Albanija - Zabranjen veo
- valterbranisarajevo
#1 Albanija - Zabranjen veo
Tirana -- Jednoj albanskoj studentkinji je zabranjeno pohađanje predavanja na univerzitetu u Draču jer je nosila tradicionalni muslimanski veo.
Ona je nosila veo unutar škole. "Studenti treba da poštuju propise albanske laičke škole", izjavio je rektor univerziteta Agim Kukelji, a prenose svetske agencije. "Savetovali smo mladoj studentkinji da ne nosi veo na predavanjima... Izvan škole je slobodna da radi šta god hoće", dodao je Kukelji.
Prema njegovim rečima, u Albaniji postoje verske škole, u koje se svako može slobodno da upiše, ali i javne školske u kojima treba da se poštuju pravila.
Beta 18.10.2006.
Ona je nosila veo unutar škole. "Studenti treba da poštuju propise albanske laičke škole", izjavio je rektor univerziteta Agim Kukelji, a prenose svetske agencije. "Savetovali smo mladoj studentkinji da ne nosi veo na predavanjima... Izvan škole je slobodna da radi šta god hoće", dodao je Kukelji.
Prema njegovim rečima, u Albaniji postoje verske škole, u koje se svako može slobodno da upiše, ali i javne školske u kojima treba da se poštuju pravila.
Beta 18.10.2006.
-
cevapXXL
#2 Re: Albanija - Zabranjen veo
Seru.valterbranisarajevo wrote:Tirana -- Jednoj albanskoj studentkinji je zabranjeno pohađanje predavanja na univerzitetu u Draču jer je nosila tradicionalni muslimanski veo.
Beta 18.10.2006.
- SiSaJuMe
#3 Re: Albanija - Zabranjen veo
.cevapXXL wrote:Seru.valterbranisarajevo wrote:Tirana -- Jednoj albanskoj studentkinji je zabranjeno pohađanje predavanja na univerzitetu u Draču jer je nosila tradicionalni muslimanski veo.
Beta 18.10.2006.
ko sere cura ili skola?
- Jimmy_The_Saint
Albanija, bastion demokracije
Istina Bog, napreduju brže nego mi za Branka i Hamdije...
Al' to je druga tema...
Istina Bog, napreduju brže nego mi za Branka i Hamdije...
Al' to je druga tema...
-
bice_bice
#5 Re: Albanija - Zabranjen veo
Tony preselio u Aljbaniju..
-
cevapXXL
#6 Re: Albanija - Zabranjen veo
Skola jarane i njihova vlada. Eh bas su seljaci! Hajd sto su oni papci na zapadu poceli pametovat nego gledaj sada i ovi.SiSaJuMe wrote:.cevapXXL wrote:Seru.valterbranisarajevo wrote:Tirana -- Jednoj albanskoj studentkinji je zabranjeno pohađanje predavanja na univerzitetu u Draču jer je nosila tradicionalni muslimanski veo.
Beta 18.10.2006.
ko sere cura ili skola?
- manijak1
ma daPrema njegovim rečima, u Albaniji postoje verske škole, u koje se svako može slobodno da upiše, ali i javne školske u kojima treba da se poštuju pravila.
- Salko sto je u vodu skako
#9 Re: Albanija - Zabranjen veo
nije to nikakva tradicionalna muslimanska odjeca nego tradicionalna saudijska odjeca....veo je koliko ja znam stariji od islama....cevapXXL wrote:Skola jarane i njihova vlada. Eh bas su seljaci! Hajd sto su oni papci na zapadu poceli pametovat nego gledaj sada i ovi.SiSaJuMe wrote:.cevapXXL wrote: Seru.
ko sere cura ili skola?
- Bosanac sa dna kace
Cekajte ljudi ba, jel se tur adi o velu=pokrivanju lica tj. zaru feredzi, nikabu ili o obicnoj marami na glavi? 
- Salko sto je u vodu skako
radi se o zaru feredzi...Bosanac sa dna kace wrote:Cekajte ljudi ba, jel se tur adi o velu=pokrivanju lica tj. zaru feredzi, nikabu ili o obicnoj marami na glavi?
-
mr__bosnjak
Eh pa onda mislim da bi morala skinut, kako ces s njom komunicirat kad joj je i lice pokriveno, a na vjeru se ne moze pozivat jer se to ne spominje u Kur´anu.Salko sto je u vodu skako wrote:radi se o zaru feredzi...Bosanac sa dna kace wrote:Cekajte ljudi ba, jel se tur adi o velu=pokrivanju lica tj. zaru feredzi, nikabu ili o obicnoj marami na glavi?
- Bosanac sa dna kace
Da i ja to kontam jer ne mora se ono sto nije obavezno!mr__bosnjak wrote:Eh pa onda mislim da bi morala skinut, kako ces s njom komunicirat kad joj je i lice pokriveno, a na vjeru se ne moze pozivat jer se to ne spominje u Kur´anu.Salko sto je u vodu skako wrote:radi se o zaru feredzi...Bosanac sa dna kace wrote:Cekajte ljudi ba, jel se tur adi o velu=pokrivanju lica tj. zaru feredzi, nikabu ili o obicnoj marami na glavi?
-
mr__bosnjak
Da, jer npr. ako ja sada pokrijem lice ´nako gangsterski(ovo je primjer nema veze sa feredzom) preko lica sve do ociju ´nako meksikanski onda nema razloga da ja to drzim jer mi se nece nista desit ako skinem. Ista stvar s feredzom. Hidzab s druge strane je obavezan i to ne smije doci pod upitnike jer ako skine onda ta zena krsi vjeru. Eto toliko.Bosanac sa dna kace wrote:Da i ja to kontam jer ne mora se ono sto nije obavezno!mr__bosnjak wrote:Eh pa onda mislim da bi morala skinut, kako ces s njom komunicirat kad joj je i lice pokriveno, a na vjeru se ne moze pozivat jer se to ne spominje u Kur´anu.Salko sto je u vodu skako wrote: radi se o zaru feredzi...
P.S. Nemam nista protiv zena sa feredzom, samo iznosim misljenje.
- Bosanac sa dna kace
da jeste, al eto nekima je veo i u glavi!mandy wrote:veo je na licuLe Muet wrote:To zato što može šverc da sakrije pod veo.![]()
Stvarno,kladim se da ista pravila ne spominju pištolje.