Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
- It_is_a_Leclerc
#126 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Ali, kako je to Vučić samo perfidno i lukavo odigrao.
Kao - "AKO ŽELITE, ja ću doći", sve sa dramskim pauzama, pričicom o tome kako Srbi razumiju bol, patnju i jad Bošnjaka. I sad, kad Bošnjaci, rezignirani, ne samo činjenicom da Srbija ne odustaje od progona pravosnažno oslobođenih državljana BiH, već i činjenicom da Srbija ne radi ništa da sanira štetu, pomogne pomirenje i afirmira državu BiH, kažu - "Nema bujruma", Vučić je pričati kako su Bošnjaci ti koji koče pomirenje i ne žele suživot.
However, u Srebrenicu ne treba da dolaze oni koji sumnjanju ili negiraju pravnu kvalifikaciju događaja genocida utvrđenu od strane, izuzev Božijeg, najvećeg suda na kugli Zemaljskoj, onog haškog. Mi imamo dovoljno prijatelja (a četiri predsjednika i 15-ak ministara vanjskih poslova iz prijateljskih zemalja) koji će doći da podijele bol i tugu bošnjačkog naroda 11. jula, i ne trebaju nam oni koji u Potočare dolaze da pokažu da su se umili od 90-tih.
Uostalom, Srbija, barem po vlastitim izjavama, nikad kao država nije ratovala u BiH, RS prema tvrdnjama Vlade RS nije postojala do novembra 1995. Pa čemu onda tolika buka na Rezoluciju u kojoj se, niti na jednom mjestu, ne spominju ni RS ni Srbija ?! Znamo i mi i oni da se u Srebrenici desio genocid. Stravične ispovijesti onih koji su streljali i onih koji su streljanja preživjeli ne ostavljaju mjesta sumnji. No, negiranje je mehanizam odbrane, a poricanje mehanizam održavanja, i upravo na toj samoobmani počiva cijeli taj negatorski koncept. Zločini nad Srbima ? Da, bilo ih je, no jesu li oni opravdanje ? Kako bi se neko od Srba osjećao da ja kažem - "E, čujte. Ovo u Jasenovcu nije bio genocid, jer - znate - koliko je Bošnjaka, tad muslimana, ubijeno od strane četnika u istočnoj Bosni ?"
Kao - "AKO ŽELITE, ja ću doći", sve sa dramskim pauzama, pričicom o tome kako Srbi razumiju bol, patnju i jad Bošnjaka. I sad, kad Bošnjaci, rezignirani, ne samo činjenicom da Srbija ne odustaje od progona pravosnažno oslobođenih državljana BiH, već i činjenicom da Srbija ne radi ništa da sanira štetu, pomogne pomirenje i afirmira državu BiH, kažu - "Nema bujruma", Vučić je pričati kako su Bošnjaci ti koji koče pomirenje i ne žele suživot.
However, u Srebrenicu ne treba da dolaze oni koji sumnjanju ili negiraju pravnu kvalifikaciju događaja genocida utvrđenu od strane, izuzev Božijeg, najvećeg suda na kugli Zemaljskoj, onog haškog. Mi imamo dovoljno prijatelja (a četiri predsjednika i 15-ak ministara vanjskih poslova iz prijateljskih zemalja) koji će doći da podijele bol i tugu bošnjačkog naroda 11. jula, i ne trebaju nam oni koji u Potočare dolaze da pokažu da su se umili od 90-tih.
Uostalom, Srbija, barem po vlastitim izjavama, nikad kao država nije ratovala u BiH, RS prema tvrdnjama Vlade RS nije postojala do novembra 1995. Pa čemu onda tolika buka na Rezoluciju u kojoj se, niti na jednom mjestu, ne spominju ni RS ni Srbija ?! Znamo i mi i oni da se u Srebrenici desio genocid. Stravične ispovijesti onih koji su streljali i onih koji su streljanja preživjeli ne ostavljaju mjesta sumnji. No, negiranje je mehanizam odbrane, a poricanje mehanizam održavanja, i upravo na toj samoobmani počiva cijeli taj negatorski koncept. Zločini nad Srbima ? Da, bilo ih je, no jesu li oni opravdanje ? Kako bi se neko od Srba osjećao da ja kažem - "E, čujte. Ovo u Jasenovcu nije bio genocid, jer - znate - koliko je Bošnjaka, tad muslimana, ubijeno od strane četnika u istočnoj Bosni ?"
- DoZeN
#127 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Da,ali on je rekao da nece ici u Srebrenicu jer je mnogo manipulacije oko Srebrenice,zbog cega ima moju podrsku.Sinapsa wrote:Mislim da bi on bio puno bolja i ljepsa alternativa.DoZeN wrote:Vucic ne treba u Srebrenici da bude 11 jula a ni drugog datuma.
Licemjer je onIvanic je gospodin
Vucic jeste licemjer,ali tog licemjrera je hvalio Bakir nedavno posle posjete Vucka Sarajevu
Vucka bi iskoristili da nesta kao pokaze ili kaze Srbima? Ok,ali nista se ne bi promjenilo u BIH....bio je i Tadic u Srebrenici prije
- GeeTnT
#128 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
"Ivanić je za beogradsku "Politiku" naveo da je britanska rezolucija "bitka nekih drugih" u Savjetu bezbjednosti i dodao da se BiH neće o njoj izjašnjavati."
DoZen, šta je ovo? manipulacija? neznanje ili poslušnost (servilnost)?
- bh.tornjak
#129 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Svake godine dolaze Jevreji u Buchenwald,Auschwitz,Mauthausen.....i svake godine zamalo pa isto......svaki put oni to ispolitizuju.....dodju njemacki zvanicnici a Jevreji im i opet (cak i ovima koji su ni krivi ni duzni) odrze lekciju i predavanje o tome sta je bilo i kako je bilo ...iako je sve vise-manje poznato....
Zato......pustit vucka da dodje i tu mu "je*bat mater" diplomatski....dostojanstveno.
Zato......pustit vucka da dodje i tu mu "je*bat mater" diplomatski....dostojanstveno.
- DoZeN
#130 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
BiH Srbi nisu za to da ni Ivanic a ni Vucic ide u Srebrenicu,Ivanic je izmislio politiku i za Vucica i za onu sirovinu iz Laktasa,a uz to nece naskoditi BIH.GeeTnT wrote:"Ivanić je za beogradsku "Politiku" naveo da je britanska rezolucija "bitka nekih drugih" u Savjetu bezbjednosti i dodao da se BiH neće o njoj izjašnjavati."
Volio da Vucko ode u Srebrenicu i da ga neko pljune
- DoZeN
#131 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
nece ti docibh.tornjak wrote:Svake godine dolaze Jevreji u Buchenwald,Auschwitz,Mauthausen.....i svake godine zamalo pa isto......svaki put oni to ispolitizuju.....dodju njemacki zvanicnici a Jevreji im i opet (cak i ovima koji su ni krivi ni duzni) odrze lekciju i predavanje o tome sta je bilo i kako je bilo ...iako je sve vise-manje poznato....
- GeeTnT
#132 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
"Ivanić je dodao da je aktuelna vlast u Srbiji, kao i sve prethodne, pokazala dosta širine, ali da se, očito, u bošnjačkom dijelu Sarajeva tome nije istinski vjerovalo."DoZeN wrote:BiH Srbi nisu za to da ni Ivanic a ni Vucic ide u Srebrenicu,Ivanic je izmislio politiku i za Vucica i za onu sirovinu iz Laktasa,a uz to nece naskoditi BIH.GeeTnT wrote:"Ivanić je za beogradsku "Politiku" naveo da je britanska rezolucija "bitka nekih drugih" u Savjetu bezbjednosti i dodao da se BiH neće o njoj izjašnjavati."
Volio da Vucko ode u Srebrenicu i da ga neko pljune, ili da ga uhapse tamo,ali nece, Oric ce biti pusten prije
...eeeee moj DoZen... Ivanic je smrad, a njegov šef "pussy lips" je trenutni izvor smrada, a trulež proizvodi nepismeni puk u Srbiji.
- SaraFina
#133 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
nikad_vise wrote:Pali smo onda kad prestanemo da se bunimo i to prihvatimo kao normalno.SaraFina wrote:
Ja mislim da ti mene ne razumiješ u potpunosti...
Zivimo u drzavi gdje se svakodnevno taj genocid u RS osporava, omalovazava nazivajući seoskim i kroz smijeh čak negira
Ne misliš li da smo davno pali na ispitu?
Naše najveće stratište je u RS koja je polulegalizirana i čiji su temelji kosti i onih preko osam hiljada ubijenih u Potočarima
Čime i kakvim ispitima se mi kao narod zavaravamo?
Odavno smo pali...
Zato ako postoji mogućnost popravnog i da se tim ljudima omogući izdvajanje i Distrikt poput Brčkog to bi već bio uspjeh
Zadatak onih koji nisu pali i koji vide da to nije u redu i jest da dizu glas protiv toga.
Ako znamo da je Srbija fasisticka tvorevina i da je to samo jeftino kupljenje poena na nasoj tragediji,treba to da osudimo.
To sto se u RS omalozava genocid i kroz smijeg negira i jest zato sto smo i ja i ti i ostalih 1000 forumasa kao i nekoliko stotina hiljada Bosnjaka zatupljeni i sto nakon svake takve izjave ne vrsimo pritisak na nase politicare dok se sitvacija ne dovede do usijanja pa i prijetnji ratom.Zato sto nema reakcije,nema protesta,nema galame,..nista..prvi put kad je negiran genocid napravljena je greska.Preko toga se proslo kao ono "necemo nabacivati Dodiku na volej da se prepucaju" i onda je kasnije postalo sasvim normalno za nase usi.Nikakve reakcije.Kad Sefer Halilovic kaze da ce biti rata ako se tako nastavi,onda ga pametne glave ismijavaju,sprdaju se sa njim i slicno.
I sad smo dosli do toga da neko treba da bere politicke poene na Srebrenici i da jedna fasisticka tvorevina uz ciji je blagoslov sve to napravljeno bez trunke pokajanja bere pluseve pred americkim i evropskim zvanicnicima.
Zasto nasi politicari nisu poceli sa zapaljivom retorikom kada je Dodik poceo sa njom?Zbog nekog mira il cega?
Evropa se nece mjesati ovdje sve dok vide da je i nama svejedno i pustit ce ga da nas sere po glavi sve dok mi sutimo jer to i zasluzujemo.Onog trenutka kad evropa vidi da bi moglo doci do opakog sranja jer ona strana po kojoj se pljuje vise nije spremna da to trpi,doce oni i sa novim ustavima,i sa reformama,i sa brisanjem tog istog Dodika preko noci sa politicke scene u BiH.
Nazalost Srebrenica je već odavno ispolitizirana i to za mnogo sitnije interese nego što je trebalo dozvoliti obzirom na zrtve.
Srebrenicu su da krenemo kronološki prvo ispolitizirali bošnjački političari za svoje sopstvene interese, pa onda neposredni učesnici u geocidu, svjetski moćnici takodje svojim prisustvom a koji nisu prstom mrdnuli taj isti genocid spriječe.
Srebrenicu su takodje zanemarili i ostavili svi gore nabrojani nijemim pristankom da se polulegalizira i nagradi srpska strana entitetom u čijem će sastavu biti najveće stratište i mrlja licemjerne evropske politike od drugog svjetskog rata.
O čemu mi onda ovdje govorimo? Na kakve ispite i moralane skrupule se pozivati?
Kome zabraniti prisustvo u Potočarima?
Ako smo zeljeli dosljednost i poštovanje zrtvama taj proces je trebalo otpočeti mnogo ranije i to svim srestvima.
Da li je ikad iko od naših političkih prestavnika pokrenuo neku incijativu kad je Srebrenica u pitanju?
Naši politički prestavnici nisu u stanju da uloze prosvjed za promjenu imena tkz RS u nešto što ne negira konstitutivnost bošnjačkog naroda.
Što tebi pojam RS označava?
Polulegaliziran entitet srpskog naroda nastao na genocidu, progonima, masovnim egzikucijama i silovanju nesrpskog stanovništva.
Zašto TAJ naziv negira konstitutivnost koja je zagarantirana mirovnim sporazumom?
Mi veće poraze od već nabrojanih ne mozemo dozivjeti..
Zato mi je izlišno dozvoliti Vučiću ili bilo kome da naše zrtve koristi u sopstvenu promociju i laznu katarzu.
Obljetnica je odlična prigoda da se dugogodišnje licemjerje i svjetskih moćnika i srpskih prestavnika a i naše sopstvene političke elite dostojno okonča.
Ovo je zadnji momenat medijske pozornosti koji mozemo iskoristiti u tom cilju.
Zato i treba ogoliti i raskrinkati sve počevši od dobronamjernih komšija.
A onda neka porodice zrtava iduće godine po sopstvenom nahodjenju upriliče dzenazu bez medijske pompe ...
- DoZeN
#134 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
a ko je sef Bakiru pa je hvalio Vucica nedavno? naravno vidite "nepismeni puk" u Srbiji a u vas SDA vlada evo 20 godinaGeeTnT wrote:
...eeeee moj DoZen... Ivanic je smrad, a njegov šef "pussy lips" je trenutni izvor smrada, a trulež proizvodi nepismeni puk u Srbiji.
- SaraFina
#135 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
GeeTnT wrote:"Ivanić je dodao da je aktuelna vlast u Srbiji, kao i sve prethodne, pokazala dosta širine, ali da se, očito, u bošnjačkom dijelu Sarajeva tome nije istinski vjerovalo."DoZeN wrote:BiH Srbi nisu za to da ni Ivanic a ni Vucic ide u Srebrenicu,Ivanic je izmislio politiku i za Vucica i za onu sirovinu iz Laktasa,a uz to nece naskoditi BIH.GeeTnT wrote:"Ivanić je za beogradsku "Politiku" naveo da je britanska rezolucija "bitka nekih drugih" u Savjetu bezbjednosti i dodao da se BiH neće o njoj izjašnjavati."
Volio da Vucko ode u Srebrenicu i da ga neko pljune, ili da ga uhapse tamo,ali nece, Oric ce biti pusten prije
Naravno da je Ivanić prefarbaniji od svih srpskih političara iz RS zajedno.
Čovjek sa političke margine gazeći preko leševa bukvalno izdize se do koje pozicije?
I je li mu se retorika razlikuje od retorike drugih srpskih političara?
A jadni Bošnjo uvijek vjeruje u dobronamjernost i poznatu " ko nas bre zavadi"
Mi zivimo od toga da u drugima pronalazimo takve osobine i potvrdu svog postojanja izgleda
- SaraFina
#136 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Sinapsa wrote:Bosnjaci jesu pali na raznoraznim ispitima ali ne moraju na svakom. Ne mislim da bilo sta idealizujem nego promisljam razlicite opcije. Odbijanju Vucicevog dolaska treba naravno slijediti i razumno obrazlozenje, koji ce njegovu proslost gurnuti u prvi plan. I slazem se sa tobom da treba vrsiti lukave politicke manevre, ali kakvu korist cemo mi imati od te njegove posjete mi jos nije plauzibilno.SaraFina wrote:
Pročitaj post iznad kojim sam replicirala dio odgovora je u njemu.
Ja mislim lično da ti suviše idealiziraš tu sliku kad je Srebrenicau pitanju i nas kao narod.
Mi smo dopalo se tebi ili ne na ispitu ljudskost već pali, sve što bi uspjeli ispolitizirati je čisti dobitak
Nazalost jasno je to i porodicama zrtava..
Zato mislim da bi dostojanstveno i bez incidenta prošao dogadjaj
Odbijanjem Vučićevog dolaska samo mu pruzamo alibi kako njegove dobre namjere nisu naisle na razumijevanje
A ni ta opcija mi nije pozeljna pred rezoluciju.
I da, zaista vjerujem da nas oni potcjenjuju (sa punim pravom) jer nas permanentno prisiljavaju na reakciju. I rade to jer osjecaju da to prolazi, da smo slabi. Za mene nemaju samo Srbi odgovornost za nase medjusobne odnose, nego i mi sami. Mi im moramo postaviti granice kako bi i oni imali sta da postuju i da se orijentisu. Mi bolujemo od manjka drskosti i bojimo se samopostanka. Uvijek nam je potrebna nakakva potvrda sa strane da smo dobri. U potrazi za harmonijom uvijek se pitamo "a kako ce na to gledati ovi ili oni, a kako ce reagovati?". To pitanje je sustinski pametno, ali nije jedino i nije najvaznije za nas. Time se pravimo ovisnim i nezavidno ranjivim za raznorazne manipulativne hohstaplerske politike. Vrtimo se u krugu i zbog kukavicluka i nehtijenja da se suocimo sa sobom, sa sopstvenim bicem, doprinosimo generiranju negativnih emocija u nama koje nas iznutra izjedaju.
Duboko vjerujem da bi sebe, kada bi drzali do sebe i jasno artikulisali svoju volju, oslobodili mentalnih okova i bijesa kojeg nosimo u sebi zbog permanentnog nerespektovanja. Direktna posljedica straha od samopostanka je da se kontrahent enormno precjenjuje.
Sta Srbija ili RS (da generalizujem) misli bi postalo znatno manje vazno, samo kada bi se fokusirali na sebe.
Odlično poentirano...
Osim što se ne slazem da Vučićev dolazak ne trebamo iskoristiti upravo mi bez obzira na sve moralne dvojbe.
Ne zelim da Vučić dobije upravo od nas ALIBI pred svijetom i svojim narodom za nedolazak.
Zelim ga vidjeti u Potočarima skrušenog a onda osramoćenog kako demonstrativno napušta komemoraciju
I ne samo njega već mnoge...
Zato čvrsto vjerujem u ideju RASKRINKAVANJA
- animals
#137 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Vucic je tip politicara koji bi prodao i vlastitu majku da bi dosao na vrh..
jednostavno nista mu nije sveto..lukav i bezobziran..
vidimo samo kako se preobrazava, kao kameleon..
- SaraFina
#138 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
animals wrote:Vucic je tip politicara koji bi prodao i vlastitu majku da bi dosao na vrh..
Mislim da Vučić nije uopće lukav no u ovoj balkanskoj bari očigledno su drugi krokodili nesposobniji od njega da dodju do plijena..
Zato on izgleda u toj bari prividno poput nekog vodje i manipulatora
Što je još više porazno po nas jer ova igra dobronamjernosti i nudjenje dolaska da bi mi morali vući nepromišljene poteze pred rezoluciju je upravo to
Poraz i Trazenje LEGITIMNOG alibija našim odbijanjem za nedolazak
Zato mu zelim dobrodošlicu pod našim uvjetima
- bh.tornjak
#139 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
SaraFina wrote:Sinapsa wrote:Bosnjaci jesu pali na raznoraznim ispitima ali ne moraju na svakom. Ne mislim da bilo sta idealizujem nego promisljam razlicite opcije. Odbijanju Vucicevog dolaska treba naravno slijediti i razumno obrazlozenje, koji ce njegovu proslost gurnuti u prvi plan. I slazem se sa tobom da treba vrsiti lukave politicke manevre, ali kakvu korist cemo mi imati od te njegove posjete mi jos nije plauzibilno.SaraFina wrote:
Pročitaj post iznad kojim sam replicirala dio odgovora je u njemu.
Ja mislim lično da ti suviše idealiziraš tu sliku kad je Srebrenicau pitanju i nas kao narod.
Mi smo dopalo se tebi ili ne na ispitu ljudskost već pali, sve što bi uspjeli ispolitizirati je čisti dobitak
Nazalost jasno je to i porodicama zrtava..
Zato mislim da bi dostojanstveno i bez incidenta prošao dogadjaj
Odbijanjem Vučićevog dolaska samo mu pruzamo alibi kako njegove dobre namjere nisu naisle na razumijevanje
A ni ta opcija mi nije pozeljna pred rezoluciju.
I da, zaista vjerujem da nas oni potcjenjuju (sa punim pravom) jer nas permanentno prisiljavaju na reakciju. I rade to jer osjecaju da to prolazi, da smo slabi. Za mene nemaju samo Srbi odgovornost za nase medjusobne odnose, nego i mi sami. Mi im moramo postaviti granice kako bi i oni imali sta da postuju i da se orijentisu. Mi bolujemo od manjka drskosti i bojimo se samopostanka. Uvijek nam je potrebna nakakva potvrda sa strane da smo dobri. U potrazi za harmonijom uvijek se pitamo "a kako ce na to gledati ovi ili oni, a kako ce reagovati?". To pitanje je sustinski pametno, ali nije jedino i nije najvaznije za nas. Time se pravimo ovisnim i nezavidno ranjivim za raznorazne manipulativne hohstaplerske politike. Vrtimo se u krugu i zbog kukavicluka i nehtijenja da se suocimo sa sobom, sa sopstvenim bicem, doprinosimo generiranju negativnih emocija u nama koje nas iznutra izjedaju.
Duboko vjerujem da bi sebe, kada bi drzali do sebe i jasno artikulisali svoju volju, oslobodili mentalnih okova i bijesa kojeg nosimo u sebi zbog permanentnog nerespektovanja. Direktna posljedica straha od samopostanka je da se kontrahent enormno precjenjuje.
Sta Srbija ili RS (da generalizujem) misli bi postalo znatno manje vazno, samo kada bi se fokusirali na sebe.
Odlično poentirano...
Osim što se ne slazem da Vučićev dolazak ne trebamo iskoristiti upravo mi bez obzira na sve moralne dvojbe.
Ne zelim da Vučić dobije upravo od nas ALIBI pred svijetom i svojim narodom za nedolazak.
Zelim ga vidjeti u Potočarima skrušenog a onda osramoćenog kako demonstrativno napušta komemoraciju
I ne samo njega već mnoge...
Zato čvrsto vjerujem u ideju RASKRINKAVANJA
za ovo imas pice.... ;-
- SaraFina
#140 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Umislio obrijani četnik da je pametan a nas muče moralne dvojbe...
One nisu nikom dobra odnijele a ni koristi...
Neće ni nama.
A koliko bi tek glupo bilo nakon raskrinkavanja Vučića srpski zahtjev za Orićevo izručenje
One nisu nikom dobra odnijele a ni koristi...
Neće ni nama.
A koliko bi tek glupo bilo nakon raskrinkavanja Vučića srpski zahtjev za Orićevo izručenje
- GeeTnT
#141 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Ko je spomenuo sda? Vidis u tome se ocituje nepismenost srpskog puka. ..DoZeN wrote:a ko je sef Bakiru pa je hvalio Vucica nedavno? naravno vidite "nepismeni puk" u Srbiji a u vas SDA vlada evo 20 godinaGeeTnT wrote:
- Tigar1
#142 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Vuk dlaku mijenja ali ćud nikad!
-
calculator
#143 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Opasni su i ljudi koji, iste dlake, stalno ćud mijenjaju,Tigar1 wrote:Vuk dlaku mijenja ali ćud nikad!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#144 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Ne glupiraj se.insomnia78 wrote: 'ajde, a reprezentativce koji nose istetovirane granice tvorevine u ciji je temelj zakopan taj ubijeni?
- insomnia78
#145 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Sta je tu glupiranje?_BataZiv_0809 wrote:Ne glupiraj se.insomnia78 wrote: 'ajde, a reprezentativce koji nose istetovirane granice tvorevine u ciji je temelj zakopan taj ubijeni?
Sto ja jebem mater i Ognjenu i reprezentativcima koji ga podrzavaju jer mi je po' familije uzidano u temelj tvorevine koju on nosi na ruci?
-
muzicar_iz_parka
#146 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Vučić je miljenik zapada jer je učinio ono za njih šta Tadić nije htio/smio, zato im i ne smeta.
Gledao sam interview na face tv sa Šešeljom i čovjek fini kaže da su Vučić i Nikolić njegovi najbliži saradnici iz 90ih, pa je logično da i njima sude, zar ne.
Ono što je žalosnije od svega ovog je nesposbnost bošnjačkih predstavnika da jasno kažu ne samo u ovoj prilici oko obilježevanja Srebrenice, nego inače da neće sarađivati sa onima koji su juče bili najbliži Šešeljeovi saradnici i saučesnici u svim njegovim zlodjelima, nego se furaju na neko "brastvo-jedinstvo" i slične budaliještine.
Trenutno je pomjerena posjeta Nikolića, ali će sigurno biti kroz koji mjesec, malo je teško opisati poniženje svečane posjete dojučerašnjog četničkog vojvode u sred Sarajeva, Hrvati su dosta pametniji, oni ga nisu ni zvali u posjetu.
Gledao sam interview na face tv sa Šešeljom i čovjek fini kaže da su Vučić i Nikolić njegovi najbliži saradnici iz 90ih, pa je logično da i njima sude, zar ne.
Ono što je žalosnije od svega ovog je nesposbnost bošnjačkih predstavnika da jasno kažu ne samo u ovoj prilici oko obilježevanja Srebrenice, nego inače da neće sarađivati sa onima koji su juče bili najbliži Šešeljeovi saradnici i saučesnici u svim njegovim zlodjelima, nego se furaju na neko "brastvo-jedinstvo" i slične budaliještine.
Trenutno je pomjerena posjeta Nikolića, ali će sigurno biti kroz koji mjesec, malo je teško opisati poniženje svečane posjete dojučerašnjog četničkog vojvode u sred Sarajeva, Hrvati su dosta pametniji, oni ga nisu ni zvali u posjetu.
-
zavrzlama
#147 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Ovo sto vucic radi je samo jedna u arsenalau velikosprskih provokacija,,,,strategija ide ovako:
Nicim izazvan,niodcega napravis veliki problem,kad druga strana pocne da ukazuje na vasu nelogicnu reakciju,vi pocnete da nudite rjesenja za novonastali spor,kako vrijme odmice,onaj koji je nicim izazvan i niodcega napravio problem ispada mirotvorac i osoba spremna na komnpromis a oni neduzni kocnicari i licemjeri..
To vam je problem rezolucije i vucica...
Nicim izazvan,niodcega napravis veliki problem,kad druga strana pocne da ukazuje na vasu nelogicnu reakciju,vi pocnete da nudite rjesenja za novonastali spor,kako vrijme odmice,onaj koji je nicim izazvan i niodcega napravio problem ispada mirotvorac i osoba spremna na komnpromis a oni neduzni kocnicari i licemjeri..
- Putnik ali stvarno
#148 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Vidim da ste hot, steta da ste se sada setili da ustanete protiv Vucka, mladi Vucko bio je stetocina, ovog zrelog Vucka vodi Europa na uzici.SaraFina wrote:insomnia78 wrote:Vucica bi trebalo uhapsiti zbog ratnog ucesca na jevrejskom groblju
Ne. Treba ga primiti ali pokazati svijetu ko Srbiju vodi u EU ustvari.
Bilo što drugo pa i odbiti njegov dolazak je kontraproduktivno.
Njegova transformacija ključni je momenat u cijeloj priči i naše najbolje oruzje.
Htedoh reci mladog je vodao cika Zloba, garant mira u region vaskolikom Zapadu, a ovog zrelog vada vise njih iz Buxelles a, opet garanti mira u
regionu, tako da je cela prica oko toga potpuno bezveze. Vucko voli da bude vodjen okolo, sta ste se upalili ?
Svakoga oni hoce da provodaju pod uslovom da laje kad oni kazu, a ostalo vreme da mase zadovljno repom.
Uzdravlje I dobar vam dan
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#149 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Poredis dzenazu i fudbalsku utakmicu.insomnia78 wrote: Sta je tu glupiranje?
Sto ja jebem mater i Ognjenu i reprezentativcima koji ga podrzavaju jer mi je po' familije uzidano u temelj tvorevine koju on nosi na ruci?
- Ridjobrki
#150 Re: Aleksandar Vučić :od lovca na bošnjačke glave i četičkog vojvode do MIROTVORCA
Stara srpska taktika: ponudi rješenje za problem kojeg ne bi ni bilo da ga nisi ti stvorio.zavrzlama wrote:Ovo sto vucic radi je samo jedna u arsenalau velikosprskih provokacija,,,,strategija ide ovako: