poznanik wrote:matematicar_teski wrote:ma znate sta,nek vala izgori sve. Kakav smo narod i ne zasluzujemo bolje.
Alfons Kauders wrote:
Ko sto rekoh, pustiti da gori i cao...Kome treba helikopter ili air tractor, neka ga i kupi.
U šumama ne žive ljudi, mnogo je životinjskog staništa ugroženo i uništeno, uništena je prijeko potrebna vegetacija, neophodna generacijama iza nas.. Odakle nama pravo da "guzicom zatvaramo vrata", kad smo ih dočekali širom otvorena

Sve to stoji, i zao mi je, ali isto tako odakle nama pravo da lokalnim zajednicama i kantonima odredjujemo prioritete?
Podsjecaju me na malu djecu, zajebaju se kako stignu, a kad se razbiju placu i vuku ostatak drzave za rukav, trazeci pomoc. Nisam ja trazio da se prave idiotiski kantoni i opstine koje se nisu u stanju brinuti za sebe. Kurce se 350 dana u godini, rasipaju pare kako stignu - a onda kad trehne metar snijega, pa dodju poplave ili krene vatra, ocekuju da ostatak drzave treba platiti ceh?
Necemo tako Dino...
Jesu li trazili kantone i entitete? Jesu.
Jesu li ucinili sve sto su mogli da osakate drzavne/federalne institucije, ukljucujuci oruzane snage? Jesu.
Pa onda bujrum, neka se sami brinu o svojoj avliji. Ne mozes se furati da dijelis drzavu onda kada ti to odgovara, kada treba zaposliti ljubavnicu i kupiti sluzbeni Audi, a onda cmizdriti svaki put kada bude nekih problema.
Ako je drzava podijeljena, a jeste, to ima svoju cijenu, ovaj put u dimu i zgaristima, a vec najesen u poplavama, pa u snijegu itd.