U posljednje vrije neki mozda 2-3 mjeseca je samo pocela odjedno da zvisdi, kao da pisti kad dodas gas, u toku voznje?
Ako neko ima slicni iskustava nek pise!
Bojim se da je u pitanju turbina:(
Alfa 99 god, 1,9 JTD! koja je cjena turbina otprilike?
Alfa 156 zvizdi, pisti problem??
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Ublehas
#2 Re: Alfa 156 zvizdi, pisti problem??
Nemoj odmah letiti na prvu da je turbina, turbine su veoma skupe, sto popravak sto zamjene. Pregledaj prvo crijeva od-do turbine pa interkuler, pa moze biti blow-off ventil mozda nevalja....kako ti se auto ponasa, gubi li na snazi, gubi li ulje, kad otvoris crijeva sa turbine vidi ima li previse ulja (malih tragova mora biti), pa vidis usisnu granu...pa tek kad si siguran da sve je ok onda pare iz dzepa i po turbinu 
- olensoner
#3 Re: Alfa 156 zvizdi, pisti problem??
Vozi sto prije majstoru, jer ako je do turbine, vjerovatno neces osjetiti gubitak snage na pocetku nego samo zvidzdanje, ali onda moze skroz da rikne i tada tesko pomaze i reparacija...
- Better Man
#4 Re: Alfa 156 zvizdi, pisti problem??
Možda je u pitanju španer remena altenatora?
-
MarkusA
#5 Re: Alfa 156 zvizdi, pisti problem??
trenutno ne gubi na snazi, ne trosi ulje!Jednu noc sam dosao bilo sve Ok sutra dan kad sam trebao da idem upalilia se lampica neko upozorenje!Hvala na savjetima!
- DoradO
#6 Re: Alfa 156 zvizdi, pisti problem??
ja sam imao alfu 166 2.4 jtd i ona je zvizdalaaaa (doduse unutra se nije bas culo) al je meni onaj majstor kod tunela rekao da je to tako i nstvarno nije bilo nekih problema do kraja naseg druzenja
cak je on i kupio od mene
i dan dans zvizdi ( i leti) ...pozdrav
- help_desk
#7 Re: Alfa 156 zvizdi, pisti problem??
http://www.turboservis.co.rs/ ovi su jedni od boljih na exYU prostorima za turbine a imali su predstvnistvo u Lukavici.
Cuo sam da je dobar i ovaj http://www.turboservice.ba/Turboservis-Sarajevo.htm kod aerodroma.
Cuo sam da je dobar i ovaj http://www.turboservice.ba/Turboservis-Sarajevo.htm kod aerodroma.
- Irelevantan
#8 Re: Alfa 156 zvizdi, pisti problem??
Drug,
I kod mene je turbina zviždala ili pištala, neznam kako bih nazvao taj zvuk, na visokim obrtajima i tako je jedno mjesec dva radila dok se nije sasula, pukla osovina u turbini (kažu da je to najteži oblik kvara), kupio drugu u Swedis turbo servisu kod aerodroma, prešao već 35 hiljada kilometara sa novom turbinom i sve fercera za 5,
I kod mene je turbina zviždala ili pištala, neznam kako bih nazvao taj zvuk, na visokim obrtajima i tako je jedno mjesec dva radila dok se nije sasula, pukla osovina u turbini (kažu da je to najteži oblik kvara), kupio drugu u Swedis turbo servisu kod aerodroma, prešao već 35 hiljada kilometara sa novom turbinom i sve fercera za 5,
-
MarkusA
#9 Re: Alfa 156 zvizdi, pisti problem??
koliko je te kostala turbina?da li je nova? koliko si platio za postavljanje?Irelevantan wrote:Drug,