Da li ima neko iskustva sa ovim i znate li neku nasu stranicu na kojoj ima savjeta??
Bila sam juce u apoteci i nisu mi znali reci sta da uzmem za extra calcium

Unaprijed fala

neprilagodjena wrote:Da sam bog do ja.
Sin mi od dvije i po godine ima intoleranciju na mljeko i mljecne proizvode.
Ima proljev po nekoliko puta na dan ako jede ili pije ista od normalnih mljecnih proizvoda.
Znam da to njega moze da predje sa godinama ali dok to predje ima vremena.
Najvise me brine kalcium i vitamini.
neprilagodjena wrote:Znam ja da ima urodjeno,da ima i ovako kao sto moj sin ima pa je i sansa tu da preraste tu intolerancije na mljeko i mljecne proizvode.Naravno to traje dugo.
Juce su mu u obdanistu dali jogurt (radnica nije znala) i dobio je proljev,navece isto.
neprilagodjena wrote:Nasla sam zamjene za mljeko,jogurt,,pavlaku,razlicite vrste sira ( i za mazanje),puding.zaziki,keks,cokoladu,cokoladno mljeko itd.
Nazalost sve sladi,sva sreca pa on to ne primjeti puno
sem kad je u pitanju sir za sendvic.
girl wrote:Soju ni pod razno. Ono sto prodaju pod sojom kod nas, bez obzira na to koliko je organska, je strasno. procitaj ovaj clanak
http://matrixworld-hr.com/2011/08/29/so ... grahorica/
ne prihvatam zdravo za gotovo nista na internetu vec odavno. u trenutku postanja sam citala ovaj link pa ga postavila a apsolutno svaki ljekar s kojim sam razgovarala na tu temu je rekao sve sto i ovdje pise (a razgovarala sam s puno njih jer je moj djecak alergican na mlijeko i mlijecne proizvode). ranije sam soju istrazivala zbog sebe a kasnije kad sam rodila, zbog sina. i manje vise ovo sto pise u tekstu se uglavnom ispostavilo tacno i po drugim ispitivanjima.Cholina_Lokica wrote:Pise teta koja je bila hollywoodsa zvijezda, glumica, model, udala se bogato, zatim se zadala da bude zdravstveni guru bez ikakvog zaledja, i tvrdi da svi doktori zele da nas ubijugirl wrote:Soju ni pod razno. Ono sto prodaju pod sojom kod nas, bez obzira na to koliko je organska, je strasno. procitaj ovaj clanak
http://matrixworld-hr.com/2011/08/29/so ... grahorica/
Elem malo lakse sa prihvacanjem zdravo za gotovo raznoraznih ljudi i clanaka na koje naletimo.
Mojoj mami se pojavila intolerancija u 50oj godini zivotaIste probleme kao bebac ima, prija joj kozije mlijeko, na njega nema reakcije