Alergičan na Mačke

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
_Dame_

#1 Alergičan na Mačke

Post by _Dame_ »

Alergičan sam na mace otkako znam za sebe, i svaki put kad je jedna u blizini počnem se gušiti i sve me svrbi :D Postoje li neke tablete, terapije, ili tretmani? Očekujem odgovor od mIRCerke :D
bmx

#2 Re: Alergičan na Mačke

Post by bmx »

meni se alergija pojavila kad je jedna priajteljica nabavila macka...i to se desavala proslo proljece i ljeto..kad je dosla jesen, sve je prestalo i sad mi ni najmanje ne smeta biti u njegovoj blizini...ne znam ima li to veze sa godisnjem dobom ili se nesto promijenilo sa dlakom ovog macka, ali mi je misterija i dalje ostala :?
pentesileja

#3 Re: Alergičan na Mačke

Post by pentesileja »

imam i ja psiholosku alergiju na macke. nema mi jezivijih zivotinja na planeti. radije bi koegzistirala sa zmijama i mislim da bi jedini uspjesan tretman bilo njihovo istrjebljenje :D
bmx

#4 Re: Alergičan na Mačke

Post by bmx »

pentesileja wrote:imam i ja psiholosku alergiju na macke. nema mi jezivijih zivotinja na planeti. radije bi koegzistirala sa zmijama i mislim da bi jedini uspjesan tretman bilo njihovo istrjebljenje :D
sta mislis da pustis ovaj forum da egzistira bez tebe?
pentesileja

#5 Re: Alergičan na Mačke

Post by pentesileja »

bmx wrote:
pentesileja wrote:imam i ja psiholosku alergiju na macke. nema mi jezivijih zivotinja na planeti. radije bi koegzistirala sa zmijama i mislim da bi jedini uspjesan tretman bilo njihovo istrjebljenje :D
sta mislis da pustis ovaj forum da egzistira bez tebe?

vjerujem da cu ako su i drugi forumasi kao ti brzo razvit alergiju jacu od ove prema mackama. oces da ti razrijesim misterij u glavi?
Amazonka27

#6 Re: Alergičan na Mačke

Post by Amazonka27 »

meni se javila alergija na mace nakon iha ha vremena provedenog u njihovom drustvu. Reakcija je takva da me uzaaaaaasno svrbe oci. Prvo nisam znala sta se desava, i pretezno se desavalo kad odem kod nekoga i ko ima macu, ali od mojih maca me alergija nije fatala. Na kraju smo dosli do zakljucka da su moje mace MACE, alaergicna sam bila na tudje mace koji su MACHORI :cry: Objasnili su mi da muzijaci imaju neki poseban miris koji mi iritira ochi. Pretopostavaljam da imaju neke tablete, ali posto mrzim tablete, onda jednostavno pretrpim u igru i ruke odmah nakon toga perem ruke.
bmx

#7 Re: Alergičan na Mačke

Post by bmx »

Amazonka27 wrote:meni se javila alergija na mace nakon iha ha vremena provedenog u njihovom drustvu. Reakcija je takva da me uzaaaaaasno svrbe oci. Prvo nisam znala sta se desava, i pretezno se desavalo kad odem kod nekoga i ko ima macu, ali od mojih maca me alergija nije fatala. Na kraju smo dosli do zakljucka da su moje mace MACE, alaergicna sam bila na tudje mace koji su MACHORI :cry: Objasnili su mi da muzijaci imaju neki poseban miris koji mi iritira ochi. Pretopostavaljam da imaju neke tablete, ali posto mrzim tablete, onda jednostavno pretrpim u igru i ruke odmah nakon toga perem ruke.
vidis, ovo je zanimljivo, jer se i meni desavalo sam sa ovim machorom kod prijateljice, a prije toga sam isto bila dosta u kontaktu sa macama koje su mi ulazile u hodnik i slicno...hm, mozda je fakat do toga :D samo sto je meni eto prestalo kad je doslo hladnije vrijeme...sad cekam da vidim sta li ce biti opet na proljece i ljeto :D
Post Reply