Alergičan na Mačke
Moderator: anex
-
_Dame_
#1 Alergičan na Mačke
Alergičan sam na mace otkako znam za sebe, i svaki put kad je jedna u blizini počnem se gušiti i sve me svrbi
Postoje li neke tablete, terapije, ili tretmani? Očekujem odgovor od mIRCerke 
- bmx
#2 Re: Alergičan na Mačke
meni se alergija pojavila kad je jedna priajteljica nabavila macka...i to se desavala proslo proljece i ljeto..kad je dosla jesen, sve je prestalo i sad mi ni najmanje ne smeta biti u njegovoj blizini...ne znam ima li to veze sa godisnjem dobom ili se nesto promijenilo sa dlakom ovog macka, ali mi je misterija i dalje ostala 
- pentesileja
#3 Re: Alergičan na Mačke
imam i ja psiholosku alergiju na macke. nema mi jezivijih zivotinja na planeti. radije bi koegzistirala sa zmijama i mislim da bi jedini uspjesan tretman bilo njihovo istrjebljenje 
- bmx
#4 Re: Alergičan na Mačke
sta mislis da pustis ovaj forum da egzistira bez tebe?pentesileja wrote:imam i ja psiholosku alergiju na macke. nema mi jezivijih zivotinja na planeti. radije bi koegzistirala sa zmijama i mislim da bi jedini uspjesan tretman bilo njihovo istrjebljenje
- pentesileja
#5 Re: Alergičan na Mačke
bmx wrote:sta mislis da pustis ovaj forum da egzistira bez tebe?pentesileja wrote:imam i ja psiholosku alergiju na macke. nema mi jezivijih zivotinja na planeti. radije bi koegzistirala sa zmijama i mislim da bi jedini uspjesan tretman bilo njihovo istrjebljenje
vjerujem da cu ako su i drugi forumasi kao ti brzo razvit alergiju jacu od ove prema mackama. oces da ti razrijesim misterij u glavi?
- Amazonka27
#6 Re: Alergičan na Mačke
meni se javila alergija na mace nakon iha ha vremena provedenog u njihovom drustvu. Reakcija je takva da me uzaaaaaasno svrbe oci. Prvo nisam znala sta se desava, i pretezno se desavalo kad odem kod nekoga i ko ima macu, ali od mojih maca me alergija nije fatala. Na kraju smo dosli do zakljucka da su moje mace MACE, alaergicna sam bila na tudje mace koji su MACHORI
Objasnili su mi da muzijaci imaju neki poseban miris koji mi iritira ochi. Pretopostavaljam da imaju neke tablete, ali posto mrzim tablete, onda jednostavno pretrpim u igru i ruke odmah nakon toga perem ruke.
- bmx
#7 Re: Alergičan na Mačke
vidis, ovo je zanimljivo, jer se i meni desavalo sam sa ovim machorom kod prijateljice, a prije toga sam isto bila dosta u kontaktu sa macama koje su mi ulazile u hodnik i slicno...hm, mozda je fakat do togaAmazonka27 wrote:meni se javila alergija na mace nakon iha ha vremena provedenog u njihovom drustvu. Reakcija je takva da me uzaaaaaasno svrbe oci. Prvo nisam znala sta se desava, i pretezno se desavalo kad odem kod nekoga i ko ima macu, ali od mojih maca me alergija nije fatala. Na kraju smo dosli do zakljucka da su moje mace MACE, alaergicna sam bila na tudje mace koji su MACHORIObjasnili su mi da muzijaci imaju neki poseban miris koji mi iritira ochi. Pretopostavaljam da imaju neke tablete, ali posto mrzim tablete, onda jednostavno pretrpim u igru i ruke odmah nakon toga perem ruke.