Alcatel Idol 3
Moderator: Benq
-
xtreme998
#1 Alcatel Idol 3
Kupio telefon, odličan je, sve odlično radi. Naime, ima jedan problem, tj. kada pričam sa nekim na telefon, druga strana me slabo čuje, zvuk je prigušen. Viber se nikako ne može koristiti, uopšte nema zvuka (kod sagovornika). Nisam nikakvu opciju našao za podešavanje jačine mikrofona. Telefon je verzija sa 4.7" ekranom. Ako mi neko može pomoći, bio bi mu zahvalan. Stvarno mi se ne vraća/prodaje telefon, inače je odličan.
- Maharadza
#2 Re: Alcatel Idol 3
http://forum.xda-developers.com/idol-3/ ... e-t3158736
Izgleda poznat problem kod toga uređaja, a riješenje ne očekuj uskoro jer su mu koliko vidim tek nedavno uspjeli root odraditi (bez kojega sigurno nećeš uspjeti mic volume povećati)! npr. na mome G2 je to samo moguće flešanjem custom kernela (ne samo ROM-a)!
Izgleda poznat problem kod toga uređaja, a riješenje ne očekuj uskoro jer su mu koliko vidim tek nedavno uspjeli root odraditi (bez kojega sigurno nećeš uspjeti mic volume povećati)! npr. na mome G2 je to samo moguće flešanjem custom kernela (ne samo ROM-a)!
-
belami1111
#3 Re: Alcatel Idol 3
Ja imam idol 3 doduše 5,5 inča i nemam takvih problema.
Zvuk je odličan u razgovoru i na viberu je dobar koliko to na viberu može biti dobro.
Trzni ti njega gdje si ga kupio da ga malo provjere u servisu
Zvuk je odličan u razgovoru i na viberu je dobar koliko to na viberu može biti dobro.
Trzni ti njega gdje si ga kupio da ga malo provjere u servisu
-
kakavdanakneiskustvu
#4 Re: Alcatel Idol 3
kako kod ovog aparata telef. brojeve koji su memorisani na sim karticu kopirati u memoriju aparata?