Albanija, viza, upute...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jazzemiin

#1 Albanija, viza, upute...

Post by jazzemiin »

Ovako, pocetkom narednog mjeseca trebam ici u Tiranu, pa me zanima treba li viza...i naravno, sigurnost, autobuske i avionske linije ili u najgorem slucaju osobni automobil...znamenitosti..nocni izlasci...provod...

hvala
Bumbar

#2 Re: Albanija, viza, upute...

Post by Bumbar »

jazzemiin wrote:Ovako, pocetkom narednog mjeseca trebam ici u Tiranu, pa me zanima treba li viza...i naravno, sigurnost, autobuske i avionske linije ili u najgorem slucaju osobni automobil...znamenitosti..nocni izlasci...provod...

hvala
ja sam trebala ici prije par godina i trebala mi je viza...zvrcnes ambasadu ovdje u sarajevu...i vidis sta ti treba...koliko se ja sjecam uopste nisu trazili nista posebno...moras ispuniti formular, imati sliku, kopirati pasos...ne mogu se sjetiti je li jos nesto bilo...i bili su jako ljubazni. :) :)

za ostalo...nazalost ne znam :(...
Salko sto je u vodu skako

#3 Re: Albanija, viza, upute...

Post by Salko sto je u vodu skako »

Bumbar wrote:
jazzemiin wrote:Ovako, pocetkom narednog mjeseca trebam ici u Tiranu, pa me zanima treba li viza...i naravno, sigurnost, autobuske i avionske linije ili u najgorem slucaju osobni automobil...znamenitosti..nocni izlasci...provod...

hvala
ja sam trebala ici prije par godina i trebala mi je viza...zvrcnes ambasadu ovdje u sarajevu...i vidis sta ti treba...koliko se ja sjecam uopste nisu trazili nista posebno...moras ispuniti formular, imati sliku, kopirati pasos...ne mogu se sjetiti je li jos nesto bilo...i bili su jako ljubazni. :) :)

za ostalo...nazalost ne znam :(...
viza nije potrebna ali moras se zdravstveno osigurat!!!!!
znamenitosti: bunkeri iz vremena enver hodze...noci su mracne ko i kod nas....provod ko u ludnici...
jazzemiin

Post by jazzemiin »

a gdje se ambasada nalazi?

ok, znam za bunkere :)

dje necu...
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

jazzemiin wrote:a gdje se ambasada nalazi?

ok, znam za bunkere :)

dje necu...
koja ambasada????
jazzemiin

Post by jazzemiin »

Republike Albanije, koliko znam da BiH pokrivaju iz Zagreba..
Kaiser

Post by Kaiser »

Ja sam vadio vizu za Albaniju. Ambasada je u Zagrebu, na Jelačića placu. Radno vrijeme konzularnog odjela je čini mi se utorkom i četvrtkom, ali ako dolaziš iz druge zemlje može se unaprijed telefonom dogovoriti i neki drugi termin. Tamo ispuniš formular koji dobiješ na licu mjesta, potrebna je slika, i uplatiš 50 EURA (kod mene je bila poslovna viza, ne znam kako je za druge kategorije).
Što se tiče prevoza iz Sarajeva, tu je Austrian Airlines, dakle preko Beča, a sigurno postoji i jeftinija veza preko Milana, ali Alitalia je malo nepouzdana.
Post Reply