Alergičari, na šta ste alergični?
Moderator: anex
-
miki27A
#126 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Kakvi su simpotmi alergije na sunce: juce mi je mladja sestra (12 godina) se zalila da je kao boli grlo, mama je odvela kod doktora u vrazovu, kad ova govori da mozda ima alergiju na sunce? Djetetu su kapci onako otekli, malo joj je i grlo zatvoreno, ali ne vidim nikakvog osipa, ili tako sta. Dobila je neki antihistamin, vitamin C i kalcij da pije (one sumece).
Sta bi jos moglo da bude? Mala je onako mrsavija, brzo tamni, tako da mi je malo cudno da je alergija na sunce...
Sta bi jos moglo da bude? Mala je onako mrsavija, brzo tamni, tako da mi je malo cudno da je alergija na sunce...
- Cholina_Lokica
#127 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
ja sva oteknem nekad od sunca, nekad se pojavi osip, nekad ne. nekad bukvalno ne mogu obuci ni jedne pantole kako oteknem... tako da moze biti. nema to veze sto brzo tamni, ja za 2 dana na suncu budem k'o arapkinja kakva, ali opet imam alergijumiki27A wrote:Kakvi su simpotmi alergije na sunce: juce mi je mladja sestra (12 godina) se zalila da je kao boli grlo, mama je odvela kod doktora u vrazovu, kad ova govori da mozda ima alergiju na sunce? Djetetu su kapci onako otekli, malo joj je i grlo zatvoreno, ali ne vidim nikakvog osipa, ili tako sta. Dobila je neki antihistamin, vitamin C i kalcij da pije (one sumece).
-
miki27A
#128 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
A je li tebi to odmalena? Ona dosad nikad nije imala problema sa suncem, tako da mi je bas cudno...Dile wrote:ja sva oteknem nekad od sunca, nekad se pojavi osip, nekad ne. nekad bukvalno ne mogu obuci ni jedne pantole kako oteknem... tako da moze biti. nema to veze sto brzo tamni, ja za 2 dana na suncu budem k'o arapkinja kakva, ali opet imam alergijumiki27A wrote:Kakvi su simpotmi alergije na sunce: juce mi je mladja sestra (12 godina) se zalila da je kao boli grlo, mama je odvela kod doktora u vrazovu, kad ova govori da mozda ima alergiju na sunce? Djetetu su kapci onako otekli, malo joj je i grlo zatvoreno, ali ne vidim nikakvog osipa, ili tako sta. Dobila je neki antihistamin, vitamin C i kalcij da pije (one sumece).
- Cholina_Lokica
#129 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
meni se pojavilo sa nekih 18-19 godina, sa alergijama nemaju godine veze... pojavljuju se kad je njima cejf
-
igza
#130 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Kupit cu danas da probam, hvala puno!semmy wrote:igza wrote:Da li neko zna gdje se moze naci nasaleze u sarajevu? Kupovao sam ga prije 2 godine u leko apoteci na socijalnom medjutim nema vise... Ovaj prah je jedino sto mi je uspjelo ublaziti alergiju na polen
pokusaj sa allergodil nasenspray, suprug ima alergiju na polen, ambroziju i jos svakojake cvjecke i ovaj sprej mu je do sada najbolje pomogao...sprejas samo 2x dnevno, ujutro i uvece, kosta oko 22km u sarajevo apotekama
- semmy
#131 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
sarajevo apoteke...cini mi se da je oko 29km ( kupovala sam svasta nesta pa se tacno ne sjecam )terra_incognita wrote:Lady Saray wrote:na sunce... izaspem se ko sugava a to jos svrbi a kad se ceses boli, ne znas jel gore dirati ili ne dirati
prosle godine sam zbavila eucerin mlijeko za suncanje za kozu sklonu alergijama na sunce (zuta kolekcija eucerin Sonnen Allergie Schutz)
sada je to ovo LINK
i ni jednom se nisam izasula, sad se ne odvajam od ovog losiona i dok se opet ne izaspem vjerujem da mi on pomaze
Ima li u Sarajevu i gdje ?
TNX
ali je odlican, i ja se mazem od prosle godine i nemam osip i svrab na sunce kao nekad...mogu bar normalno u toku dana izac vani a da se neospem
- Cholina_Lokica
#132 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
moze li mi neko k'o ima taj losion pogledati u sastavu ima li glycerina
zahvaljujem unaprijed 
jerbo sam alergicna na isti, pa ako ima, samo cu jos vise naHebati da prostite
jerbo sam alergicna na isti, pa ako ima, samo cu jos vise naHebati da prostite
-
Apocalypto
#133 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Na jezivi,mrtav-'ladan(baš me briga) zadah iz usta ljudi iza čijih zuba se još može naći komadić ratnog nareska Ikar,jer su zube zadnji oprali tamo negdje u ratu,dakle u prošlom stoljeću i čiji zastrašujući zadah ostaje na licu,odjeći....fuj!!!!
- semmy
#134 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
@Dile evo ja prepisah ...ima znaci nije za tebe
ab Chargennummer 540…:
Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Octocrylene, Alcohol Denat., Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Hydrogenated Coco-Glycerides, Diethylhexyl Butamido Triazone, Sodium Citrate, C18-36 Acid Triglyceride, Citric Acid | Tocopheryl Acetate, Glucosylrutin, Isoquercitrin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Iodopropynyl Butylcarbamate, BHT
ab Chargennummer 540…:
Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Octocrylene, Alcohol Denat., Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Hydrogenated Coco-Glycerides, Diethylhexyl Butamido Triazone, Sodium Citrate, C18-36 Acid Triglyceride, Citric Acid | Tocopheryl Acetate, Glucosylrutin, Isoquercitrin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Iodopropynyl Butylcarbamate, BHT
-
animal lover
#135 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Je li neko alergican na peru balzam? Znam da je jedan od sastojaka nekih kozmetickih proizvoda, ali je problem sto ga nisam nasla na deklaraciji jos ni na jednom samponu, kupki ili drugom kozmetickom proizvodu
?!
-
(ne)forumas
#136 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
ja sam alergican na kretene, seljake, budale, trkace i drkace
- Cholina_Lokica
#137 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Da dignem i oFu temu
Kakvi ste ove godine sto se polena tice
Ja heftu dana zatvorena u stan, nikad mi nije bila ovako jaka alergija, kako izadjem vani pocnem grozne napade dobijati
Kasljem, kisem, slinim, oci ne da suze nego placem, balim, cak me i temperatura pucala
Po sat ne moRem sebi doci, ubijem se kortikosteroidima, pa se evo sad malo smanjilo, eto da mogu funkcionisati, ali opet me pomalo hvata kad izadjem vani
Bas nikad nisam imala ovako jake reakcije. Tako jako je sve to da su mislili prvo da imam upalu pluca, pa tek nakon par dana skontali da je od alergije. Elem sad ne dobijam te jake napade, ali zato od tableta sam isto mrtvo tijelo 
Kakvi ste ove godine sto se polena tice
- semmy
#138 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
nemam problema sa polenom ali za sunce sam se pocela pripremati jos u januaru s tableticama
valjda ce izac na dobro
- Skyfox
#139 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
ista stvar, meni je alergija gotovo nestala prosle tri godine, ove umirem... Kisem rafalno, crvene oci, svrbi grlo, nespavam nikako, nos ce mi otpast koliko ga brisem... I mene je zacudila jacina alergije ove godine.Cholina_Lokica wrote:Da dignem i oFu temu![]()
Kakvi ste ove godine sto se polena ticeJa heftu dana zatvorena u stan, nikad mi nije bila ovako jaka alergija, kako izadjem vani pocnem grozne napade dobijati
Kasljem, kisem, slinim, oci ne da suze nego placem, balim, cak me i temperatura pucala
Po sat ne moRem sebi doci, ubijem se kortikosteroidima, pa se evo sad malo smanjilo, eto da mogu funkcionisati, ali opet me pomalo hvata kad izadjem vani
Bas nikad nisam imala ovako jake reakcije. Tako jako je sve to da su mislili prvo da imam upalu pluca, pa tek nakon par dana skontali da je od alergije. Elem sad ne dobijam te jake napade, ali zato od tableta sam isto mrtvo tijelo
Uzimam Belodin i dok djeluje sve super. Ne bih ga mijenjao ni za sta
- pametolog
#140 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Ja nikad do ovih par dana nisam imao ovako velike probleme, ne mogu disat kako treba, pritisak mi skace, slomi me.
- BlackSwan
#141 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
jeste li pokusali sa aeriusom? ne izaziva pospanost i odlican jeSkyfox wrote:ista stvar, meni je alergija gotovo nestala prosle tri godine, ove umirem... Kisem rafalno, crvene oci, svrbi grlo, nespavam nikako, nos ce mi otpast koliko ga brisem... I mene je zacudila jacina alergije ove godine.Cholina_Lokica wrote:Da dignem i oFu temu![]()
Kakvi ste ove godine sto se polena ticeJa heftu dana zatvorena u stan, nikad mi nije bila ovako jaka alergija, kako izadjem vani pocnem grozne napade dobijati
Uzimam Belodin i dok djeluje sve super. Ne bih ga mijenjao ni za sta
- Bullet Tooth Tony
#142 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
ova godina ce da bude opasna za razliku od prethodne , opet flixonase u torbici i maramice ( mrzim ovu torbicu sto MORAM da nosim i polen
)
- Cholina_Lokica
#143 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
To tek mislis da ce biti, blago tebi, mene je odavno utuklaBullet Tooth Tony wrote:ova godina ce da bude opasna za razliku od prethodne , opet flixonase u torbici i maramice ( mrzim ovu torbicu sto MORAM da nosim i polen![]()
)
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#144 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Alergični ste? Pogledajte ovu emisiju o hrani i otkuda ovoliki broj alergija ''na nešto od hrane'':
- Averus
#145 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Valjda cu naci nekoga ko dijeli moje jade, pa mozda cak nadjemo i kakav lijek
Ovako prva alergija: Na med od bagrema - ali to mi nije toliko strasno, jer jedem sve ostale medove
Druga alergija, a koja me ubija u pojam: na sunce/more ili stavec, ne znam...
Naime, kada sam na moru, a sunce upeklo, treci dan me uhvati nekakav "nevidljivi" osip po lijevoj strani torza, kljucnim kostima i pleckama... Mazao sam svim i svacim, ali nikako da se makar smiri da prozivim cetiri dana na moru bez srkleta i nervoze...
Osjecaj je kao da me mali milion iglica bocka/skakilja/pecka po kozi. Dok ne pogledam, imam osjecaj da se caklim od toga, medjutim na kozi se ne primjeti nista osim tragova cesanja...
Ovako prva alergija: Na med od bagrema - ali to mi nije toliko strasno, jer jedem sve ostale medove
Naime, kada sam na moru, a sunce upeklo, treci dan me uhvati nekakav "nevidljivi" osip po lijevoj strani torza, kljucnim kostima i pleckama... Mazao sam svim i svacim, ali nikako da se makar smiri da prozivim cetiri dana na moru bez srkleta i nervoze...
Osjecaj je kao da me mali milion iglica bocka/skakilja/pecka po kozi. Dok ne pogledam, imam osjecaj da se caklim od toga, medjutim na kozi se ne primjeti nista osim tragova cesanja...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#146 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
@Nenji_Avero,Nenji_Avero wrote:Valjda cu naci nekoga ko dijeli moje jade, pa mozda cak nadjemo i kakav lijek![]()
Ovako prva alergija: Na med od bagrema - ali to mi nije toliko strasno, jer jedem sve ostale medove![]()
Neka bolest se liječi tako što se prvo uspostavi dijagnoza, pronađe se uzrok bolesti,...Da bi spoznao šta je prouzrokovalo tvoju bolest, pogledaj video tv. emisije u kojoj stručnjaci govore o uzrocima alergija koje dolaze od GMO hrane.
- Not My Idea
#147 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
jojCholina_Lokica wrote:Da dignem i oFu temu![]()
najradije ne bih izlazila iz kuce do ljeta. ovo je najvece prokletstvo na dunjaluku!
trosim paket maramica dnevno, kisem ko da mi je neko ugurao kilu bibera u nos, oci me skakiljaju/peku, uho me skakilja, grlo me skakilja
-
baja
#148 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
dijagnoza: alergija na rano cvjetanje (polen) i prašina!
simptomatologija bila klasična, sve dok unazad ca 2 godine nisam počeo češće izlazit u planinu, prvo na obične šetnje a onda na prave planinske ture.
ničim izazvano, simptomi gušenja nestali, manja upotreba medikamenata i do 70%....
ostao svrab očiju i kihanje (tu i tamo, ne kao prije), a ovi ozbiljni simptomi (hvala Bogu) niđe ih...
simptomatologija bila klasična, sve dok unazad ca 2 godine nisam počeo češće izlazit u planinu, prvo na obične šetnje a onda na prave planinske ture.
ničim izazvano, simptomi gušenja nestali, manja upotreba medikamenata i do 70%....
ostao svrab očiju i kihanje (tu i tamo, ne kao prije), a ovi ozbiljni simptomi (hvala Bogu) niđe ih...
- Starlove
#149 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
Na gluten, laktozu, soju
zatim prašinu, ambroziju i milion drugih stvari
zatim prašinu, ambroziju i milion drugih stvari
-
baja
#150 Re: Alergičari, na šta ste alergični?
http://www.yogaprosess.com/english/rhinohorn.html
djelio sam ovo sa sinusašima, pa evo i s vama...fakat pomaže
djelio sam ovo sa sinusašima, pa evo i s vama...fakat pomaže