Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
commendatore

#5651 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

alfa romeo 500L smece
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5652 Re: Alfa Romeo

Post by izvrsni direktor »

lavic wrote:Mozda bi se i mogao sa tobom sloziti o marketingu Fiata i Alfe, ali se prije par dana vozio u taxi-u ovaj novi fico 500x,lijep unutra ali majke mi moje unutra se cuju oni tockovi kao u yuge i stojadina nekad, nikakve izolacije, pa bar to nije skupo, nabaci malo one diht mase, mekane sinteticke obloge blatobrana.... prodal m. pod bubrege.... a ne kao da je 1967.
Kakve veze alfa ima sa 500l ?

Isto kao da kritikujes mercedes zbog grube jeftine plastike u smartu.
citroen xm

#5653 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

Pobrkali ste babe i žabe. Hoćete sva auta da strpate u isti koš, koš u kome se auta kupuju na kilo. Hoćete da Alfa upadne u klasu auta koja se prave isključivo po odnosu muzika/pare gdje je ta muzika folk. Pa bolje da se ugase. Koliko je automobilski svijet otišao u kurac, a i generalno svijet pokazuje i činjenica da se ovde Alfa poredi sa Hyundaijem. Možda je jednog dana Hyundai i nadmaši u svemu, bukvalno svemu, i dalje joj neće moći prići kod istinskih ljubitelja auta jer je to samo jedan bezidejni, bljutavi Hyundai.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5654 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

530i je nehoticno definisao osnovni problem- Alfine musterije su uglavnom kupci polovnjaka...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5655 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

citroen xm wrote:Pobrkali ste babe i žabe. Hoćete sva auta da strpate u isti koš, koš u kome se auta kupuju na kilo. Hoćete da Alfa upadne u klasu auta koja se prave isključivo po odnosu muzika/pare gdje je ta muzika folk. Pa bolje da se ugase. Koliko je automobilski svijet otišao u kurac, a i generalno svijet pokazuje i činjenica da se ovde Alfa poredi sa Hyundaijem. Možda je jednog dana Hyundai i nadmaši u svemu, bukvalno svemu, i dalje joj neće moći prići kod istinskih ljubitelja auta jer je to samo jedan bezidejni, bljutavi Hyundai.

Hajde ne pretjeruj xm, o kojim istinskim ljubiteljima pricas???? O onim koji svrsavaju na marke automobila koje su propale ili propadaju, i koji zive u proslosti. Hyundai je pronasao recept za prodaju, moze da ti se svidja ili ne, ta auta se prodaju, i zaradjuje se, sto se za alfu ne moze reci. Alfa ima ogromne potencijale, ali ne znaju da iskoriste. Ovdje su se smijali kad se pojavila informacija da vw hoce da kupi alfu, pa onda imas komentare tipa, bolje da je ugase, nego da svabo bude gazda.....a ubjedjen sam da bi oni uradili bolji posao sa alfom za godinu, nego sto radi fiat 10 godina...
Alfi samo treba bolji menadzment, koji ce realno sagledati svjetsko trziste i upratiti trendove, a auta znaju praviti svakako....
amar1994

#5656 Re: Alfa Romeo

Post by amar1994 »

pa bi sigurno,vidi sta su od skode i seata napravili :)

po nekima je i 911 bezveze jer je porsche nastao od vw bube :-) :lol:
Last edited by amar1994 on 27/04/2019 23:56, edited 1 time in total.
530i

#5657 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

_BataZiv_0809 wrote:530i je nehoticno definisao osnovni problem- Alfine musterije su uglavnom kupci polovnjaka...
Problem Alfe je što pravi auta namijenjena tim kvaziljubiteljima koji imaju max. 10000 eura za auto - a toliko nije dovoljno ni za pošten nov fiat. Trebaju da se okrenu ljudima koji imaju 40-50 hiljada eura i traže nov auto.
commendatore

#5658 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

530i wrote:
_BataZiv_0809 wrote:530i je nehoticno definisao osnovni problem- Alfine musterije su uglavnom kupci polovnjaka...
Problem Alfe je što pravi auta namijenjena tim kvaziljubiteljima koji imaju max. 10000 eura za auto - a toliko nije dovoljno ni za pošten nov fiat. Trebaju da se okrenu ljudima koji imaju 40-50 hiljada eura i traže nov auto.
ko kupuje pasate od 10 000 eura
commendatore

#5659 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

530i wrote:
cuj to? iz tvornice prodaju polovna auta uokolo? :-?
basicm

#5660 Re: Alfa Romeo

Post by basicm »

Alfa nema vise imidz, trebali su uvjeriti kupce da su se popravili, a privuci ih cijenom. Oni kao i svi alfisti hajmo mi pokazati da znamo napraviti jako brzo. Kome ako ga svi gledaju sumnjicavo?
Alfa ce vam pod kljuc, ili ona ili maserati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5661 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

530i wrote:
Jebiga kvaziljubitelj si jer nemas para.
commendatore

#5662 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

basicm wrote:Alfa nema vise imidz, trebali su uvjeriti kupce da su se popravili, a privuci ih cijenom. Oni kao i svi alfisti hajmo mi pokazati da znamo napraviti jako brzo. Kome ako ga svi gledaju sumnjicavo?
nema veze... barem CEMO se sjecat da su postojala nekad i lijepa i mocna auta
konektovan

#5663 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

basicm wrote:Alfa nema vise imidz, trebali su uvjeriti kupce da su se popravili, a privuci ih cijenom. Oni kao i svi alfisti hajmo mi pokazati da znamo napraviti jako brzo. Kome ako ga svi gledaju sumnjicavo?
Oni ako hoce profit, moraju imati dobrog igraca u kompatnoj klasi, mali suv, i definitivno karavan i kupe verziju giulie, uz dobro odmjetene cijene nasoram konkurencije, sve ostalo je uzalud...
commendatore

#5664 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

oni ako hoce napredak moraju doc na sucks forum da cuju misljenja strucnjOkO....
basicm

#5665 Re: Alfa Romeo

Post by basicm »

Jesu definitivno bila i lijepa i mocna, i steta je, pogotovo sto su htjeli da poprave stvar, ali arogantno su nastupili. Daj privuci mase dobrim i jeftinim proizvodom, ostalo je lako.
commendatore

#5666 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

u pravu si u biti - kao što falšvagen radi - pribavlja dijelove iz Zenice i Visokog i Senzena - udari ID plocicu a na njoj Made in Germany .... a Alfa propada jer se radi kompletno u Italiji....

one falševe sa diznama i uljnim pumpama manje više niko ne spominje iako su fabricke greske u stotinama hiljada....

o pečevima za elektroniku sve smo vidjeli.... a DPF su poceli ugradjivat 2010+ dok su drugi milijarde izgubili na razvoju FAPa i DPFa "pošteni" švabo ibn (nekog naciste) uvaljivo bofl robu pod ekstravaganza premIJUM...
BiBi911

#5667 Re: Alfa Romeo

Post by BiBi911 »

commendatore wrote:u pravu si u biti - kao što falšvagen radi - pribavlja dijelove iz Zenice i Visokog i Senzena - udari ID plocicu a na njoj Made in Germany .... a Alfa propada jer se radi kompletno u Italiji....

one falševe sa diznama i uljnim pumpama manje više niko ne spominje iako su fabricke greske u stotinama hiljada....

o pečevima za elektroniku sve smo vidjeli.... a DPF su poceli ugradjivat 2010+ dok su drugi milijarde izgubili na razvoju FAPa i DPFa "pošteni" švabo ibn (nekog naciste) uvaljivo bofl robu pod ekstravaganza premIJUM...
Nije tacno, sjedista dolaze iz cehoslovacke, MM vecinu dijelova iz turske, mjenjac sa sjevera, lim dolazi iz Austrije, alu za felge Mostarski alu je isporucivao u Austriju a ti su radili za fiat, aku rumunija.... Razumijem te mrzis VW al odvadi... Koliko god ovi vw bili ludi vi kontra ste jos gori
commendatore

#5668 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

BiBi911 wrote:
commendatore wrote:u pravu si u biti - kao što falšvagen radi - pribavlja dijelove iz Zenice i Visokog i Senzena - udari ID plocicu a na njoj Made in Germany .... a Alfa propada jer se radi kompletno u Italiji....

Nije tacno, sjedista dolaze iz cehoslovacke, MM vecinu dijelova iz turske, mjenjac sa sjevera, lim dolazi iz Austrije, alu za felge Mostarski alu je isporucivao u Austriju a ti su radili za fiat, aku rumunija.... Razumijem te mrzis VW al odvadi... Koliko god ovi vw bili ludi vi kontra ste jos gori
nigdje ne vidim zemlje treceg svijeta u tvojoj listi koje su barem nama bliske ako ne dalje - mozda Turska - al Turska da se zove Trecim svijetom je malo degutantno.... neam sta odvadit - Falšvagen je svoje pokazao štimanjem paramtera na eko testovima... nije FW kriv sto propada Alfa nego FIATov menadzment....

iz kine kamara dijelova dolazi na ugradnju u njemacku.... :run:
Throttle

#5669 Re: Alfa Romeo

Post by Throttle »

čuj pečevi za elektroniku, zagrcnuh se :lol:
citroen xm

#5670 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

konektovan wrote:

Hajde ne pretjeruj xm, o kojim istinskim ljubiteljima pricas???? O onim koji svrsavaju na marke automobila koje su propale ili propadaju, i koji zive u proslosti. Hyundai je pronasao recept za prodaju, moze da ti se svidja ili ne, ta auta se prodaju, i zaradjuje se, sto se za alfu ne moze reci. Alfa ima ogromne potencijale, ali ne znaju da iskoriste. Ovdje su se smijali kad se pojavila informacija da vw hoce da kupi alfu, pa onda imas komentare tipa, bolje da je ugase, nego da svabo bude gazda.....a ubjedjen sam da bi oni uradili bolji posao sa alfom za godinu, nego sto radi fiat 10 godina...
Alfi samo treba bolji menadzment, koji ce realno sagledati svjetsko trziste i upratiti trendove, a auta znaju praviti svakako....
Ajd nemoj zajebavati, šta pretjerujem?

Ja koliko znam mi smo ovde na odjeljku foruma posvećenom autima i bar 50% nas bi trebali biti istinski ljubitelji auta i automobilizma. Ostalih 50% dođu sa problemom, skontaju da nismo dijagnostika, naljute se i odu. Alfu će uvijek cjeniti pravi ljubitelji auta. Problem i jeste što smo velika manjina, ali to je sasvim normalno. Mišljenje ljudi koji se odnose isto prema autu i fenu za kosu me ne zanima ni malo. Oni što se dive Citroenu od kada ima HDI motore i nema hidrauliku(kao kako lud dizajn ima oca mi, a nije ni kvarljiv...), oni što bi da Alfu kupi VW i porede je sa Hyundaiem me takođe ne zanimaju....

Koji crni Hyundai... Prodavali Accent za bagatelu i postigli solidnu prodaju, svi im se smijali. Sada isto to govno prodaju malo ljepše zamotano i odmah nabili cijenu u nebo. Ali većina prihvatila i jbg. Jel treba to da bude Alfa? Izvini, ali nikada nisam cjenio auto po broju prodatih primjeraka, to je samo znak da ih kupuje običan čovjek koji auto tretira kao šporet, televizor....

Alfu je trebao preuzeti VW jer je od Škode i Seata napravio brendove? Slažem se da je napravio auta koja se dobro prodaju dobro, ali nije u tome poenta. Na kraju nije ni bilo previše teško napraviti nešto tako od ispodprosječnog brenda za široke narodne mase. Daš mu svoju zastarjelu tehnologiju, malo boljibdizajn od Češkog i plasiraš ga po konkurentnim cijenama garantujući kvalitet. Ako Alfa treba biti Škoda onda ga jebaji.

Kako će Alfu praviti hladni Švabo koji ni Bubu nije znao napraviti bez krađe? Kako kada mu temperament i ljepota nisu u genima?

Neka hvala, neka se ugase. Bar će ostati priča o jednom slavnom brendu koji je propao jer se nije snašao u bezličnom potrošačkom društvu koje srlja u propast.
konektovan

#5671 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Ja sam istinski ljubitelj alfe, ali moram biti realan i reci istinu. Alfa nece prezivjeti u ovim trzisnim okolnostima od svojih ljubitelja, jedno je biti ljubitelj a drugo kupac alfe. Ljubitelja na milione, a alfa proda par hiljada automobila?! Zasto, gdje je zapelo??? Ja sam vec ranije naveo razlog, a to je da menadzment radi veoma loš posao vec godinama. Jedno je napraviti auto, a drugo je, prodati taj auto.
Spominjes i citroen, eto, kad si toliki ljubitelj citroena zasto ne kupiš sebi jednog, i to sa hidraulikom, jer to je samo pravi citroen, jer bez hidraulike to i ne moze biti po tvom razmišljanju?! Svi ostali modeli su beskuratz...
Ali kao što napisa, ti si samo ljubitelj i ništa više, na forumu mozes mastati koliko hoces ali kad treba nesto konkretno uraditi, onda te nema nigdje..

Od ljubitelja nikakve koristi, srecom to su i prepoznali neki proizvodjaci pa se sad okrecu "kupcima" novih vozila, od kojih ima stvarne koristi.
johntra

#5672 Re: Alfa Romeo

Post by johntra »

oca mi, prepirka se ovdje vodi, kao da je BiH najbitnije tržište Alfa Romea na svijetu... :D

ja mislio raspravlja se globalno o rastu ili padu prodaje AR, kad ono mi o našoj falšenvagen avliji pričamo...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5673 Re: Alfa Romeo

Post by sime_cipol »

basicm wrote:Jesu definitivno bila i lijepa i mocna, i steta je, pogotovo sto su htjeli da poprave stvar, ali arogantno su nastupili. Daj privuci mase dobrim i jeftinim proizvodom, ostalo je lako.
Gdje si vidio auto sa 510 KS, V6 Ferrari motorom, ZF automatikom, napravljen od aluminija, karbona i visoko kvalitetnog celika po cijeni Passata?
Giulia je od ekvivalentnog Passata (koji je na platformi Pola) skuplja 2k €.
Reci sta je problem u cijeni?
Treba bude jeftinija od Passata? Ne može biti, a da se pritom ne gube milijarde.
Bolje je prodati 1 Giuliu i zaraditi 1 €, nego prodati 100k i biti u minusu milijardu €.
Nek propadne, bolje i to, barem je u stilu otisla.
konektovan

#5674 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

johntra wrote:oca mi, prepirka se ovdje vodi, kao da je BiH najbitnije tržište Alfa Romea na svijetu... :D

ja mislio raspravlja se globalno o rastu ili padu prodaje AR, kad ono mi o našoj falšenvagen avliji pričamo...
Pa prica je otisla za globslno, nase trzidte je svakako statisticka greska..
commendatore

#5675 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

koji to pasat ima da je ekvivalentan fjuliji QV nije joj ekvivalentan citav VnAGo osim porschea mozda?
Post Reply