Para na paru,a us na fukaru
Alaima za predsjednika!
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#1 Alaima za predsjednika!
Evo citam maloprije u "DANI-ma" kako je Opcinsko vijece opcine Centar na celu sa predsjedavajucim Muhamedom Alaimom(inace golman FK Sarajeva) dodijelilo na koristenje bez naknade poslovne prostorije u ulici Marsala Tita 21 povrsine 142 kvadratna metra(METROPOLIS) Zijahu Rasidagicu iz Sarajeva,a njegovom bratu Nasihu na besplatno koristenje dodijeljen je poslovni prostor pored Metropolisa(sesirdzijska radnja).
!
-
hali gali halid
#2 Re: Alaima za predsjednika!
Alaim je zlo
- Mahalac
#3 Re: Alaima za predsjednika!
Ma ne mogu da vjerujem, to u naSKE...MA NEEEE.
- grunt
#5 Re: Alaima za predsjednika!
SDA zna se ili sto bi se reklo ugledni bosnjaciamrica wrote:A ko su ta 2 brata?
- amrica
#6 Re: Alaima za predsjednika!
ma ja mislila da su dosad svi ugledni Bosnjaci obezbjedjeni, pa dosli na red neki novi, napr. druga liga uglednih Bosnjaka?
Ako ce nam oni vladat' gradom, bar daznamo kome su rod, a kome tazbina i odakle su podrijetlom...?

Ako ce nam oni vladat' gradom, bar daznamo kome su rod, a kome tazbina i odakle su podrijetlom...?
- homo_sapiens
#7 Re: Alaima za predsjednika!
grunt wrote:Evo citam maloprije u "DANI-ma" kako je Opcinsko vijece opcine Centar na celu sa predsjedavajucim Muhamedom Alaimom(inace golman FK Sarajeva) dodijelilo na koristenje bez naknade[/size] poslovne prostorije u ulici Marsala Tita 21 povrsine 142 kvadratna metra(METROPOLIS) Zijahu Rasidagicu iz Sarajeva,a njegovom bratu Nasihu na besplatno koristenje dodijeljen je poslovni prostor pored Metropolisa(sesirdzijska radnja).
Para na paru,a us na fukaru!
Evo kako izgleda Izvjestaj sa te sjednice (pretpostavljam) objavljen na zvanicnoj web stranici Opcinskog vijeca:
Održana vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar (6.8.2008.)
U utorak 05. augusta 2008. godine u velikoj sali Općine Centar održana je četvrta vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar. Na sjednici, kojom je predsjedavao Muhamed Alaim, bile su dvije tačke dnevnog reda.
Prva tačka se odnosila na rješavanje problematike vezane za Općinsku izbornu komisiju Centar Sarajevo. Nakon diskusije, u kojoj je učestvovala većina prisutnih vijećnika, Općinsko vijeće Centar je usvojilo prijedlog da se Centralnoj izbornoj komisiji BiH uputi zahtjev za davanje saglasnosti za izbor dva nova člana Općinske izborne komisije kao i sekretara Komisije. Nakon dobijanja saglasnosti od CIK-a BiH predsjedavajući i sekretar Općinskog vijeća Centar će pripremiti i objaviti javni oglas za popunu Općinske izborne komisije, koji će biti otvoren osam dana.
S ciljem rješavanja problema stambenog zbrinjavanja pripadnika boračke populacije u novoizgrađenom stambenom naselju na Šipu, Općinsko vijeće Centar je jednoglasno usvojilo inicijativu da se organizuje sastanak na koji bi bili pozvani načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i njegovi saradnici, predstavnici političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Centar, predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, stanari zgrada na Šipu kao i predstavnici organizacije BOOC.
http://www.centar.ba/?jezik=bos&n=513
Ima jos:
Predsjedavajući Vijeća
Poštovani sugrađani u Sarajevu i širom svijeta, srdačno vas pozdravljam putem WEB stranice Općine Centar Sarajevo!
Sve što vam je interesantno u vezi najživotnijih i egzistencijalnih pitanja na području naše općine i Grada - stambena problematika, povratak, mogućnosti zapošljavanja, ulaganja kapitala u proizvodne objekte ili poslovni prostor, kao i sve vaše ideje koje će doprinijeti obnovi i razvoju naše općine i Sarajeva, teme su za VAŠU POŠTU. Možete poslati E-mail poruku na adresu: [email protected] i mi ćemo vam odgovoriti.
Na telefonski broj +387 33 562 311 u toku radnog vremena uputite vaš zahtjev ili poruku. Ako objektivno budem u mogućnosti, odgovorit ću na vaš poziv neposredno ili tražiti da općinski načelnik, odnosno organ uprave i službe koji su odgovorni načelniku aktivno i efikasno sudjeluju u rješavanju vašeg problema…
PRESJEDAVAJUCI OPCINSKOG VIJECA: Muhamed Alaim
http://www.centar.ba/?jezik=bos&x=4&y=202
Evo, sad imamo i adresu [email protected] , i mozemo svi pitati : Koji su kriteriji bili postavljeni koje su morali ispuniti kandidati Zijah Rasidagic i Nasih Rasidagic, da bi im Vijece opcine Centar Sarajevo dodijelilo poslovne prostore u Ul. Marsala Tita na koristenje bez naknade ?
(vjerujuci istinitosti navoda postavljaca teme)
contact person
Zijah Rasidagic
function: General Manager, Managing Director
address: ZIRA Ltd.
Azize Sac 124
71000 Sarajevo
Bosnia-Herzegovina
phone: +387 33 209031
fax: +387 33 211549
email: [email protected]
http://solutions.fujitsu-siemens.com/so ... =0&c_stat=
- amrica
#8 Re: Alaima za predsjednika!
pa po ovome oni su jako uspjesni biznismeni, zasto njima davati bez naknade najatraktivnije lokacije u gradu? I zasto se uopce te lokacije daju bez nakanade, fino organizirati javnu aukciju, krenuti od minimalne isplative cijene za opcinu pa ko da vise, dobice prostor. Koji su kriteriji za odredjivanje lokacija bez naknade? Usrede Titove dzaba nekome punom kao brod??
Nidje veze.
Kao da Pariz "pokloni" privatniku Ajfelov toranj da uzima pare od ulaznica i ostalog.
Nidje veze.
Kao da Pariz "pokloni" privatniku Ajfelov toranj da uzima pare od ulaznica i ostalog.
- Luke Perry
#9 Re: Alaima za predsjednika!
Pa i nije besplatno, naplatio je to Alaim. Mozda su mu obecali transfer u inostranstvo 
- Skyfox
#10 Re: Alaima za predsjednika!
Koje neobicno prezime - AlaimLuke Perry wrote:Pa i nije besplatno, naplatio je to Alaim. Mozda su mu obecali transfer u inostranstvo
- Topla voda
#11 Re: Alaima za predsjednika!
e ako ce mu sredit transfer,onda vrijedi 
- Luke Perry
#12 Re: Alaima za predsjednika!
Ja eto znam za tog jednog Alaima. Nije to nase prezime.
- grunt
#13 Re: Alaima za predsjednika!
U clanu 2 te odluke stoji da ce im se besplatno dati poslovni prostor na koristenje pod uslovom da izmire dugovanje dospijelo neizmirenom zakupninom od 231 962,60 KM-Nasih i 187 456,63 KM -Zijah,na sljedeci nacin:50% duga prije zakljucivanja ugovora a ostatak u 60 mjesecnih rata.Jadni,sigurno ce morati podici kredit u banci!
Umjesto da ih istjeraju na ulicu nakon ovolikog duga oni ih jos nagradjuju,a na stranici opcine se ovo i ne spominje.Sve lopov do lopova!
Umjesto da ih istjeraju na ulicu nakon ovolikog duga oni ih jos nagradjuju,a na stranici opcine se ovo i ne spominje.Sve lopov do lopova!
- cyprus
#14 Re: Alaima za predsjednika!
Bog te čuoTopla voda wrote:e ako ce mu sredit transfer,onda vrijedi
- Topla voda
#15 Re: Alaima za predsjednika!
e..a bil kad bi bio predsjednik i dalje branio?
s govornice un-a ,medju vratnice u laktase i trebinje
s govornice un-a ,medju vratnice u laktase i trebinje
-
homar
#16 Re: Alaima za predsjednika!
Ja neznam šta očekuje Alaim i općinsko vijeće Općine Centar, kao i načelnik Bećirević, kada su upropastili sve ono što je Marković napravio. Od općinske sale napravili su prostoriju za guranje, osoblje neljubazno, jedu za šalterom, ne rade oni automati za red na šalterima... Dva puta sam tražio pismeno od Bećirevića da me primi ili pismeno odgovori na moj zahtjev, ali od toga ništa. Konkurisao sam jednom za Izbornu komisiju općine Centar, ispunjavao sam sve uslove, nikad mi nisu ni odgovorili ko je primljen i zašto eto ja nisam primljen. Kada sam pitao jednog prijatelja iz općinske uprave kako to ide, kaže ako iza tebe ne stoji stranka, možeš biti "tito"nećeš proći, a u konkursu se traži da nisi stranačka ličnost. Prema tome Alaime kasno si se sjetio da ti pišemo, bolje ti je idi igraj mali nogomet i rekreiraj se, nisi ti zaslužio ovo što si sada.
Na slijedećim izborima nemam za koga glasati u Općini Centar, nažalost kandidati su ublehe.
Na slijedećim izborima nemam za koga glasati u Općini Centar, nažalost kandidati su ublehe.
- nokia6170
#17 Re: Alaima za predsjednika!
ja mislim da je Dodik za ovo
kriv
- homo_sapiens
#18 Re: Alaima za predsjednika!
Clan 3. Odlukegrunt wrote: U clanu 2 te odluke stoji da ce im se besplatno dati poslovni prostor na koristenje pod uslovom da izmire dugovanje dospijelo neizmirenom zakupninom od 231 962,60 KM-Nasih i 187 456,63 KM -Zijah,na sljedeci nacin:50% duga prije zakljucivanja ugovora a ostatak u 60 mjesecnih rata.
Jadni,sigurno ce morati podici kredit u banci! Umjesto da ih istjeraju na ulicu nakon ovolikog duga oni ih jos nagradjuju,a na stranici opcine se ovo i ne spominje.Sve lopov do lopova!
Ukoliko Zijah Rasidagic i Nasih Rasidagic ne izmire prispjelo, a neizmireno dugovanje na ime zakupnine poslovnog prostora u Ul. Marsala Tita extra kategorije gradjevinskog zemljista, iznosa: Zijah Rasidagic 187.456,63 KM i Nasih Rasidagic 231.962,60 KM, na nacin preciziran u Clanu 4. Odluke, Vijece opcine Centar ce ..... (nastavak pisemo sami: _________________ )
Clan 4. Odluke
Nacin izmirenja nastalih,a neizmirenih obaveza: 50% od iznosa dugovanja prije zakljucenja Ugovora, a 50% u 60 jednakih mjesecnih rata.
Clan. 5. Odluke.
Ukoliko Duznici i ne plate prispjelo dugovanje, pa ni 50% prije zakljucenja Ugovora, Ugovor o nastavku koristenja poslovnog prostora ce svakako biti produzen u trajanju vaznosti.
Clan 6. Ugovora
Ugovorne osobe: Zijah Rasidagic i Nasih Rasidagic nemaju nikakav razlozan osnov za brigu i strah, jer druga ugovorna strana - Vijece opcine Centar ni u snu nece poduzeti nikakve pravne radnje u potrazivanju nastalog duga, cime se stvaraju realne sanse da potrazivanje od ukupno 419.419,23 KM ode u zastaru, a duznici na zasluzeni odmor na Karibima
- grunt
#19 Re: Alaima za predsjednika!
Mislim da ce od sada Alaim i kompanija biti cesti gosti u Metropolisu,naravno na racun kuce 
- amrica
#20 Re: Alaima za predsjednika!
A imace i dzaba sesire i ostala pokrivala za glavu

- van Basten
#21 Re: Alaima za predsjednika!
kada bi predsjednikovanje njega skinulo sa gola, pa hajde... nego bi onda dovukao još 10 Alaima da nam trče po terenu
... horor... a ne znam što se čudite ovoj odluci vijeća... ustvari , kad malo bolje razmislim, Aliam je možda i najbolja personifikacija slike o nesposobnim političarima koji ubiru svoj šićar preko naših leđa
- amrica
#22 Re: Alaima za predsjednika!
Citiram sama sebe, ima li neko odgovor na ovo pitanje? koji su kriteriji za odredjivanje koje lokacije se daju dzaba, i ko ima pravo da konkurise na dzabnu lokaciju? I koji su kriteriji za dobijanje tih prostora?amrica wrote:pa po ovome oni su jako uspjesni biznismeni, zasto njima davati bez naknade najatraktivnije lokacije u gradu? I zasto se uopce te lokacije daju bez nakanade, fino organizirati javnu aukciju, krenuti od minimalne isplative cijene za opcinu pa ko da vise, dobice prostor. Koji su kriteriji za odredjivanje lokacija bez naknade? Usrede Titove dzaba nekome punom kao brod??![]()
![]()
Nidje veze.
Izgleda da je jedini uslov dug od 200.000 KM. Mogla bih i ja to, trositi tudje pare, ili ne placati svoje racune.
- homo_sapiens
#23 Re: Alaima za predsjednika!
Pa nisu dobili djaba. Moraju platiti, vidis sta pise: 50% odmah, 50% u 5 godina, nije djabaamrica wrote:Citiram sama sebe, ima li neko odgovor na ovo pitanje? koji su kriteriji za odredjivanje koje lokacije se daju dzaba, i ko ima pravo da konkurise na dzabnu lokaciju? I koji su kriteriji za dobijanje tih prostora?amrica wrote:pa po ovome oni su jako uspjesni biznismeni, zasto njima davati bez naknade najatraktivnije lokacije u gradu? I zasto se uopce te lokacije daju bez nakanade, fino organizirati javnu aukciju, krenuti od minimalne isplative cijene za opcinu pa ko da vise, dobice prostor. Koji su kriteriji za odredjivanje lokacija bez naknade? Usrede Titove dzaba nekome punom kao brod??![]()
![]()
Nidje veze.
Izgleda da je jedini uslov dug od 200.000 KM. Mogla bih i ja to, trositi tudje pare, ili ne placati svoje racune.Bar mislim da bih mogla
Jes' da je stari dug, ali - prostor nije djaba, cak ce i ugovor potpisati
- amrica
#24 Re: Alaima za predsjednika!
Hm, segu na stranu, umjesto da im Opcina naplati zatezne kamate od min 30% i dozivotno zabrani ucesce na ovakvim natjecajima, oni jos dobivaju poklone i povlastice.homo_sapiens wrote:Pa nisu dobili djaba. Moraju platiti, vidis sta pise: 50% odmah, 50% u 5 godina, nije djabaamrica wrote:Citiram sama sebe, ima li neko odgovor na ovo pitanje? koji su kriteriji za odredjivanje koje lokacije se daju dzaba, i ko ima pravo da konkurise na dzabnu lokaciju? I koji su kriteriji za dobijanje tih prostora?amrica wrote:pa po ovome oni su jako uspjesni biznismeni, zasto njima davati bez naknade najatraktivnije lokacije u gradu? I zasto se uopce te lokacije daju bez nakanade, fino organizirati javnu aukciju, krenuti od minimalne isplative cijene za opcinu pa ko da vise, dobice prostor. Koji su kriteriji za odredjivanje lokacija bez naknade? Usrede Titove dzaba nekome punom kao brod??![]()
![]()
Nidje veze.
Izgleda da je jedini uslov dug od 200.000 KM. Mogla bih i ja to, trositi tudje pare, ili ne placati svoje racune.Bar mislim da bih mogla
![]()
Jes' da je stari dug, ali - prostor nije djaba, cak ce i ugovor potpisati![]()
![]()
Opet mi niko nije odgovorio?
I zasto se uopce te najatraktivnije i najisplativije lokacije daju bez nakanade, fino organizirati javnu aukciju, krenuti od minimalne isplative cijene za opcinu pa ko da vise, dobice prostor. Koji su kriteriji za odredjivanje lokacija bez naknade?
I kako oni koji su napravili dug (i to toliki) mogu uopce ucestvovati na konkursu? U svakoj normalnoj drzavi bili bi optuzeni pred sudom, krivicno gonjeni, oduzeta imovina za napaltu duga.... A kod nas, jos i bonus, ako si napriovio 200.000 duga, evo ti prilika za jos 200.000, placa Opcina. I kako je iko normalan mogao napraviti toliki dug? Pa kolac u MEtropolisu je 4-5 KM. Osim ako nisu znali da je to vec placeno iz budzeta.
- homo_sapiens
#25 Re: Alaima za predsjednika!
Zakonom odredjene zatezne kamate su 12% na godisnjem nivou, tako da npr. za ukupan dug obojice Rasidagica, od 419.419,23 KM za 12 mjeseci neplacanja - kamata iznosi 50.519 KM godisnje !