Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

AhMeT

#1 Alfa Romeo

Post by AhMeT »

Image
:wink: :wink: :wink:

Alfa 166
AhMeT

Post by AhMeT »

Image
zgembo adislić

Post by zgembo adislić »

Sta reci...srce uvijek zalupa kad vidi Alfin štit...ja bih ipak prije odabrao 156, ili GT...
a prezadovoljan bih bio i starom GTV6
Image
alfista

Post by alfista »

http://www.homdrum.no/spider/alfa_romeo ... news.html#

Evo jedan zanimljiv link, svakako pogledati.

Vozio sam 147 i 156 a bogami i 166.

Mrak je jedna 156 selespeed koju sam provozao, 2.0 JTS sa mislim 165 KS. Joj zvuka, evo i sada se najezim. Neobicno je sto nema kvacila, pa mi je bila u pocetku sjebada, jednom sam krenuo kociti lijevom nogom :-) Kada sam se navikao osjetio sam ljepotu i uzivanje kakvo nisam sanjao da postoji uuuuuuuhhhhhhh
JD

Post by JD »

147 je meni super, posto inace ne volim prevelika auta.
AhMeT

Post by AhMeT »

@alfista

de mi reci kako se ponasa 166-ca,i koju si vozio.kakva je kvaliteta unutrasnjosti i ostale osobine..
alfista

Post by alfista »

PROBA
nineac

Post by nineac »

Ej vozo sam 166 i nešto nisam impresioniran!
Za rzliku od 156 nema one alfine tvrdoće i krutosti! Više me podsjeća na Audi A6 :sad:
Ljulja se, i ne drži cestu bog zna šta! Neznam sad za ovu novu, redizajniranu izvedbu, čuo sam da su joj štlovali ovjes!
Kočnice joj nisu nešto!
Auto je OK, ali nije Coure Sportivo!
Po meni BMW % je daleko ispred 166 po osjećaju vožnje i performansama!
Inače, kvaliteta je svjetlosne godine ispred 164! Ništa ne pucketa, plastika je kvalitetna, i ima dosta kože po volanu, mjenjaču, ručna itd!
alfista

Post by alfista »

Joj koliko sam napisao i da pošaljem, traži mi da se logiram i propadne mi sve što sam napisao. Tuga je što sam bio logiran :( FUCK

Dakle vozio sam 166 2.4 JTD sa 150 KS, a imao sam priliku voziti i audi A6 2.5 TDI sa 155 KS. Tu su negdje po ubrzanjima i elastičnosti samo imam utisak da je Alfin motor tiši.
166 je bila sa Full opremom, Bose sistem sa 8 zvučnika i CD changerom, zvuk je fenomenalan. 166 je teška negdje oko 1500 kg ali ne osjeti se ama baš nimalo da je motor slab. Leži na cesti fantastično, imam definitivno utisak da Alfa bolje leži od Audia A6.

Kvlitet izrade je na zavidnom nivou a unutrašnjos je bila izvedena u koži, sa navigacijom, preko koje se može kontrolisati CD, klima i telefon što je još jedna dobra prevezija :D
nineac

Post by nineac »

A od A6 leži definitivno bolje, ali nema baš puno šanse sa BMW 5 (inače sam BMW fan) pogotovo sa njihovim dieselima. Imao sam prilike vozsti 530d, e to je raketa! Inače nevolim diesele, ali ovo je ludnica!
JD

Post by JD »

To nineac!!

BMW Power! :-D
alfista

Post by alfista »

Bolji jeste BMW 5, tu ne mogu prditi iako bih volio da je Alfa bolja :D
Naravno BMW pravi mrak motore, tehnički su savršeni i tu nema priče.
Bolji su BMW motori od mercedesovih, ali malo po malo Alfa i tu kreče naprijed. Samo da napomenem 2.4 JTD M-jet sa 175 KS 385 Nm.
To je dizel sa 20 ventila, pet cilindara i multijet tehnologijom ubrizgavanja.
Kada bi podigli radnu zapreminu na 3.0 onda bi napravili ludnica jak motor. Ali koliko sam vidio tj cuo Alfa planira izbaciti novu paletu motora u novoj 158 i svi benzinci bi trebali biti sa JTS tehnologijom, a dizeli nabrijaniji tako da bi top dizel u novoj Alfi imao više od 200 KS :-)

ALFA ROMEO RULES ![/img]
nineac

Post by nineac »

M aj sve jo to OK, ali jaro BMW već ima 2.0d sa 150 KS i 330 Nm, sada će doći novi sa 163 KS i oko 360-370Nm!
Pa 3.0d ima 218 KS, a ovaj novi 3.5d šestak 272 ks i 560Nm!!!!!
OK je sve to, ali ipak BMW je ludnica!
Ovaj 530d koji sam vozo radi kao benzinac a ne diesel, a zvuk mu je haos!
Još jedna stavr. Samo BMW i Alfa imaju diesel motore čije crveno područje počinje na 5.000 obrtaja! Koliko znam sada bMW radi na tome da diesel digne za nekih 500-1.000 obrtaja :-)
Naninetmaster

Post by Naninetmaster »

Jebo vas alfa u usta, jedno od najružnijih auta iskreno gledajući, joj kako mi vi alfisti idete na neku stvar-iskreno svaka alfa je ko svinja sa onom prednjom maskom osim 147 koja ne odaje takav dojam.
Ja ne znam koji se kurac ložite na jebene talijane iako ruku na srce alfa zaista ima jedne od najboljih motora i tu kapu skidam ali meni je izgled auta ma ne mogu reći sve ali sigurno je presudan.
Ovde raja nemaju za hljeba a svi odjednom voze ili su vozali alfe sa minimum 150 konja-ma imate li uopšte vozački položen.
Od svih proizvoda alfe 147-ca je OK ovo ostalo smeće!!!!!!!!!!!
Kad se to neka pička okrenula za alfom.
zgembo adislić

Post by zgembo adislić »

svaka ti čast pravi si stručnjak ako auta ocjenjuješ prema tome oce li se koje žensko okrenut za njim... :roll:
nineac

Post by nineac »

E ma stvarno si pravi, bolji komentar nisam čuo od toga "raja nema šta jest"
Znaš mi bi malo više računa mogli povest oko toga šta mi radimo, a ne drugi!
BOLI ME K.... ŠTO RAJA NEMA ŠTA JEST!
A znaš što?
Zato što ta ista raja glasa za ovu gamad, i ta ista raja nema ništa protiv da Tihić voza auto od 150.000 maraka!
Sve što u ovoj državi valja otiće u inostranstvo, ostat će nas 10% nesretnika koji smo bili zaluđeni da je ovo država, i 90% seljaka kojima je važnije da Tihić, Bakir itd vozaju auta preko 100.000 KM nego da imaju šta jest!
Naninetmaster

Post by Naninetmaster »

Zgembi drug moj to što si reko niđe veze-normalno je da češ vozati auto koji je ljepši a ne koji ima 200ks( ja si barem takav auto ne mogu ni priuštiti)-stvar je da je priča na ovakvim forumima pravo glupa-zar ti misliš da češ iskoristiti u Bosni prednosti auto od 170ks-to ja stvarno smatram seljačkim prepucavanja oko ks i hvaljenje auta koje ljudi uživo nisu ni vidjeli a ne ga vozili-o tome ja pričam.
Recimo meni je super tema benzinci vs.dizel jer je realna a ne pričat koliko bmw z8 ima ubrzanje kad ima jedan u gradu-kurčenje i pametovanje u prazno.
Primjer: ja ću uvijek prije voziti osnovni model audia3 sa 1.6 motorom i 102 ks nego alfu 147 GTA od 250ks. Onda smeta mi što se alfisti konkretno kurče na sva zvona da je alfa izmislila pojam auta( ne pričam o ovom forumu i bosancima).
Alfa je jedno po meni solidno auto koje se po ničem ne ističe iz mora auta-kao i svi ima svoje prednosti i mane- a glavni adut alfe su konjske snage ma nek se ne sere više-onaj ko bi kupio alfu od 170ks prodo bi je za mjesec jer bi ga računi na benzinskim pumpama zaklali.
Ima li igdje koliko alfa troši-ma više od bilo koje konkurencije.
jedno je pričati ŠTA BI VOLIO IMATI a drugo je srat toliko o autu kao da se njim prešlo 200 000 km.
A o ovom što raja nema šta jesti- iskreno mi reci da li je recimo diplomirani inžinjer kriv što se ne može zaposliti jer ne glasa samo on nego glasaju nepismene nane i babe iz RS koje stavljaju usrani palac kao potpis jer se ne znaju potpisat( ali glasat će za nacionaliste da im jebem dijete nerođeno)-pa normalno da se treba ispalit odavde.
što bi ja mašto čitav život o Mazdi6 ili alfi 147, kad postoji realna šansa da si vani i kupim taj auto.
seha

Post by seha »

Materijalne stvari su definitvno razlog da ides vani... ako ti je samo do njih stalo :roll:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Najbolji automobil na svijetu, jednog dana...uh...jednog dana...
nineac

Post by nineac »

Seha, a ovdje bi trebalo ostat da bi se duhovno prosvjetlio jel?
Ovi idioti na vlasti mogu narodu samo rak na mozgu dati, ništa više!!!
Super, to si u pravu benzin vs diesel?
Super tema! Koliko se čime dobiva?
Eto burazer moj ima Vectru 1.6 benzin, 91 godište, i sa rezervoarom može preć 1028 km otvorene vožnje sa 57 litara, što ti dodje 5,54 litre na 100 KM!
Vectra je u super stanju, niti traga hrđi,a najveći trošak za ovo 2 godine što je voza su bile SAVA S3 ESKIMo gume, a poslije njih redovna izmjena ulja!
Vectru je platio 4.200 KM, usporedivi passat TD sa 75 KS (isto kao i Vectra) tog godišta je tada koštao 8-9.000 KM, sada passat ništa manje na otvorenom ne troši, dok u gradu možda potroši 2 litre manje, ali isplatil se to duplo veće cijene?
seha

Post by seha »

Seha, a ovdje bi trebalo ostat da bi se duhovno prosvjetlio jel?
Ma nineac rekao si da si bio u USA. Ne trebam ti nista pricati, znas kako je i ovdje i tamo.

Reci mi gdje bi radje zivjeo?

Ne zagovaram ja ostanak u BiH da se razumijemo, niti to mogu, jer sam sam se ispalio cim sam dobio priliku :) Ali istina je da ima stvari koje u Bosni imas a vani nemas. Ako si spreman odreci se tih stvari (a redovi pred ambasadama govore da je vecina spremna) onda super. Ali najgore je otici negdje pa biti nezadovoljan i stalno kukati kako ti je tamo bilo bolje. Sta si onda postigao...

Uglavnom nije ova prica za ovu temu :)
nineac

Post by nineac »

Ma OK kontam te, znam kako je jaro, bio sam ja tamo, imao strašnih problema (došao taman poslije 11 septembra) kasnili mi SAT rezultati za College, na kraju proputovo 13 država, spavo po kaučima itd,itd!
I vratim se da nebi prekršio njihove zakone, tj. da me nebi deportovali, i opet čovjek dodje vamo pun nade!
Ali, evo za ovu temu, neki dan je poginulo 7 ljudi u jednom udesu! Slupali se Kadet star najmanje 20 godina, i golfII isto toliko star!
Sve momci 20-24 godine!
I stalno tako, ginu ljudi svaki dan zbog cesta, starosti auta, tehničke neispravnostim i misliš da je neko izašo na TV bar da nešto pojasni, da neko dadne ostavku?
Sta ti je, ovdje je sada totalna anarhija!
Otkako su došli ovi nacionalisti ponovo na vlast sve više tonemo!
Starost auta je katastrofa ovdje, uzas zivi, ali nikome napada napamet da napravi neki plan, da se to malo reguliše!
$

Post by $ »

jedna od poznatih strategija borbe za smanjenje broja zrtava puta je - poticaj na promjenu voznog parka stanovnistva. da se premija za svaki zamjenjeni auto stariji od 10 godina, ako je vlasnik uzeo nov ili mladji od 2 godine.

rezultat 1 // sigurniji putevi
rezultat 2 // ozivljen jedan sektor ekonomije. kod nas nema proizvodnje, ali putem poreza i carije nadoknadjuje se ta premija za kupovinu novog auta, ulaze se u popravljanje puteva
rezultat 3 // ljepse za gledat :D
alfista

Post by alfista »

Najlakše je ovako:

Jebo alfu sranje auto, vidio ja kod jarana jednu, troši u picku meternu a još i kvari, pa kada ode na servis nema djelova oca mi.
Pa onda još u izlogu hrđa, ima sranje motore pa ko je lud da alfu voza kada svi znamo da talijani ne znaju praviti auta. Ocami pitajte raju pa vidite šta će vam reći. Pa kad su to talijani bili dobri vojnici nisu mogli prdnu u drgom svjetskom ratu. A još dizajn pa to je tako ružno auto da neće se nijena pička okrenuti pa to je ruuuuuužno ima one farove ko da kenja. Pa hajd ko zna kada je alfa napravila auto da valja ma NIKAD. Ko je lud da da tolike pare kada za golfa u trafici za 10 marake popraviš istog...............blalalaallllaaaabaalalalallalaaaaaaaaaaaaaaaaa

:D :D :D :D

Najviše volim vidjeti stručne komentare ala ovaj.
ALFA ROMEO Cuore Sportivo
alfista

Post by alfista »

Ovo su najavljeni motori za Alfa Romeo 158

Prednji pogon: 1.8 JTS 150cv, 1.9 m-jet JTD 140cv, 1.9 m-jet JTD 160cv, 2.0 JTS 170cv, 2.2 JTS 190cv, 2.4 m-jet JTD 200cv

4WD: 2.0 JTS 170cv, 2.2 JTS 190cv , 2.8 V6 JTS 230cv, 3.2 V6 JTS 260cv, Quadrifoglio 2.2 JTS Uniair 310cv & 400Nm, GTA ( Europe & Japan ) 3.2 V6 JTS twin-turbo 300cv, GTA ( USA ) 4.2 V8 JTS Uniair 430cv, 1.9 m-jet JTD 140cv, 2.4 m-jet JTD 200cv, 3.2 V6 m-jet JTD 250cv

Ovjes će biti ludnica a V6 motori najnovija tehnologija. Komplet motor od aluminija.
158 se uveliko testira, vožena je na NURBURGRING-u radi detaljne provjere ovjesa i ostalih komponeti još u sedmom mjesecu prošle godine. Odgovorni u Alfa Romeo tvrde da će nova 158 biti nešto posebno treba se strpiti pa vidjeti šta će biti :-)
Post Reply