ALERGIJE i ANTIALERGENI

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
senada

#1 ALERGIJE i ANTIALERGENI

Post by senada »

Nikada nisam bila alergicna na cefalosporine ali poslije prvih par kapsula ceporexa (radi jake gripe ili nazeba) desio mi se dramatican osip u obliku velikih crvenih pecata po licu i cijelome tijelu... pokusala sam sa raznim antialergenskim terapijama ali stanje se nije poboljsalo....

.... zna li neko alternativni ucinkovit, provjeren oblik terapije :?

ljekari samo mehanicki pisu recepte... :(

Hvala
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Proljeće je vrijeme alergija!

Rijetkost je da imam ovih problema, pa tako, malo znam o svemu.

Mene strah (bolesni?) spopadne od GM hrane koja ima za posljedicu i alergije!
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#3 Re: ALERGIJE i ANTIALERGENI

Post by ztluhcs »

senada wrote:
... i ne upozoravaju na popratna (dugoroèna i kratkoroèna) dejstva smeæa koje propisuju...

Ja dosta uspje¹no izbjegavam svoje kritiène alergene a i poku¹avam izbjeæi konzumiranje antial.lijekova...
silentbob

#4 Re: ALERGIJE i ANTIALERGENI

Post by silentbob »

senada wrote:Nikada nisam bila alergicna na cefalosporine ali poslije prvih par kapsula ceporexa (radi jake gripe ili nazeba) desio mi se dramatican osip u obliku velikih crvenih pecata po licu i cijelome tijelu... pokusala sam sa raznim antialergenskim terapijama ali stanje se nije poboljsalo....

.... zna li neko alternativni ucinkovit, provjeren oblik terapije :?

Hvala
provjeri sadrzaj tog ceporexa jer vjerojatno sadrzi tvari na koje si alergicna
Lace

Post by Lace »

ja do poslije rata nisam imala ni jednu jedinu alergiju (osim jedne kada sam bila dijete...izazvane odjevnim predmetom koji sam obukla a nisam oprala prethodno)..a tek nakon rata mi se javila prvo alergija na sunce (po ramenima), alergija na metal (gdje god me dotakne) i nedavno mi zamalo oci nisu ispale od kihanja...valjda na prvi znak proljeca...inace sam ok ...malo me i pritisak zajebava a i slaba mi je cirkulacija...al ne zalim se :D
neutral

Post by neutral »

savjet:
potrazi strucno misljenje dr. Faruka Alendara (radi na dermatologiji- Kosevo i ima pvt ordinaciju negdje u pPofalicima)
ili
dr Asje Prohic ( radi na dermatologiji Kosevo i utorkom i cetvrtkom od 16 do 17 u Eurofarm - Ilidza)...

Prije par godina zbog pogresne terapije (a bio je i ceporeks) sam zamalo preselila na "drugu stranu"... I jedan od simptoma je i crvenilo lica i drugih djelova tjela (sirilo se)...

Ovo dvoje gore navedenih su mi spasili zivot...

Ako ti se to nije povuklo (nadam se da jeste) trk do njih... poz
silentbob

Post by silentbob »

Lace wrote:ja do poslije rata nisam imala ni jednu jedinu alergiju (osim jedne kada sam bila dijete...izazvane odjevnim predmetom koji sam obukla a nisam oprala prethodno)..a tek nakon rata mi se javila prvo alergija na sunce (po ramenima), alergija na metal (gdje god me dotakne) i nedavno mi zamalo oci nisu ispale od kihanja...valjda na prvi znak proljeca...inace sam ok ...malo me i pritisak zajebava a i slaba mi je cirkulacija...al ne zalim se :D

mjesec-dva i nina-nana :D
Lace

Post by Lace »

sta? postat cu majka? jesi siguran da je moje? :D
silentbob

Post by silentbob »

cuce se :D
Edit

Post by Edit »

kazu da ulje crnog kima podize imunitet...
Post Reply