eh ovo je neka kao da gledam buduca berera. Ovo je mnogo ljepse nego onaj suv koncept.sime_cipol wrote:
Neko se malo igrao i dobio Giuliettu
pa nisam ja kriv sto pojedini nemaju oci. farovi buggati chiron fazon
Moderators: _BataZiv_0809, anex
eh ovo je neka kao da gledam buduca berera. Ovo je mnogo ljepse nego onaj suv koncept.sime_cipol wrote:
Neko se malo igrao i dobio Giuliettu
Preskupi modeli uz loš imidž, tako da se bolje ne može ni očekivati.konektovan wrote:Porazavajuca statistika za alfu....Seawolf wrote:]
U prvom kvartalu ove godine, u Bosni i Hercegovini je registrovano novih:
Audi Q5: 5 komada
BMW X3/X4: 6 komada
Mercedes-Benz GLC: 23 komada (od toga 6 Coupé)
Volvo XC60: 10 komada
Jaguar F-PACE: 3 komada
Range Rover VELAR: 3 komada
Alfa Romeo STELVIO: 0 komada
U stvari, u prvom kvartalu ove godine, registrovan je u cijeloj Bosni i Hercegovini samo jedan novi Alfa Romeo i to GIULIETTA.
Santa Fe (takodje vrhunski) se prodaje i već se mogu vidjeti na ulicama Sarajeva, Stelvio ne prodaje.konektovan wrote:Auto je vrhunsko, po svemu, i ti hoces da ga prodajes za cijenu po kojoj ide recimo santa fe?!
Nisam ja rekao da je santa fe kanta, naprotiv, odlican auto, ali je ipak stelvio liga više, nije mu santa fe konkurent vec drugi tzv. premiumasi....ElRe wrote:Santa Fe (takodje vrhunski) se prodaje i već se mogu vidjeti na ulicama Sarajeva, Stelvio ne prodaje.konektovan wrote:Auto je vrhunsko, po svemu, i ti hoces da ga prodajes za cijenu po kojoj ide recimo santa fe?!
Isto vrijedi i za Cherokee fl, nigdje ga nema.
Performanse i pogon vise nikome nisu bitne. Znaci staviti Stelvia sa pocetnim dizel motorom, zadnjim pogonom (mada dosta kupaca bi radije prednji. Koliko puta sam samo cuo "ma ne bih BMW, Mercedes...zadnji podon, zima..." ), automatskim mjenjacem, velikim monitorom za cca 75k KM i ako to ne da prodajni rezulultat dici ruke.sime_cipol wrote:Bas mi je drago za Santa Fe, koji je vjerujem dobar auto, ali Stelvio je liga iznad po svemu.
Pa po cjenovniku takav Stelvio kosta 74 300 KM bez pregovaranja i eventualnog popusta. Fazon je sto takav niko ne kupuje. Nigdje. Ili se prodaja broji u par komada. Svi idu na full opremljene sa Q4 pogonom.ElRe wrote:Performanse i pogon vise nikome nisu bitne. Znaci staviti Stelvia sa pocetnim dizel motorom, zadnjim pogonom (mada dosta kupaca bi radije prednji. Koliko puta sam samo cuo "ma ne bih BMW, Mercedes...zadnji podon, zima..." ), automatskim mjenjacem, velikim monitorom za cca 75k KM i ako to ne da prodajni rezulultat dici ruke.sime_cipol wrote:Bas mi je drago za Santa Fe, koji je vjerujem dobar auto, ali Stelvio je liga iznad po svemu.
Mislim da je filozofija Alfa Romeo izgubljena u vremenu. Sportski automobili vise nisu trazeni (ili ih treba znatno manji broj kupaca nego ranije). Auto danas mora imati full HD monitor od bar 10", HD kamere, full LED ili matrix farove, ambijentalno osvjetljenje, glasovne komande kao MBUX, automatski mjenjac, autonomnu voznju, radarske sisteme, kvalitetne materijale i zavrsnu obradu. To je danas premium automobil.
Pa da se i santa fe odlicno prodaje ovdje kod nas, i ne prodaje bas, ne zato sto je loš auto, vec zato sto je cjenovno skocio u odnosu na prethodne generacije. Imas one koji razmisljsju i u tom smjeru koji si naveo, a ima i onih koji ce kupiti nesto od premiuma, jer su cijene otisle u quratz....basicm wrote:Santa fe je veci od stelvia, samim time vise muzike za iste pare. I narod tako i razmislja, sudeci po prodaji.
Znao sam da sam nekog zaboravio:konektovan wrote:Porazavajuca statistika za alfu....Seawolf wrote: U prvom kvartalu ove godine, u Bosni i Hercegovini je registrovano novih:
Audi Q5: 5 komada
BMW X3/X4: 6 komada
Mercedes-Benz GLC: 23 komada (od toga 6 Coupé)
Volvo XC60: 10 komada
Jaguar F-PACE: 3 komada
Range Rover VELAR: 3 komada
Alfa Romeo STELVIO: 0 komada
U stvari, u prvom kvartalu ove godine, registrovan je u cijeloj Bosni i Hercegovini samo jedan novi Alfa Romeo i to GIULIETTA.
A Range Rover Sportamar1994 wrote:Svicarska nam nije ravna
11kom Q8 audija u Martu,treba bjezat odavde majke mi,koliko se lopova namnozilo
A ovdje nahvaljenih Hyundai SANTA FE je u prvom kvartalu ove godine, registrovano novih ukupno 6 komada. Dva u Sarajevu, dva u Banja Luci, jedan u Travniku i jedan u Doboju.amar1994 wrote:Svicarska nam nije ravna![]()
Vidi fakat, a ukupno 23 u prvom kvartalu.amar1994 wrote:....
11kom Q8 audija u Martu,treba bjezat odavde majke mi,koliko se lopova namnozilo
Range Rover Sport: 8 komada, a Volvo XC90: 1 komad. Sve u prvom kvartalu ove godine.ElRe wrote:A Range Rover Sportamar1994 wrote:Svicarska nam nije ravna
11kom Q8 audija u Martu,treba bjezat odavde majke mi,koliko se lopova namnoziloVolvo XC90
Istina je da alfi ne ide baš bajno nigdje, pa tako ni kod nas. Valjda ti silni ovdašnji alfisti čekaju giuliu i stelvio da bude 10-12 hiljada eura pa da glume neko ludilo.ElRe wrote: Preskupi modeli uz loš imidž, tako da se bolje ne može ni očekivati.
Vidim da se Market auto i ACI trude ali ne ide. Rješenje je ponuditi Stelvia Q4 napucanog opremom za cca 75.000 KM i vidjeti da li će to pokrenuti prodaju.
To je 500L, krš auto. Nema gorih sjedišta od onih koja se ugrađuju naprijed u 500L. Tvrda plastika, neergonomski volan... Pokušali su da ga pozicioniraju kao Mini Countryman, sada ga daju za 20000 KM do registracije taksistima i rent a car firmama.lavic wrote: ali se prije par dana vozio u taxi-u ovaj novi fico 500x,lijep unutra ali majke mi moje unutra se cuju oni tockovi kao u yuge i stojadina nekad, nikakve izolacije, pa bar to nije skupo, nabaci malo one diht mase, mekane sinteticke obloge blatobrana.... prodal m. pod bubrege.... a ne kao da je 1967.
Upravo to. Danas izuzev manjeg broja zaljubljenika NRING i slični modeli ne igraju nikakvu ulogu. Komercijalizaciji Giuliae i Stelvia nije pomogao najbrži krug na stazi.530i wrote:Prodali su određen broj 500L za taksi službe i rent-a-car agencije, a i poneki Tipo za rent-a-car. U BL je jedna taksi služba već odradila jedan ciklus sa desetak 500L. Ne znam da se neko žalio na buku, shodno klasi auta, ali sve su to sitnice koje treba usvojiti i tražiti neko poboljšanje. A ne izbacivati nring verzije Stelvija i Giulije. Uostalom, nigdje ih nema ni u motosportu.