Za sve informacijeL00d wrote:Slobodane, gdje sta kako ? cijena? Kolicina? itd itd
na e-mail
[email protected]
+38765892540
Za sve informacijeL00d wrote:Slobodane, gdje sta kako ? cijena? Kolicina? itd itd
sad za sad nema potrebe da se sutra krece za glogosnicu?savez_napolje wrote:Evo savezaL00d wrote:Gdje je @savez_napolje ? Cujem da je pozar lokalizovan u velikoj mjeri ... aBd ujutro sam gore i ja iako se nadam da nece potrebe biti
Evo nakon 6 dana velike borbe sa vatrenom stihijom, po prvi put možemo reći da je 95% požara oko Glogošnice sanirano. Prije 15-tak minuta i posljednja grupa ljudi sišla je u Glogošnicu uz potvrdu da su uspjeli sanirati i posljednji požar koji je prijetio selu. Dobrovoljci iz Jablanice, Bugojna, Sarajeva, Mostara koji su nam danas pomagali polako se spremaju za povratak svojim kućama. Stanje koje je jutros bilo veoma neizvjesno se okrenulo u korist mještana, koji su nadljudskim naporima prije 15-tak minuta uspjeli sanirati i posljednji požar. Mještani Glogošnice su u manjim grupama i dalje trenutno raspoređeni po okolnim livadama i brdima, na onim mjestima gdje postoje pretpostavke da bi se požar mogao ponovo aktivirati.
Veliki pozdrav iz Glogošnice!
Sretno ljudima u Čapljini, Trebinju, Višegradu....Znamo kako im je!
Pa eto ako ti nije problem javis. Svakako cu doci. Ali ako ne treba ranije da ne ranim. Iskreno se nadam da ces imati vremena. Heeeehesavez_napolje wrote:Po ovome stanju kakvo je sad, mislim da nema potrebe, međutim ako možete sacekati dva-tri sata da vidimo kako će se situacija odvijati...
ma ne moraju žuriti, nek prođe vikend, ta će ga sad kvarit sebishiljak wrote:Evo na klix-u, danas ili sutra dolazi helikopter iz turske
http://www.klix.ba/vijesti/bih/turska-c ... /120901079

ovo ce istinski jedino pomoci citavom regionu. poprilican je broj pozara buknuo.SARAJKA wrote: i da molim dragog Allaha da Vam pošalje kišu
SARAJKA wrote:Hvala Vam moji hercegovci, a bogami i bosanci. Ponosna sam i dičim se Vama koji ste nas obradovali viješću da ste požar lokalizovali u Glogošnici. Hvala što ste sjedali za kompjuter i pisali nam kakvo je stanje, kada ste trebali da odmarate, hvala i vama koji ste iz Sa išli da pomognete. Dičim se vama svima koji ste kao i do sada pokazali i dokazali da ova zemlja ima ljude koji dokazuju svoju veličinu.
Imate pozdrav iz Sa....... i da molim dragog Allaha da Vam pošalje kišu
ovo mora da se klix zeznuo, ona slika sto gori je od sinoc (sto se moze naci i na forumu.L00d wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/neziric- ... /120901093
Sta je sad ovo ? jel lokalizovan ili ne ?
Kakva je situacija s ovim ostalim selima ?
Mislim da je lokalizovan u Glogosnici, medjutim ne znam kakva je situacija iznad susjednih sela. Prenj je u rostilju, Cvrsnica je isto tako pocela negdje goriti. Zaboravih koja lokacija.L00d wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/neziric- ... /120901093
Sta je sad ovo ? jel lokalizovan ili ne ?
Kakva je situacija s ovim ostalim selima ?
Odlican helikopter. ali nije ni jeftin od 5.2 milliona - $ 6.5 milliona zavisno od namjene.shiljak wrote:Evo na klix-u, danas ili sutra dolazi helikopter iz turske
http://www.klix.ba/vijesti/bih/turska-c ... /120901079
Video helikoptera u akciji![]()

savez_napolje wrote:Evo mene ponovo sa terena. Situacija se, kao što neko reče mijenja iz minute u minutu. Jak južni vjetar koji puše u posljednja dva-tri sata ponovo je aktivirao požare na ovoj lijevoj strani sela, lijevo i desno od Pećina (oni sto su bili danas i jučer, znaju o čemu govorim), tako da se ovaj posljednji članak sa klix-a donekle može uzeti u obzir.
Dakle, vjetar prijeti da vatru ponovo raznese na preostale dijelove ove strane Glogošnice, koja još nije gorjela, dok je 95% ovog desnog brda izgorjelo, te faktički tu više nema šta da gori. :S
Razgovarao sam maloprije sa koordinatorima ovih akcija gašenja, rekli su da svi oni koji mogu doći, neka dođu,s tim da vi koji dolazite iz malo udaljenijih krajeva, ne morate raniti ujutro.
Evo i slika trenutnog stanja