Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svaka cast alancima. 1999 albanci su imali dvije benzinske pumpe za normalno tocenje goriva (znam ovo jer mi je prijatelj radio u Tirani) a o ostaloj infrastrukturi je suvisno i pricati. Benzin se prodavao na ulicama.
Danas ljudi grabe naprijed kako znaju. Mi smo imali jebenu olimpijadu a danas ne mozemo zaustaviti bespravnu gradnju na Vlasicu i Bjelasnici dok npr. Opcina Travnik opstruira svaku investiciju na Vlasicu kada je u pitanju izgradnja nvih liftova i staza jer ocito njih nema tu u svemu tuome.
Zalosno, i sve vise potvrdjuje teoriju da BiH treba iseliti i pustiti neki drugi narod da je naseli!
Posto nemam vremena da pregledavam sve sada, molim vas koji ste bili na albanskoj obali da mi preporucite grad za ljetovanje. Zelim da provedem malo vremena s mamom na moru, tako da mi je najbitnije da su more i plaze ciste. Nocni zivot me ovaj put ne zanima . Ako neko ima informacije o cijenama u hotelima i privatnom smjestaju, kao i namirnica bila bih vrlo zahvalna!
mi smo bili 2008g, e sad koliko su se cijene promijenile neznam ali tada su cijene bile kao i kod nas, u par feninga razlike...od restorana, kafica, samoposluga...
saranda je divna ali je podaleko...
vlora je isto odlicna i ima super plaze...cijene su tada bile 25€ polupansion po osobi
moj savjet ako idete u sezoni rezervisi hotel jer je katastrofa za naci smjestaj u sezoni...grci i taliajni sve popunise
Posto nemam vremena da pregledavam sve sada, molim vas koji ste bili na albanskoj obali da mi preporucite grad za ljetovanje. Zelim da provedem malo vremena s mamom na moru, tako da mi je najbitnije da su more i plaze ciste. Nocni zivot me ovaj put ne zanima . Ako neko ima informacije o cijenama u hotelima i privatnom smjestaju, kao i namirnica bila bih vrlo zahvalna!
Mozda bi tebi za odmor odgovarale neke destinacije u juznom dijelu Albanije kao sto su:
Evo ja sam ti ovdje nasao na netu hotele u gradovima Tirana, Durres, Vlora, Saranda kao i neke druge smjestaje. Mozes pregledati njihove stranice i kontaktirati ih za dalje informacije. Inace mozes tih informacija naci guglanjem po netu pod albanija i slicno. Pregledaj isto sve stranice ove teme jer tu imas dosta informacija koje te eventualno interesuju.
Quest-houses ili Hanovi. Itinerari I: Na ovoj listi Quest-houses su ti lijevo njihova imena a iza zareza desno su ti gradovi ili mjesta u kojima se nalaze
1. Hani i Tafajt, Tiranë
2. Hani i Gjelit, Tiranë
3. Hani i Krujës
4. Hani i Talës, Talë
5. Hani i Gjon Dukagjinit, Shkodër, muze etnografik privat
6. Hani i Bajraktarit, Bogë
7. Hanet e Shtatë Shaljanëve, Theth
8. Hani i Tropojës
9. Hani i Dunishës
10. Hani i Kelmendit, Vermosh
Itinerari II: Hanovi kod “Via Pubblica”
1. Hani i Tafajt, Tiranë
2. Hani i Gjelit, Tiranë
3. Hani i Gjon Dukagjinit, Shkodër, muze etnografik privat
4. Hani i “Via Pubblica”, Pukë
5. Hani i Fushë-Arrëzit
6. Hani i Hasit, Krumë
7. Hani i Elezëve, Kukës
8. Hani i Kalasë së Dodës
9. Hani i Matit, Burrel
10. Hani i Oroshit, Mirditë
11. Hani 18° i Taulantëve, Torra Durrës
Itinerari III : Putem “Via Egnatia” prema Jugu i vracanje u Tiranu
1. Hani i Tafajt ose Hani i Gjelit.
2. Hani i Taulantëve
3. Hani i Kavajës
4. Hani i Klodianës
5. Hani i Skampës
6. Hani i Liqenit, Lin
7. Hani i Enkelejdës, Pogradec
8. Hani i Voskopojës
9. Hani i Ndrios, Korçë
10. Hani i Kolonjës
11. Hani i Coles, Petran - Përmet
12. Hani i Argjirosë, Gjirokastër
13. Hani i Ankizit, Sarandë
14. Hani i Himarës
15. Hani i Kavalones
16. Hani i Tomit, Berat
Itinerari IV: Itinerar Juga
1. Hani i Tafajt ose Hani i Gjelit
2. Hani i Taulantëve
3. Hani i Fierit.
4. Hani i Kavalones
5. Hani i Çikës
6. Hani i Himarës
7. Hani i Ali Pashait, Tepelenë
8. Hani i Bylisit, Mallakastër
9. Hani i Belshit
10. Hani i Petrelës
Evo ovdje preko sljedeceg linka mozes vidjeti razdaljinu izmedju pojedinih destinacija koju je forumasica @ Semmy vec ranije ovdje postavila i koja je bila vec ranije na odmoru u Albaniji.
Ja bih joj preporucila Dhermi ili Himaru, plaze su super, ciste i nema guzve! Vecina Hanova se nalazi na planinama, a na sjeveru, Theth i Borsh, idu uglavnom planinari, motociklisti iz Evrope (prema podacima iz prosle godine bilo je 10.000 planinara uglavnom iz Ceske, Poljske, Njemacke, Francuske itd). Vazduh je dobar ali posto ona rece da ide s mamom, najbolje je Dhermi ili Himara. Lepa je plaza i u Velipoju i u Shengjinu na sjeveru, kod Skadra!
Ja bih joj preporucila Dhermi ili Himaru, plaze su super, ciste i nema guzve! Vecina Hanova se nalazi na planinama, a na sjeveru, Theth i Borsh, idu uglavnom planinari, motociklisti iz Evrope (prema podacima iz prosle godine bilo je 10.000 planinara uglavnom iz Ceske, Poljske, Njemacke, Francuske itd). Vazduh je dobar ali posto ona rece da ide s mamom, najbolje je Dhermi ili Himara. Lepa je plaza i u Velipoju na sjeveru, kod Skadra ali i u Shengjinu kod Lezhe.
The city is located in Albania, in the District of Vlorë and County of Vlorë.
Vlorë is situated on the Bay of Vlorë, an inlet on the Adriatic Sea, almost surrounded by mountains. The port of Vlorë is closer in proximity than any other to the port of Bari, Italy, and is just 70 nautical miles (130 km) from Salento's coasts. The island of Sazan is nearby, strategically located at the entrance to the Bay of Vlorë.
The town is surrounded by gardens and olive groves. Valonia, the mass name for acorn cups obtained in the neighboring oak forests and (because of its chemical derivatives) used by tanners, derives its name from Valona, the ancient name of Vlorë.
Sarandë or Saranda is the capital of the District of Sarandë, Albania, and is one of the most important tourist attractions of the Albanian Riviera. It is situated on an open sea gulf of the Ionian Sea in the Mediterranean, 2 nautical miles from the Greek island of Corfu. The city of Saranda has a population of about 30,000[2] (2001 estimate). Near Sarandë are the remains of the ancient city of Butrint, a UNESCO World Heritage site.
Alongside its ethnic Albanian majority, Saranda is home to an ethnic Greek minority and considered one of the centers of the Greek minority in Albania.
Grad Sarandë (Saranda)
Grad Sarandë (Saranda)
Last edited by Bumerang on 08/08/2010 18:18, edited 5 times in total.