Alen Albinović pretučen u McDonaldsu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kicky

#1 Alen Albinović pretučen u McDonaldsu

Post by kicky »

...i to zbog mržnje prema osobama drugačije seksualne orijentacije. Pretučeni je izvjesni Alen Albinović kojeg sam jedanput vidio na TV-u kad je izjavio da nije gay, ali ljudi svašta izjavljuju i izvaljuju! Jutranji list je ovaj napad okarkterizirao ako ''zločin iz mržnje'' što je nova odredba hrvatskog kaznenog (krivičnog) zakona koja se odnosi na fizičke napade na osobe zbog njihove nacionalne, vjerske, rodne ili neke druge pripadonosti (pa i seksualnoj orijentacije)!

jutarnji list: http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/cla ... ,150274.jl
Edin 24,5

#2 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by Edin 24,5 »

To je onaj sto hoda s Kalimerom. Bilo je nesto aktuelno svojedobno na Hayatovom "Glam blam". A znam da je ovaj Alen imao silnu zelju da se upozna sa Jelenom Karleusom. Ne znam jel' mu se ostvarila.
cico x

#3 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by cico x »

samo bezveze ti je naslov teme,samo bezveze stvaras sada mrznju nase raje prema zg,a prebili bi ga svakako i ovdje i u bg i svugdje,kad je antipatican i debilan lik !
kicky

#4 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by kicky »

pa that was my point :P
tempora

#5 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by tempora »

[quote="cico x"]samo bezveze ti je naslov teme,samo bezveze stvaras sada mrznju nase raje prema zg,a prebili bi ga svakako i ovdje i u bg i svugdje,kad je antipatican i debilan lik ![/quote]

Hoces reci da neko ko je antipatican i debilan lik zasluzuje da bude prebijen? Pa cemo time relativirati stvar, tj dati nekome za pravo sto je nekog istukao? Pa ako nije zlocin iz mrznje, onda je zlocin iz estetskog fasizma. Ustali humanisti, intelektualci i "normalni" ljudi vrijedni zivljenja i ujedno postavljanja drustvenog normativa, pa prebili "debila". Mogu smisliti evo jos milion i jedan razlog zbog kojeg bi mnogi ustali da biju druge, a i nije bilo tako davno, kada je jalija po Sarajevu marisala ljude samo zato sto im se necija faca ne svidja.Sto se desava i danas, iz raznih razloga. Prema tome, koja je to razlika molim vas?
Opravdavati jedno nasilje i relativirati ga samo zato sto nam se lik ne svidja, je dovoljan razlog za zabrinutost. Lik mozda nije po mom ukusu i prvi put ga vidim u zivotu, te mi prosto bi neprijatno sto pravi karikaturu od sebe, ali ako cu iz istog osjecaja prihvatiti ovo sto si ti napisao ( a sto se dovoljno desava kako u Zagrebu, tako i u Sarajevu) onda cu se krajnje zabrinuti za svoje postojanje. :(
Troll_Happens

#6 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by Troll_Happens »

cico x wrote:samo bezveze ti je naslov teme,samo bezveze stvaras sada mrznju nase raje prema zg,a prebili bi ga svakako i ovdje i u bg i svugdje,kad je antipatican i debilan lik !
nalupali bi ga svedno gdje je eto samo sto je peder... ne treba mu nista vise i kako zvace... :lol:
JohnnyS

#7 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by JohnnyS »

Pogrešan naslov teme :oops:

Nije pretučen jer je Sarajlija nego jer je homić... To naravno ne opravdava degenek, ali pokušaj dizanja tenzija je nepotreban.
Mrs.Zurbrigen

#8 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by Mrs.Zurbrigen »

nacin na koji nova u svojim boulevard-magazinima govori o takvim mladim, malo manje talentiranim ljudima zeljnim slave je apsolutno bez veze... njega sad prikazuju kao slucaj za psihologa, ali zaboravljaju, da mu oni tim prilogom nude platformu na kojoj se on producira. dakle korist je obostrana... dobro, nije nista novo, da neki ljudi nemaju nista protiv toga, da do njihovih 15 minuta slave dodju kao najveci idioti. ali ja mislim, da mediji ipak imaju neku vrstu odgovornosti...

a sto se tice naslova, stvarno je malo nejasan... sad dal je to intencija autora, ili je to deficit nas citalaca, koji sa tim naslovom ne mozemo povezati neku drugu temu sem medjunacionalne netrpeljivosti, hmmm... i dunno...

ja se svaki put, kad cujem nesto ovako samo pitam: kako su na balkanu, gdje homofobija katkad pripada u katalog dobrih osobina - barem se meni tako cini - drag queens poput jelene k. mogle postati tako popularne? :D
Laura_21

#9 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by Laura_21 »

kicky wrote:...i to zbog mržnje prema osobama drugačije seksualne orijentacije. Pretučeni je izvjesni Alen Albinović kojeg sam jedanput vidio na TV-u kad je izjavio da nije gay, ali ljudi svašta izjavljuju i izvaljuju! Jutranji list je ovaj napad okarkterizirao ako ''zločin iz mržnje'' što je nova odredba hrvatskog kaznenog (krivičnog) zakona koja se odnosi na fizičke napade na osobe zbog njihove nacionalne, vjerske, rodne ili neke druge pripadonosti (pa i seksualnoj orijentacije)!

jutarnji list: http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/cla ... ,150274.jl

Radi takvih koji sve okrecu na svoj mlin nam nikad nece biti dobro.
hakazvaka

#10 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by hakazvaka »

JohnnyS wrote:Pogrešan naslov teme :oops:

Nije pretučen jer je Sarajlija nego jer je homić... To naravno ne opravdava degenek, ali pokušaj dizanja tenzija je nepotreban.
opravdava
The 51st State

#11 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by The 51st State »

hakazvaka wrote:
JohnnyS wrote:Pogrešan naslov teme :oops:

opravdava
efektno :D .
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#13 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by ladyblue18 »

tempora wrote:
Hoces reci da neko ko je antipatican i debilan lik zasluzuje da bude prebijen? Pa cemo time relativirati stvar, tj dati nekome za pravo sto je nekog istukao? Pa ako nije zlocin iz mrznje, onda je zlocin iz estetskog fasizma. Ustali humanisti, intelektualci i "normalni" ljudi vrijedni zivljenja i ujedno postavljanja drustvenog normativa, pa prebili "debila". Mogu smisliti evo jos milion i jedan razlog zbog kojeg bi mnogi ustali da biju druge, a i nije bilo tako davno, kada je jalija po Sarajevu marisala ljude samo zato sto im se necija faca ne svidja.Sto se desava i danas, iz raznih razloga. Prema tome, koja je to razlika molim vas?
Opravdavati jedno nasilje i relativirati ga samo zato sto nam se lik ne svidja, je dovoljan razlog za zabrinutost. Lik mozda nije po mom ukusu i prvi put ga vidim u zivotu, te mi prosto bi neprijatno sto pravi karikaturu od sebe, ali ako cu iz istog osjecaja prihvatiti ovo sto si ti napisao ( a sto se dovoljno desava kako u Zagrebu, tako i u Sarajevu) onda cu se krajnje zabrinuti za svoje postojanje. :(
potpis na svako slovo.
weed

#14 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by weed »

kako god, purgeri/piceki su vece pedercine od ovog naseg geja! :dance:
MELBOURNE_SARAJEVO

#15 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Ljudi momak nije gay :D vidite na snimku kako kaze da se jos nije poljubio sa frajerom :D ali sto ne znaci da nece :D :D Nemam nista protiv gay osoba naprotiv ljudi su kao i mi ali me nervira kad sami sebe pocinju da nafuravaju da su straight :D Kao ovak momak koji je fakat bolestan,cuj on se nasao da prica o nekim hajmo reci poznatim osoba....Ovo samo moze Balkan da trpi cuj imitira Jelenu :D Ja bi ga slomio ne zato sto je gay nego sto mi ide na zivce :D :D lol
barby02

#16 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by barby02 »

Naslov dolazi iz Mostara, od osobe koja ocito ima povelikih problema sa zapadnom stranom grada. Meni je zao zbog toga ali nije stvarno nije potrebno toliko podgrijavati , da ne detaljisem. . . Naravno da ne podrzavam napad ni na jedno zivo bice ali u ovom klipu vidim da ovaj mali ne drzi jezik za zubima, bojim se da ce ga to kostati . . .
Najinteresantnije je da uopste ne znam za tog lika i da sam sad saznala o Sarajliji-"iz" Zagreba .
MELBOURNE_SARAJEVO

#17 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

barby02 wrote:Naslov dolazi iz Mostara, od osobe koja ocito ima povelikih problema sa zapadnom stranom grada. Meni je zao zbog toga ali nije stvarno nije potrebno toliko podgrijavati , da ne detaljisem. . . Naravno da ne podrzavam napad ni na jedno zivo bice ali u ovom klipu vidim da ovaj mali ne drzi jezik za zubima, bojim se da ce ga to kostati . . .
Najinteresantnije je da uopste ne znam za tog lika i da sam sad saznala o Sarajliji-"iz" Zagreba .

Cuj nisi nikad cula :D pa on ti je prijatelj Jelene Karleuse :D vidis da ima para kako on kaze da je imocan da usne napuse :lol: :lol: Ali sva sreca da se jos nije poljubio sa frajerom ali zato flasu prima kroz usta do stomaka :D :D
nidokralj

#18 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by nidokralj »

Naslov kod Hadzifejzovica:"Hrvati pretukli Bosnjaka"
xd
barby02

#19 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by barby02 »

nidokralj wrote:Naslov kod Hadzifejzovica:"Hrvati pretukli Bosnjaka"
xd
e onda ne znam sta reci :D vjerovatno je vikao :"ja sam Musliman iz Sarajeva, mozda i nisam derpe al planiram i to . . "
pa 3 losa-ubise Alena :D
lord-executioner

#20 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by lord-executioner »

Ja ne opravdavam nasilje, ali kad su u pitanju isproducirani likovi bolesnih ambicija i apsolutne intelektualne nemoci da bilo kakve zdrave ambicije realiziraju, no zato sposobni da daju apsolutno pogresan primjer kako se stice "slava, status i prestiž" u BiH i šire...I'll think twice prije nego me njihova sudbina zaboli. Mozda da posaljemo Hanu i Deena u na jedan Big Mac ? :P
kicky

#21 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by kicky »

barby02 wrote:Naslov dolazi iz Mostara, od osobe koja ocito ima povelikih problema sa zapadnom stranom grada. Meni je zao zbog toga ali nije stvarno nije potrebno toliko podgrijavati , da ne detaljisem. . . Naravno da ne podrzavam napad ni na jedno zivo bice ali u ovom klipu vidim da ovaj mali ne drzi jezik za zubima, bojim se da ce ga to kostati . . .
uf kako pogrešno draga! skroz pogrešno... davno sam ja raskrstio sa zapadnim dijelom garada vjeruj mi!!!

slažem se sa svima koji kažu da je naslov teme ''nesretno izabran''... ali je efektan, točan i ne aludira ništa (u vezi njegove eventualne orijentacije) nego samo iznosim činjenice - mjesto dešavanja: Zagreb, što se desilo: desio se zločin iz mržnje, koje subjek prema kojem je zločin usmjeren: dečko iz Sarajeva, dakle Sarajlija! Uostalom, ovo samo potvrđuje da naši ljudi čitaju naslove, a ne i tekst - znači da smo lijeni, da nas ništa ne zanima osim površnih saznanja i da nas zato jebe jedno te ista vlast zadnjih skoro 20 godina!!!
kockica_kockica

#22 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by kockica_kockica »

ZAGREB - Grupa nepoznatih napadača napala je Alena Albinovića (19), po skandalima poznatog pjevača iz BiH, te njegova prijatelja dok su se u četvrtak na večer kamerom snimali u McDonald’sovu lokalu u Jurišićevoj ulici, a motiv je najvjerojatnije mržnja prema homoseksualcima.
Napadači su se nakon incidenta razbježali, a Albinović i njegov prijatelj su s lakšim ozljedama odvezeni u policijsku postaju.

ovo je clanak iz Vecernjeg lista...

realnost sa naslovom nidje veze.... :-)
Vincent Raine

#23 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by Vincent Raine »

Ko da su mene pitali :D :mrgreen:
zonbirile

#24 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by zonbirile »

ne znam po koji put se obraćam moderatorima,da se poštuju pravila foruma.Naslov je nekorektan i treba ga mjenjati,ili zaključati temu.Uvijek se pitam kako je gora psovka,od nacionalističke provokacije.Čak ni hrvatska štampa ne piše o mržnji i Sarajliji.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#25 Re: Zločin iz mržnje: u Zagrebu pretučen Sarajlija

Post by mIRCerka »

apeluj zone, al dok ne prijavis, ja ne vidim...
Locked