alergije na kucne ljubimce

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
aminchev2

#1 alergije na kucne ljubimce

Post by aminchev2 »

jeli ko od vas alergican na vase kucne ljubimce?
ako jeste, sta uzimate protiv alergije?

hocu mace, ali sam totalno alergicna...
pomoc!
to sam ja

#2 Re: alergije na kucne ljubimce

Post by to sam ja »

Iskreno,
mislim da ne bi trebala ni razmisljati o uzimanju macke,...ako vec znas da imas alergiju, jer ti se stanje moze samo pogorsati pa da jos i astmu dobijes...a za jadnu zivotinju nema nista gore od mjenjanja gazda. Meni se smuci kad cujem da neko uzme zivotinju (bilo koju:macu, cuku, hrcka...) pa je da za mjesec dana...jer ne moze iz bilo kojeg razloga da je zadrzi...
Skyfox

#3 Re: alergije na kucne ljubimce

Post by Skyfox »

Sphynx pasmina - mace bez dlake

Image

mada iskreno meni su mlao stakoraste, ali sigurno imaju puno kvaliteta

http://www.kucni-ljubimci.net/2008/11/m ... -novi-hit/

malo poskupe doduse...
to sam ja

#4 Re: alergije na kucne ljubimce

Post by to sam ja »

:lol: :lol: :lol: ....sigurno je jedno umiljat i divno stvorenje ali :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
aminchev2

#5 Re: alergije na kucne ljubimce

Post by aminchev2 »

to sam ja wrote:Iskreno,
mislim da ne bi trebala ni razmisljati o uzimanju macke,...ako vec znas da imas alergiju, jer ti se stanje moze samo pogorsati pa da jos i astmu dobijes...a za jadnu zivotinju nema nista gore od mjenjanja gazda. Meni se smuci kad cujem da neko uzme zivotinju (bilo koju:macu, cuku, hrcka...) pa je da za mjesec dana...jer ne moze iz bilo kojeg razloga da je zadrzi...
svi mi kazu da su se navikli na njihove kucne ljubimce, mada su bili totalno alergicni
zato pitam...
:(
sheilak

#6 Re: alergije na kucne ljubimce

Post by sheilak »

Mozda bi trebala razgovarati sa nekim alergologom , on bi te sigurno mogao savjetovati.
Cober

#7 Re: alergije na kucne ljubimce

Post by Cober »

aminchev2 wrote:svi mi kazu da su se navikli na njihove kucne ljubimce, mada su bili totalno alergicni
zato pitam... :(
Nisam mislio odgovarati kada sam vidio tvoj post jer se ne usuđujem tako olako konstatovati, međutim kada sam ovo pročitao usuditi ću se napisati iz prve ruke da sam lično poznavao dječaka koji je bio upravo alergičan na dlaku i kućne ljubimce u povremenim susretima, suzne oči i ostali simptomi, a alergeni nalazi upravo to potvrdili, međutim po principu "klin se klinom izbija" i zbog velike dječije želje i ljubavi samom nabavkom kućnog dlakavog prijatelja u stanu, preciznije i cuke i mace koji su se naravno zavlačili i spavali zajedno sa njim u krevetu, vjerovalli ili ne - od alergije za kratko više ni traga!
zelenashica

#8 Re: alergije na kucne ljubimce

Post by zelenashica »

Cober wrote:
aminchev2 wrote:svi mi kazu da su se navikli na njihove kucne ljubimce, mada su bili totalno alergicni
zato pitam... :(
Nisam mislio odgovarati kada sam vidio tvoj post jer se ne usuđujem tako olako konstatovati, međutim kada sam ovo pročitao usuditi ću se napisati iz prve ruke da sam lično poznavao dječaka koji je bio upravo alergičan na dlaku i kućne ljubimce u povremenim susretima, suzne oči i ostali simptomi, a alergeni nalazi upravo to potvrdili, međutim po principu "klin se klinom izbija" i zbog velike dječije želje i ljubavi samom nabavkom kućnog dlakavog prijatelja u stanu, preciznije i cuke i mace koji su se naravno zavlačili i spavali zajedno sa njim u krevetu, vjerovalli ili ne - od alergije za kratko više ni traga!
naravno to je lako moguće,.....tad se jednostavno organizam postepono navikne na alergene pa ih ne registuje kao smetnju .... :thumbup:
Post Reply