Alergo-test na grupe lijekova?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Adinooo

#1 Alergo-test na grupe lijekova?

Post by Adinooo »

Pozdrav, može li mi neko reći postoji li u Sarajevu klinika ili nešto slično gdje se može izvršiti alergo-test na lijekove? Ako ne u Sarajevu, gdje je moguće to izvršiti u BiH?
Sanjarko

#2 Re: Alergo-test na grupe lijekova?

Post by Sanjarko »

Adinooo wrote:Pozdrav, može li mi neko reći postoji li u Sarajevu klinika ili nešto slično gdje se može izvršiti alergo-test na lijekove? Ako ne u Sarajevu, gdje je moguće to izvršiti u BiH?
Za lijekove ne znam.
Znam da ima na druge alergene.

Treba to uradit, prenventivno a ne ko mene da Dijete il Osobu pencilinski sok spuca,
koji se jedva prezivi.

Za ovo ti je Doktore najbolje pitat.
Porodicnu Ambulantu, ak nema od nas onda vani Obavezno uradit, pogotovo ak ima sumnja.

Pozdrav.
Klitemnestraaa

#3 Re: Alergo-test na grupe lijekova?

Post by Klitemnestraaa »

Vizionar 1985 wrote:
Adinooo wrote:Pozdrav, može li mi neko reći postoji li u Sarajevu klinika ili nešto slično gdje se može izvršiti alergo-test na lijekove? Ako ne u Sarajevu, gdje je moguće to izvršiti u BiH?
Za lijekove ne znam.

Treba to uradit, prenventivno a ne ko mene da Dijete il Osobu pencilinski sok spuca,
koji se jedva prezivi.

Porodicnu Ambulantu, ak nema od nas onda vani Obavezno uradit, pogotovo ak ima sumnja.

Pozdrav.
Gdje znas li? Ja cu morati privatno jer su mi zdravstveno iskomplikovali kako sam promijenila kanton. Ja imam alergiju na polen, neki je hepek u zraku i citavu me godinu drzi, i meni je dr. Gezo rekao da oni testiraju na 20 alergena, a u zraku postoji 60000 i da mi to nista mnogo ne bi znacilo da uradim to testiranje, a opet ne znam, kontam se nikad se ne zna, imam i u kuci biljke i mozda bih malo uspjela izbjeci kad bih znala, sta ja znam, nisam pametna.
Sanjarko

#4 Re: Alergo-test na grupe lijekova?

Post by Sanjarko »

Klitemnestraaa wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Za lijekove ne znam.

koji se jedva prezivi.

Pozdrav.
Gdje znas li? Ja cu morati privatno jer su mi zdravstveno iskomplikovali kako sam promijenila kanton. Ja imam alergiju na polen, neki je hepek u zraku i citavu me godinu drzi, i meni je dr. Gezo rekao da oni testiraju na 20 alergena, a u zraku postoji 60000 i da mi to nista mnogo ne bi znacilo da uradim to testiranje, a opet ne znam, kontam se nikad se ne zna, imam i u kuci biljke i mozda bih malo uspjela izbjeci kad bih znala, sta ja znam, nisam pametna.
Ne znam.
Ovdje u ZE su sestricu od mog sure radili Alergo test.
Na grinje dijete bilo alergicno i sok ko i Ja dozivjelo, samo malo blazi sok,
al skoro ko Ja moglo dozivjet da su malo samo zakasnili u Hitnu.

Ne znam za sta rade test.
Moju sestru nikad na penicilin nisu testirali, jos je nutkaju da ga primi. :-)
A i JA i Stari imali od njega sok i Jedva zivi ostali, Ja cak mozda i gore posljedice pretrpio.

Ak nema ovdje idi vanka i testiraj se. Ak si pri parama.

Da znas na cemu si a ne da se patis i da ti je glava u torbi.
Da dozivis sok, budes u Bolnici sedmicama i da te sopaju tabletama protiv konvulzija i sl.
Post Reply