Alergicna reakcija

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#1 Alergicna reakcija

Post by BJB »

Sinoc sam na ocisceno lice stavila drPasha kremu za bebe, koja mi prije nije smetala, medjutim zeznula sam se i namazala i oko ociju..Glupo znam, al' sta cu, u tom trenutku mislila sam da mi nece napraviti problem jer sam je mazala svuda po tijelu i nisam imala problema..
Jutros, probudim se oko 10 i shvatim da ne vidim na oci, k'o da mi ih je neko zatvorio, pogledam u ogledalo i prestravim se :lol: Izgledam k'o Mike Tayson nakon gadnog meca.
Odem brzo nakon toga u bolnicu i fina doktorica mi da tri injekcije (hvala Bogu sto je ima) i to se malo smirilo..
Osim toga propise mi kremicu hloram fenikol i sumece-kalcij da pijem..
Ono sto mene zanima je na sta sam alergicna..Pretrazivala sam jutros na internetu da vidim da se nije nekome desilo nesto slicno..Nisam nasla nista..Mora da sam ja jedna od milion..
Sasvim slucajno imam onaj papiric u kutiji sa sastojcima kreme..Eva sta pise:
Butyrospermum parkii (Shea butter),
karite puter ( Elaeis guineensis),
Palm kernel oil -palmino ulje,
Prunus dulcis (Sweet almond oil) bademovo ulje,
Theobroma cacoa (cocoa butter) kakao puter,
Cocos Nucifera (coconut oil) kokosovo ulje,
Persea gratissima (Avocado oil) avokado ulje,
Cera flava (beeswax) pcelinji vosak,
Chamomilla recutita (Chamomile essential oil) etericno ulje kamilice-
Vanilla planifolia (vanilla essential oil) etericno ulje vanilije.
Sta mislite sta sa ove liste iznad moze izazvati nadutost kapaka i porucja ispod ociju?
Da znam sta da izbjegavam u buducnosti...
angie_

#2 Re: Alergicna reakcija

Post by angie_ »

Pa u teoriji mozes biti alergicna na bilo koji od ovih sastojaka, cak iako prije nisi imala nikakve alergijske reakcije na ovaj proizvod. Probaj uraditi alergijske testove, i spomeni kremu sa ovim sastojcima, tako ces suziti izbor potencijalnih alergena na koje se testovi rade.
Post Reply