Al Qaida srušila prelijepu zlatnu kupolu džamije Samarra

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prenj

Post by Prenj »

Ima li ko kakve dokaze o americkoj umijesanosti ili se svima vama samo shuha svezala?
car-x

Post by car-x »

Prenj wrote:
car-x wrote:
rasta wrote:po toj logici ameri su se zaletili avionima u wtc da bi mogli pobit sto vise muslimana u svijetu.... :shock: :? :shock:
ja svoju glavu ne bi zalozio da nisu.. ili da su barem platili nekom ko bi tako nesto organizovo..
Imas neke dokaze ili ti se samo shuha svezala?
ciko dezurni kriticar, nemam dokaze.. samo sam reko da ja svoju glavu ne bi zalozio da nisu.. ili da nisu barem platili nekom ko bi tako nesto organizovo.. nista vise..
furlan

Post by furlan »

Jedno pitanje ako ko zna , ali zar sukob Siti-Suniti ne traje malo duze nego okupacija ili uvodjenje demokratije(kako kome odgovara)?
Ja mislim da ne treba braci Arapima niko da ih zavadja,oni to uspjesno rade i sami.
da pamtis

Post by da pamtis »

Ja mislim da ne treba braci Arapima niko da ih zavadja,oni to uspjesno rade i sami.
zar su siti arapi :?
Prenj

Post by Prenj »

car-x wrote:
Prenj wrote:
car-x wrote: ja svoju glavu ne bi zalozio da nisu.. ili da su barem platili nekom ko bi tako nesto organizovo..
Imas neke dokaze ili ti se samo shuha svezala?
ciko dezurni kriticar, nemam dokaze.. samo sam reko da ja svoju glavu ne bi zalozio da nisu.. ili da nisu barem platili nekom ko bi tako nesto organizovo.. nista vise..
Po istoj logici, Amerikanci takodje salju ili placaju samoubice da skoro svakodnevno ubijaju shite u Iraku? Ili je tu neka druga shuha u pitanju?
Herc

Post by Herc »

Kako se zna da je to Al Qaida uradila..jesu li dali obavjestenje da su oni to uradili,ili sta...
car-x

Post by car-x »

Prenj wrote:
car-x wrote:
Prenj wrote: Imas neke dokaze ili ti se samo shuha svezala?
Po istoj logici, Amerikanci takodje salju ili placaju samoubice da skoro svakodnevno ubijaju shite u Iraku? Ili je tu neka druga shuha u pitanju?
jarane, jos od price o piramidi ja mislim da si ti malkice, da prostis skreno, ili u najmanju ruku da si bolesno paranoican.. kakva suha, kakvi amerikanci, kakva logika??!

ja sam samo reko da ne bi svoju glavu zalozio za tvrdnju da amerikanci nisu umijesani u teroristicke napade nine-eleven.. nista vise..
array

Post by array »

\/\/\/ wrote:Za tvoju i nasu informaciju nije u pitanju Al-qaida nego "oslobodioci" koji su dosli da uvedu demokratiju i blazenstvo u vec napacenu zemlju.
Ovo nije jedini pokusaj Amerike i saveznika da zavade dvije skupine i Iraku sunite i siite.
Stvarno jadno i nevjerovatno na sta su ti nevjernici sve spremni u raditi samo radi svojih materijalnih interesa. Nista im tuđe nije vazno, vazni su njihovi interesi.
Cilj opravdava sredstvo!!!!
Samo se nadam da ce se siitima otvoriti oci i da ce zajedno izbaciti te svjetske stetocine.

AMIN
Svakakvih budaletina se seta ovim svijetom... Kako ces ti izaci pred svog Boga kad opravdavas one koji ruse njegove bogomolje i ubijaju one koji se mole?
Stetocine su takvi kao ti i Al Kaida.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Vingo wrote:kako je lako unistiti.......
:(

Ali koji bi motiv AQ bio da unisti shiitsko svetiste?
vratnik wrote:Salis se? Koji je motiv AQ da unisti npr. prodavnicu, ili autobus, ili...

Ova dva pitanja bi mogla biti dodatni argument za sumnju na umješanost amerikanaca.

Čini mi se (možda i griješim) da su do sada svi napadi AQ bili usmjereni na ubijanje, ne na rušenje samo zbog rušenja. Njima je, haman, cilj bio ubiti što više ljudi. A sad, odjednom, ruše džamiju, a koliko sam razumio nije bilo povrijeđenih ili poginulih. Nije li malo čudno.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Prenj wrote:
car-x wrote:
Prenj wrote: Imas neke dokaze ili ti se samo shuha svezala?
Sitne divezije ovog tipa su stara praksa Uncle Sama davno isprobana u Juznoj Americi.
Vingo

Post by Vingo »

seljak_cojek wrote:

vratnik wrote:Salis se? Koji je motiv AQ da unisti npr. prodavnicu, ili autobus, ili...

Ova dva pitanja bi mogla biti dodatni argument za sumnju na umješanost amerikanaca.

Čini mi se (možda i griješim) da su do sada svi napadi AQ bili usmjereni na ubijanje, ne na rušenje samo zbog rušenja. Njima je, haman, cilj bio ubiti što više ljudi. A sad, odjednom, ruše džamiju, a koliko sam razumio nije bilo povrijeđenih ili poginulih. Nije li malo čudno.

Nije bas tako. Sjecas se onih budistickih statua uklesanih u planinu?
da pamtis

Post by da pamtis »

dobro ljudi, mene zanima sta je to Al-Qaida? teroristicka organizacija koja se bori protiv citavog svijeta?..... ok..... ko ih finansira?.... kako?... kome su najpotrebniji?....... posto su veoma jaki da li ce pobijediti svijet?.....
danas

Post by danas »

Vingo wrote: Nije bas tako. Sjecas se onih budistickih statua uklesanih u planinu?
:wink: 8)
car-x

Post by car-x »

da pamtis wrote:dobro ljudi, mene zanima sta je to Al-Qaida? teroristicka organizacija koja se bori protiv citavog svijeta?..... ok..... ko ih finansira?.... kako?... kome su najpotrebniji?....... posto su veoma jaki da li ce pobijediti svijet?.....
al qaida je teroristcka organizacija koje je nastala manje-vise pod okriljem CIA-e i od njih obucenih terorista..
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Vingo wrote:
seljak_cojek wrote:

Nije bas tako. Sjecas se onih budistickih statua uklesanih u planinu?
Sjećam se, naravno, i koliko znam za to nedjelo su optuživani talibani a ne AQ.
Prenj

Post by Prenj »

car-x wrote:
Prenj wrote: Po istoj logici, Amerikanci takodje salju ili placaju samoubice da skoro svakodnevno ubijaju shite u Iraku? Ili je tu neka druga shuha u pitanju?
jarane, jos od price o piramidi ja mislim da si ti malkice, da prostis skreno, ili u najmanju ruku da si bolesno paranoican.. kakva suha, kakvi amerikanci, kakva logika??!

ja sam samo reko da ne bi svoju glavu zalozio za tvrdnju da amerikanci nisu umijesani u teroristicke napade nine-eleven.. nista vise..
Valjda iza svakog stava treba da stoje nekakve cinjenice i logika koja ga formira?
Ili to ide treba da ide onako, ko navijanje?
Prenj

Post by Prenj »

DaysleepeR wrote: Sitne divezije ovog tipa su stara praksa Uncle Sama davno isprobana u Juznoj Americi.
Samoubice u juznoj Americi? Gdje? Kada?
car-x

Post by car-x »

Prenj wrote:Valjda iza svakog stava treba da stoje nekakve cinjenice i logika koja ga formira?
dovoljno je nelogicnosti (kojekakvi izvjestaji, slike, snimci, majkl murov dokumentarni film, itd..) oko 11.09.2001. da sumnjam u oficijelnu verziju serviranu iz bijele kuce..

jel moze tako?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Prenj wrote:
DaysleepeR wrote: Sitne divezije ovog tipa su stara praksa Uncle Sama davno isprobana u Juznoj Americi.
Samoubice u juznoj Americi? Gdje? Kada?
Praveci se glup neces ispasti nimalo pametniji vjeruj mi.

Da ipak kazem na sta sam mislio, dakle taktika "zavadi pa vladaj" je stara praksa USA isprobana u Juznoj Americi i to nije nikakva tajna, procitaj knjige bivsih CIA operativaca, isti je signature.
danas

Post by danas »

ovo ko srbi oko markala... ko biva, ima nelogicnisti, ima izjava, "kojekakvih izvjestaja"... :roll:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

E zato drugi put kad oni sa stolnjakovima na glavama izadu da protestuju po Sarajevu...ttreba narod izaci i rastjerat gamad..... da i mi u BIH ne dozivimo ,podjelu na ove i one muslimane i da ne dode do rusenja dzamija....ova moja konstatacija zvuci grubi ali od malih sranja se pokrenu veca sranja.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Prenj wrote:Valjda iza svakog stava treba da stoje nekakve cinjenice i logika koja ga formira?
seljak_cojek wrote:Čini mi se (možda i griješim) da su do sada svi napadi AQ bili usmjereni na ubijanje, ne na rušenje samo zbog rušenja. Njima je, haman, cilj bio ubiti što više ljudi. A sad, odjednom, ruše džamiju, a koliko sam razumio nije bilo povrijeđenih ili poginulih. Nije li malo čudno.
da pamtis

Post by da pamtis »

al qaida je teroristcka organizacija koje je nastala manje-vise pod okriljem CIA-e i od njih obucenih terorista..
.....ok zemljo....ko su Talibani i mudzahedini?....ko je naoruzao, trenirao, pomogao mudzahedine/talibane u Afganistanu??...... gdje je nastala Al-qaida???
forUMASH

Post by forUMASH »

....pomoz' bog braco....nema sanse da je ovo "nase" maslo...... :roll: ....a i ako jeste, nemoj da ko prizna ili gluho bilo osudi..... :roll: ......Srbi se u BIH samo brane od raznijeh najezdi..... :roll:
car-x

Post by car-x »

da pamtis wrote:
.....ok zemljo....ko su Talibani i mudzahedini?....ko je naoruzao, trenirao, pomogao mudzahedine/talibane u Afganistanu??...... gdje je nastala Al-qaida???
kakve veze imaju sad talibani i mudzahedini sa kupolom srusene dzamije?
Post Reply