poznanik wrote:occupylove wrote:sve vas hrabre koji ste samoinicijativno krenuli u opasni zadatak gasenja pozara , bez podrske institucija i stranaka ?
necemo zaboraviti i prijedlog da se ovi hrabri ljudi bar nekako nagrade

Velike zasluge treba priznati @savez_napolje, koji nas je pravovremeno informirao o situaciji o požarima na Prenju i podnožju, i koji je, odabranim riječima i profesionalnim stilom, znao privući veliku pažnju na katastrofalnu situaciju i vlastitu procjenu katastrofe na ovim područjima, i istovremeno motivirati mnoge dobrovoljce na angažman u gašenju vatre.
Usput, @savez_napolje je veliki zaljubljenik planine Prenj, i gotovo svako slobodno vrijeme provodi na njegovim stranama.
Svaka čast!

@poznanik .....slažem se s tobom da je @savez znao da privuče pažnju svojim pisanjem i da sam s nestrpljenjem čekala sljedeće njegovo javljanje šta se dešava na licu mjesta.
Jeste da sam gledajuči večerašnji dnevnik ostala zapanjena informacijama(o autoputu,industrijskom zemljištu...) koji su po meni i donekle moguće, jer čim se o nečemu priča ima tu neke istine. Jeste i da me duša boli kad vidim ove slike sa zgarišta, plakala bih kao neku veče kad su prve slike ovdje postavljene.
S druge strane srce mi je VELIKO i duša ISPUNJENA kad znam da postoje ljudi poput svih onih koji su gasili požar, onih koji su postavljali slike ovdje i obavještavali nas koji nismo bili u prilici učestvovati, ali smo kako tako bili podrška. Pa i oni koji su "čačkali" i pronalazili alatke,cijene,davali prijedloge, sugestije...
Nisam htjela navoditi zaslužne nicove, da ne bih koga izostavila i ogriješila se, a svi su podjednako bitni. Oni će se sami prepoznati i od mene OD SRCA Vam svima HVALA i SVAKA ČAST