Ime je za 10
http://www.topspeed.com/cars/alfa-romeo ... 24705.html
Moderators: _BataZiv_0809, anex
projekt je odlican.pomoci ce alfi da urade ono cemu teze vec duzni niz godina.da se ubjedljivo zakucaju za zadnju poziciju u svim segmentima auto industrije i da budu jedan u nizu auto proizvodjaca koji zivi od price:"eh kad je afla auta pravila...."Dr. Octagon wrote:Šta mislite o novom projektu 2012 Alfa Romeo Touring Superleggera Disco Volante Concept
Ime je za 10![]()
http://www.topspeed.com/cars/alfa-romeo ... 24705.html
Jaka im je ta filozofija pravo, u prevodu "ko hoce kupit ce" u danasnjem svijetu agresivne marketinske promocije, slabe ekonomske situacije u svijetu, i potraznje za tehnicki sto savrsenijim prizvodom, mislim da menadzment Alfe ima ozbiljnih problema sa stavom ako ovako razmisljaju. Meni licno je Alfa ok, ali ne vrijedi tih para nikad.johntra wrote:Prvo, ovo nije oficijelni projekat Alfa Romea, nego jedne karoserijske kuće...
Drugo, kad je Alfa toliko govno, što se svi otimaju da je kupe, pa čak i famozni VW?
Treće, Alfa proda automobila koliko može, jeste to malo, ali dok je na sisi FIAT-a, može im se...
Četvrto, poređenje Hyundaija i Alfe, osim po prodaji, zaista je smiješno...
Peto, samo ljudi koju znaju šta je Alfa dat će 20 i više hiljada eura za nju...to je oduvijek bila filozofija Alfe...

johntra*johntra wrote:Prvo, ovo nije oficijelni projekat Alfa Romea, nego jedne karoserijske kuće...
Drugo, kad je Alfa toliko govno, što se svi otimaju da je kupe, pa čak i famozni VW?
Treće, Alfa proda automobila koliko može, jeste to malo, ali dok je na sisi FIAT-a, može im se...
Četvrto, poređenje Hyundaija i Alfe, osim po prodaji, zaista je smiješno...
Peto, samo ljudi koju znaju šta je Alfa dat će 20 i više hiljada eura za nju...to je oduvijek bila filozofija Alfe...
vozio sam 147-icu 2.0ts sa selespeed mjenjacem koja je imala strasnu opremu al me mjenjac toliko nervirao sa sporim izmjenama stepena prijenosa da nisam stigao da se posvetim ostatku auta kako treba.vozio sam je odavde do tuzle preko karaule.mislim nema se sta reci,auto super lezi na cesti,motor je dovoljno jak da na svaki pritisak na gas osjetis pritisak sjedista na ledja,ima odlican zvuk ko i vecina talijanskih auta.al je puna nekih sitnica koje smetaju.mjenjac je uzasno spor kosto rekoh,kad treba preteci s nekih 50-60 do 100-120..taman negdje na 95 ide promjena iz druge u trecu,auto krene sjajno s nekih 4000rpm i ti stvarno osjetis ubrzanje i brzo dodje do granicnika medjutim kad treba promjenit doslovno osjetis kako auto stane.i kad to radis uzbrdo brzina moze past i za 5-6kmh i ti doslovno kad dodjes do te trece moras pricekat da obrtaji ponovo skoce da auto nastavi s dobrim ubrzanjem.nisam imao prilike da budem u njoj duze da vidim neke druge bagove.al to je ono sto mi je def kvarilo raspolozenje svaki put kad je trebalo promjenit brzinu.a ta alfa je od ostalih konkurenta iz te godine u startu bila skuplja za 1/5 cijene a od nekih i za 1/4.ko polovna je imala strasno visoku cijenu.koja nije realno bez obzira bio ti alfista il ne.Qler wrote:emko, jesi li ti ikada sjeo i vozio alfu? Ali onako odvozio komad puta? Ja nisam nesto gotivio alfu (iako joj nisam nikad sporio historijsku vaznosti i ulogu u autosportu), ali jednostavno prica okoline a i sto sam vidio, nije mi se svidjelo i nisam je gotivio. Vozao sam 145 1.4 boxer mislim motor, malo po gradu, ono ostao odusevljen motorom, ali i dalje sam bio skeptik.
Dok nisam prije par godina sjeo u 166 2.4 JTDbraco moja
do pocitelja i nazad
sramota
hebo svakog TDI-a od vauvea
kako ono slatko ide. Ne volim dizele ali ono su napravili svaka im dala
a tek osjecaj voznje
:D bas su mi ovakvi kezovi bili na licu
U glavnom, taj dio puta sam prosao milion puta, ali nikada tako nasmijan
kao sa alfom :
Sta hoces vozio je Alfu 147. Eh da ona ima mjenjac ko VW ili Skoda, ah pardon, Audi. Nema veze sto se VW nadovezao na taj salespeed, sto kada je taj mjenjac izasao bili su jedni od prvih, ma jok ba, ta ce jedna 147 protiv emkovog audija.530i wrote:i još jedna tema u kojoj emko sve zna, sve je vozio i u sve se razumije...
svaka čast!![]()
![]()
Vozio sam Lanciu 2.4jtd. Lancia je malo skuplja od Alfe kada je u pitanju odrzavanje, ali uopste ne kaos to ljudi pricaju!Dr. Octagon wrote:Dakle motor i zamjena......Ovi što kažu da su dijelovi skupi nek se jave na p.p(Blatobran 40 KM,dizna 8 KM,Lambda sonda 40 itd,itd....)
jefferson wrote:Vozio sam Lanciu 2.4jtd. Lancia je malo skuplja od Alfe kada je u pitanju odrzavanje, ali uopste ne kaos to ljudi pricaju!Dr. Octagon wrote:Dakle motor i zamjena......Ovi što kažu da su dijelovi skupi nek se jave na p.p(Blatobran 40 KM,dizna 8 KM,Lambda sonda 40 itd,itd....)
Isla je ko nevrijeme!
koja je razlika u težini ovog kravanskog BMW i ove alfe kompakt klase?Dr. Octagon wrote:
Na prvi pogled izgleda nepravedno........Ali...
razlika je oko 190 kgGost1515 wrote:koja je razlika u težini ovog kravanskog BMW i ove alfe kompakt klase?Dr. Octagon wrote:
Pa izgleda, pazi BMW je tezi sigurno 500kg od ove Alfe i jos je dizel! Nemoguce je da je razlika 190kg izmedju ova dva auta!Dr. Octagon wrote:
Gost1515 wrote:sedan 330d - Weight 1595 kg (ne mogu naći za karavan)
Alfa Weight 1275 kg
znači od sedana je lakša 320 KG ... skontaj koliko od karavana ....