Ako trosi u gradu 10 litara,a na otvorenom 7 litara,onda je prosjecna potrosnja 8,5 litara.preludezalude wrote:Sta ti ovo znaci puno prosjecna potrosnja 8-8,5 litara, pa onda ispod kazes da prosjek grad/otvoreno nebi trebao biti visi od 7 litara.motorola01 wrote:Bezveze covjeka(emko1234) napadate kad se on jedini ukljucio u ovu raspravu oko potrosnje.Na temi se moze naci da sam ja pitao za potrosnju benzinca 1,8 i dizela 1,9 jtdm i jedini je on pokusao odgovoriti.Da se on nije ukljucio vjerovtano bi jos cekali na neki odgovor u vezi potrosnje.Znaci apsolvirano.Potrosnja u gradu 9-10l,na otvorenom do 7..Prosjecna potrosnja dizela 1,9 jtdm(150KS) se krece oko 8-8,5litara.Puno brate za jednog dizela.Jest da ima 150KS,ali ipak je to dizel i mislim da ne bi trebao trositi(prosjek grad/otvoreno) vise od 7 litara..![]()
Pa i nije veca potrosnja od 7 litara.
A to sto kazem da ne bi trebalo ici iznad 7(prosjek) to mislim na ove druge dizele (c5,audi 4,mazda 6,insignia) koji sumnjam da trose 7 litara prosjeka,dok eto utvrdili smo da alfa trosi 8-8,5..Na to sam mislio...
edit:evo sad pogledao ovaj link od "zehe" i u prvom postu covjek kuka na potrosnju od 8,5l.Jbg ipak je to dizel i trebao bi ipak dosta manje trositi(barem nekih 1,5-2).