojo, merlin hari, tifa, itd,. sve su ti seljacine , koje su se docepale narodnih masa, pa im prodaju muda za bubrege.
a sto se tice bugojna, postalo je primitivno, za bihac neznam, ali za bugojno znam , cak su istjerali i EX YU FESTIVAL, iz tog bugojna da bi se seljaci mogli siriti , i zagadjivati drustvo. pa ljudi otvorite oci malo , nemojte samo zmiriti,....................................

a alija nit je iso na ratiste da se bori nit je slao svoje kriminalce na ratista vec po carsijama da maltretiraju narod.
nekrivim ja aliju bas za sve ali je on bio glava kuce i ako ukuci nesto nevalja normalno da ce se kriviti glava kuce!!!!!!!!!!!
zikamu

Post by zikamu »

hadis wrote: Pa ljudi vama ne valja Dino Merlin, ne valja vam Hari Mata Hari, ne valja vam Silajdzic ne valja vam Tifa ne valja vam Alija Izetbegovic!
PA KO VAM VALJA???
Meni od ovih sto ih nabroja jedino valja Tifa :D
Prenj

Post by Prenj »

Al-aqsa wrote:
Prenj wrote: BiH je u rat usla kao jedinstvena i medjunarodno priznata drzava, a iz njega izasla podijeljena na dva entiteta.
I takva je bolja od Velike Srbije, u kojoj bi jedino mjesto imali ... u masovnim grobnicama!!

A izgleda da namjerno brkas historijske teze. Dejton i dva entiteta, nisu rezultat Alije niti Harisa, vec Srbsko-Crnogorske agresije. A da bi se doslo do dejtona, trebalo je prvo odbraniti gole zovote i drzavu, i to goloruko.
Barem se nadam da i za agresiju ne optuzujes Aliju!

Zato(uz svo uvazavanje) ne Baljezgaj!!
Dejton i dva entiteta jesu tuzna mjera neuspjeha i Alije i Harisa u vodjenju zemlje.
Prenj

Post by Prenj »

hadis wrote:
Prenj wrote:
Al-aqsa wrote: Naj veci trezor koji nam je Alija mogao ostaviti je - Bosna i Hercegovina(ma kakva god da je ona). ipak je bolja od Velike Srbije!!

...
Izgleda da imas velikih problema sa cinjenicama iz bliske istorije:
Da se rat u oktobru 1995. nastavio, Banjaluka bi zaista bila zauzeta, ali ne od strane Petog korpusa.
Nakon NATO bombardovanja u septembru 1995. nikakve prijetnje po Sarajevo od strane VRS vise nije bilo.
Post Reply