Alergičari, na šta ste alergični?
Moderator: anex
- pakshu
- Kal El
#352 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Upomoc..
Alergican sam na Analgin tablete, ali treba mi pomoć nekoga ko isto to ima!
Dali ste pili Andol tablete?
Jeli imaju Analgin u sebi?
Ubi me glava, a samo Andol u kući, nema one Kofan Instant kući (valjda se tako zovu)pa ne želim baš da imam alergijsku reakciju
..
Molim što prije da javite,ako ne prestane, odoh popiti Andol,pa šta bude neka bude!

Ubi me glava, a samo Andol u kući, nema one Kofan Instant kući (valjda se tako zovu)pa ne želim baš da imam alergijsku reakciju
Molim što prije da javite,ako ne prestane, odoh popiti Andol,pa šta bude neka bude!
-
Rudi33
#353 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Andol ima isti sastav kao i Aspirin, nigdje veze s Analginom, znači možeš ga slobodno popiti. 
- zgiba
#354 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Genericko ime analgina je metamizolum natricum, t.j. Sadrzi metamizol natrija. Svi lijekovi koji to ne sadrze ne bi ti trebali praviti probleme. Andol je acetilsalicilatna kiselina. Drugi lijekovi (osim analgina) koji sadrze metamizol natrija su npr.: avafortan, Bosalgin, Algozon, Algokalmin, Dipirona, Novalgin, Neo-Melubrin i Optalgin.Kal El wrote:Upomoc..
Ubi me glava, a samo Andol u kući, nema one Kofan Instant kući (valjda se tako zovu)pa ne želim baš da imam alergijsku reakciju..
- Quaresma
#355 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
polen, cigarete, dobro cigarete i nekako izdrzim, dok malo vise dima ukoliko sam u zatvorenom prostoru ne izadjem na zrak ja sam down.
prasina takodjer, moram dobro paziti da mi je soba cisto
blago onom ko nema problema sa alergijom
meni je proljece najgore, dok recimo zimi, i ne pamtim da sam se ikad u zivotu prehladio, razbolio
Sent from space
prasina takodjer, moram dobro paziti da mi je soba cisto
blago onom ko nema problema sa alergijom
meni je proljece najgore, dok recimo zimi, i ne pamtim da sam se ikad u zivotu prehladio, razbolio
Sent from space
- maki222
#356 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Farbe za kosu ( PPD i PTD kojih ima u bojama za kosu i tkaninu, nekim maskarama, tusevima za oci... )
Sulforepreparati ( Bactrim npr.)
Nikl, srebro ( i sve vrste bizuterije )
Bila sam i na polen lipe, ali je velika izlozenost alergenu izgleda stvorila neku toleranciju pa zadnje 2 godine nemam nikakve reakcije.
Farbanje kose me zamalo dokrajcilo, bukvalno...sa ostalim se nosim bez vecih problema.
Sulforepreparati ( Bactrim npr.)
Nikl, srebro ( i sve vrste bizuterije )
Bila sam i na polen lipe, ali je velika izlozenost alergenu izgleda stvorila neku toleranciju pa zadnje 2 godine nemam nikakve reakcije.
Farbanje kose me zamalo dokrajcilo, bukvalno...sa ostalim se nosim bez vecih problema.
-
Cybernetic
#357 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 23:11, edited 1 time in total.
-
free_spirit
#358 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Nisam detaljno citala forum ali eto moja prica je da sam kao dijete imala jak bronhitis i sad mi je ostalo od toga da kisem gotovo svaki dan a slinim bas svaki dan. Bila sam i kod doktora jednog i dao mi je neke tablete al ono morala bi ih piti 365 dana u godini da mi nos ne bi curio. Morat cu posjetiti jos nekog barem ovaj nos malo da sredim jer nije ugodno - gdje god maknem ja sa maramicom....
Alergicna uglanom na prasinu, smetaju mi jaki parfemi i cigare isto, suh zrak mi isto ne odgovara. Na proljece mi se kihanje pojaca, znam nekad toliko kihati da me sve zaboli.....
Alergicna uglanom na prasinu, smetaju mi jaki parfemi i cigare isto, suh zrak mi isto ne odgovara. Na proljece mi se kihanje pojaca, znam nekad toliko kihati da me sve zaboli.....
- Lucazode
#359 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Pozitivna prica i malo nade da se moze desiti obustava polenske alergije kao meni ove godine u vidu da problema sa disanjem nisam imao, bez neugodnog svraba i slinjenja. A proteklih godina sam redovno (ovo doba) bio na kortikosteroidima i gutao tablete za lakse disanjem. Kako doslo tako i otislo
)))
- alphonse kauders
#360 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Također - a nisam jedini od ljudi koje znam, svake godine zadnjih 7-8 godina bih "umirao" krajem marta i početkom aprila, ove godine ništa, ali pretpostavljam da je to najviše zbog preranog proljeća i kišnog aprila koji je saprao polen.Lucazode wrote:Pozitivna prica i malo nade da se moze desiti obustava polenske alergije kao meni ove godine u vidu da problema sa disanjem nisam imao, bez neugodnog svraba i slinjenja. A proteklih godina sam redovno (ovo doba) bio na kortikosteroidima i gutao tablete za lakse disanjem. Kako doslo tako i otislo)))
Ova godina je za ove aprilsko/majske alergičare bila odlična!
-
pasha_stambol
#361 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ujede me pčela za vrat danas , sad počelo oticati gotov sammmm 
- rinna0304
#362 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Od ove godine na polen :S nikad prije mi to nije smetalo al ove ubija 
- Cholina_Lokica
#363 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ja u februar, mart i dio aprila umirala, dok nisu kise pocele. 'Ladno u 2. mjesecu pila loranoLucazode wrote:Pozitivna prica i malo nade da se moze desiti obustava polenske alergije kao meni ove godine u vidu da problema sa disanjem nisam imao, bez neugodnog svraba i slinjenja. A proteklih godina sam redovno (ovo doba) bio na kortikosteroidima i gutao tablete za lakse disanjem. Kako doslo tako i otislo)))
- maki222
#364 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Izbacili su na trziste Des-flonidan...nema pospanosti kao nuspojave. Moze se regularno piti ujutro. Uzima ga trenutno moj suprug i kaze da je odlican...mozda nekom polenskom alergicaru koristan info.
- madesa
#365 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
alergican na pastrmku,oslic,sardine ( to sam probao ) a jedem lignje i tunjevinu normalno
a imam zelju probati ostale vrste riba medjutim bas me strah
-
FMDzem
#366 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Polen, pokošenu travu, prašinu i tako too.
- N.N.
#367 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Na neko voce, jabuka pogotovo
Cim pojedem jabuku, grlo mi se pocne stezati ili tako nekako, tako da je vise ne jedem
Cim pojedem jabuku, grlo mi se pocne stezati ili tako nekako, tako da je vise ne jedem
-
Fauja Singh
#368 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Moze li neko preporuciti dobrog alergologa/pulmologa, u Sarajevu.
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#369 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ja na proljece (maj i prva polovina juna) imam problema sa alergijom na polen (lipa, breza, trava)
Curi nos, kisem, kasljem, teze disem itd).
Dosad koristio Flonidan, od prije dvije godine poceo koristiti i Flixonase sprej za nos (po preporuci ljekara naravno), po jedan sprej u svaku nosnicu ujutro.
Bocica spreja kosta oko 20 KM i traje mi taman tih mjesec i po dana.
Alergija kao rukom odnesena
I da, prestao sam pusiti, pa imam koristi i sa te strane.
Dosad koristio Flonidan, od prije dvije godine poceo koristiti i Flixonase sprej za nos (po preporuci ljekara naravno), po jedan sprej u svaku nosnicu ujutro.
Alergija kao rukom odnesena
- madesa
#370 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
nisam znao za taj sprej i meni flonidan preslab ,obavezno kupujem taj sprejEcci wrote:Ja na proljece (maj i prva polovina juna) imam problema sa alergijom na polen (lipa, breza, trava)
Alergija kao rukom odnesena![]()
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#371 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Meni je sprej zaista pomogao.madesa wrote:nisam znao za taj sprej i meni flonidan preslab ,obavezno kupujem taj sprejEcci wrote:Ja na proljece (maj i prva polovina juna) imam problema sa alergijom na polen (lipa, breza, trava)
Alergija kao rukom odnesena![]()
Samo ga treba koristiti zajedno sa Flonidanom, jer sprej djeluje lokalno na sluznicu nosa, a tablete sistemski.
Nemam vise simptoma, normalno zivim, radim i krecem se
-
Ljube
#372 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Alergičari kavo je stanje kod vas? nešto mi rano počelo ove godine
kakve su prognoze za ovo proljeće
- Sephora
#373 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Na nakit koji nije od zlata/ srebra... Metalna dugmadi, zakacke..i slične bezvezotine... 
- Quaresma
#374 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
brace yourself, spring is here
- Lalena
#375 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ljube wrote:Alergičari kavo je stanje kod vas? nešto mi rano počelo ove godine![]()
Ja uzimam po potrebi Lostop..., ali mislim da nije dovoljno, u zadnje vrijeme se gusim kada jedem orahe... Jednu vece zavrsila sam u hitnoj, dva dana nisam mogla normalno gutati... Problem je sto bas volim orahe i sl., nisam radila test na njih,mislim da ranije nisam bila alergicna, ne znam je li moguce da sam postala s vremenom
Inace, kod mene nos ne curi ili sl, cak puno i ne kisem... Samo iznutra sluzokoza otekne, nosa, grlo mi bude suho, i na nos uopste ne mogu disati... Imam osjecaj kao da se gusim...
Spava li se vama kada uzmete nesto protiv alergije, flonidan ili lostop? Mene tako uspavljuju, jedva se budim na vrijeme... Je li istina da se od njih moze udebljati?