Aliexpress- all about
Moderator: anex
-
daramo
#5601 Re: Aliexpress- all about
Direktori i službe za korisnike BH Pošte, HP Mostar i Pošte RS.
Ministarstvo prometa
Kineska ambasada
Mediji
Ministarstvo prometa
Kineska ambasada
Mediji
-
daramo
#5602 Re: Aliexpress- all about
Može li nas se barem desetak skupiti da šaljemo mail.
Stavljajte ovdje mailove na koje mislite da trebamo slati.
Kineska ambasada u Sarajevu
Email: [email protected]
HP Mostar
[email protected]
[email protected]
Stavljajte ovdje mailove na koje mislite da trebamo slati.
HP Mostar
[email protected]
[email protected]
-
HD_2015
#5603 Re: Aliexpress- all about
Samo Ministru Forti i medijima slati mailove.
Posao ministra Forte je da se nateže sa poštama, a ne moj.
Posao ministra Forte je da se nateže sa poštama, a ne moj.
- n+1
#5604 Re: Aliexpress- all about
Je li iko poslao e-mail Forti?
-
HD_2015
#5605 Re: Aliexpress- all about
Jesam ja prije dva mjeseca - nema odgovora. Nisam ni očekivao.
- n+1
-
daramo
#5607 Re: Aliexpress- all about
Baš sam jučer pitao agenta i kaže da je PostNL zatvorila liniju iz Kine za BiH.
Sad smo totalno dno, naravno i ministarstvo prometa i telekomunikacija treba priupitati zašto smo gori od afričkih država.
Sad smo totalno dno, naravno i ministarstvo prometa i telekomunikacija treba priupitati zašto smo gori od afričkih država.
-
daramo
#5608 Re: Aliexpress- all about
Naravno da neće odgovoriti na pojedinačne mailove, ali ako im stigne na desetke možda i mrdnu guzicom.
Najveći učinak bi bio da ovaj podatak da Kina nema poštanski promet samo s BiH i Bahamima izađe u medije.
- Quaresma
#5609 Re: Aliexpress- all about
pa de napisite ovde sta ste napisali u emailu, da svi isti posaljemo.
sramote je da smo mogli vise kupovati prije 5 godina nego danas.
sramote je da smo mogli vise kupovati prije 5 godina nego danas.
- n+1
#5610 Re: Aliexpress- all about
Pisao sam Forti, predlažem da i vi učinite isto.
[email protected]
Bolje je da svojim rječima sastavite nekoliko rečenica, nego da ide copy/paste isti e-mail.
[email protected]
Bolje je da svojim rječima sastavite nekoliko rečenica, nego da ide copy/paste isti e-mail.
- n+1
- Quaresma
#5612 Re: Aliexpress- all about
valjda svi pisemo povodom istog problema.n+1 wrote: ↑01/02/2024 12:39 Pisao sam Forti, predlažem da i vi učinite isto.
[email protected]
ne znam sta bih mu napisao, da ga pitam sto nam je shipping iz kine preko 100 maraka?
ima nas ovde ne pratimo dovoljno da znamo neke detalje koje mozemo spomenuti, evo recimo gore sto neko napisa za NL postu, da nije napisao, ne bih ni znao za to.
email je najmanji problem poslati.
-
HD_2015
#5613 Re: Aliexpress- all about
Ja sam ovo priložio. Poređenje za BiH, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.
Na ovaj način sam izbio argument kako nismo u EU, nismo bogata zemlja i veliko tržište.
Ako neko želi, može slobodno iskoristiti ove slike.
-
daramo
#5614 Re: Aliexpress- all about
Najbolji dokaz je s one stranice postal monitoring gdje se vidi da Kina trenutno jedino ne šalje poštu u BiH i Bahame te Izrael i Palestinu zbog ratnog stanja.
Čim vam China Post stavi neku državu na crnu listu to onda slijede i ostali poštanski operateri, odmah su to uradile pošta Hong Konga, singapurska pošta, evo sad i nizozemska pošta.
Zamislite kako to vide drugi poštanski operateri kad China Post šalje u Nigeriju i Boliviju ali ne u BiH.
Čim vam China Post stavi neku državu na crnu listu to onda slijede i ostali poštanski operateri, odmah su to uradile pošta Hong Konga, singapurska pošta, evo sad i nizozemska pošta.
Zamislite kako to vide drugi poštanski operateri kad China Post šalje u Nigeriju i Boliviju ali ne u BiH.
-
daramo
#5615 Re: Aliexpress- all about
Upravo tako, nema to veze s EU jer China Post šalje poštu i u zemlje trećeg svijeta, slali su prije i u BiH, tako da im to ne može biti argument.
Srbija koja je ista zona dostave za China Post ima i Air mail i SAL čak i EUB način dostave.
-
daramo
#5616 Re: Aliexpress- all about
Razlika između BiH i Srbije

-
arminicos
#5617 Re: Aliexpress- all about
Poštovani, obavještavamo Vas da poštanske pošiljke iz Kine prispjevaju i da informacija koju navodite nije sa zvanične stranice poštanskog operatera China Post.
Kada ja pitam BH Postu zasto smo na crnoj listi sto ne dolaze posiljke iz Kine vise..ja im odgovora stvarno svako radi u ovoj BH Posti i prima platu. Ovo su mi odg sa facebook profila BH Posta. Poslao sam e-mail na sve BH Posta urede e-mail-ove sve odg jos nisam dobio.
Kada ja pitam BH Postu zasto smo na crnoj listi sto ne dolaze posiljke iz Kine vise..ja im odgovora stvarno svako radi u ovoj BH Posti i prima platu. Ovo su mi odg sa facebook profila BH Posta. Poslao sam e-mail na sve BH Posta urede e-mail-ove sve odg jos nisam dobio.
Last edited by arminicos on 01/02/2024 14:33, edited 1 time in total.
-
TheRedhead
#5618 Re: Aliexpress- all about
Evo za pocetak:
Edin Forto
[email protected]
Elmedin Konaković
[email protected]
Direktor pošte: Adis Šehić
Kabinet direktora: [email protected]
HP Mostar
[email protected]
[email protected]
N1
[email protected]
Klix
[email protected]
Al Jazeera
[email protected]
Dnevni Avaz
[email protected]
Ovdje nas ima barem 10 da posaljemo emailove, sigurno jos ima ljdui koji citaju a ne pisu po forumu pa posaljite i vi, i znate ljude koji isto rade sa narucivanjem, recite i njima da salju.
Mailove saljite po pravilu da ne budemo seljaci,znaci pocinje sa
Poštovani,
.
.
.
Lijep pozdav i sl
U mailu zakacite screenshote/dokaze kako je jedino shipping nedostupan nama u BiH a ostalim zemljama Balkana jeste, kao sto je gore vec neko pisao. Mail ne mora biti opširan i stručan samo: traže se informacije jer iz prilozenog se vidi da dostava nije dostupna korisnicima online usluga u BiH.
I zakačiti isto screenshot/link ovoga https://www.postcrossing.com/postal-monitor

Naravno ne morate se slagati sa mnom kako se mail salje ali bitno je da nas sto vise posalje i bitno je staviti dokaze da se ne prave da ne znaju o cemu se radi i pricamo onako.
Edin Forto
[email protected]
Elmedin Konaković
[email protected]
Direktor pošte: Adis Šehić
Kabinet direktora: [email protected]
HP Mostar
[email protected]
[email protected]
N1
[email protected]
Klix
[email protected]
Al Jazeera
[email protected]
Dnevni Avaz
[email protected]
Ovdje nas ima barem 10 da posaljemo emailove, sigurno jos ima ljdui koji citaju a ne pisu po forumu pa posaljite i vi, i znate ljude koji isto rade sa narucivanjem, recite i njima da salju.
Mailove saljite po pravilu da ne budemo seljaci,znaci pocinje sa
Poštovani,
.
.
.
Lijep pozdav i sl
U mailu zakacite screenshote/dokaze kako je jedino shipping nedostupan nama u BiH a ostalim zemljama Balkana jeste, kao sto je gore vec neko pisao. Mail ne mora biti opširan i stručan samo: traže se informacije jer iz prilozenog se vidi da dostava nije dostupna korisnicima online usluga u BiH.
I zakačiti isto screenshot/link ovoga https://www.postcrossing.com/postal-monitor

Naravno ne morate se slagati sa mnom kako se mail salje ali bitno je da nas sto vise posalje i bitno je staviti dokaze da se ne prave da ne znaju o cemu se radi i pricamo onako.
-
daramo
#5619 Re: Aliexpress- all about
Dolaze pošiljke iz Kine ali ne preko China Post s tracking number koji završava na CN, stvarno svako kod nas može raditi u pošti.arminicos wrote: ↑01/02/2024 14:30 Poštovani, obavještavamo Vas da poštanske pošiljke iz Kine prispjevaju i da informacija koju navodite nije sa zvanične stranice poštanskog operatera China Post.
Pokušat ću izvući info sa stranice China Post.
-
arminicos
#5620 Re: Aliexpress- all about
Poslao sam fino e-mail na sve ove gore mail-ove i prilozio dokaz i obrazlozio sta je problem. Jedino mi je gresku javio hotmail za mail adresu almedina konakovica mozda je mail promjenjen ili je full pun
-
daramo
#5621 Re: Aliexpress- all about
Pokušao sam direktno kontaktirati China Post ali oni na svojoj službenoj stranici koriste posebnu aplikaciju za korisničku podršku koja je na kineskom tako da se ne mogu snaći.
Ima broj za korisničku podršku na engleskom ali to bi neko onda morao snimati kao dokaz.
Poslao sam mail ali nisam siguran je li to odgovarajući pa ćemo vidjeti hoće li odgovoriti.
Slao sam na ovaj mail upit:
[email protected]
Isto sam slao na ovaj:
[email protected]
Ima broj za korisničku podršku na engleskom ali to bi neko onda morao snimati kao dokaz.
Poslao sam mail ali nisam siguran je li to odgovarajući pa ćemo vidjeti hoće li odgovoriti.
Slao sam na ovaj mail upit:
[email protected]
Isto sam slao na ovaj:
[email protected]
-
daramo
#5622 Re: Aliexpress- all about
Evo tražio sam i od jedne agencije za dostavu iz Kine da mi prilože dokumentaciju kao dokaz da China Post ne šalje u BiH.
Ako to Kinez uspije dobiti od svoje lokalne pošte bit će to neoboriv dokaz da uhljebi u našim poštama ne znaju svoj posao i muljaju.
Uglavnom javim šta će Kinez odgovoriti.
Ako to Kinez uspije dobiti od svoje lokalne pošte bit će to neoboriv dokaz da uhljebi u našim poštama ne znaju svoj posao i muljaju.
- n+1
#5623 Re: Aliexpress- all about
Pa dobro, može biti xy razloga zašto CP ne šalje, ne mora nužno biti povezano s našim uhljebima, osim u toj mjeri da nisu poletni adresirati problem.daramo wrote: ↑01/02/2024 15:18 Evo tražio sam i od jedne agencije za dostavu iz Kine da mi prilože dokumentaciju kao dokaz da China Post ne šalje u BiH.
Ali slažem se da treba stupiti u kontakt sa CP.
-
daramo
#5624 Re: Aliexpress- all about
Ne mora značiti ali moraju znati da praćene pošiljke poslane od strane kineske pošte završavaju na CN.
Ako ništa mogu provjeriti u sustavu kad je takva pošiljka zadnji put stigla u BiH.
Ako ništa mogu provjeriti u sustavu kad je takva pošiljka zadnji put stigla u BiH.
- n+1
#5625 Re: Aliexpress- all about
To je tačno.