Alergičari, na šta ste alergični?
Moderator: anex
- Quaresma
#326 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
nema mi mrže stvari na svjetu od polena, onda ne mogu cigare, oci mi suze, kiše mi se od njih, prašina isto takodjer
-
ladni
#327 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
pozz i obavještenje svima koji tragaju za tabletama Aerius - našao sam ih u privatnoj apoteci Dina na Čvili. 11km,trajanje dobro, do jula 13te 
-
nino90
#328 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
prasina, i u proljecu nes na dva prsta se pojavi ne znam od cega, ko male bubuljice, ali kad namazem nekom kremom povuce se ( ne znam kako se krema zove)
- wickerman
#329 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ja protiv alergije na polen krham polen u zrnu. Nema boljeg lijeka od toga evo vec drugu godinuQuaresma wrote:nema mi mrže stvari na svjetu od polena, onda ne mogu cigare, oci mi suze, kiše mi se od njih, prašina isto takodjer
- madnessa
#330 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ja sam alergicna na banane i brezu. Ovo s bananama mi bas tesko pada... 
-
eduscho
#331 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Imam alergiju na prvo proljetno sunce, mada se prenese i kasnije u ljeto. Automatski imam problema i sa brijanjem, izgledam ko ispecen u pojasu brijanja, oko brade, podvaljka i obraza, toliko mi koza pocrveni i natekne...
Sto je najgore dermatolog mi rekao da se neke alergije sticu u toku zivota (ovo mi se pojavilo prije 4 godine). Prihvati i trpi...
LP
Sto je najgore dermatolog mi rekao da se neke alergije sticu u toku zivota (ovo mi se pojavilo prije 4 godine). Prihvati i trpi...
LP
- didžej
#332 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
jutros me k'o malo nadrazuje, osjecam u nosu ali jos ne kisem niti mi suze oci.
sta cvjeta danas?
sta cvjeta danas?
- Zovem se Zelena
#333 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Sambucus nigra oliti ga zova je u punom jekudidžej wrote:jutros me k'o malo nadrazuje, osjecam u nosu ali jos ne kisem niti mi suze oci.
sta cvjeta danas?
Pregrmite još malo a za narednu godinu samo profilaksa. Već od decembra/januara počnite jačati imunitet... Bolje je gutati če'no bijelog luka svako veče prije sezone nego tablete u sezoni
- didžej
#334 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
ma da kucnem u drvo jos nijednom ovog proljeca nisam kihnuo a kamoli da uzimam tablete ili bijeli luk.Zovem se Zelena wrote:Sambucus nigra oliti ga zova je u punom jekudidžej wrote:jutros me k'o malo nadrazuje, osjecam u nosu ali jos ne kisem niti mi suze oci.
sta cvjeta danas?plus kiselica i ostale korovske i livadske biljke i biljčice. Inače, pred kišu je iz nekog razloga koncentracija polena nešto veća i u zadnje vrijeme se dosta mojih poznanika alergičara žali upravo na tu pojavu... Pojačane smetnje pred promjenu vremena.
Pregrmite još malo a za narednu godinu samo profilaksa. Već od decembra/januara počnite jačati imunitet... Bolje je gutati če'no bijelog luka svako veče prije sezone nego tablete u sezoni
jutro samo malo osjetih nadrazivanje.
mora da je bilo zove u blizini, iako mi je sok od zove jedan od najboljih sokova.
- _aja_
#335 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
didžej wrote:
ma da kucnem u drvo jos nijednom ovog proljeca nisam kihnuo a kamoli da uzimam tablete ili bijeli luk.
jutro samo malo osjetih nadrazivanje.![]()
mora da je bilo zove u blizini, iako mi je sok od zove jedan od najboljih sokova.
što ne znači da i nećeš
- didžej
#336 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
_aja_ wrote:didžej wrote:
ma da kucnem u drvo jos nijednom ovog proljeca nisam kihnuo a kamoli da uzimam tablete ili bijeli luk.
jutro samo malo osjetih nadrazivanje.![]()
što ne znači da i nećeš![]()
-
jaina
#337 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Moja alergija je na jagode, al nije previše problematična jer se jako trudim da izbjegavam sve sto ima ikakve veze sa jagodom. Međutim, suprug ima jaku alergiju na polen.Pojavila se prije dvije godine, pa se on još uvijek "traži" po tim svim silnim lijekovima
Interesuje me da li je neko od vas probao ovaj novi Aquamaris Ektoin? Kažu da je za alergije...
-
merimas
#338 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ja alergicna na duhan.
- Donnie Smith
#339 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
kako se manifestuje to s jagodamajaina wrote:Moja alergija je na jagode, al nije previše problematična jer se jako trudim da izbjegavam sve sto ima ikakve veze sa jagodom. Međutim, suprug ima jaku alergiju na polen.Pojavila se prije dvije godine, pa se on još uvijek "traži" po tim svim silnim lijekovimaInteresuje me da li je neko od vas probao ovaj novi Aquamaris Ektoin? Kažu da je za alergije...
stisne se grlo ili?
- Zovem se Zelena
#340 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
U srednjoj školi sam imala alimentarnu urtikariju. Na osnovu podrobnog ispitivanja od strane doktora šta sam taj dan jela zaključili su da su jagode bile u pitanju. Meni se manifestovalo ogromnim plikovima po cijelom tijelu i užasnim, svrbežom. Isti dan sam primljena u bolnicu zbog mogućih komplikacija (gušenje). Ostala gore 3-4 dana, bila na strogoj dvopek dijeti i pustili me kući. Nikakvih komplikacija nije bilo.Donnie Smith wrote:kako se manifestuje to s jagodamajaina wrote:Moja alergija je na jagode, al nije previše problematična jer se jako trudim da izbjegavam sve sto ima ikakve veze sa jagodom. Međutim, suprug ima jaku alergiju na polen.Pojavila se prije dvije godine, pa se on još uvijek "traži" po tim svim silnim lijekovimaInteresuje me da li je neko od vas probao ovaj novi Aquamaris Ektoin? Kažu da je za alergije...
stisne se grlo ili?
Nekoliko godina nakon toga počinjem opet konzumirati jagode i da kucnem u drvo nema više alergijske reakcije. Tako da, ne oklijevajte posjetiti ljekara ako uočite probleme sa disanjem...
- Donnie Smith
#341 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
mene su zaobišli plikovi, jedna jagoda i zatvoreno grlo...odmahZovem se Zelena wrote:U srednjoj školi sam imala alimentarnu urtikariju. Na osnovu podrobnog ispitivanja od strane doktora šta sam taj dan jela zaključili su da su jagode bile u pitanju. Meni se manifestovalo ogromnim plikovima po cijelom tijelu i užasnim, svrbežom. Isti dan sam primljena u bolnicu zbog mogućih komplikacija (gušenje). Ostala gore 3-4 dana, bila na strogoj dvopek dijeti i pustili me kući. Nikakvih komplikacija nije bilo.Donnie Smith wrote:kako se manifestuje to s jagodamajaina wrote:Moja alergija je na jagode, al nije previše problematična jer se jako trudim da izbjegavam sve sto ima ikakve veze sa jagodom. Međutim, suprug ima jaku alergiju na polen.Pojavila se prije dvije godine, pa se on još uvijek "traži" po tim svim silnim lijekovimaInteresuje me da li je neko od vas probao ovaj novi Aquamaris Ektoin? Kažu da je za alergije...
stisne se grlo ili?
Nekoliko godina nakon toga počinjem opet konzumirati jagode i da kucnem u drvo nema više alergijske reakcije. Tako da, ne oklijevajte posjetiti ljekara ako uočite probleme sa disanjem...
baš je brzo bilo
- Zovem se Zelena
#342 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ove uvozne jagode? Ako jesu, moguće je da je i od kojekakvih pesticida, ko zna odakle to nama dolazi. Ja vjerujem da je moja alergija nastala zbog njih jer danas jagode jedem sasvim normalno, ali isključivo domaće. U svakom slučaju izbjegavaj ih neko vrijeme, pa čak i u jogurtu...Donnie Smith wrote:
mene su zaobišli plikovi, jedna jagoda i zatvoreno grlo...odmah
baš je brzo bilo
-
Fauja Singh
#343 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
@ELLE_
imas privatnu poruku
imas privatnu poruku
- didžej
#344 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
u posljednje vrijeme mi se u uglu oka pojavi krmelja ubrzo nakon sto se umijem.
i svaki put tako. stalno mi izlazi. tacno me stid, mislice ljudi da sam peksin.
sta je uzrok toga, da li je i to nesto vezano za alergiju?
Last edited by didžej on 24/05/2013 00:11, edited 1 time in total.
-
Ljube
#345 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Šta je sad najaktivnije cvijeta 
-
Semiramida
#346 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Mene trenutno LIPA ubi! 
Doduše, manje kad je kišno kao sad, al' uopšte, lipa me lomi...
-
Semiramida
#347 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ako je ta krmeljina kao slina da izvineš iz oka, to vjerovatno nije alergija nego konjuktivitis, što je dosta zarazno po tvoju okolinu. Otiđi odmah ljekaru / oftamologu.didžej wrote:u posljednje vrijeme mi se u uglu oka pojavi krmelja ubrzo nakon sto se umijem.![]()
Vjerovatno ti propiše Dexamethason Neomicin ili tako nešto.
- mbenz
#348 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Alergičan sam na to kad je nekom liku x uzor u zivotu lik y koji stalno pije, pa ti dodje svako drugi treci dan pa ti prica kako je lik y popio toliko i toliko da nije isao kuci 2 dana , da nije prestajao pit 2 dana itd.
a inace pravo sam alergican na polen. 
-
Ljube
#349 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Kad je počela cvjetati? mene juce malo svrbio nos,grlo...al danas katastrofa,oci i nosSemiramida wrote:Mene trenutno LIPA ubi!
A vec od kraje maja ne pijem nista,ni sprej ni kapi za oci...uhvati me nespremnu danas
-
Hasharijast
#350 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Alergican na grinje (kucna prasina) i hladnocu.
Inace, citao sam neka istrazivanja sa sljedecim rezultatima:
1. Zelene biljke opcenito, a posebno caj od vrhova mlade žare smanjuje broj Ige antitijela u organizmu ukoliko se uzima u duzem vremenskom periodu, tj. smanjuju simptome upale.
2. Prirodan med prikupljen iz okoline u kojoj se boravi, ukoliko se konzumira u dužem vremenskom periodu ( 5 god) u manjim kolicinama (1 kasicica dnevno) smanjuje simptome ili u potpunosti otklanja alergiju na polen.
3. Djeca u porodicama u kojima se jede integralni crni hljeb imaju 50% manje šanse da dobiju alergijsku astmu
Inace, citao sam neka istrazivanja sa sljedecim rezultatima:
1. Zelene biljke opcenito, a posebno caj od vrhova mlade žare smanjuje broj Ige antitijela u organizmu ukoliko se uzima u duzem vremenskom periodu, tj. smanjuju simptome upale.
2. Prirodan med prikupljen iz okoline u kojoj se boravi, ukoliko se konzumira u dužem vremenskom periodu ( 5 god) u manjim kolicinama (1 kasicica dnevno) smanjuje simptome ili u potpunosti otklanja alergiju na polen.
3. Djeca u porodicama u kojima se jede integralni crni hljeb imaju 50% manje šanse da dobiju alergijsku astmu