Alfa i Omega

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Bird

#1 Alfa i Omega

Post by Bird »

Image

12 "Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu!" 13 "Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! 14 Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad! 15 Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž." ZAVRŠETAK 16 "Ja, Isus, poslah anđela svoga posvjedočiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica." 17 I Duh i Zaručnica govore: "Dođi!" I tko ovo čuje, neka rekne: "Dođi!" Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava! 18 Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi. 19 I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi. 20 Svjedok za sve ovo govori: "Da, dolazim ubrzo!" Amen! Dođi, Gospodine Isuse!
Bird

Post by Bird »

(9) Ja, Ivan, brat vaš i suzajedničar u nevolji, kraljevstvu i postojanosti, u Isusu: bijah na otoku zvanu Patmos radi riječi Božje i svjedočanstva Isusova. (10) Zanijeh se u duhu u dan Gospodnji i začuh iza sebe jak glas, kao glas trublje. (11) Govoraše: "Što vidiš, napiši u knjigu i pošalji sedmerim crkvama: U Efez, Smirnu, Pergam, Tijatiru, Sard, Filadelfiju, Laodiceju." (12) Okrenuh se da vidim glas koji govoraše sa mnom. I okrenuvši se, vidjeh sedam zlatnih svijećnjaka, (13) a posred svijećnjaka netko kao Sin Čovječji, odjeven u dugu haljinu, oko prsiju opasan zlatnim pojasom; (14) glava mu i vlasi bijele poput bijele vune, poput snijega, a oči mu kao plamen ognjeni; (15)noge mu nalik mjedi uglađenoj, kao u peći užarenoj, a glas mu kao šum voda mnogih; (16) u desnici mu sedam zvijezda, iz usta mu izlazi mač dvosječan, oštar, a lice mu kao kad sunce sjaji u svoj svojoj snazi. (17) Kad ga vidjeh, padoh mu k nogama kao mrtav. A on stavi na me desnicu govoreći: "Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji, (18 i Živi! Mrtav bijah, a evo živim u vijeke vjekova te imam ključe Smrti, i Podzemlja. (19) Napiši dakle što si vidio: ono što jest i što se ima dogoditi poslije. (20) Glede tajne onih sedam zvijezda koje vidje u mojoj desnici i sedam zlatnih svijećnjaka: sedam zvijezda anđeli su sedam crkava, sedam svijećnjaka sedam je crkava."
meldina

Post by meldina »

Samo je Allah istina.Bolje ti je procitaj Kuran
Bird

Post by Bird »

meldina wrote:Samo je Allah istina.Bolje ti je procitaj Kuran
Ja vjerujem u Boga Abrahamova, Izakova i Jakovljeva, u kojega vjeruješ i ti. On je obećao dolazak Mesije, vječnog kralja koji će napraviti Davidovo prijestolje vječnim. Taj Mesija je Isus Krist i stoga uz dužno poštovanje Ku'rana i drugih religija ja vjerujem samo u Mesiju kojega je obećao i poslao Jahve Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev i za mene Njegove riječi su Istina.
meldina

Post by meldina »

Ja vjerujem u Boga Abrahamova, Izakova i Jakovljeva, u kojega vjeruješ i ti. On je obećao dolazak Mesije, vječnog kralja koji će napraviti Davidovo prijestolje vječnim. Taj Mesija je Isus Krist i stoga uz dužno poštovanje Ku'rana i drugih religija ja vjerujem samo u Mesiju kojega je obećao i poslao Jahve Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev i za mene Njegove riječi su Istina.
Ja vijerujem takodjer u Boziju rijec .Ja vijerujem u Biblju ali onu pravu ne ove sadasnje koje su izmjenjane od ljudi, pa Bog morao poslati ponovo Kuran
Bird

Post by Bird »

meldina wrote: Ja vijerujem takodjer u Boziju rijec .Ja vijerujem u Biblju ali onu pravu ne ove sadasnje koje su izmjenjane od ljudi, pa Bog morao poslati ponovo Kuran
Jako lijepo rečeno, ali zar ti zaista misliš da bi Bog dopustio da se ljudi izigravaju sa Njegovim riječima. Božje riječi nisu neka ljudska obećanja ili zakoni, pa da se mijenjaju kako se kome prohtije. Ako je Bog obećao ljudima Spasitelja, ne boj se On će ga i poslati.
meldina

Post by meldina »

Jako lijepo rečeno, ali zar ti zaista misliš da bi Bog dopustio da se ljudi izigravaju sa Njegovim riječima. Božje riječi nisu neka ljudska obećanja ili zakoni, pa da se mijenjaju kako se kome prohtije. Ako je Bog obećao ljudima Spasitelja, ne boj se On će ga i poslati.
Ti si upravu ,ali zar ne vidis da su se mnoge stvari promjenile u krscanstvu?.Imali igdje u Bibliji da stoji da se moli Isaovoj a.s majki Merjemi?Imali i gdje u Biblije tacno receno da je Isa boziji sin?
Zar nije on rekao da se moli samo Bogu?
Bird

Post by Bird »

meldina wrote: Ti si upravu ,ali zar ne vidis da su se mnoge stvari promjenile u krscanstvu?.Imali igdje u Bibliji da stoji da se moli Isaovoj a.s majki Merjemi?Imali i gdje u Biblije tacno receno da je Isa boziji sin?
Zar nije on rekao da se moli samo Bogu?
Reče mu veliki svećenik: "Zaklinjem te Bogom živim: Kaži nam jesi li ti Krist, Sin Božji?" (64) Reče mu Isus: "Ti kaza! Štoviše, kažem vam: Odsada ćete gledati Sina Čovječjega gdje sjedi zdesna Sile i dolazi na oblacima nebeskim."

Veliki ga svećenik ponovo upita: "Ti li si Krist, Sin Blagoslovljenoga?" (62) A Isus mu reče: "Ja jesam! I gledat ćete Sina Čovječjega gdje sjedi zdesna Sile i dolazi s oblacima nebeskim."

(67) i rekoše: "Ako si ti Krist, reci nam!" A on će im: "Ako vam reknem, nećete vjerovati; (68 ako vas zapitam, nećete odgovoriti. (69) No od sada će Sin Čovječji sjedjeti zdesna Sile Božje."

Točno je da nigdje nije napisano da se molimo Mariji, ali što to vidiš loše u tome. Ona je najveći uzor među ljudima kako slijediti Krista. Mi se molimo Mariji da bude naša zagovornica kod Boga.

Slobodno uđi u Crkvu i kada čuješ da netko moli Marijo Majko oprosti mi grijehe, Marijo Majko smiluj mi se, ja ću se odreći svoje vjere. No sumnjam da ćeš čuti išta drugo osim Marijo Majko moli za nas, jer ako itko poznaje Isusa onda ga ona poznaje. Od Marije se ne moli ništa drugo osim da bude naša posrednica kod Boga, kao što je bila posrednica između Neba i zemlje kada se rodio Isus.
Bird

#9 Isus se proglašava Sinom Božjim

Post by Bird »

(22) Svetkovao se tada u Jeruzalemu Blagdan posvećenja. Bila je zima. (23) Isus je obilazio Hramom po trijemu Salomonovu. (24) Okružili ga Židovi i govorili mu: "Dokle ćeš nam dušu držati u neizvjesnosti? Ako si ti Krist, reci nam otvoreno!" (25) Isus im odgovori: "Rekoh vam pa ne vjerujete. Djela što ih ja činim u ime Oca svoga - ona svjedoče za mene. (26) Ali vi ne vjerujete jer niste od mojih ovaca. (27) Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom. (28 Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke. (29) Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve. (30) Ja i Otac jedno smo." (31) Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju. (32) Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?" (33) Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš." (34) Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste! (35) Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti - (36) kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: 'Huliš!' - zbog toga što rekoh: 'Sin sam Božji!' (37) Ako ne činim djela Oca svoga, nemojte mi vjerovati. (38 Ali ako činim, sve ako meni i ne vjerujete, djelima vjerujte pa uvidite i upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu." (39) Nato ga ponovno nastojahu uhvatiti, ali im on izmaknu iz ruku.
Bird

#10 Krist, Sin i Gospodin Davidov

Post by Bird »

(41) A on im reče: "Kako kažu da je Krist sin Davidov? (42) Ta sam David veli u Knjizi psalama: Reče Gospod Gospodinu mojemu: 'Sjedi mi zdesna (43)dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim!' (44) David ga dakle naziva Gospodinom. Kako mu je onda sin?"
meldina

Post by meldina »

Ja neznam dali je ovo tacno ako nije ispravi me.Ja sam cula puno puta da je kod zidova bio obicaj govoriti da su sinovi Boziji .Znaci da je Isus mislio samo tako a ne da je sin boziji .
Jos nesto, zasto se Papa smatra da nemoze grijesiti sta je on ?
zar nije tako da su ljudska bica grijesna?
Bird

Post by Bird »

meldina wrote:Ja neznam dali je ovo tacno ako nije ispravi me.Ja sam cula puno puta da je kod zidova bio obicaj govoriti da su sinovi Boziji. Znaci da je Isus mislio samo tako a ne da je sin boziji .
Izraelci su zaista znali tumačiti određene stvari na više načina, ali mislim da ova Isusova izjava nije nimalo dvosmislena;

Veliki ga svećenik ponovo upita: "Ti li si Krist, Sin Blagoslovljenoga?" (62) A Isus mu reče: "Ja jesam! I gledat ćete Sina Čovječjega gdje sjedi zdesna Sile i dolazi s oblacima nebeskim."

ili:

Ako si ti Krist, reci nam otvoreno!" (25) Isus im odgovori: "Rekoh vam pa ne vjerujete. Djela što ih ja činim u ime Oca svoga - ona svjedoče za mene.

Oni su ga pitali je li On Krist, a On im je lijepo kazao da djela što ih čini, da ona svjedoče za Njega. To je i za mene najveća potvrda da je Isus Gospodin. Zar je itko ikada prije i poslije Njega ustao od mrtvih?
Papa kao čovjek jeste griješan, ali se vjeruje da odluke koje on donosi u vezi nauka Crkve ne mogu biti pogrešne, jer Crkvom upravlja Duh sveti. Za ovo bi ti bilo potrebno malo stručniji čovjek od mene, ja sam ipak samo laik.

Dakle Papa može pogriješiti u svom privatnom životu, ali odluke koje se tiču Crkve ne mogu biti greška. To bi ti bio bukvalni opis Papine nepogrešivosti.
meldina

Post by meldina »

Puno ti hvala sto si odgovorio na moja pitanja.Mene zanimaju puno razne religije posebno Islam i Krscanstvo.
Znaci ti prihvatas Papu znaci li to da si katolik?
HamzaC

Post by HamzaC »

Bird wrote:
Papa kao čovjek jeste griješan, ali se vjeruje da odluke koje on donosi u vezi nauka Crkve ne mogu biti pogrešne, jer Crkvom upravlja Duh sveti. Za ovo bi ti bilo potrebno malo stručniji čovjek od mene, ja sam ipak samo laik.

Dakle Papa može pogriješiti u svom privatnom životu, ali odluke koje se tiču Crkve ne mogu biti greška. To bi ti bio bukvalni opis Papine nepogrešivosti.
Ako je istina ovo sto govoris, da crkvom upravlja duh sveti, i da odluke crkve ne mogu biti greska, mene interesuje sto onda crkvena vlast spali covjeka zato sto je rekao da je zemlja okrugla? Ako je (neuzubillah) duh sveti, ustvari jedan od trojstva (znaci sam Bog), onda je znao da je zemlja okrugla! Zasto je (neuzubillah) izvrgao ruglu crkvu i papu, pa ovi spalise nevina covjeka?
Nervozni Postar

Post by Nervozni Postar »

Da malo razjasnim ovo oko nepogresivosti pape.

Katolici vjeruju u nepogresivost papinog suda SAMO kada govori tzv.. "iz stolice" tj. Ex cathedra. Nisam bas dobro upoznat koliko cesto se to doesava ali koliko znam poprilicno je rijedak slucaj. Znaci ne misli se da je sve sto papa kaze bezgresno. U stvari mozda neko to i misli - ali to nije zvanicni stav ni ucenje rimokatolicke crkve.

Inkvizicijski progon nema veze s Hristovim ucenjem i to je jedna od ogromnih mrlja u istoriji rimokatolicke crkve. Crkvom upravlja Duh Sveti ali to ne znaci da su crkveni upravljatelji bezgresni niti da nisu pod uticajem svoje slobodne volje.

E pa posto grijesni ljudi grijese... dolazi do izpoacenja hriscanskog ucenja i tako dobijes inkviziciju, indulgencije, tzv. nepogresivost, krstaske ratove itd. itsl.
Bird

Post by Bird »

meldina wrote:Puno ti hvala sto si odgovorio na moja pitanja.Mene zanimaju puno razne religije posebno Islam i Krscanstvo.
I mene isto tako. Ja ne prihvaćam osudu Islama i njihovih vjernika zbog pojednih ljudi kao što su Bin Laden i ostali teroristi. Svaku riječ koju sam čuo iz Ku'rana je usmjerena samo na Boga i Božju volju, samo što sam ja ipak vjernik katolik i vjerujem da je Isus Krist Mesija kojeg je obećao Bog. Uz moju vjeru Kršćnastva po kojoj se ravnam i živim najdojmljivija mi je Židovska i Islamska vjera.
Znaci ti prihvatas Papu znaci li to da si katolik?
Da :D
Bird

Post by Bird »

HamzaC wrote:
Ako je istina ovo sto govoris, da crkvom upravlja duh sveti, i da odluke crkve ne mogu biti greska, mene interesuje sto onda crkvena vlast spali covjeka zato sto je rekao da je zemlja okrugla? Ako je (neuzubillah) duh sveti, ustvari jedan od trojstva (znaci sam Bog), onda je znao da je zemlja okrugla! Zasto je (neuzubillah) izvrgao ruglu crkvu i papu, pa ovi spalise nevina covjeka?
Eto Nervozni poštar je odgovorio umjesto mene i to vrlo dobro, bolje nego što bih ja. Ja sam već kazao da je Papina nepogrješivost misao koja se ne može iskazati jednom rečenicom, za to je potrebno poznavati zakonik katoličke Crkve. Ja sam ipak samo običan vjernik.
reaktor

Post by reaktor »

Bird wrote: I mene isto tako. Ja ne prihvaćam osudu Islama i njihovih vjernika zbog pojednih ljudi kao što su Bin Laden i ostali teroristi. Svaku riječ koju sam čuo iz Ku'rana je usmjerena samo na Boga i Božju volju, samo što sam ja ipak vjernik katolik i vjerujem da je Isus Krist Mesija kojeg je obećao Bog. Uz moju vjeru Kršćnastva po kojoj se ravnam i živim najdojmljivija mi je Židovska i Islamska vjera.
bird, ne zaboravi da i muslimani isa a.s. (isusa) smatraju mesijom, i da vjeruju u njegov povratak na zemlju i konacni obracun sa dajjalom
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Image
Bird

Post by Bird »

reaktor wrote: bird, ne zaboravi da i muslimani isa a.s. (isusa) smatraju mesijom, i da vjeruju u njegov povratak na zemlju i konacni obracun sa dajjalom
Neću ;-)
Post Reply