ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hemera

#851 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Hemera »

valterbranisarajevo wrote:U Višegradu je večeras policija uhapsila jednu osobu za koju sumnjaju da je danas izazvao požar ogromnih razmjera koji je došao gotovo do starog mosta i izazvao prekid saobraćaja na putu prema Ustiprači...Znači ipak ima i ljudskog faktora u ovoj kataklizmi a nijedan pravosudno policijski nivo još nije ni pokušao da istraži ono u što mnogo ljudi sumnja. (gljiva smrčak koja raste na zgarištima i slično).

dobrim dijelom pale kad pokradu

stvarno za ovo trebaju biti drakonske kazne
valterbranisarajevo

#852 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by valterbranisarajevo »

Ovo je iz CG medija... :oops:

– Znamo ko je prouzrokovao ovu katastrofu i podnijeli smo prijavu protiv tih osoba. Sad je red na policiju i tužilaštvo, pa da vidimo šta će uraditi. Požar je izazvan da bi se prikrila nelegalna sječa šume.

– Zna se dobro da se vatra pali radi pečurki, pa neka nadležni napokon nešto učine.

Nezvanično smo saznali da je poslednjih dana pljevaljska policija pojačala prisustvo u pojedinim selima, kako bi otkrila lica koja podmeću požare. Policija prvenstveno motri na berače gljiva, odnosno smrčka, koji najbolje uspijeva u spaljenim šumama. B. Je.
astrid

#853 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by astrid »

valterbranisarajevo wrote:U Višegradu je večeras policija uhapsila jednu osobu za koju sumnjaju da je danas izazvao požar ogromnih razmjera koji je došao gotovo do starog mosta i izazvao prekid saobraćaja na putu prema Ustiprači...Znači ipak ima i ljudskog faktora u ovoj kataklizmi a nijedan pravosudno policijski nivo još nije ni pokušao da istraži ono u što mnogo ljudi sumnja. (gljiva smrčak koja raste na zgarištima i slično).
U Hrvatskoj su uhvatili nekoliko piromana za koje su sigurni da su podmetnuli pozare.Jednog su uhvatili prije 3-4 dana.

Do pozara dolazi ljudskom krivicom,a nemogucnost gasenja ,nebriga vlasti i vjetar su dodatno pomogli sirenju pozara. :x
drag_gost

#854 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by drag_gost »

Pa sto je najgore ni mediji ne izvjestavaju o ovome. Ja nisam vidio da su bile "Vanredne vijesti", da se neko javio u eter uzivo. Uzas.
Last edited by drag_gost on 01/09/2012 00:58, edited 1 time in total.
astrid

#855 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by astrid »

Lud i ponosan wrote:Oni su u svojim vikendicama, okrecu razanj i uzivaju...
...a da neki piroman zaluta do njihovih vikendica....Brzinom svjetlosti ...sve raspolozivo i neraspolozivo bilo bi angazovano da gasi :x
ActionWoman

#856 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by ActionWoman »

Mozda mediji imaju naredjenje da ne pridaju neku veliku paznju pozarima u BiH. Il nisu normalni. Ne znam sta trece moze biti.
astrid

#857 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by astrid »

"Požar na Bokševici još nije zaustavljen, na terenu su vatrogasci i radnici" Šumarstva - Prenj ", očekujemo podršku drugih općina i Oružanih snaga kojima smo molbu i zahtjev uputili jučer", rekao je gospodin Knežević.

(fena)

Pa u PM...zar za ovako nesto treba ...molba ,zahtjev :x
amoninan

#858 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by amoninan »

ActionWoman wrote:Mozda mediji imaju naredjenje da ne pridaju neku veliku paznju pozarima u BiH. Il nisu normalni. Ne znam sta trece moze biti.
Mi nemamo medije. Mi imamo glasnogovornike političkih strnaka pod krinkom nezavisnih medija.
shambho

#859 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by shambho »

ActionWoman wrote:Mozda mediji imaju naredjenje da ne pridaju neku veliku paznju pozarima u BiH. Il nisu normalni. Ne znam sta trece moze biti.

Ima ti i ta mjesta.

Ja sam samo cula da javljaju da jedan helikopter gasi. Jedan heej. A ko god je prosao vidio je koja je to sila.

Tuzno. Pretuzno. Nek nam je Bog na pomoci.
astrid

#860 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by astrid »

shambho wrote:Ja sam samo cula da javljaju da jedan helikopter gasi.
Gdje si to cula? Po portalima pise da danas ni jedan helikopter nije gasio :x

"Kao i jučer i danas imamo pomoć jedne sarajevske vatrogasne posade s cisternom. Danas neće djelovati helikopter, a požar se širi u više pravaca, rekao je za FENU Zdravko Knežević, zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice.
jalle

#861 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by jalle »

Svi smo se složili da su ovi na vlasti govna i da ih treba mijenjati. Ali kako ?

1. Na izborima glasati za "bolje" političare
Definišite mi te bolje da i ja znam šta ću zaokružiti
2. Ne ići nikako na izbore nego skinuti vladu nasilno
Ko će to pokrenuti ? Neki pokret, dosta ili slično , navedie mi šta jošp slično tom pokretu postoji

3. "Mi smo stoka" , "mi smo jade", ovo ono svi govori u ime cijele nacije.
Dokle tako ? DA li generalno svi mi pojedinačno mislimo za sebe da smo stoka? Da li to isto govorimo za sebe kući pred ukučanima?

Dokle.ba ?
ActionWoman

#862 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by ActionWoman »

Bilo bi dobro ako je neko, ko je na ovoj temi, trenutno u Jablanici ili uopste na lokacijama gdje se desavaju pozari da iste snimi i video snimke postavi na you tube, a link ovdje, pa onda da proslijedimo linkove na sto vise ljudi. Mozda da pita i ljude iz tih sela, zene, djecu boje li se, sta se moze uraditi, eventualno koja molba i poruka upucena sivonjama/sluntama/politicarima. Direktan info od ugrozenih bi trebao da utice na indiferentna srca stanovnika ove zemlje.
astrid

#863 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by astrid »

[quote="jalle"]2. Ne ići nikako na izbore nego skinuti vladu nasilno[/quote][/b]
Ako se nakon ovoga kompletna vlada ne smijeni..nece nikad :x :x :x :x :x :x
Pozicija i opozicija...mrs :x :x :x :x :x :x
Hemera

#864 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Hemera »

da li je stigao turski helikopter koji je poslat?
šta je sa međunarodnim snagama,ima ih još bezbel kakvi su oni i jel iko njih zvao?
Last edited by Hemera on 01/09/2012 01:15, edited 1 time in total.
jalle

#865 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by jalle »

astrid wrote:[quote="jalle"]2. Ne ići nikako na izbore nego skinuti vladu nasilno
[/b][/size]
Pozicija i opozicija...mrs :x :x :x :x :x :x[/quote]

Dobro i to da se desi, a ko će da ih zamjeni ?
savez_napolje

#866 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by savez_napolje »

Evo jedan video od cetvrtka

http://--- NO LINKS ---/clanak/44473107108 ... ?ref=tiker

Pozdrav iz Glogošnice!
MariaIribarne

#867 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by MariaIribarne »

Pa ja ne mogu da vjerujem šta se dešava! O gdje ste ljubitelji šuma, eko-borci, gdje ste velikani koji se dičite prirodnim ljepotama ove nam napaćene zemlje????
Sramota je šta se dešava u ovom momentu u Hercegovini, kontam, sad kad je dim došao do Sarajeva, možda neko i odreaguje, al jok. Ne znam šta se mora destiti da bilo ko od nadležnih uradi nešto, ma ko su nadležni uopšte. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
It_is_a_Leclerc

#868 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by It_is_a_Leclerc »

Hemera wrote:da li je stigao turski helikopter koji je poslat?
šta je sa međunarodnim snagama,ima ih još bezbel kakvi su oni i jel iko njih zvao?
Zvali su, Turci su dali kanader, al' šta nam vrijedi kad nemamo goriva za njega, odnosno nemamo uopšte tog tipa goriva kakav odgovara takvog tipu letjelice.

Kažem vam - "ako bog da" država.
Hajlac

#869 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Hajlac »

jalle wrote:
astrid wrote:[quote="jalle"]2. Ne ići nikako na izbore nego skinuti vladu nasilno
[/b][/size]
Pozicija i opozicija...mrs :x :x :x :x :x :x
Dobro i to da se desi, a ko će da ih zamjeni ?[/quote]

Nije bitno KO. Bitno je da vide moc naroda kad se udruzi protiv elita!

Ta percepcija u glavama obicnih ljudi da nas je daleko vise od elita - moc u brojevima i percepcija u glavama elita da nisu bogovi i nedodirljivi - to je srz mogucih promjena na ovim prostorima.

Kad se narod pobuni, uvijek nadju para za opstu uzbunu represivnog drzavnog aparata(policije, medija, vojske, obavjestajnih sluzbi) a kad jedna citava planina - srce ove zemlje izgori, svi se zavuku u misje rupe.
Hemera

#870 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Hemera »

It_is_a_Leclerc wrote:
Zvali su, Turci su dali kanader, al' šta nam vrijedi kad nemamo goriva za njega, odnosno nemamo uopšte tog tipa goriva kakav odgovara takvog tipu letjelice.

apsurdi,da nema ove države ne znam ko bi ih izmislio

znam da su uputili helić,a da kanader nije mogao doći jer je ostao u turskoj,možda kasnije,pa se reko nadam
iako je ovo rukama nemoguće ugasiti
ljudi idu sa bidonima i gase,bez ičega,treba iz zraka pomoći,širi se sve brzo
jefferson

#871 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by jefferson »

It_is_a_Leclerc wrote:

Nema nista od medjunarodnih snaga iz zapadne evrope. U Spaniji je danas nekoliko hiljada ljudi evakuirano iz Costa Del Sol i Marabele. Tamo je katastrofa, 17 aviona i preko 20 helikoptera gasi ali ne mogu nista.
Hemera

#872 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Hemera »

govorim o ovim što su stacionirani u BiH,ako ih ima uopće
jefferson

#873 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by jefferson »

Hemera wrote:govorim o ovim što su stacionirani u BiH,ako ih ima uopće
M ako je stacioniran u BiH? Imas nasih nesto helikoptera, ali i oni moraju na preglede ne mozes ih neprestano drzat u zraku.
Hajlac

#875 Re: ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Hajlac »

Sace nama nasi dokazani prijatelji Amerikanci pomoci, vidjecete. Tuzla, Butmir?
Post Reply