Albanske zastave za Dan zastave

User avatar
kekec
Posts: 4855
Joined: 18/05/2004 15:40
Location: EU

#101

Post by kekec » 01/12/2006 01:36

SherlockHolmes wrote:@kekec, zar to ne bi smiljeno od iredente :shock:

Nesto se puno trzas na te bh pendreke, smijem li pitati zasto?
Svugdje ima dobrih i losih ljudi.
Na slici su dobri. :)

Sto se pendreka tice, nije to sto mislis.
Protiv sam istih, ali sam i protiv onih koji
su te pendreke osjetili jer smatram da su
ih bar malo i zasluzili. Oni koji su stvarno
zasluzili pendreke su bili dovoljno lukavi da
se izvuku i iz prikrajka posmatraju, odnosno
upravljaju masom.
Valjda ce ti ova slika reci/objasniti malo bolje:
Image


SherlockHolmes
Posts: 1274
Joined: 27/02/2005 23:58

#102

Post by SherlockHolmes » 01/12/2006 01:50

@kekec

Ne moramo se i ovdje vracati ol z vej tu WW2, mozda je ipak bolje da procitas taj Slavenkin tekst? Tako bi razloge npr. mozda mogao naci vec ovdje:
And when he says that remorse is a privilege of civilized people, he puts himself and his nation on the level of people without pity. He is justifying the inhumanity of his people, and that is terrible.

This is what the war is doing to the young writer. But like the woman on the BBC, as well as ordinary people and opposition intellectuals, he is not able to realize that. Precisely this denial, blindness, unconscious racism and cruelty toward other human beings, this lack of remorse (but no lack of self-pity!)
, is what war is doing to Serbs, and it is much more devastating than NATO bombs.

water
Posts: 1133
Joined: 04/12/2004 02:46

#103

Post by water » 01/12/2006 02:47

danas wrote:pa nemoj se odmah derat :roll: :D
ma slucajno
a i slavenka se nije bas morala za anamonog udavat :D

User avatar
kekec
Posts: 4855
Joined: 18/05/2004 15:40
Location: EU

#104

Post by kekec » 01/12/2006 02:48

SherlockHolmes wrote:@kekec

Ne moramo se i ovdje vracati ol z vej tu WW2, mozda je ipak bolje da procitas taj Slavenkin tekst? Tako bi razloge npr. mozda mogao naci vec ovdje:
Ako trazimo razloge, trazimo ih gdje ih ima.
Ni Nacertanije nije nastalo 1989.
A ovo danas ( i "juce" ) su posljedice.
Velike Srbije, Hrvatske, Albanije, Bugarske...
Od toliko njih, bar jedna ce se ostvariti.
A mi, vi, oni, smo samo "njihove" kolateralne
zrtve.
Fukara ne izumire, samo se sistemi,
granice i vodjstva mjenjaju,
a besposlicari laprdaju.

water
Posts: 1133
Joined: 04/12/2004 02:46

#105

Post by water » 01/12/2006 02:49

kekec wrote:
SherlockHolmes wrote:@kekec

Ne moramo se i ovdje vracati ol z vej tu WW2, mozda je ipak bolje da procitas taj Slavenkin tekst? Tako bi razloge npr. mozda mogao naci vec ovdje:
Ako trazimo razloge, trazimo ih gdje ih ima.
Ni Nacertanije nije nastalo 1989.
A ovo danas ( i "juce" ) su posljedice.
Velike Srbije, Hrvatske, Albanije, Bugarske...
Od toliko njih, bar jedna ce se ostvariti.
A mi, vi, oni, smo samo "njihove" kolateralne
zrtve.
Fukara ne izumire, samo se sistemi,
granice i vodjstva mjenjaju,
a besposlicari laprdaju.
uh dje me nadje

User avatar
pitt
Posts: 27105
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

#106

Post by pitt » 01/12/2006 02:54

I jesi vala zgubidan :D

freak_with_a_laptop
Posts: 1035
Joined: 12/10/2006 13:01
Location: Kifino selo

#107

Post by freak_with_a_laptop » 01/12/2006 02:58

SherlockHolmes wrote:@kekec, zar to ne bi smiljeno od iredente :shock:

Nesto se puno trzas na te bh pendreke, smijem li pitati zasto?
Raifov pendrek su garant zapamtili i pamte ga jos

SUDIJA MEJ: Da, gospodine Miloševiću, izvolite.

UNAKRSNO ISPITIVANJE: OPTUŽENI MILOŠEVIĆ

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Gospodine Hadžiavdiju, vi u svojoj izjavi govorite o tome da su Albanci na Kosovu trpeli represivne mere dugi niz godina, a na samom početku kažete da vam čak nije bilo dozvoljeno da pevate ni sopstvene pesme. To se odnosi, pretpostavljam, verovatno na albanske pesme, da li je tako? Gde vam to nije bilo dozvoljeno da pevate albanske pesme?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Nigde. Ne samo u školama, već ni na ulici.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Na koje vreme se odnosi ta vaša tvrdnja kad vam nije bilo dozvoljeno da pevate albanske pesme?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Od vremena Rankovića pa sve do trenutka kada ste vi došli na vlast, sa izuzetkom godina oko 1974. godine, kada je Kosovo dobilo određenu minimalnu autonomiju.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: A ko vam je zabranio da pevate vaše pesme?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Vaš režim. Vaš režim.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Ja sam u to vreme koje ste sad pomenuli išao u srednju školu.
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Rekao sam, od perioda Rankovića, a do vašeg perioda jer ste vi učinili situaciju još gorom od one koja je bila u vreme Rankovića.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: A da li vam je poznato, gospodine Hadžiavdiju, da se tokom celog tog perioda, o kojem govorite na Kosmetu slobodno emitovao televizijski i radio program na albanskom jezikom, sa mnogo emisija i priloga albanske muzike i uopšte albanskog melosa? Da li vam je to poznato?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Bilo je vrlo malo pesama i muzike koje nisu imale nikakve veze sa politikom ili nacionalnim osećanjima. To su bile neke pesme koje su bile u prilog Jugoslaviji. Nije samo reč o pesmama, već i o predavanjima, o držanju nastave. Bilo je hiljade albanskih pisaca, a nama je bilo dozvoljeno da predajemo samo o četiri ili pet koji nisu imali nikakve veze sa nacionalnim osećanjima. Dakle, mogli smo da predajemo o samo nekoliko njih.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Pošto vi kažete da ste predavali albanski jezik i književnost, u šta ja ne sumnjam, da li vi zaista tvrdite da postoje hiljade albanskih pisaca?

SUDIJA MEJ: Mislim da nam to ne može pomoći. Nema sumnje da je to figurativno rečeno.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Figurativno? A da li je tačno da u slobodnoj prodaji na Kosovu i Metohiji nalazile i kasete i ploče, i diskovi, sa albanskom nacionalnom muzikom koja se izvodila i na raznim priredbama, po kafanama, jednostavno, bez ikakvih ograničenja? Eto, sve ovo vreme do rata, da li je to vama poznato? Da li je to tačno?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Ja nisam neko ko bi sedeo po kafanama, ali mogu da kažem da su sve te pesme, plesovi i ploče bili oni koji su prošli vašu cenzuru. Svi oni koji su imali barem malo nacionalnih osećanja, ne samo da su takve pesme bile zabranjene nego su ljudi koji su ih pevali ili izgovarali završavali u zatvoru.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro, gospodine Hadžiavdiju. To je dobro da svi čuju. Recite mi sad drugu jednu stvar, vi ste kao nastavnik jezika i književnosti 1991. godine otišli u penziju. Gde ste radili pre penzionisanja?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Radio sam u osnovnoj školi u Brekovcu (Brekoc), u školi koja se zvala "Zekljuš Marku" (Zeklus Marku) u Brekovcu.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Kad ste postali penzioner, od 1991. godine, od koga ste primali penziju?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Od novca koji sam ja izdvajao u taj sistem tokom 35 godina.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Naravno, svaki zaposleni plaća procenat od svoje plate u penzione fondove socijalnog osiguranja i tako dalje. Primali ste, znači, penziju iz državnog penzionog fonda, da li je to tačno?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Da, ali to je bio novac koji sam ja lično stavio u taj fond.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro, kao i svi drugi građani Jugoslavije. Svako ko radi daje doprinos za penzijsko osiguranje. Da idemo dalje. Navodite da je od 1981. godine stanje na Kosmetu počelo da biva sve gore. Da li je tako?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Da, to je tačno, čak i ranije.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro, pomenuste 1981. godinu, od kada se situacija pogoršava nakon demonstracija i zahteva da Kosovo postane republika,[ vidi detaljnije] da li je tako?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Studenti su videli nepravde jugoslovenskog sistema i zato su demonstrirali i tražili slobodu i nezavisnost, kao građani, a zatim i kao Albanci.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro. Kažete na strani 2 izjave, u sedmom pasusu kako se broj policajaca u Đakovici izuzetno povećao, kako su policajci dolazili iz svih krajeva Jugoslavije. Da li je to tačno?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: To je tačno. Kada je uvedeno vanredno stanje na Kosovu u odnosu na Albance koji su bili nenaoružani, ni jedna zemlja na svetu nije ih štitila, niko ih nije štitio.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Pa vi kažete da su policajci dolazili iz svih krajeva zemlje, a ne samo iz Srbije. I pominjete da je Vlada uvodila mere. Da li se sećate tih mera iz 1981. godine? I sami kažete da je policija bila iz Slovenije, Hrvatske, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, iz svih republika, da je te mere uvelo Predsedništvo SFRJ, posle onih vaših demonstracija i zahteva za "Kosovo republiku". Da li je to tačno, gospodine Hadžiavdiju?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: To je tačno, a na čelu Predsedništva Jugoslavije, Izvršnog veća Jugoslavije, bio je predstavnik iz Bosne, ja se na žalost ne sećam imena. Ranije sam znao, ali kada ostarite, onda počnete da zaboravljate imena.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Pa evo, ja ću vas podsetiti, bio predstavnik iz Bosne i to Musliman Raif Dizdarević, on je bio na čelu Predsedništva, to je tačno. Da li se sećate?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Da, sada se sećam, Raif Dizdarević, to je tačno. On je bio predsednik Predsedništva Jugoslavije.


OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: E sad da pređemo na glavni deo vaše izjave. Ali prethodno mi odgovorite na jedno pitanje. Kako to da u vašoj izjavi niste ni jednom rečju pomenuli događaje koji se odnose na veoma brojne terorističke aktivnosti OVK u đakovačkom kraju?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Ako mi postavite pitanje, ja ću vam odgovoriti. Ne shvatam šta hoćete. Zaista ne shvatam na šta ciljate.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Biću precizniji. Da li vam je poznato da je samo tokom 1998. i u prva tri meseca 1999. godine, u vašoj opštini, znači u Đakovici, OVK ubila 18 Albanaca civila, osam policajaca i 16 vojnika Vojske Jugoslavije?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Ne znam ni za jedan slučaj da je OVK bilo koga ubila osim u direktnim sukobima, u takvoj situaciji. Ne mogu ni da zamislim da bi tako nešto uradila. Moguće je da je neko od Albanaca koji je izdao svoju zemlju i prešao na vašu stranu da se onda njemu nešto desilo, to je moguće za nekog od Albanaca. Jer OVK je vojska koja je nastala u narodu, da bi branila stanovništvo u odnosu na masakre, zločine i represiju koju je počinila vaša vojska, policija i paravojne snage po vašim naređenjima, naređenjima Jugoslavije.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Da li vi smatrate da su neprijatelji albanskog naroda oni Albanci koji su na primer bili zaposleni u državnoj službi, kao na primer, pa da kažem, kao policajci, kao poštari, ili šumari, ili radili u nekom preduzeću na kraju krajeva, do 1991. godine? I vi ste radili u državnoj službi i posle toga ste primali državnu penziju. U čemu je onda stvar?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Govorim o onima na koje je uticala vaša politika, koji su bili pod uticajem vaše politike i članovi SPS-a, izdajice, oni koji su radili za vaše službe a bili su Albanci, dok sa druge strane su bili pošteni Albanci koji su radili da bi zaradili za svoj život. Oni su bili drugačiji. Ja vam mogu dati jedan primer: bila su 33 nastavnika u školi u Brekovcu. Dvojica su bili Srbi koji su rođeni i odrasli na Kosovu i koji su znali albanski isto tako dobro kao i mi. Ali, mi smo bili prisiljeni da sa njima razgovaramo srpski na sastancima da bismo ih umirili, iako su ti ljudi govorili albanski, većina ljudi u školi je govorila albanski. To se odnosilo na sva mesta gde god je bilo Albanaca. Albanci su vrlo često bili prisiljeni da govore srpski, čak, iako su lokalni Srbi, koji su bili u manjini, znali albanski jer su tu odrasli i imali su svoje porodice tamo.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro, gospodine Hadžiavdiju, vi ste predavali u osnovnoj školi i pretpostavljam da ste predavali na albanskom, da li je tako, sve do penzije?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Da. Ja sam Albanac.

OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Ja ne sporim da ste Albanac niti sporim da ste imali pravo da predajete deci na albanskom jer je to njima Ustavom zagarantovano. Samo hoću da ustanovim: vi ste držali svoja predavanja normalno na albanskom jeziku deci kojoj ste predavali i pri tome vas niko u tome nije ometao. Da li je tako ili ne?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: To je tačno. Niko me nije ometao jer smo bili ljudi koji su učestvovali u Drugom svetskom ratu i pobedili i radili da bismo bili zajedno, da bismo bili jednaki, a ne da bismo bili robovi, čak i u vreme Rankovića, i u vreme vaše administracije.

SUDIJA MEJ: Mislim da smo se dovoljno bavili obrazovanjem. Sada naprosto zalazimo u političku raspravu koja nam ne pomaže.

water
Posts: 1133
Joined: 04/12/2004 02:46

#108

Post by water » 01/12/2006 02:59

pitt wrote:I jesi vala zgubidan :D
e nek si ti pcelica maja :lol: :lol:

odoh valja djecu uspavljivat

User avatar
pitt
Posts: 27105
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

#109

Post by pitt » 01/12/2006 03:05

water wrote:
pitt wrote:I jesi vala zgubidan :D
e nek si ti pcelica maja :lol: :lol:

odoh valja djecu uspavljivat
nije ti lako :roll: Mora da gospoja gleda greys anatomy :D :D

User avatar
danas
Posts: 18803
Joined: 11/03/2005 19:40
Location: 10th circle...

#110

Post by danas » 01/12/2006 03:08

e morate vi svaku temu sjebat... :-) a kako su se postovane kolege kuRtulno shookale :D :D

SherlockHolmes
Posts: 1274
Joined: 27/02/2005 23:58

#111

Post by SherlockHolmes » 01/12/2006 03:17

kekec wrote:
SherlockHolmes wrote:@kekec

Ne moramo se i ovdje vracati ol z vej tu WW2, mozda je ipak bolje da procitas taj Slavenkin tekst? Tako bi razloge npr. mozda mogao naci vec ovdje:
Ako trazimo razloge, trazimo ih gdje ih ima.
Ni Nacertanije nije nastalo 1989.
A ovo danas ( i "juce" ) su posljedice.
Velike Srbije, Hrvatske, Albanije, Bugarske...
Od toliko njih, bar jedna ce se ostvariti.
A mi, vi, oni, smo samo "njihove" kolateralne
zrtve.
Fukara ne izumire, samo se sistemi,
granice i vodjstva mjenjaju,
a besposlicari laprdaju.
Mora da je lijepo praviti se lud i ne vidjeti da je i to jugoslovenstvo koje si zamijenio bosanstvom ipak bilo samo jos jedan od nacionalizama, makar i u turbozacetku. Nisi ti ipak bio civilizovaniji od Albanca zato sto si se ti klanjao Titu, a on (kao, po automatizmu) Enveru.

Nisi, doduse, ni sada civilizovaniji od nekog dezurnog lokal-fasiste, jer ti je boja dresa, kao, neobicnija i trenutno je u modi. Ono sto te cini ili ne cini covjekom je rezon, a on vam je i previse slican.

User avatar
kekec
Posts: 4855
Joined: 18/05/2004 15:40
Location: EU

#112

Post by kekec » 01/12/2006 03:21

freak_with_a_laptop wrote:
Raifov pendrek su garant zapamtili i pamte ga jos


OPTUŽENI MILOŠEVIĆ – PITANJE: Dobro, pomenuste 1981. godinu, od kada se situacija pogoršava nakon demonstracija i zahteva da Kosovo postane republika,[ vidi detaljnije] da li je tako?
SVEDOK HADŽIAVDIJU – ODGOVOR: Studenti su videli nepravde jugoslovenskog sistema i zato su demonstrirali i tražili slobodu i nezavisnost, kao građani, a zatim i kao Albanci.
"Raif" je Vlast u drzavi koja stiti sebe. I pored Raifa je bilo jos 8 "Raifa"- Predsjednistvo.
Da li je pendrek pravi lijek, dikutabilno je.
A zasto teziste problema, gospodjice, ne stavis na ono crveno jer je to uzrok a pendrek je posljedica.

SherlockHolmes
Posts: 1274
Joined: 27/02/2005 23:58

#113

Post by SherlockHolmes » 01/12/2006 03:28

Nesto tog pendreka (posebno ne bosansko-hercegovackoh) ne bi previse za vrijeme raznoraznih dogadjanja naroda. Ne bi ga ni kad cetnici pocese komotno setati po Knez Mihajlovoj, a i to je Raifovo vrijeme.

Kakva drzava, takva i zastita. Zbogom joj i nikad se ne vratila.

User avatar
kekec
Posts: 4855
Joined: 18/05/2004 15:40
Location: EU

#114

Post by kekec » 01/12/2006 03:30

SherlockHolmes wrote:
kekec wrote:
SherlockHolmes wrote:@kekec

Ne moramo se i ovdje vracati ol z vej tu WW2, mozda je ipak bolje da procitas taj Slavenkin tekst? Tako bi razloge npr. mozda mogao naci vec ovdje:
Ako trazimo razloge, trazimo ih gdje ih ima.
Ni Nacertanije nije nastalo 1989.
A ovo danas ( i "juce" ) su posljedice.
Velike Srbije, Hrvatske, Albanije, Bugarske...
Od toliko njih, bar jedna ce se ostvariti.
A mi, vi, oni, smo samo "njihove" kolateralne
zrtve.
Fukara ne izumire, samo se sistemi,
granice i vodjstva mjenjaju,
a besposlicari laprdaju.
Mora da je lijepo praviti se lud i ne vidjeti da je i to jugoslovenstvo koje si zamijenio bosanstvom ipak bilo samo jos jedan od nacionalizama, makar i u turbozacetku. Nisi ti ipak bio civilizovaniji od Albanca zato sto si se ti klanjao Titu, a on (kao, po automatizmu) Enveru.

Nisi, doduse, ni sada civilizovaniji od nekog dezurnog lokal-fasiste, jer ti je boja dresa, kao, neobicnija i trenutno je u modi. Ono sto te cini ili ne cini covjekom je rezon, a on vam je i previse slican.
S obzirom da si poceo LAJATI, prestajem s napomenom da ne dobih odgovor o onome sto si ti "gledao".
Ako sam se i klanjao, klanjao sam se svome i u svojoj drzavi- domovini.
I u njoj sam bio Jugosloven i Bosanac, a u ovoj sam Bosanac i pomalo Jugosloven.
Nisam ni lokal-fasista ni nacionalista u turbozacetku, nikad bio, niti cu biti, ali priznajem da sam budala
iz jednog jedinog razloga, a to je sto sam sebi dozvolio da sa "bozanstvom" (da ne upotrijebim "ljepsi" epitet) diskutujem.

SherlockHolmes
Posts: 1274
Joined: 27/02/2005 23:58

#115

Post by SherlockHolmes » 01/12/2006 03:33

Pa ja davno rekoh nema hajra, fino i kulturno, al dzaba. :lol:

User avatar
pitt
Posts: 27105
Joined: 03/12/2002 00:00
Location: Steelers Nation

#116

Post by pitt » 01/12/2006 03:43

udri ga mehmede :D:D:D

freak_with_a_laptop
Posts: 1035
Joined: 12/10/2006 13:01
Location: Kifino selo

#117

Post by freak_with_a_laptop » 01/12/2006 03:51

kekec wrote:
"Raif" je Vlast u drzavi koja stiti sebe. I pored Raifa je bilo jos 8 "Raifa"- Predsjednistvo.
Da li je pendrek pravi lijek, dikutabilno je.
A zasto teziste problema, gospodjice, ne stavis na ono crveno jer je to uzrok a pendrek je posljedica.
Moj Kekec, hajde sto lazes sebe, ali nemoj bar druge. Selektivno citas i ... pamtis. Prvo porices pendrek, pa mu sad trazis opravdanje. Znas sto su trazili nezavisnost? Bilo im lijepo, plaho, pa im sila udarila u glavu. Kad li ce tebi iz guzice u glavu doci? Izgleda nikad.

User avatar
Jimmy_The_Saint
Posts: 2436
Joined: 09/01/2006 11:16
Location: Koliba na Rogoju
Contact:

#118

Post by Jimmy_The_Saint » 01/12/2006 10:13

@kekec

A i ostali...

Koga ba boli klinac? Lahko je sad 'laditi muda, plakati za Jugoslavijom, i objašnjavati da su "Šiptari prvi počeli", da su sami nalijetali na pendreke (možda će doći vrijeme da takvi kao ti shvate šta je pendrek jedino ako vehabije uzmu vlast pa i vas i nas počnu degenečiti). Lahko je sad pušiti fore o tome da je "Kosovo dio Srbije", pa ako se njemu promijeni status, šatro će ta ista "kompenzirati sa RS"...

E pa znaš šta: RS je moj zavičaj. I ništa mi, u ovakvoj BiH, nije bliži i dostupniji od te Srbije... Nisam razmažen famoznim crvenim pasošem, i nije mi mrsko pokazat' papir kad pođem u BG, DU, ZG ili gdje već.

Eto im i RS, eto im sve pizde mater'ne, nek' se usreće ako mogu. Možda tek onda svi shvatimo ono što Šiptari znaju već dugo: da sloboda nije božje sjeme pa da ti ga neko da. Neka stave brklju, džukce i grencere na Dobrinju, neka dignu karaulu na Vracama. Zaradili smo, jebi ga.

Zaradili smo pušeći sve i jednu foru koju nam poture. Nekad sam mislio da je to što nismo izgubili rat dobra osnova da dobijemo mir. E pa klinac. Taj isti Raif je ovdje mnogima na ljevici herojčina i laf: a pamtim k'o juče da je bilo, koliko i kako se kurv'o, i kako je sa Slobodanom "Niko Ne Sme Da Vas Bije" Miloševićem mitingov'o, i šta sad? Deka lepo hoda po SA, piše memoare... Milina.

Stid me. Stid me gledati u oči moje prijatelje Kosovare, znajući da su naši ljudi išli da im odbijaju bubrege u ime iste one Jugoslavije, koja će i nama i njima djecu granatama razguljivati par godina kasnije. Stid me osvrnuti se oko sebe i shvatiti, da živim među ljudima kojima ni to razguljivanje granatama nije otvorilo oči, koji i dalje misle da su krivi Šiptari, Sanžaklije, nacionalisti, CIA, bilo ko da je kriv, samo ne ta divna Jugoslavija...

E pa gospodo Jugosloveni, prijatno vam uživanje u uspomenama na karanje po ORA (u turskom zemanu to se zvalo kuluk, koliko pamtim), prijatno vam bilo glancanje petokrake (istu je i Ratko Mladić nosio, nije samo Sava Kovačević, ali ne, vi pamtite Savu a Ratko je seljak s Kalinovika, anomalijia inače savršenog sistema, a-ha), sve najbolje.

Ako cijena slobode Kosova bude komadanje moje zemlje (a još uvijek vjerujem da neće, jer BG režim može laprdati puno više nego što u ovom trenutku može uraditi), ako sloboda malih Kellmendija i Xhaferija da rastu u svojoj avliji bude plaćena avlijom u kojoj sam ja prohodao, e pa neka bude tako. Neka bude, jer sve će to biti zasluženo našim kukavičlukom, nečinjenjem, naivnošću. Moja zemlja je ionako raspolućena, moja avlija ionako više nije moja osim u katastru, i ako išta dobro za ikoga iz tog može izaći, a nezavisno Kosovo za Kosovare je najbolje, nazdravit ću.

GAZUAR!

amrino
Posts: 2502
Joined: 17/11/2006 08:59
Location: amrinoland

#119

Post by amrino » 01/12/2006 10:35

BRAVO MAJSTORE I SVAKA CAST!!!
:thumbup: :bih: :thumbup:

User avatar
manijak1
Posts: 47738
Joined: 16/01/2003 00:00
Location: https://www.klix.ba/
Contact:

#120

Post by manijak1 » 01/12/2006 10:47

:oops: Tung
1981 - 2006 Kosovo republika - Republika Kosovo .
Dvije i po decenije početka ....kraj se ne nazire .
Raif je skonto da se zajebo što je onda uzeo riječ ......kolko se sjećam nadglasali su ga čuvari Jugoslavije povicima Srbija .....Slobo slobodo ......dajte nam rakete .
Opet ovaj poziv za PZM djeluje kao dolazak UN trupa u BiH krajem 91-e , Hrvatska , Slovenija , Crna Gora i Makedonija su potpuno samostalne i suverene države ......nas ko zajebali mudžahedini :D četnici su prevedeni u partizane a ima ih bez brada i kokardi , i u nekim narodnim skupštinama.
Džimson :D ovo tvoje bi kao Apoteoza :D kolko će biti obojena vinom .....preostaje da ne samo gledamo .....možda zahvaljujući najviše vlastitoj naivnosti budemo obojeni opet bojom vina :oops: kako god da okrenem stid me nazdraviti :oops: ako ništa ne učinim prije nego desi se opet .Pitanje je samo đe su silni mudonosači.

Chingy
Posts: 48
Joined: 26/11/2006 02:37

#121

Post by Chingy » 02/12/2006 00:25

Image

Image

Image

User avatar
kekec
Posts: 4855
Joined: 18/05/2004 15:40
Location: EU

#122

Post by kekec » 02/12/2006 13:41

Vidim gore ima i pojedinaca koji bi se zrtvovali, koji su spremni da pristanu
na cijepanje svoje zemlje, za racun "slobode malih Keljmendija....".
Bojim se da se ne samoubiju u silnoj zelji da Kosovo dobije "slobodu".

A ima jos "Kosova" i onih koji hoce "slobodu":
revolver amidza wrote: ja sam 29.11.2006.bio u banja luci,sjedio u nekom kaficu u gospodskoj ulici sa prijateljem.stol do nas 4 djevojke,prijatne i zgodne,a u kaficu ide banajlucki radio big,prvo ide pjesam od zdravka colica "druze tito" te ona od pusenja legandarna,"dan republike",mislim da smo se svi kaficu nehotice zgledali i nasli nesto nostalgicno za nas sviju,..jedna od djevojaka rece "pa,da danas je dan republike",onako sa sjetom,..moj jaran,koji je inace dinamitan i brze jezicina rece,"cestitam vam,ali nama dvojici je bio prije 4 dana",naravno odmah dovoljno da krenu pitanja"ko si,sta si momce i koji si klan?",njih zanima samo 29.,nas 29.asocira na nesto ali 25.nam je svetinja,njima nije,pa 25.je prije 29,.i teorija(moja narvno),da se jugoslavija rodila u bosni,kao sto mati radja dijete tako i to bi,25.pa 29..
kazu cure da to moze biti tamo vama u fedraciji ali ne i njima,a to sto je mrakonjic u nihovom entitetu,...evo i teze,..mi vama mrkonjic a vi nama jajce,..pa budemo svi na svome.
cure drage,..ali vi ste u BiH,..jesmo ali samo privremeno..
e u kurac sve,...jos ce vode proteci da se rogovi u vreci sloze!
Hocemo li i njima dati "slobodu" ili, kako neko predlozi, cemo odmastiti puske ( pendrek )?

User avatar
Jimmy_The_Saint
Posts: 2436
Joined: 09/01/2006 11:16
Location: Koliba na Rogoju
Contact:

#123

Post by Jimmy_The_Saint » 04/12/2006 14:21

Izlišno pitanje, kekec.

Ako se, rekoh ti, Srbi u RS samoopredijele, ja ne gubim ništa što imam. Gubim ono što i ovako i onako nemam.

O odmašćivanju puške mislit ću ono jutro, kad budem znao da će na Vracama dizati karaulu. I ne znam, stvarno ne znam hoću li odmastiti pušku ili promijeniti ulje u motoru i zažditi što dalje od svega.

A siguran sam da ne znaš ni ti.

Ne znam da li znaš, ali posljednji "titovi" pendreci oblamani su o leđa onih, koji su u mom kraju napravili RS. Ni pendreci "titovi" (pitaj i Muhameda Bešića i Vikića), ni puške Armije BiH (pitaj koga misliš da treba) nisu ih u tome spriječili. Krnja Jugoslavija je, jebiga, davala bolju logistiku, a imala i jači mobilizacijski potencijal, i dobro je iko, iko živ.

User avatar
MuaDib
Posts: 3742
Joined: 28/10/2006 23:25
Location: Sarajevo

#124

Post by MuaDib » 04/12/2006 18:52

Chingy wrote:Image

Image

Image
Kako mozes izjednačavati simbole ARBiH sa simbilima terorističke organizacije OVK (UČK)!? :x :x

Downunda
Posts: 484
Joined: 08/11/2006 17:10

#125

Post by Downunda » 05/12/2006 17:12

MuaDib wrote:
Chingy wrote:Image

Image

Image
Kako mozes izjednačavati simbole ARBiH sa simbilima terorističke organizacije OVK (UČK)!? :x :x
Ja se iskreno nadam da je ova ova MuaDib-ova konstatacija (da je UČK-a ili ti OVK teroristička organiacija) jedna dobra šala koja nas je sve skupa trebala nasmijati.
Bravo MuaDibe, ova zezancija je baš došla u pravo vrijeme!

Post Reply