Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Zeljocity

#1 Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by Zeljocity »

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu, govoreći pred okupljenim novinarima u sjedištu SNS-a, zahvalio na nagradi „Ličnost godine“ koju mu je dodijelio sarajevski „Dnevni avaz“. Mogu da zahvalim “Dnevnom avazu”.

Veoma sam zahvalan što sam dobio takvu vrstu nagrade u BiH. To pokazuje - dobiti nagradu i u Banjoj Luci i u Sarajevu - da neki ljudi spolja cijene nečiji trud, rad i nečiji angažman.

cyprus

#2 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by cyprus »

Na stranu raniji fašizam Aleksandra Vučića... ali ovo ''novo'' proevropsko njegovo djelovanje je uglavnom za pohvalu... Eh, sad kako se desila takva transformacija ne samo njega, nego i ostalih ex-radikala, jedna je od većih misterija balkanske političke scene u postratnom periodu...

:?
huone

#3 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by huone »

cyprus wrote:Na stranu raniji fašizam Aleksandra Vučića... ali ovo ''novo'' proevropsko njegovo djelovanje je uglavnom za pohvalu... Eh, sad kako se desila takva transformacija ne samo njega, nego i ostalih ex-radikala, jedna je od većih misterija balkanske političke scene u postratnom periodu...

To su cetnicki licemjeri... svi oni imaju cijenu.
casper_

#4 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by casper_ »

nikad vlahu ne vjeruj
karanana

#5 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by karanana »

cyprus wrote:Na stranu raniji fašizam Aleksandra Vučića... ali ovo ''novo'' proevropsko njegovo djelovanje je uglavnom za pohvalu... Eh, sad kako se desila takva transformacija ne samo njega, nego i ostalih ex-radikala, jedna je od većih misterija balkanske političke scene u postratnom periodu...

kako se u i nakon 2. svjetskog rata desila slicna transformacija.
nema tu misterije. igras pametno, a na duge staze cilj je neupitan.
Hajvan

#6 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by Hajvan »

qurac mlohavi na stranu!
Havatar

#7 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by Havatar »

Vucic dlaku mijenja ali cud nikad
cyprus

#8 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by cyprus »

karanana wrote:

nema tu misterije. igras pametno, a na duge staze cilj je neupitan.
U svakom slučaju, transformacija je pozitivna... A ''igranje na duge staze'' je mit... Prilično sam siguran da to ne postoji...
Zeljocity

#9 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by Zeljocity »

karanana wrote:

nema tu misterije. igras pametno, a na duge staze cilj je neupitan.[/quote

I ja mislim isto.
McMoy

#10 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by McMoy »

Izgleda da se Fahro još nije izborio za naklonost ABA3A.
Ras Al Ghul

#11 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by Ras Al Ghul »

Pičkousti ličnost godine! :lol: :lol:
weredsf

#12 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by weredsf »

McMoy wrote:Izgleda da se Fahro još nije izborio za naklonost ABA3A.
Kakve veze on ima sa Avazom, sta on ima sa Bosnom i zbog cega njega Avaz proglasava za licnost godine???
Fabijo

#13 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by Fabijo »

Pa tranzicije su pravili i poslije drugog svjetskog rata kad su presli na komunizam i poslije Tita kad su presli na fasizam. Vucic mjena dlaku al..
Paranoid

#14 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by Paranoid »

Again o Vučiću... u narodu poznatiji kao ''Pussy lips'' ili ''pičkousti'' se može uporediti sa mnogima ovde, onima, koji popuše ban i vrate se sa "pažljivim" bacanjem otrovnih strelica, tek toliko da ga administracija ne pročita..

Teško onom koga je avaz nagradio, jer avaz ti prvo "ponudi cigaru pa te onda razbije".. a fahraon je murga.

Nabijem i njega i pičkoustog... i avaz.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#15 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by sabina1 »

Cyprus , ne znam da li si sarkastičan , sigurna sam da jesi.....

Zaista ne mogu vjerovati da ti je "misteriozna" transformacija Vučića , u pitanju je - novac.
Ne znam sjećaš li se situacije prije 4-5 godina...tada su svi bili članovi SRS-a a vladu je vodio Koštunica Vojislav uz podršku G17 i socijalista....radikali su bili žestoka opozicija , zatim novi izbori i nova vlada koalicija DS-DSS ali Koštunica opet premijer i naravno radikali opozicija....u jednom trenutku DSS izglasava Nikolića za predsjednika skupštine , dakle "izdaje" svog koalicionog partnera tj.demokrate i šta se dešava...Nikolić je bio predsjednik skupštine sedam dana , DSS mijenja odluku i opet izbori gdje je Koštunica potučen do nogu , radikali opet osvajaju veliki broj mjesta i...cjepaju se.....

Tada sam se pitala , zašto wtf Koštunica nije koalirao sa radikalima prije tih izbora gdje je potučen...mislim skupa su imali nekih 140 , 150 mjestai više nego dovoljno....sada mi je jasno , Nikolić je primio novac i obećano mu je da će postati predsjednik , da će ti novi radikali (danas naprednjaci) biti itekako prihvaćeni u evropi i tada je počela borba za Vučića koju je Nikolić - dobio...i sada mi je jasno da su oni zbilja vukovi u ovčjoj koži i da će reči sve , da bi zadržali novce i status.....
Vučićeva borba protiv korupcije...smiješno , sigurna sam da tamo itekako postoje privilegovana i preduzeća i kapitali koji se nikada neće dirati...sve je to predstava za široke narodne mase koji konačno glasaju za ekonomske programe ali suštinskih promjena nema ni u Srbiji , njihova jedina prednost u odnosu na nas je to što je njihova privreda manje stradala i manje je uništena pa je Srbija industrijski razvijenija.....sve privatizacije , poništenja , tobožnja hapšenja koja će Vučić provoditi su samo predstava za visoku popularnost...zamisli da se kod nas pojavi neko sličan a da nije do sada dokazani profiter...pa odnio bi izbore , rasturio bi iako REALNO ne može napraviti ništa.....

Radikala niko ne može promijeniti , oni su temeljni i fanatični do srži.....Šešeljeva škola.....

Pozdrav :-D :thumbup:
Last edited by sabina1 on 07/01/2014 20:02, edited 1 time in total.
Juvelandia

#16 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by Juvelandia »

:-) :-) :-)
Zamisli Goebbelsa ili Hitlera nakon zestokih govora u "parlamentu" kroz 10-15 godina se transformisu hahaha to samo kod nas ovdje ima i samo kod nas ljudi ce pusit pricu od transformaciji. :-)
area51

#17 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by area51 »

Ras Al Ghul wrote:Pičkousti ličnost godine! :lol: :lol:
Labelo ličnost godine :D
cyprus

#18 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by cyprus »

tvsabina wrote:

Cyprus , ne znam da li si sarkastičan , sigurna sam da jesi.....

Zaista ne mogu vjerovati da ti je "misteriozna" transformacija Vučića , u pitanju je - novac.
Ne znam sjećaš li se situacije prije 4-5 godina...tada su svi bili članovi SRS-a a vladu je vodio Koštunica Vojislav uz podršku G17 i socijalista....radikali su bili žestoka opozicija , zatim novi izbori i nova vlada koalicija DS-DSS ali Koštunica opet premijer i naravno radikali opozicija....u jednom trenutku DSS izglasava Nikolića za predsjednika skupštine , dakle "izdaje" svog koalicionog partnera tj.demokrate i šta se dešava...Nikolić je bio predsjednik skupštine sedam dana , DSS mijenja odluku i opet izbori gdje je Koštunica potučen do nogu , radikali opet osvajaju veliki broj mjesta i...cjepaju se.....

Tada sam se pitala , zašto wtf Koštunica nije koalirao sa radikalima prije tih izbora gdje je potučen...mislim skupa su imali nekih 140 , 150 mjestai više nego dovoljno....sada mi je jasno , primio je novac i obećano mu je da će postati predsjednik , da će ti novi radikali (danas naprednjaci) biti itekako prihvaćeni u evropi i tada je počela borba za Vučića koju je Nikolić - dobio...i sada mi je jasno da su oni zbilja vukovi u ovčjoj koži i da će reči sve , da bi zadržali novce i status.....
Vučićeva borba protiv korupcije...smiješno , sigurna sam da tamo itekako postoje privilegovana i preduzeća i kapitali koji se nikada neće dirati...sve je to predstava za široke narodne mase koji konačno glasaju za ekonomske programe ali suštinskih promjena nema ni u Srbiji , njihova jedina prednost u odnosu na nas je to što je njihova privreda manje stradala i manje je uništena pa je Srbija industrijski razvijenija.....sve privatizacije , poništenja , tobožnja hapšenja koja će Vučić provoditi su samo predstava za visoku popularnost...zamisli da se kod nas pojavi neko sličan a da nije do sada dokazani profiter...pa odnio bi izbore , rasturio bi iako REALNO ne može napraviti ništa.....

Radikala niko ne može promijeniti , oni su temeljni i fanatični do srži.....Šešeljeva škola.....

Pozdrav :-D :thumbup:
Da, jasno mi je da Šešeljevi radikali nikako nisu mogli doći na vlast, bez da Srbiju ne vrate u XIX stoljeće... Tako mi je jasno i zašto su se morali promijeniti da bi postali nešto više od lajave opozicije... Ono što me je iznenadilo jeste intenzitet promjene... Za očekivat je bilo da ublaže stavove, ali oni ne da su ih ublažili, nego su zauzeli totalno drugačiji kurs... Daleko od toga da sm,atram da su oni to uradili iskreno i sami od sebe ili iz neke dobrote, ali u svakom slučaju ovu promjenu ocjenjujem kao pozitivnu... Nadam se da će istrajati u njoj...
Edin H.

#19 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by Edin H. »

Cetnicki radikal, predsjednik stranke Vojvoda, preobraceni mirotvorac :-) :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#20 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by sabina1 »

cyprus wrote:
Da, jasno mi je da Šešeljevi radikali nikako nisu mogli doći na vlast, bez da Srbiju ne vrate u XIX stoljeće... Tako mi je jasno i zašto su se morali promijeniti da bi postali nešto više od lajave opozicije... Ono što me je iznenadilo jeste intenzitet promjene... Za očekivat je bilo da ublaže stavove, ali oni ne da su ih ublažili, nego su zauzeli totalno drugačiji kurs... Daleko od toga da sm,atram da su oni to uradili iskreno i sami od sebe ili iz neke dobrote, ali u svakom slučaju ovu promjenu ocjenjujem kao pozitivnu... Nadam se da će istrajati u njoj...
A vidi ovako , Harisa Silajdžića smatram za direktnog krivca što je privatizacija u našoj zemlji na njegovo insistiranje i uz podršku njegovih jurišnika-poslanika izvedena nakaradno , nepravilno , netransparentno , totalno neprilagođena svim standardima koji su do tada važili kod nas i koja u obzir nije uzela niti jedan NAUČNI dokaz šta će ona zapravo proizvesti.
(stanje ekvivalentno današnjem). Čak ni SDA i HDZ nisu tako direktno i brutalno srušili državna preduzeća kao taj model privatizacije koju je predložio , usvojio i implementirao Silajdžić dr. Haris lično.
E zamisli da se sada pojavi OPET Silajdžić ali ovog puta sa sjajnim ekonomskim programom za koji će ekonomisti reći da je - fantastičan. Tu imaš dvostruki mač , naime ironija je da onaj koji te ekonomski srušio i osiromašio te sada ekonomski ZBILJA obnavlja a druga strana je da mu ti zapravo nikada NE MOŽEŠ , NEĆEŠ vjerovati ma kako praksa novog stanja pokazivala suprotno.

To je to , njihova transformacija je prilagođena njihovim političkim potrebama....ne mogu djeca sistema rušiti sistem koji ih je stvorio...ne mogu vidjeti pozitivu tamo gdje je nikada nisam vidjela...poz
Last edited by sabina1 on 07/01/2014 20:27, edited 1 time in total.
Represija

#21 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by Represija »

cyprus wrote:
Meni nijedna transformacija kod političara ne može biti misteriozna.
Retki su likovi poput Šešelja koji ni za jotu neće odstupiti od svoje ideologije, pa makar ga držali deceniju u pritvoru.
Ogromna većina ih je pak sklona transformacijama iz sopstvenog političkog interesa.

Vučić je opasan demagog, Šešeljeva škola...On je u jednom trenutku shvatio da je sa radikalskom retorikom dostigao svoj limit, pa je preko noći napravio zaokret za 180 stepeni.
Sa istom strašću priča potpuno drugu priču. Zna šta narod hoće da čuje, a u prilici je da uradi nešto što njegovi prethodnici nisu smeli...
Zna da narod ne voli tajkune, pa je odmah udario na najvećeg...

Pitanje je samo da li on zaista veruje u ono što radi i da li to radi iz nekih iskrenih pobuda.
rokan

#22 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by rokan »

srbi su se uvijek oslanjali na prijateljstvo sa francuskom i engleskom. vucic je, za promjenu, odlucio da malo vise slusa njemacku. to ga je za sada lansiralo u orbitu a gdje ce zavrsiti vidjecemo.
McMoy

#23 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by McMoy »

Koliko ja shvatam pozadina cijele priče bi trebala biti:
- ABA3 je veliko i moćno glasilo čiji uticaj i nepristranost nije ograničena na Bošnjake, Sarajevo i BiH;
- ABA3 principijelno podržava borbu protiv kriminala i korupcije, a to im je u amanet ostavio utemeljitelj
i bivši vlasnik, koji se odrekao ABA3A (i supruge :mrgreen: ) kako bi se posvetio upravo toj borbi.

Inače, ovih dana se po raznoraznim medijima prave hvalospjevi i poređenja ko koga kopira u nastupu,
Vučić FahrA ili Fahro Vučića. :roll:
Sve u svemu
Paranoid wrote:...
Nabijem i njega i pičkoustog... i avaz.
Basvod

#24 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by Basvod »

Vucic licnost godine za FBiH - Fahro najbolji ministar za RS...
Ima neka tajna veza...
JThomas

#25 Re: Aleksandar Vučić "Ličnost godine“

Post by JThomas »

weredsf wrote:
McMoy wrote:Izgleda da se Fahro još nije izborio za naklonost ABA3A.
Kakve veze on ima sa Avazom, sta on ima sa Bosnom i zbog cega njega Avaz proglasava za licnost godine???
veza je vrlo jednostavna - fahrin je mokri san da u bosni može ono što vučić radi u srbiji, da pompozno najavljuje nizove hapšenja i onda stvarno i pređe na djela. međutim zbog složenosti države u bosni to ne može niko pa ni fahro.
Post Reply