Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
a ovo je tip auta koje se kupuje kao investicija, a ne da se vozi. a kao investicija u buducnosti elektro auta, naravno da ce benzinski imati daleko vecu vrijednost.
Blago zategnute bore u vidu svjetala koja su sada na nivou konkurencije.
Upravljanje, ovjest, motor-mjenjač i dalje je na vrhu klase.
Mane koje nisu otlonjene, kvalitet pojedinih dijelova enterijera, nema keyless otvaranje zadnjih vrata, vrata prljažnika nemaju elektro asistenciju. Jedan od zadnjih modela koji je užitak voziti na jednostavan način.
Giulia prije fl, ima 130k km i na njoj nije bilo nikakvih vanrednih intervencija.
N3ki dan malo razgledao tonale,..unutra je izuzetno lose uradjen, kad su materijali u pitanju..fakat, za onaj novac ne mozes nuditi enterijer berlingo plastike.
konektovan wrote: ↑20/09/2023 16:41
N3ki dan malo razgledao tonale,..unutra je izuzetno lose uradjen, kad su materijali u pitanju..fakat, za onaj novac ne mozes nuditi enterijer berlingo plastike.
Ja to kad sam rekao, i da nisam mogao ni sjesti unutra kako treba, krv ste mi popili
Premium ugodjaj su mogli priuštiti jedino BMW, Audi, Mercedes i VW u nekim svojim modelima (sada su oni orjentisani prema neukusu, kiču, ciganisanju...).
Ostalo je sve dam ti ovdje, uzmem ti tamo.
Dobro, i Mazda sa modelom 3 je top u klasi.