Albanija kao nova turisticka ljetna i zimska destinacija!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
didgeridoo

#152 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by didgeridoo »

Valbon_1 wrote:
furuna wrote:
kriticarka_nikova wrote:Pa čuj ako kazu da je dole na jugu slična Grčkoj (što je vrlo vjerovatno), što ne bih pomislila da je bolja od Neuma?
Pa sve je bolje od Neuma.
Bolje otić na neko nase jezero, nego na more u Neum...
za jug ne mogu tvrditi (kazu da je drac lijep, ali dok se sam ne uvjerim ne vjerujem). a to da je bilo koje jezero u bih bolje od neuma - to stoji, mada sam ja po tom pitanju totalno subjektivan (veci sam ljubitelj jezera nego mora) :D

@Furuna...Durrësi (Drac) nije jug nego je sredina Albanije...I jos nesto ...Albanija je zemlja ekstrema...lijepote (prirodne) ali i nemarnosti drzave prema tim lijepotama. Ovako je bilo do skoro. Medjutim u poslijednje vrijeme zacudio bi se koliko su se stvari promenili na dobro...veruj mi...

@Bumerang...skidam ti kapu :thumbup: ...odmah bi te imenovao za Ministra Turizma Republike Albanije :)
ma znam da je centralni dio albanije ali ja nisam bio juznije od skadra sto se tice morske obale...a pogledaj puteve i okolinu kroz albaniju...enver napravio zemunica i bunkera vise nego u cijeloj evropi
Last edited by didgeridoo on 17/06/2008 12:18, edited 1 time in total.
Bumerang

#153 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

Bazeni u glavnom gradu Tirana
Image
Last edited by Bumerang on 06/06/2010 18:23, edited 1 time in total.
kriticarka_nikova

#157 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by kriticarka_nikova »

furuna wrote: ma znam da je centralni dio albanije ali ja nisam bio juznije od skadra sto se tice morske obale...a pogledaj puteve i okolinu kroz albaniju...enver napravio zemunica i bunkera vise nego u cijeloj evropi
Hahaha pa šta će mu tolike zemunice i bunkeri? :D
Bumerang

#158 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

Van Halen wrote:Mislim da bi u narednim godinama to trebala biti ljetna destinacija velikog broja BiH građana, što zbog niskih cijena, što zbog srdačnog odnosa koji ističe raja koja su tamo već bila.
Slazem se! :bih:

Palasa
Image
Last edited by Bumerang on 16/01/2013 19:32, edited 2 times in total.
Bumerang

#159 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

http://farm6.static.flickr.com/5172/549 ... c3d3_b.jpg
Image
Valbon_1 wrote:
Image

@Bumerang...skidam ti kapu :thumbup: ...odmah bi te imenovao za Ministra Turizma Republike Albanije :)
Valbon

Nije problem, idemo dalje :D

Kako vidis ima nas bosanaca, finih, korektnih i konstruktivnih :)

Lijep pozdrav,
Bumerang
Last edited by Bumerang on 16/01/2013 19:35, edited 2 times in total.
semmy

#160 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by semmy »

Bumerang wrote:
Van Halen wrote:Mislim da bi u narednim godinama to trebala biti ljetna destinacija velikog broja BiH građana, što zbog niskih cijena, što zbog srdačnog odnosa koji ističe raja koja su tamo već bila.
potpisujem... :thumbup:
a ja cu svakako u augustu dole pa vam donesem informacije i slike iz prve ruke :D
Bumerang

#161 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

Beach near Vlora
Image
Last edited by Bumerang on 22/01/2011 16:52, edited 1 time in total.
Bumerang

#162 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

Last edited by Bumerang on 16/01/2013 19:36, edited 2 times in total.
Bumerang

#163 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

Paragliding. Albania Open 2010. Vlore, May 5-9

Last edited by Bumerang on 24/11/2010 15:53, edited 1 time in total.
Bumerang

#164 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

http://farm4.static.flickr.com/3534/391 ... d58e_b.jpg
Image
semmy wrote:
Bumerang wrote:
a ja cu svakako u augustu dole pa vam donesem informacije i slike iz prve ruke :D
Bravo Semmy

Samo da nam se ziva i zdrava vratis :-) i da te niko ne kidnapuje! :lol:
Last edited by Bumerang on 16/01/2013 19:47, edited 2 times in total.
semmy

#165 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by semmy »

Bumerang wrote:
semmy wrote:[potpisujem... :thumbup:
Bravo Semmy

Samo da nam se ziva i zdrava vratis :-) i da te niko ne kidnapuje! :lol:
Ako eventualno i bude nekih takvih pokusaja ti se hvataj i drzi bunkera :D
valjda ce me dragi cuvat :D bar bi trebao :D
vec sam skontala da ima dosta bunkera i zapikal ajedan za nedaj boze :lol: :lol:
Valbon_1

#166 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Valbon_1 »

semmy wrote:
Bumerang wrote:

Bez brige @Semy....nece biti nikakvih problema...Ustvari probleme jos uvijek stvaraju neke predrasude ya koje treba vrijeme da se prevazidju... A ako bude ikakvih problema...samo javi...jer nasa braca sa one strane granice duguju nam mnogo... :wink:

@Bumerang...ma ni ne sumnjam... 8-)
semmy

#167 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by semmy »

@Valbon_1 iskreno nemamo nikakve predrasude o problemima ili ne znam ti ja cemu...mi smo odlucili ici u albaniju i sami se uvjeriti u ljepote mora, plaza ....jedva cekam :D

hrvatska mi vise nije zanimljiva a i napucali su cijene to je cudo...turska, tunis, egipat, spanija ( barcelona, teragona ) bila i sve mi je to u par deka....
_ja_

#168 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by _ja_ »

Eh , ovako, imala sam tu srecu u nesreci da se prije jedno desetak godina potrefim u Albaniji ,trebalo je biti samo u prolazu , ali ostasmo ja i moj muz 8 mjeseci.(da ne pisem zasto i kako nije to tema)
Bili smo u mjestu Dures(Drac) i mogu vam reci da je praaavo lijepo.Netaknuto i neiskvareno. U blizini mjesta Dures nalaze se dva sela po imenu Kodzasi i Borake( ne znam kako se bas pise a'l se tako izgovara). Ta dva sela su naseljena ljudima Bosancima i Hercegovcima koji su prije 140 god. sticajem okolnosti da sad ne duljim, izbjegli iz nase nam lijepe i ostali tu da zive. Oni i dan danas , sto je nas jaaako iznenadilo , pricaju nas jezik, imaju nase obicaje i nista im nema draze nego kad neko u danasnje vrijeme iz nase zemlje dodje njima u posjetu.Ljudi su puno gostoprimivi prema gostima , kao da ste clan njihove porodice. Imalo bi se o njima mnogo sto sta kazati .....Sa njima smo eto proveli 8 mjeseci , a da ni jedan jedini trenutak nismo osjetili da smo mozda u nekoj opasnosti ili da ce da nam fali nesto. Naprotiv , ljudi su..... nas primili kao svoju djecu ne ocekivajuci bas nista za uzvrat.
Treba samo otoci i dozivjeti to, jer se ne moze rijecima opisati. Sto se tice prirode , prelijepo je ....plaze su ciste , netaknute, nema guzve i mislim kad bi se neko odlucio otici u posjetu ne bi se pokajao, GARANTUJEM. Hrana nije skupa , a sto se tice smjestaja ima jako lijepih hotela , a ima i privatnih .
Moj savjet bi ipak bio ako se neko uputi tamo , nek ode i do tih sela nece se pokajati ......nije daleko ni od mora , a za spavanje vam ljudi mogu pomoci........usput bi i veliki sevap (kako nas narod kaze) ucini kada bi posjetili ta mjesta.
Ako neko bude trebao vise informacija nek se javi.
Vozdrica

Image
Image
Valbon_1

#169 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Valbon_1 »

_ja_ wrote:Eh , ovako, imala sam tu srecu u nesreci da se prije jedno desetak godina potrefim u Albaniji ,trebalo je biti samo u prolazu , ali ostasmo ja i moj muz 8 mjeseci.(da ne pisem zasto i kako nije to tema)
Bili smo u mjestu Dures(Drac) i mogu vam reci da je praaavo lijepo.Netaknuto i neiskvareno. U blizini mjesta Dures nalaze se dva sela po imenu Kodzasi i Borake( ne znam kako se bas pise a'l se tako izgovara). Ta dva sela su naseljena ljudima Bosancima i Hercegovcima koji su prije 140 god. sticajem okolnosti da sad ne duljim, izbjegli iz nase nam lijepe i ostali tu da zive. Oni i dan danas , sto je nas jaaako iznenadilo , pricaju nas jezik, imaju nase obicaje i nista im nema draze nego kad neko u danasnje vrijeme iz nase zemlje dodje njima u posjetu.Ljudi su puno gostoprimivi prema gostima , kao da ste clan njihove porodice. Imalo bi se o njima mnogo sto sta kazati .....Sa njima smo eto proveli 8 mjeseci , a da ni jedan jedini trenutak nismo osjetili da smo mozda u nekoj opasnosti ili da ce da nam fali nesto. Naprotiv , ljudi su..... nas primili kao svoju djecu ne ocekivajuci bas nista za uzvrat.
Treba samo otoci i dozivjeti to, jer se ne moze rijecima opisati. Sto se tice prirode , prelijepo je ....plaze su ciste , netaknute, nema guzve i mislim kad bi se neko odlucio otici u posjetu ne bi se pokajao, GARANTUJEM. Hrana nije skupa , a sto se tice smjestaja ima jako lijepih hotela , a ima i privatnih .
Moj savjet bi ipak bio ako se neko uputi tamo , nek ode i do tih sela nece se pokajati ......nije daleko ni od mora , a za spavanje vam ljudi mogu pomoci........usput bi i veliki sevap (kako nas narod kaze) ucini kada bi posjetili ta mjesta.
Ako neko bude trebao vise informacija nek se javi.
Vozdrica

Image
Image

Evo bas gledam na Top Chanel posjetu predsednika BiH Harisa Silajdjica Albaniji. I ja se zacudih kada javili da je g.Silajdjic bio na posjeti i bosnjackoj zajednici koja se nalazi u Albaniji i to u ukolini Durresa. Eto jos jedan razlog da se posjeti Albanija... :)
Eborg

#170 sa Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Eborg »

Pa koliko u prosjeku dodju cijene hotela ako se ide u privatnom aranzhmanu?
BUA

#171 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by BUA »

Koliko vidim ovdje ne treba puno da se 'ode' s teme i pocne sr**i o kojekakvim glupostima.
Ja, kao donekle kompetentan, bi da malo pojasnim neke stvari vezane za Albaniju i turizam.
- od 1. Juna do 30. Septembra ne treba viza i placa se ulazna taksa od 10 Eura
- put od Sarajeva do Tirane traje oko 8 sati (Sa-Foca-Niksic-Podgorica-Skadar-Tirana = 400km).
Ko nije iz Sa ima alternativni put Mostar-Trebinje-Niksic-Skadar-Tirana.
Ako uzmes Donji Vakuf kao raskrsnicu u srednjoj Bosni, 520km je bilo kojim putem, preko Sa ili Mostara.
- nacionalne netrpeljivosti NEMA!
- direktan let za Tiranu nema, mada ima plan da se uspostavi. Alternativa je preko Beograda, Ljubljane, Milana .....
- cijene u Tirani su kao i u Sa
- za turizam je dobro odabrati Vloru - 150km od Tirane(tu se sastaju Jadransko i Jonsko more).
- ko zeli vidjeti Sarandu, bolje je ici preko Gjirokastre jer je put uz more od Vlore do Sarande u izgradnji(brza cesta)
- cijene na moru se krecu od 300-600 Eura za 10 dana(apartman, stan, hotel)
- kupovina nekretnine blizu mora(100mt i vise), na dobroj lokaciji su od 40Eura m2
- turizam nije ni blizu Hrvatske po sadrzaju, ali su plaze 4x bolje.

Ako ima jos kakvih pitanja, rad sam da odgovorim.
Eborg

#172 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Eborg »

BUA wrote:- kupovina nekretnine blizu mora(100mt i vise), na dobroj lokaciji su od 40Eura m2
Mislish valjda na zemljishte a ne na stanove? ;-)
BUA

#173 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by BUA »

Eborg wrote:
BUA wrote:- kupovina nekretnine blizu mora(100mt i vise), na dobroj lokaciji su od 40Eura m2
Mislish valjda na zemljishte a ne na stanove? ;-)
Da, na zemljiste, stanovi su od 400 Eura na vise, po m2.
Bumerang

#174 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

Ksamil, juzna Albanija blizu ostrva Corfu (Grcka)

Vise info o grckom ostrvu Corfu (Grcka) Krf, (Greek: Κέρκυρα, Kérkyra): http://en.wikipedia.org/wiki/Corfu

Ksamil (Jugozapadni dio Albanije preko puta grckog ostrva Corfu.
Vise info o Ksamil: http://en.wikipedia.org/wiki/Ksamil
Image
Last edited by Bumerang on 27/05/2011 00:18, edited 4 times in total.
Bumerang

#175 Re: Albanija kao nova turisticka destinacija!

Post by Bumerang »

Ksamil, juzna Albanija, brodovi koji voze iz Ksamil-a T/R za ostrvo Korfu (Grcka)

Vise info o grckom ostrvu Corfu (Grcka) Krf, (Greek: Κέρκυρα, Kérkyra): http://en.wikipedia.org/wiki/Corfu

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by Bumerang on 27/05/2011 00:22, edited 3 times in total.
Post Reply