ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#351 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Truba »

dakle
ako ne bude kuše ovo će gorjeti sve dok ne izgori sve :? :? :?

pa može vako do nove godine
elcaliente

#352 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by elcaliente »

Ko zapali sume?? Koji je to manijak bio, samo da se to sazna.
fssafasf

#353 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by fssafasf »

Religious Fantastic wrote:
salter071 wrote:Religious Fantastic:"baš da vidim ko će me mobilizirati..?"

Da smo svi tako razmisljali 1992-ge ne bi bilo ni tebe ni ovog grada ili bi pisao cirilicom. U svakom slucaju ne bi se cerekao ko lud dok ti zemlja gori i piskarao te gluposti. Upravo radi takvih kao ti i jesmo tu gdje jesmo. Jedina je utjeha sto takvi poput tebe ne traju dugo.

pa šta čekaš? nemoj gubiti vrijeme. Nadam se da znaš u kojem pravcu je jug?!

Što se cerekanja tiče, ono je namijenjeno prizemnoj uvredi maloumnog kretena iznad, a ne činjenici da sve gori.

edit: a pošto pominješ '92, instinkt mi govori da si tada imao jedno 6 godina
Aloo hajvanu, gore hektari sume i livada, razna flora i fauna, stanista i hrana za zivotinje i ljude, svjez zrak, priroda, ekonomija u minusu preko 10 MILIJARDI,a budzet nam na godinu vise od 1 milijardeI i ti se nasao prepirati i palamuditi u 6 ujutro na temi ima li boga ili ne i slati meni privatne poruke, pa jebem it ja mater ovako javno da li si ti normalan, ne samo ti nego i ostala TELAD sa pod foruma politika, majku vam jebem neradnicku svima, govna jedna ateisticka..
iz dna duše

#354 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by iz dna duše »

Ringhio wrote:Nije da branim vlast, ali brate, da se povuce mehanizacija iz gradova gdje ne gori, pa dodju dobrovoljci koji ce pomoci nasim kvazi vatrogascima, taj pozar bi se lako ugasio.

Da 10 000 ljudi dodje gore, i prospe po flasu vode, to bi vec bilo iskontrolisano.

Niko nama nije kriv, sem nas samih.

Pa da ti kažem, što će nam onda vlast uopšte...sami rješavamo zdravstvo, sami školstvo, elementarne nepogode...
Mala digresija, ali....znaš li za koliko se trenutno djece i omladine skupljaju pare za lijekove, operacije, transplatacije, zračenja, hemoterapije, jer vlast nije omogućila toj djeci adekvatno zdravstvenu njegu i liječenje...

Pa šta će nam onda vlast ako bi sada građane trebalo slati gore "sa flašama" vide, da gase...Ja sam bila tamo nedavno, to su nepristupačni predjeli, je li znaš da tamo osim aviona i helikoptera, nije moguć pristup, ili treba ljude slati po svaku cijenu...
Slažem se da se trebaju uključiiti iz svih kantona i oba entiteta svi raspoloživi resursi....ovoj je globalni bh problem...ali, da to nije tako, zar nije opet kriva vlast?! Sada su, po nekima, krivi i građani Konjica i drugih mjesta, gdje gori, pai Rafting klubovi i svi ostali, što ne gase vatrenu stihiju....Kriva je vlast koja nije pripremljena ni da omogući normalan redovan život a kamoli rješavanje nekih vanrednih stvari....Pa pogledaj samo opremu za gašenje, sramota!
Alfons Kauders

#355 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Alfons Kauders »

fssafasf wrote:

Da smo svi tako razmisljali 1992-ge ne bi bilo ni tebe ni ovog grada ili bi pisao cirilicom. U svakom slucaju ne bi se cerekao ko lud dok ti zemlja gori i piskarao te gluposti. Upravo radi takvih kao ti i jesmo tu gdje jesmo. Jedina je utjeha sto takvi poput tebe ne traju dugo.

Što se cerekanja tiče, ono je namijenjeno prizemnoj uvredi maloumnog kretena iznad, a ne činjenici da sve gori.

Aloo hajvanu, gore hektari sume i livada, razna flora i fauna, stanista i hrana za zivotinje i ljude, svjez zrak, priroda, ekonomija u minusu preko 10 MILIJARDI,a budzet nam na godinu vise od 1 milijardeI i ti se nasao prepirati i palamuditi u 6 ujutro na temi ima li boga ili ne i slati meni privatne poruke, pa jebem it ja mater ovako javno da li si ti normalan, ne samo ti nego i ostala TELAD sa pod foruma politika, majku vam jebem neradnicku svima, govna jedna ateisticka..
:-) :-) :-)

Nek su ateisti krivi za pozare... to je najvaznije u cijeloj prici...
mahalaš

#356 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by mahalaš »

Ne izvlacite rijeci iz konteksta! Problem je sto sve gori, a nista se ne radi :x

Vi uzeli oko gluposti raspravljati i svadjati se :run: Od cijelog posta, ti izvuces ateiste, da se nisi naso uvrijedjen?
Alfons Kauders

#357 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Alfons Kauders »

mahalaš wrote:Ne izvlacite rijeci iz konteksta! Problem je sto sve gori, a nista se ne radi :x

Vi uzeli oko gluposti raspravljati i svadjati se :run: Od cijelog posta, ti izvuces ateiste, da se nisi naso uvrijedjen?
Cime bi se trebao naci uvijedjen ziv bio? :lol:
mahalaš

#358 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by mahalaš »

Alfons Kauders wrote:
mahalaš wrote:Ne izvlacite rijeci iz konteksta! Problem je sto sve gori, a nista se ne radi :x

Sta ja znam, covjek ziv ispisa problematiku, a ti izvuce ateiste, pusti ponijelo ga malo :lol: Bog zna sta je dobio u tim privatnim
elcaliente

#359 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by elcaliente »

iz dna duše wrote:
Ringhio wrote:Nije da branim vlast, ali brate, da se povuce mehanizacija iz gradova gdje ne gori, pa dodju dobrovoljci koji ce pomoci nasim kvazi vatrogascima, taj pozar bi se lako ugasio.

Da 10 000 ljudi dodje gore, i prospe po flasu vode, to bi vec bilo iskontrolisano.

Niko nama nije kriv, sem nas samih.

Pa da ti kažem, što će nam onda vlast uopšte...sami rješavamo zdravstvo, sami školstvo, elementarne nepogode...
Mala digresija, ali....znaš li za koliko se trenutno djece i omladine skupljaju pare za lijekove, operacije, transplatacije, zračenja, hemoterapije, jer vlast nije omogućila toj djeci adekvatno zdravstvenu njegu i liječenje...

Pa šta će nam onda vlast ako bi sada građane trebalo slati gore "sa flašama" vide, da gase...Ja sam bila tamo nedavno, to su nepristupačni predjeli, je li znaš da tamo osim aviona i helikoptera, nije moguć pristup, ili treba ljude slati po svaku cijenu...
Slažem se da se trebaju uključiiti iz svih kantona i oba entiteta svi raspoloživi resursi....ovoj je globalni bh problem...ali, da to nije tako, zar nije opet kriva vlast?! Sada su, po nekima, krivi i građani Konjica i drugih mjesta, gdje gori, pai Rafting klubovi i svi ostali, što ne gase vatrenu stihiju....Kriva je vlast koja nije pripremljena ni da omogući normalan redovan život a kamoli rješavanje nekih vanrednih stvari....Pa pogledaj samo opremu za gašenje, sramota!
Gosp. Dodik ti je odgovorio koliko on misli da je to njihov( zajdenicki BH) problem. Nece ni da cuje za kupovinu zajednicke opreme a kamoli nesto drugo.
Sto je jos zaljivije je to da ce mu izjave poput takvih pomoci da pobjedi sljedece izbore.
taxi_driver

#360 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by taxi_driver »

Ma vazno je da se ovi neradnici ne diraju. Najbolje je sjediti i govoriti vidi sto gori, a ujutro kontati gdje ce i s kim na kafu. Ali i tu je vlast kriva. Ovo je za proglasenje vanrednog stanja , ali boli njih k..... Vazno je da oni imaju za audi, bmw, mercedes.
Alfons Kauders

#361 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Alfons Kauders »

mahalaš wrote:
Alfons Kauders wrote:

Sta ja znam, covjek ziv ispisa problematiku, a ti izvuce ateiste, pusti ponijelo ga malo :lol: Bog zna sta je dobio u tim privatnim
Ja izvuce ateiste zato jer se na forumu tolerise kada se o istim pise svasta. Ne tako davno dezurni mudriseri su branili lika koji je dobio otkaz zato jer je ateiste nazivao govnima, kao i ovaj pacijent. Da umjesto "ateisti" stavis muslimani, jevreji, katolici ili pravoslavci - fasovo bi ban u roku od par minuta.

Ali skrecemo vise s teme...
taxi_driver

#362 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by taxi_driver »

Sta se izvlace na dodika. Pa moze federacija sama da kupi opremu ili airtraktore. Sad ko lafo trebaju dodika da pitaju. Sto ga ne pitaju kad trebaju vozni park obnoviti?
elcaliente

#363 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by elcaliente »

taxi_driver wrote:Sta se izvlace na dodika. Pa moze federacija sama da kupi opremu ili airtraktore. Sad ko lafo trebaju dodika da pitaju. Sto ga ne pitaju kad trebaju vozni park obnoviti?

Pa isplatnije i logicnije da kupimo u BiH dva zajdeno nego da rs kupuje sa crnom gorom jedan a mi sebi dva posebno. Ili ti mislis drugacije?
PurpurHazel

#364 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by PurpurHazel »

Ovo kraj Jablanice je strašno, jedva prošli juče. :( :(
Jadni ljudi.
amoninan

#365 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by amoninan »

Hajde Bogati imamo šume koliko hoćeš, neće sva izgorit :-)
Službeni avion vlade je ipak prioritet broj 1.
iz dna duše

#366 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by iz dna duše »

elcaliente wrote:
taxi_driver wrote:Sta se izvlace na dodika. Pa moze federacija sama da kupi opremu ili airtraktore. Sad ko lafo trebaju dodika da pitaju. Sto ga ne pitaju kad trebaju vozni park obnoviti?

Pa isplatnije i logicnije da kupimo u BiH dva zajdeno nego da rs kupuje sa crnom gorom jedan a mi sebi dva posebno. Ili ti mislis drugacije?
Ovako mala zemljica i još bi kanadere da kupuje zasebno!! Nego, Dodik jeste đubre, ali dobro dođe za izgovore...Jarani su oni svi, ne brini, jedni druge drže na vlasti...Ne valjaju ni ovi u FBiH ništa...ista su to ....., da ne kažem šta...postaću još vulgarna...vole oni svi svako svoje avlijice.
taxi_driver

#367 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by taxi_driver »

elcaliente wrote:

kad je to u bosni vladala logika? ako rs nece, kupi sam.
iz dna duše

#368 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by iz dna duše »

elcaliente wrote:

Tačno!
O'zone
Globalni moderator

#369 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by O'zone »

Ova tema je iskreno postala suvišna. Požar neće niko ugasiti osim da se Bog-priroda-atmosfera smiluje i ljuljne jednu dobru kišu! Airtractore,kanadere,helikoptere nećemo nikda dobiti niti će ih neko kupiti a i ako kupi umjesto 2,6 miliona koštat će 26 miliona zbog IMT.Požar će i dalje gasiti 50 ljudi sa naprtnjačama a to ti je kao da pišaš u vulkan.

Izgubili smo ogromno šumsko-životinjsko bogastvo,izgubit ćemo ga još vjerovatno sve od Konjica preko Jablanice do Mostara tu će negdje naletjeti kanaderi iz Hrvatske da spriječe širenje prema njihovoj granici dok je još vakat. Oporavit se nećemo za nekih minimalno 50 godina.

Za kraj

Image
fssafasf

#370 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by fssafasf »

Sta pricate o politicarima, opljackali i unistili drzavu/nas, boli njih racku za sumum i hoce li ko imat hljeba jest, to vam ne trebao bjasnjavat, valjda ste to do sada shvatili, ako hocemo da se izvucemo iz ove jadne situacije, jedino nesta slicno kao kod arapa da se organizuje i zbacimo govna iz fotelja, druge nema... ako ste lijeni da se borite sa svoju buducnost onda nista drugo niste ni zasluzili.
taxi_driver

#371 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by taxi_driver »

kad je zimus snijeg napadao, frka je biola, ovi iz civilne zastite se sepure u odijelima, sastance. gdje su sada?
taxi_driver

#372 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by taxi_driver »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#373 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by Truba »

slike su apokaliptične
elcaliente

#374 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by elcaliente »

taxi_driver wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/poli ... 33799.aspx

nisu djeca vec stare mudonje.

Za ne povjerovati u tim godinama. Kladim se da su i kod nas neki stariji frustrirani likovi zapalili ovu sumu.
salter071

#375 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH

Post by salter071 »

Vec sam ti rekao sve sta sam ti imao reci. Nemam sta ni dodati ni oduzeti. Procitaj prethodni odgovor. Ili nemoj. Tvoje misljenje je svakako nebitno i irelevanto. Uzaludno je objasnjavati onome ko ne zeli da shvati. Ne gubi mi se vrijeme na takve.
Post Reply