Izasli bi na izbore oni koji rade u institucijama i glasali bi za iste koji su ih i doveli na posao.jalle wrote:Ljudi ba svi nešto kukaju na bih vlasti.
Pa kojeg hajra od toga ?!?!?!?!
Idu izbori, za koga glasati . Kažu samo ne za ove što su na vlasti.
MA nemoj ja lično nemam predstave ko je ko od njih jer niko ne predstavlja svoj program
npr. na interenetu...
Inače volio bi da su izbori sutra npr. 1.septembra
pa da vidim kobi izzašao glasati dok bih gori..
ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
- _Saša_
#926 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
- It_is_a_Leclerc
#927 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Pada li kiša u Hercegovini? 
- Doda37
#928 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
NeIt_is_a_Leclerc wrote:Pada li kiša u Hercegovini?
- asurbanipal
#929 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Gledam modele i vremenske karte od jutros i ne vide neku značajniju kišu ni idućih dana, čak štaviše možda ostane suho u nedogled, dok je u isto vrijeme u Zadru prolom oblaka...It_is_a_Leclerc wrote:Pada li kiša u Hercegovini?
- MedenoSrce
#930 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Kome se i da li treba javiti kako bi se pomoglo u gašenju? (vjerojatno je rečeno ali da ne gubim vrijeme liatajuci temu)
- Koshpa
#931 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Prema prognozi iza 14:00 bi moglo doci do pljuska. 
- savez_napolje
#932 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Trenutno stanje sa vatrom u Glogošnici.
Sinoć je donekle zaustavljen požar koji se širio ovim desnim brdom prema selu. Mještani su na kraju povukli i posljednji moguci potez, zapalili su novu vatru i usmjerili je u susret toj ogromnoj vatrenoj stihiji koja je prijetila selu. Jutros na tom brdu se nije primjetilo ništa, a primičemo se periodu dana kada će početi da puše jak vjetar i kada se 99% požara ponovo aktivira. Trenutno najveću brigu zadaju ovaj požar lijevo na slici koji je udaljen stotinjak metara od kuća, te nešto manji požar (desno na slici) koji se nakon dva dana ponovo aktivirao i zaprijetio kućama.Trenutno je na terenu oko 50-tak dobrovoljaca, a novi pristižu iz minute u minutu,tako da ce taj broj kako dan bude odmicao biti sve veći i veći, jer ljudstvo je jedino što nam u ovim momentima treba...Mi smo iscrpljeni, već 5. dan ne spavamo kako treba (sinoć smo čitavu noć dežurali oko vatre i spriječavali ulazak u selo), slabo jedemo, teren je jako težak za kretanje, jednostavno ljudi padaju sa nogu...
Last edited by savez_napolje on 01/09/2012 11:20, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#933 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Nesto mi je zapalo za oko, primjetio sam da koristimo samo one ruske MI-18 za gasenje, Ali zasto ne koristimo one Hyue helikoptere kao sto smo to prije radili prije Reforme odbrane? Kako sam upoznat imamo cak 14 tih helikoptera u Rajlovcu od cega je 5-6 spremno za let?
ps. primjetio sam da ih opcenito vrlo rijetko koristimo prije sam ih vidjao svaki dan iznad glave sad skoro pa nikako (znam da je prije koji mjesec pored autoputa pao jedan)
ps. primjetio sam da ih opcenito vrlo rijetko koristimo prije sam ih vidjao svaki dan iznad glave sad skoro pa nikako (znam da je prije koji mjesec pored autoputa pao jedan)
- It_is_a_Leclerc
#934 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Ono što meni nije jasno je - zbog čega vatrogasci iz drugih kantona koji nisu imali problem sa požarima ne budu poslani u Konjic, Jablanicu... Evo recimo, mi u USK nismo imali nikakvih problema sa požarima ove godine i vatrogasci u Bihaću, Cazinu, Kladuši sje de i odmaraju na dežurstvima. Zbog čega ih ne poslati,da pomognu ?!
-
emirolini
#935 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Druze vidis da nista normalno u ovoj zemlji nije. Sva sreca pa su ljudi jos uvijek manje vise ostali normalni pa se nekad desi i da pomazemo jedni drugima.
Predpostavljam da se radi o nekoj birokratiji, o nekim dozvolama, izdacima za put, za smjestaj, za hranu. Nije to tek posalji ljude i gotova stvar.
Kod nas ne mozes dobiti odgovor na jedno pisljivo pismo poreznoj upravi a kamoli da dobijes dozvole i sredstva za ovo pomenuto.
Predpostavljam da se radi o nekoj birokratiji, o nekim dozvolama, izdacima za put, za smjestaj, za hranu. Nije to tek posalji ljude i gotova stvar.
Kod nas ne mozes dobiti odgovor na jedno pisljivo pismo poreznoj upravi a kamoli da dobijes dozvole i sredstva za ovo pomenuto.
-
4xl
#936 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
http://www.zenicablog.com/zenica/vijest ... gasce.html
Po jedno vatrogasno vozilo i kombi, te tim pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica jučer oko 17 sati krenuo je ka Hercegovini i Konjicu, u namjeri da pomogne kolegama koji se danima bore sa katastrofalnim požarima.
- Stavićemo se na raspolaganje kolegama u Konjicu, gdje stanje najgore, a smjestićemo se u kampu zeničkih izviđača na Boračkom jezeru, kazao nam je direktor uprave CZ zDK Sead Džanović.
Zenički vatrogasci, kad ne gase požare po našem gradu, spašavaju mace sa drveća, suke iz šahtova, vade mrtve krave iz korita rijeka, tuđe automobile iz vode... Kako su nam rekli sinoć, Zeničani sse ne trebaaju bojati da je odlaskom ekipe u Konjic, oslabljen tim u Zenici, jer su se hrabri momci preraspodjelili i dežuraju 24h i ovdje.
Po jedno vatrogasno vozilo i kombi, te tim pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica jučer oko 17 sati krenuo je ka Hercegovini i Konjicu, u namjeri da pomogne kolegama koji se danima bore sa katastrofalnim požarima.
- Stavićemo se na raspolaganje kolegama u Konjicu, gdje stanje najgore, a smjestićemo se u kampu zeničkih izviđača na Boračkom jezeru, kazao nam je direktor uprave CZ zDK Sead Džanović.
Zenički vatrogasci, kad ne gase požare po našem gradu, spašavaju mace sa drveća, suke iz šahtova, vade mrtve krave iz korita rijeka, tuđe automobile iz vode... Kako su nam rekli sinoć, Zeničani sse ne trebaaju bojati da je odlaskom ekipe u Konjic, oslabljen tim u Zenici, jer su se hrabri momci preraspodjelili i dežuraju 24h i ovdje.
-
PurpurHazel
#937 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
NI blizu kiše, a od dima uopće ne vidimo kakvo je nebo i postoji li ikakva šansa da padne.It_is_a_Leclerc wrote:Pada li kiša u Hercegovini?
Čapljina je noćas bila isto u strašnoj situaciji.
Last edited by PurpurHazel on 09/04/2013 11:16, edited 1 time in total.
- Hemera
#938 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Pa ima i ta svoje,ali s obzirom šta bagra radi,neko bi namjerno podmetnuo,dok ih nema na dežurama.It_is_a_Leclerc wrote:Ono što meni nije jasno je - zbog čega vatrogasci iz drugih kantona koji nisu imali problem sa požarima ne budu poslani u Konjic, Jablanicu... Evo recimo, mi u USK nismo imali nikakvih problema sa požarima ove godine i vatrogasci u Bihaću, Cazinu, Kladuši sje de i odmaraju na dežurstvima. Zbog čega ih ne poslati,da pomognu ?!
- astrid
#939 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
..I mene interesuje?MedenoSrce wrote:Kome se i da li treba javiti kako bi se pomoglo u gašenju? (vjerojatno je rečeno ali da ne gubim vrijeme liatajuci temu)
Mogle bi se i obavjesti polijepiti po kvartovima gdje zivimo!
- drag_gost
#940 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Izdrzite braco, eto kise popodne. 
- skafiskafsnjak
#941 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
ma najavljeni su pljuskovi. Na internetu pise kao 65% ....Lud i ponosan wrote:Kolike su sanse?drag_gost wrote:Izdrzite braco, eto kise popodne.
Ali vrlo lahko i da nas zaobidje ... ne znam sta Ovaj gore planira. Vidjet cemo .
-
emirolini
#942 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Najavili su, nadam se da ce pasti. Srecom nije bilo vecih katastrofa kod nas poslije rata, vidi se koliko je nasa drzava neorganizovana. Umrli bi od gladi cekajuci njih. Nego eto, kud ce veca predizborna kampanja.
- ovajonaj
#943 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
u bihacu je trenutno prolom oblaka....potoci vode teku ulicama...nadam se da ce i tu zapadati kisa da se napokon ugase ti pozari...
- skafiskafsnjak
#944 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Mah za zapadnu i sjeverozapadnu Bosnu je najavljeno 100%, a ovo ostalo ako ako ....ovajonaj wrote:u bihacu je trenutno prolom oblaka....potoci vode teku ulicama...nadam se da ce i tu zapadati kisa da se napokon ugase ti pozari...
- astrid
- skafiskafsnjak
#946 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
i meni se cini ... pise sigurno u sr..a prije .. ko zna 
- Halcyon
#947 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Ma i ove prognoze su čisto nagađanje... Koliko su puta ovog ljeta u Tuzli najavili kišu, pa za cijelo vrijeme ne znam da je ukupno palo 15 kapi kiše. Hebo te, zaboravio sam kako pljusak izgleda.L00d wrote:Mah za zapadnu i sjeverozapadnu Bosnu je najavljeno 100%, a ovo ostalo ako ako ....ovajonaj wrote:u bihacu je trenutno prolom oblaka....potoci vode teku ulicama...nadam se da ce i tu zapadati kisa da se napokon ugase ti pozari...
- skafiskafsnjak
#948 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
rekoh ja, samo Onaj gore zna ...
-
jastuk1
#949 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Ma ni slučajno. Ne samo popodne, nego ni narednih nekoliko dana...drag_gost wrote:Izdrzite braco, eto kise popodne.
http://prognoza.hr/karte.php?id=prizemn ... ukob&it=18
http://www.sat24.com/de/ba
- drag_gost
#950 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Ja sam evo sad gledao prognozu, popodne najavljuju kisu. Valjda ce ovaj vjetar nanijeti oblake.jastuk1 wrote:Ma ni slučajno. Ne samo popodne, nego ni narednih nekoliko dana...drag_gost wrote:Izdrzite braco, eto kise popodne.Zaboravio sam kako oblaci izgledaju...
http://prognoza.hr/karte.php?id=prizemn ... ukob&it=18
http://www.sat24.com/de/ba