Albanija ljetovanje 2019 - preporuke?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Filadendron96

#1 Albanija ljetovanje 2019 - preporuke?

Post by Filadendron96 »

Pozdrav svima. Može li preporuka za ljetovanje u Albaniji? Privatni apartman ili hotel sa 3-4 zvjezdice, otprilike 6 noćenja, 2 osobe, polupansion ili puni pansion, budzet 200-300 EUR. Ne planiram putovati vlastitim autom, već autobusom, pa eto ako možete preporučiti agenciju i aranžmane sa kojim ste imali iskustva. Volio bih pronaći neko mirno mjesto, sa nekim sadržajima koji se mogu posjetiti u slobodno vrijeme, noćni život mi i nije toliko bitan, sa čistim morem i sl.
Naslovnica

#3 Re: Albanija ljetovanje 2019 - preporuke?

Post by Naslovnica »

Filadendron96 wrote:Pozdrav svima. Može li preporuka za ljetovanje u Albaniji? Privatni apartman ili hotel sa 3-4 zvjezdice, otprilike 6 noćenja, 2 osobe, polupansion ili puni pansion, budzet 200-300 EUR. Ne planiram putovati vlastitim autom, već autobusom, pa eto ako možete preporučiti agenciju i aranžmane sa kojim ste imali iskustva. Volio bih pronaći neko mirno mjesto, sa nekim sadržajima koji se mogu posjetiti u slobodno vrijeme, noćni život mi i nije toliko bitan, sa čistim morem i sl.
Čisto sumnjam da imaš nešto iole pristojno u okviru tog budžeta.
Dope_Man

#4 Re: Albanija ljetovanje 2019 - preporuke?

Post by Dope_Man »

Mozes naci takvo nesto, ali preko Airbnb ili slicno da nadjes smjestaj koji ce ti se uklopiti u cijenu. Tako ja obicno idem, mada eto jos u Albaniju nisam iako sam imao plan za ovu godinu. Nadjem odlican, a uglavnom jeftin smjestaj na airbnb i najveci dio troska je rijesen. Ostalo mi je gorivo i koliko god jedem/pijem.
PM72

#5 Re: Albanija ljetovanje 2019 - preporuke?

Post by PM72 »

Filadendron96 wrote:Volio bih pronaći neko mirno mjesto, sa nekim sadržajima koji se mogu posjetiti u slobodno vrijeme, noćni život mi i nije toliko bitan, sa čistim morem i sl.
Onda nemoj u Albaniju.
Melbourne_Australia

#6 Re: Albanija ljetovanje 2019 - preporuke?

Post by Melbourne_Australia »

Kod nas ljudi sve hoce na silu...Cuj na more za 200 eura...Halo nije sramota ostatit kucu ili otici u prirodu....Nevjerovatan smo narod... Sta mozes sa 200 ili 300 eura? I ti bi jos cisto more i jos jedno 5 do 7 dana :D
Dope_Man

#7 Re: Albanija ljetovanje 2019 - preporuke?

Post by Dope_Man »

Ma moze se to izvesti, ali malo izvan sezone i ne neki full pansion i sta vec raja ocekuje. Ja sam recimo bio u CG 7 dana prije 2 sedmice. Sve zajedno otislo mozda oko 500 (maraka, ne eura). 200 za smjestaj preko airbnb (sve odvojeno, samo kuhinja zajednicka, ali nikoga nije bilo pa je prakticno bila samo nasa). Jos 60-70 za gorivo, i ostalo hrana i ostale zeznacije i potrosnja, onako fino se jelo i u restoranima itd, nisam kupovao pastetu i kifle. Dakle bez ikakvog oskudjevanja imao dobrih 7 dana za dvije osobe.

Naravno, u Augustu je isti smjestaj dvaput skuplji. Moguce i da su neke druge stvari skuplje. Dakle covjek treba odvojiti lovu koju zeli potrositi, a onda fino isplanrati kada otici da se uklopi sa tim parama. Ja recimo preferiram ovako jednom prije, i jednom poslije ljetnih guzvi otici i tako imati dva fina, jeftina odmora bez guzvi i sa nizim cijenama, umjesto jednog skupljeg u sred sezone kada se svi guraju.

Dakle za 300 eura je, bar u CG, fin odmor za dvije osobe lako izvodiv, samo vjerovatno ne u Augustu. Za Albaniju znam da su cijene smjestaja tu negdje, tako da vjerovatno vazi isto (samo veci trosak putovanja i vise vremena izgubljeno na to). Ali isto tako, treba covjek biti realan. Skratiti broj dana, zahtjeve vezane za smjestaj itd.. i naci se sa budzetom. Bolje cetiri dana ali bez oskudjevanja nego 7 sa lizanjem pastete, ali samo da se broji na moru.
Last edited by Dope_Man on 23/06/2019 19:34, edited 1 time in total.
Naslovnica

#8 Re: Albanija ljetovanje 2019 - preporuke?

Post by Naslovnica »

Više volim 10 dana lizati paštetu na moru nego 3 dana biti hađuka (na moru).
But that's just me.
Zoya

#9 Re: Albanija ljetovanje 2019 - preporuke?

Post by Zoya »

Melbourne_Australia wrote:Kod nas ljudi sve hoce na silu...Cuj na more za 200 eura...Halo nije sramota ostatit kucu ili otici u prirodu....Nevjerovatan smo narod... Sta mozes sa 200 ili 300 eura? I ti bi jos cisto more i jos jedno 5 do 7 dana :D
To mu je budžet, šta? Može se sigurno naći samo ne hotel, već neka soba sa dva kreveta.
Melbourne_Australia

#10 Re: Albanija ljetovanje 2019 - preporuke?

Post by Melbourne_Australia »

Zoya wrote:
Melbourne_Australia wrote:Kod nas ljudi sve hoce na silu...Cuj na more za 200 eura...Halo nije sramota ostatit kucu ili otici u prirodu....Nevjerovatan smo narod... Sta mozes sa 200 ili 300 eura? I ti bi jos cisto more i jos jedno 5 do 7 dana :D
To mu je budžet, šta? Može se sigurno naći samo ne hotel, već neka soba sa dva kreveta.
Pa znas li ti da ljudi na zapadu godinama ne idu na odmor ? Jbg ne moze se , poenta je da nije sramota da se ne ide ako se nema ili ako je bas stiskavac..To govorim...
Zoya

#11 Re: Albanija ljetovanje 2019 - preporuke?

Post by Zoya »

Možda će toliko i dogodine imati. Pusti ba priču. Može se naći za jeftine pare u drac ili negdje...
Post Reply