Alfa 159 kupovina?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
almir90

#476 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by almir90 »

U kompakt klasu, nova A klasa i CLA imaju Renaultom 1.5 DCi motor.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#477 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

almir90 wrote:Nije u najjeftinije, već kompakt klasu, nova A klasa i CLA imaju Renaultom 1.5 DCi motor.
Plus ici ce i novi 1.6 dci u C klasu.
emko1234

#478 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

Don Zivconi wrote:Sa hebete covjeka vise dodijali ste i meni :-) , covjek po cio dan gugla da bi iznio neke cinjenice-vijesti on sam sa sampinjonom a vas deset ima, ohladite malo

nego kako ja nikad nisam vidio i cuo za neki susret zaljubljenika u vw, audi itd. samo za susrete Alfista. Cuo sam da postoje ovi susreti tacnije sam izguglao :) , samo mi je susret obozavalaca opela srenuo paznju ovo ostalo ne znam ni da postoji al fakat. Jel i kod vas ovakva situacija ili vi primjetite cujete il idete na te susrete :?:
PA SUSRETI ALFISTA SU MOGUCI KAD VAS IMA PO 100 U SVAKOJ DRZAVI EUROPE.
za susret fanova vw grupacije bi trebalo iznajmit santiago bernabeu jedno po godine, da se svi susretnu :lol: :lol: :lol:

uh jebote, jes se magnetti marelli obogatio na racun vw grupe. isporucuje dijelove farova za audi rs4 i audi tt. auuuuu, dva najprodavanija modela. e jesi glupan jadna ti majka. :run: :run: :run:
hladan.preminger

#479 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by hladan.preminger »

Da, u najjeftinije modele najjeftinijih Mercedesa. To sam i ja rekao.
mali_milojica

#480 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

Mercedesovi motori ne idu ni u najjeftinije Renaulte.
Kao dobavljac motora u F1 Renault ima 165 pobjeda,Mercedes 104 :D
arhivasvega

#481 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by arhivasvega »

emko1234 wrote:
Don Zivconi wrote:Sa hebete covjeka vise dodijali ste i meni :-) , covjek po cio dan gugla da bi iznio neke cinjenice-vijesti on sam sa sampinjonom a vas deset ima, ohladite malo

nego kako ja nikad nisam vidio i cuo za neki susret zaljubljenika u vw, audi itd. samo za susrete Alfista. Cuo sam da postoje ovi susreti tacnije sam izguglao :) , samo mi je susret obozavalaca opela srenuo paznju ovo ostalo ne znam ni da postoji al fakat. Jel i kod vas ovakva situacija ili vi primjetite cujete il idete na te susrete :?:
PA SUSRETI ALFISTA SU MOGUCI KAD VAS IMA PO 100 U SVAKOJ DRZAVI EUROPE.
za susret fanova vw grupacije bi trebalo iznajmit santiago bernabeu jedno po godine, da se svi susretnu :lol: :lol: :lol:

uh jebote, jes se magnetti marelli obogatio na racun vw grupe. isporucuje dijelove farova za audi rs4 i audi tt. auuuuu, dva najprodavanija modela. e jesi glupan jadna ti majka. :run: :run: :run:
Glupane nije bitno sta i koliko, bitno je da KUPUJU i pune kasu Fiat-u koliko toliko ali je pune, a Alfa im i dalje ostaje samo SAN :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hladan.preminger

#482 Re: Alfa 159 kupovina?

mali_milojica wrote:Mercedesovi motori ne idu ni u najjeftinije Renaulte.

I kakve to veze ima sa cestovnim autima?
johntra

#483 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

hladan.preminger wrote:
johntra wrote:
idi guglaj, mrsko mi ti objašnjavati...možda i bi, da nisi napisao ovo na kraju...

Aha, našao sam.
Znaci Renaultov motor se ugrađuje u najjeftinije Mercedese. To i jest otprilike odnos snaga.
Najbolje od Renaulta u najjeftinije Mercedese. Mozda francuzi budu ovo koristili kao reklamnu parolu.
Auto od 60.000 KM ti jeftino? to nije jeftino ni onome ko ima para...i nije ovo najbolje od Renaulta, standardni dizelski motor, standardne kubikaže...daleko je od lošeg, ali nije ni najbolje što Renault nudi...
hladan.preminger

#484 Re: Alfa 159 kupovina?

johntra wrote:
Auto od 60.000 KM ti jeftino? to nije jeftino ni onome ko ima para...i nije ovo najbolje od Renaulta, standardni dizelski motor, standardne kubikaže...daleko je od lošeg, ali nije ni najbolje što Renault nudi...
De se umi hladnom vodom, pa ponovo procitaj moj post.
Znaci Renaultov motor se ugrađuje u najjeftinije Mercedese.
Sta je meni ili tebi jeftino je nebitno za temu. Činjenica je da se Renaultov motor se ugrađuje u najjeftinije Mercedese. Ja o činjicama neću da se raspravljam.
Don Zivconi

#485 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

Lolobrigida wrote:

Slabo si čuo onda :) Ima npr. Audi bh. club, jako fina raja svih godišta je tamo, imaju pravu domaćinsku atmosferu :) Oni stalno organizuju druženja i okupljanja na koja često dolaze i članovi Audi klubova iz Hrvatske i Srbije. Znam to preko prijatelja koji je dugogodišnji član, ja pasivno pratim, jer ne vozim Audi :) Ne znam za ostale brendove, čuo sam i za BMW klub koji ima brdo članova, tako da ti to malo bolje proguglaš.
siguran sam da ima samo nisi shvatio moj post ;), toliko me boli taki za tim skupovima da nikad ako se neki i odrzao nisam cuo za njega, nisu registrovani :) dok za svaki susret alfista cujem i kad se jako tiho prica :D
_mufljuz_

#486 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by _mufljuz_ »

hladan.preminger wrote:
johntra wrote:
De se umi hladnom vodom, pa ponovo procitaj moj post.
Znaci Renaultov motor se ugrađuje u najjeftinije Mercedese.
Sta je meni ili tebi jeftino je nebitno za temu. Činjenica je da se Renaultov motor se ugrađuje u najjeftinije Mercedese. Ja o činjicama neću da se raspravljam.

kakva ti je to retardirana logika? - da nece mozda Reno isporucivat Mercedesu V8 V10 V12 motore? - pa onda bi to svejedno bio kraj Dajmlera.... cinjenica je da pojma nisu imali sa malim autom i ih ne znaju pravit - da su im A klase promašen slucaj po mnogim pitanjima - od bruke sa prevrtanjem i stabilnoscu (tad su dionice Dajmlera pale strasno), prelošim malim motorima i slicno....

i ko da gledam slijedice VAG scenario - kupovace klijove motore a prodavace ih i u 2 klase vise ko što je to radio V-LAG koncern trpajuci 90 konja TDI motor u Ibizu od 20 'ljada marona i Audi A6 od 60 000
johntra

#487 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

hladan.preminger wrote:
pročitao sam ja dobro, ne treba mi hkadna voda...imam kisele, hoćeš malo? C klasa ne može biti nikako najjeftiniji model Mercedesa...možemo se složiti za A klasu, mada je i to daleko od jeftinog, ali ni CLA ne ulazi u ovu tvoju kategoriju jeftinih...
emko1234

#488 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

kad vw kupio sve sto magneti marelli prodaje, opet bi nasljednika alfe 159, 166 i ove ostale najave cekali godinama. :lol: :lol: :lol:
tako da ako ista od tog smeca bude izaslo u skorije vrijeme, ko neko ko redovno kupuje vw proizvode, osobno na forumu pred svima i javno cu ti dozvolit da me poljubis u K.
jer ces onda imati materijala za pricu. :run: :run:
_mufljuz_

#489 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by _mufljuz_ »

emko1234 wrote:kad vw kupio sve sto magneti marelli prodaje, opet bi nasljednika alfe 159, 166 i ove ostale najave cekali godinama. :lol: :lol: :lol:
tako da ako ista od tog smeca bude izaslo u skorije vrijeme, ko neko ko redovno kupuje vw proizvode, osobno na forumu pred svima i javno cu ti dozvolit da me poljubis u K.
izgleda da ti nemas kurca - jer samo pizde ovako vrijedjaju zasticeni forumskim nikovima....
a o mentalnom sklopu seljacine da ne pricam....
hladan.preminger

#490 Re: Alfa 159 kupovina?

johntra wrote:
hladan.preminger wrote:
pročitao sam ja dobro, ne treba mi hkadna voda...imam kisele, hoćeš malo? C klasa ne može biti nikako najjeftiniji model Mercedesa...možemo se složiti za A klasu, mada je i to daleko od jeftinog, ali ni CLA ne ulazi u ovu tvoju kategoriju jeftinih...
Treba tebi lavor pun hladne vode.

Uzmi cjenovnik pa ces vidjeti da su to najjeftiniji modeli. Ovako samo ispadaš glup.
Don Zivconi

#491 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

Jako puno uvreda na ovoj temi :-) halo odgovorni nema vas da tucete :D
arhivasvega

#492 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by arhivasvega »

_mufljuz_ wrote:
emko1234 wrote:kad vw kupio sve sto magneti marelli prodaje, opet bi nasljednika alfe 159, 166 i ove ostale najave cekali godinama. :lol: :lol: :lol:
izgleda da ti nemas kurca - jer samo pizde ovako vrijedjaju zasticeni forumskim nikovima....
a o mentalnom sklopu seljacine da ne pricam....
Ma pusti djecaka kad nema odgovora onda prica o nekakvim tramvajima, ljubljenju K. i ostalim djecackim fazonima, Fiat
grupacija nemora nikad vise nista napraviti jer ima dovoljno para od debila kao sto si ti, opet te pitam kako znas da je Fiat
u potpunosti prodao CR patent Bosch-u ??? Gospoda, ljudi leze i ubiru pare od VW robova.
Koje boje ti je Skoda karavan jel maslinasto zelene ili smedje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Walther

#493 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Walther »

emko1234 wrote:PA SUSRETI ALFISTA SU MOGUCI KAD VAS IMA PO 100 U SVAKOJ DRZAVI EUROPE.
Image

Image

Na jednom mjestu i istoj koloni 526 Alfica 8) 8)

pored tolike kolicine ljude nisam vidio nijedne pederuse.... sto isto govori nesto :D
mali_milojica

#494 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

hladan.preminger wrote:
mali_milojica wrote:Mercedesovi motori ne idu ni u najjeftinije Renaulte.

I kakve to veze ima sa cestovnim autima?
Nema nikakve,ali ne odgovaras na prvi dio posta.
Ne znam kakav cjenovnik ti drzis u rukama,ali C klasa definitivno nije najjeftiniji Mercedes.
johntra

#495 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

hladan.preminger wrote:
Treba tebi lavor pun hladne vode.

Uzmi cjenovnik pa ces vidjeti da su to najjeftiniji modeli. Ovako samo ispadaš glup.
tebi treba bunar hladne vode...evo da zanemarimo CLA, kako može C klasa biti jeftini model Mercedesa, a u gami se nalazi u samoj sredini, nije na početku, kao A klasa? i stvarno je smiješno da riječ Mercedes i jeftino stavljaš u jednu rečenicu...
ElDzidziIbnDzo

#496 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

:lol: :lol: :lol:

Krenuli su od čaše hladne vode,pa preko lavora do bunara :lol: :lol:

Sad će onaj reći tebi treba jezero hladno,pa more,pa okean...i onda će u tom zaključati temu :lol: :lol: :lol:
Don Zivconi

#497 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

ElDzidziIbnDzo wrote::lol: :lol: :lol:

Krenuli su od čaše hladne vode,pa preko lavora do bunara :lol: :lol:

Sad će onaj reći tebi treba jezero hladno,pa more,pa okean...i onda će u tom zaključati temu :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: a mozda se ode do nekog od "polova"
johntra

#498 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

Pa šta ću, kad pokušava provući nešto, što svi znamo da nije istina...voljeli Mercedesa ili ne...
ElDzidziIbnDzo

#499 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

Da nisu i HoMetu uliva motor iz Dačije? Pa mu vrisno onaj prvi tormo? :lol:
Don Zivconi

#500 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

ElDzidziIbnDzo wrote:Da nisu i HoMetu uliva motor iz Dačije? Pa mu vrisno onaj prvi tormo? :lol:
A moze svasta biti :lol: ipak je crkao na 12k, cudne se stvari dogadjaju sa mercom sad je odustao od audija jer su ga puhnuli pa presao na bmw x3 i nije zadovoljan nego je kupio nekog volvoa :lol: ima se moze se :D
Post Reply