Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Throttle wrote: ↑26/01/2023 14:01
Tanko za kuore sportivo. Slaba pluća
kuore sportivo ne voli crveno druskane..... za sve i jednu sto znam da je rikavela - gazde su mislili da su Kankuneni i kucali u crveno.... i da pod haubom imaju McLaren....
Bar alfa ne laže. Ako je 5.5k obrtaja toliko je valjda. .
Ima ih sto lazu. Potovo oni sa vtec motorima. Kazaljka pokazuje 7200 crveno. Ali šipak, blokada na 5800-6000…
Supruga ima azijsku nakazu. Sa k24 motorom. Tamo negdje iza 7 hiljada tek ide u crveno. Jos nisam uspio preko 6k rpm naćerati blokada.
Ali nisu jedini.
I nisanovi v6 motori u infiniti G nesta. VQ. Kodni naziv. . I kod njih na tabli 9 hiljada rpm. Jedva prelaze 6.5. Ne razumijem. Valjda marketinški trik radi prodaje vidi mene imam 8-9k rpm.
ne mora znacit da je marketing ili bilo sta slicno u pitanju ne mora u svemu bit zavjera....
moze biti da je ista tabla za mnoge iili sve modele pa i indikatori..... cisto radi pojeftinjenja proizvodnje - sto mi se recimo svidja - a ne stedit na usisnoj grani koja je plasticna zasarafeljena za motor koji je od metala......
Tu se štedi na kilaži. Ja nemam nista protiv plasticnih usisnih. Ne grije se to toliko..
Ali imam protiv plasticnih cijevi hladjenja. Ili kućista termostata. Ili plasticnih poklopaca motora.
Sinoc vidim tamno sivu giuliu u Sa, mislim da je jedna od onih sto su bile po piku nove 68 000. Auto bas dobro izgleda, i bas ga je lijepo vidjet u moru suvova i ovih kvazi dzipova, prava egzotika dobre limuzine postadose...
Giulia je erotika. I 159ka danas izgleda top a pogotovo giulia. Stelvio i tonale su super za svoju klasu mada sam ja licno vise fan sedana. U Zenici ima bordo giulia, skoro svako jutro mi oci ostanu na njoj. Jedino auto koje bih vozio a da mi nije bitno koji je motor pod haubom