Al-Zarqawi otišao u vječna lovišta!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

I sta sad nakon Zarkavija?
jel Iracanima sta bolje? :roll:
array

Post by array »

Bosanac sa dna kace wrote:I sta sad nakon Zarkavija?
jel Iracanima sta bolje? :roll:
A je li Bosni ista bolje sto su Milosevic i kompanija zavrsili u Hagu, a Arkan i Tudjman i slicni pod zemljom? Jedan po jedan i bice bolje. Iracanima ce biti puno bolje kad prepoznaju da su im najveci neprijatelji teroristi i fundamentalisti.
hogshead

#53 ...

Post by hogshead »

uuuuu, majstore, šta reče i osta živ!

Misliš da je Buš ruka koja nas hrani? Misliš da je Amerika ruka koja nas hrani? Nije stvar u Zarkawiju, tip je krvožđedni klošar i sitni kriminalac koji koji je došao na CNN i američke crne liste jer se spanđao sa bin Ladenom i postao njegov čovjek u Iraku.
Ono što je poenta je da će poslije njega doći sljedeći kojeg će koknuti, pa iza njega još jedan kojeg će, također, koknuti, pa još jedan, i još jedan i tako do besvjesti. A članove familije od onih sedam ubijanih kao kolateralne štete će postati novi bombaši samoubice. Shvataš krug? Kauboji imaju kont da je planeta Zemlja pustinja Nevade s kraja 19 vijeka i da good guy (za šta se oni smatraju) može pobijediti onog bad guy-a (što je ostatak svijeta) samo ako potegne prvi, sada su malo uznapredovali, pa ne pištolj, već laserski navođeni projektil, ili ako ga drži u pokornosti na neki drugi način. Mi se, recimo, Amerima klanjamo i, ne ljubimo, već im ližemo sa zadovoljstvom guzice, zato što shvatamo da smo premali da bi se oduprijeli njihovoj volji. I jesmo, realno. Nemamo u Evropi saveznike da bi mogli pustiti bilo kakav glas a da nas neko podržava.
Američki je mentalitet primitivan, sve im je crno-bijelo, imaju senzibiliteta kao slon u Swarowskom. Ja sam se pitao zar su oni stvarno tako glupi da ne shvataju da bombardovanjem i ubijanjem sebi samo stvaraju nove neprijatelje. Ko će ga znati. Zna li iko od vas. Jesu li glupi ili samo proračunati pa im ovakvo stanje odgovara.
array

#54 Re: ...

Post by array »

hogshead wrote: Američki je mentalitet primitivan, sve im je crno-bijelo, imaju senzibiliteta kao slon u Swarowskom. Ja sam se pitao zar su oni stvarno tako glupi da ne shvataju da bombardovanjem i ubijanjem sebi samo stvaraju nove neprijatelje. Ko će ga znati. Zna li iko od vas. Jesu li glupi ili samo proračunati pa im ovakvo stanje odgovara.
Ako je americki mentalitet primitivan onda je mentalitet ostatka svijeta jos primitivniji jer Amerika je #1 u svijetu skoro u svemu. Amerikanci ne ratuju samo za sebe nego i za vase buntovnicke guzice koje nisu u stanju nista same uraditi nego im uvijek treba neko veci i jaci da to uradi za njih. Da je Amerika dopustila Sadamu i drigim liderima na Bliskom Istoku da rade sta hoce, danas bi ti i ja i svi drugi placali 1000 dolara po litru benzina i opet cesce ga nebi bilo nego sto bi. Trebas se zahvaliti Americi koja kako-tako kontrolise onu razularenu Arapsku rulju ciji lideri nemaju nista drugo na umu nego vladati svijetom po serijatskom zakonu.
hogshead wrote: A članove familije od onih sedam ubijanih kao kolateralne štete će postati novi bombaši samoubice.
A sad mi posteno reci koliko tebe boli kurac za stotine ubijenih Srba u Sarajevu od strane onih koji su navodno branili BiH? Ili ako si Srbin ili Hrvat koliko te boli kurac za hiljade pobijenih civila muslimana u ratu? Cinjenica je da Amerika bar nastoji da umanji civilne zrtve koliko je god to moguce ali vama je to uvijek problem sve dok jedan jedini civil pogine od americke bombe. A nije vam problem sto je Al-Kaida u stvari pobila visestruko vise civila u Iraku od Amerike. Znaci nije da se vi brinete za poginule civile nego je to cista pizdoca i ljubomora sto je Amerika sila #1 na svijetu.
hogshead

#55 ...

Post by hogshead »

Biti broj 1 u ovom svijetu i nije nužno dobra stvar, dobra u onom etičko - religijskom smislu, prijatelju. To može da znači i da su se, recimo, dobro nakrali po svijetu (kao Britanci kada su bili broj 1.) ili da im je država stvorena na pola vrlo bogatog kontinenta, da su u njoj utočište našli ljudi najrazličitijih intelektualnih i drugih karakteristika i pomogli im da budu broj 1. u svijetu, između ostalih, jarane, i masa Hitlerovih naučnika koji bi na nekom Božijem sudu samo mogli da se prže u paklu. Kako god...

A Amerikanci ratuju samo za sebe. To da oni pomažu svijetu i, kako ono kaže Buš, "šire demokratiju", su samo lijepi propagandni folovi za koje mi nije jasno da iko imalo razuman može da proguta. Oni su nacija izgrađena na nadmetanju i pokoravanju. Oni i dobrotvorne akcije imaju samo zbog toga što im se porezi smanjuju, a pred svijetom izgledaju kao dobrotvori. Ti ljudi poznaju ostatak svijeta k'o ja Fobos i Dejmos. Znam da postoje. A utiču na njega više od kosmičkog zračenja....

Pa dalje, koliko je koštao benzin u vrijeme Sadama Huseina?
1000 dolara?

Pa onda, Al Quaida je teroristička organizacija, ubijenje civila je u opusu njihovog posla. USA je država koje se smatra svetionikom civilizacije i štitom demokratije. Oni ne treba da okolo bombarduju i ubijaju već da nastoje da poprave ovaj svijet. Ja ne vidim da se popravlja. Naprotiv.

Pa onda, odakle im toliko neprijatelja? Zašto ih toliko ljudi mrzi? Zašto im je bezbjednost stvar o kojoj misle i prije nego što odu pišati?

A o Srbima, Hrvatima i Muslimanima mi nemoj pričati. Ovo naše sranje je totalno druga stvar. Svi mi raspravljamo o ljudima koje ne poznajemo. Ubijenog civila u Sarajevu, Srebrenici, Bugojnu, Mostaru mi nije ništa više žao nego ubijenog civila u Bagdadu, Bakubi, pojasu Gaze ili Griznom. Sve su to ubijeni civili za kojima neko plače.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#56 Re: ...

Post by ztluhcs »

array wrote: Ako je americki mentalitet primitivan onda je mentalitet ostatka svijeta jos primitivniji jer Amerika je #1 u svijetu skoro u svemu. Amerikanci ne ratuju samo za sebe nego i za vase buntovnicke guzice koje nisu u stanju nista same uraditi nego im uvijek treba neko veci i jaci da to uradi za njih. Da je Amerika dopustila Sadamu i drigim liderima na Bliskom Istoku da rade sta hoce, danas bi ti i ja i svi drugi placali 1000 dolara po litru benzina i opet cesce ga nebi bilo nego sto bi. Trebas se zahvaliti Americi koja kako-tako kontrolise onu razularenu Arapsku rulju ciji lideri nemaju nista drugo na umu nego vladati svijetom po serijatskom zakonu.
Broj 1. zato ¹to je zajahala pola planete i ja¹e i jebe i ja¹e i jebe... Dragi CCCP koji je barem dr¾ao balans debilima...

Amerika RATUJE SAMO ZA SEBE. Kad æe¹ to konaèno shvatiti?

1000$ pa ¹ta? Jel to daje pravo Americi da "oslobodi" naftne rezerve? Nisam vidio nikoga da se uvalio u amerièke naftne rezerve po Aljasci ili neke druge resurse i da uèi Amere kako se raspola¾e sa tuðim stvarima... Nisam vidio nikoga da uvodi demokratiju u amerièki sistem...

Koliko puta je Amerika uni¹tila ekonomski i monetarni sistem neke dr¾av(ic)e svojim igrarijama? Koliko puta se direktno mje¹ala u unutra¹nje ureðenje? Koliko puta je platila neka dr¾avica svojom samostalno¹æu da bi se oni postavili na izvor neèega ili strate¹ki polo¾aj?
Kojim pravom èovjeèe?

©erijat ili ne jo¹ uvijek je bolji od rasizma koji hara Amerikom kao i u najcrnje doba, samo ¹to je prikriven...

Naði onaj video gdje Ameri pogaðaju koju dr¾avu sljedeæu treba napasti i pokazuju je na globusu i dru¾i se sa istomi¹ljenicima ¹irokih pogleda...
Murisno1

#57 Re: ...

Post by Murisno1 »

ztluhcs wrote:
array wrote: Ako je americki mentalitet primitivan onda je mentalitet ostatka svijeta jos primitivniji jer Amerika je #1 u svijetu skoro u svemu. Amerikanci ne ratuju samo za sebe nego i za vase buntovnicke guzice koje nisu u stanju nista same uraditi nego im uvijek treba neko veci i jaci da to uradi za njih. Da je Amerika dopustila Sadamu i drigim liderima na Bliskom Istoku da rade sta hoce, danas bi ti i ja i svi drugi placali 1000 dolara po litru benzina i opet cesce ga nebi bilo nego sto bi. Trebas se zahvaliti Americi koja kako-tako kontrolise onu razularenu Arapsku rulju ciji lideri nemaju nista drugo na umu nego vladati svijetom po serijatskom zakonu.
Broj 1. zato što je zajahala pola planete i jaše i jebe i jaše i jebe... Dragi CCCP koji je barem držao balans debilima...

Amerika RATUJE SAMO ZA SEBE. Kad ćeš to konačno shvatiti?

1000$ pa šta? Jel to daje pravo Americi da "oslobodi" naftne rezerve? Nisam vidio nikoga da se uvalio u američke naftne rezerve po Aljasci ili neke druge resurse i da uči Amere kako se raspolaže sa tuđim stvarima... Nisam vidio nikoga da uvodi demokratiju u američki sistem...

Koliko puta je Amerika uništila ekonomski i monetarni sistem neke držav(ic)e svojim igrarijama? Koliko puta se direktno mješala u unutrašnje uređenje? Koliko puta je platila neka državica svojom samostalnošću da bi se oni postavili na izvor nečega ili strateški položaj?
Kojim pravom čovječe?

Šerijat ili ne još uvijek je bolji od rasizma koji hara Amerikom kao i u najcrnje doba, samo što je prikriven...

Nađi onaj video gdje Ameri pogađaju koju državu sljedeću treba napasti i pokazuju je na globusu i druži se sa istomišljenicima širokih pogleda...
pa ja ne znam da li je sve ovo moglo biti bolje rečeno ...

sva bit ove rasprave se nalazi u toj rečenici ...
Murisno1

Post by Murisno1 »

i još nešto ..
historiju pišu pobjednici ...
ovo što se sad dešava , sadašnjost , serviraju , pišu pobjednici .. a znamo , naravno ko su ...

priču o napadu na Irak zbog tog i tog su plasirali i bildali svaki u Boga dan ... dok priči o nenalazku ničega u Iraku nisu posvetili ni 3% vremena kojeg su posvetili bajkama o nuklearnim bombama u iraku ...

Zavadi pa vladaj ..

Kao što reče ztluhcs , svaki put kada bušu padne rejting pojavi se snimak nekog inžinjera koji , otprilike o ovom palamudi u sledećem redoslijedu
" Allah , smrt Americi i Izraelu... "

otvori oči jarane i pogledaj malo svu tu tugu,jad i čemer koju su donijeli Ameri i njihova demokratija ..

Pozdrav!
Murisno1

Post by Murisno1 »

"when Bush and Dick get together ..."
Post Reply