Ovako, pocetkom narednog mjeseca trebam ici u Tiranu, pa me zanima treba li viza...i naravno, sigurnost, autobuske i avionske linije ili u najgorem slucaju osobni automobil...znamenitosti..nocni izlasci...provod...
hvala
Albanija, viza, upute...
-
jazzemiin
- Bumbar
#2 Re: Albanija, viza, upute...
ja sam trebala ici prije par godina i trebala mi je viza...zvrcnes ambasadu ovdje u sarajevu...i vidis sta ti treba...koliko se ja sjecam uopste nisu trazili nista posebno...moras ispuniti formular, imati sliku, kopirati pasos...ne mogu se sjetiti je li jos nesto bilo...i bili su jako ljubazni.jazzemiin wrote:Ovako, pocetkom narednog mjeseca trebam ici u Tiranu, pa me zanima treba li viza...i naravno, sigurnost, autobuske i avionske linije ili u najgorem slucaju osobni automobil...znamenitosti..nocni izlasci...provod...
hvala
za ostalo...nazalost ne znam
- Salko sto je u vodu skako
#3 Re: Albanija, viza, upute...
viza nije potrebna ali moras se zdravstveno osigurat!!!!!Bumbar wrote:ja sam trebala ici prije par godina i trebala mi je viza...zvrcnes ambasadu ovdje u sarajevu...i vidis sta ti treba...koliko se ja sjecam uopste nisu trazili nista posebno...moras ispuniti formular, imati sliku, kopirati pasos...ne mogu se sjetiti je li jos nesto bilo...i bili su jako ljubazni.jazzemiin wrote:Ovako, pocetkom narednog mjeseca trebam ici u Tiranu, pa me zanima treba li viza...i naravno, sigurnost, autobuske i avionske linije ili u najgorem slucaju osobni automobil...znamenitosti..nocni izlasci...provod...
hvala![]()
za ostalo...nazalost ne znam...
znamenitosti: bunkeri iz vremena enver hodze...noci su mracne ko i kod nas....provod ko u ludnici...
- Salko sto je u vodu skako
koja ambasada????jazzemiin wrote:a gdje se ambasada nalazi?
ok, znam za bunkere![]()
dje necu...
- Kaiser
Ja sam vadio vizu za Albaniju. Ambasada je u Zagrebu, na Jelačića placu. Radno vrijeme konzularnog odjela je čini mi se utorkom i četvrtkom, ali ako dolaziš iz druge zemlje može se unaprijed telefonom dogovoriti i neki drugi termin. Tamo ispuniš formular koji dobiješ na licu mjesta, potrebna je slika, i uplatiš 50 EURA (kod mene je bila poslovna viza, ne znam kako je za druge kategorije).
Što se tiče prevoza iz Sarajeva, tu je Austrian Airlines, dakle preko Beča, a sigurno postoji i jeftinija veza preko Milana, ali Alitalia je malo nepouzdana.
Što se tiče prevoza iz Sarajeva, tu je Austrian Airlines, dakle preko Beča, a sigurno postoji i jeftinija veza preko Milana, ali Alitalia je malo nepouzdana.