Sjecam se one cure iz Slovenije sto je pisala po sa-x a sto poginu prosle godine pred Zenicom. Grozno
Al Kaida na tockovima
-
_BaykoNoor_
#1 Al Kaida na tockovima
Citam na portalu kako je 390 puta vise mrtvih od saobracajnih udesa nego od terorizma. Nasa drumska statistika je jos gora (nasrecu nemamo terorizma jos). Kakva su vasa saobracajna iskustva, zgode&nezgode?
Sjecam se one cure iz Slovenije sto je pisala po sa-x a sto poginu prosle godine pred Zenicom. Grozno
- danas
da ti iskreno kazem, onaj ko za volan sjedne pijan ili drogiran, za mene i jeste terorista. jer isto ko i terorista, on ne haje za zivote drugih, koje itekako ugrozava. pa pogedajmo samo statistike udesa povezanih sa voznjom u pijanom stanju.
od dobrog mi prijatelja djevojka je tako poginula, udario je pijano -- ubio i nju i oca joj
, a njemu naravno nista
to se treba suditi po zakonima za ubistva, a ovdje u USA ponekad to i urade.
od dobrog mi prijatelja djevojka je tako poginula, udario je pijano -- ubio i nju i oca joj
-
Šandor
Ja u kasnim noćnim satima ne vjerujem ni semaforu. Naročito u noći sa petka na subotu i subote na nedjelju. Samo kad vidim da nema auta 300-400 metara ispred mene prelazim ulicu (na glavnim ulicama).
Zna bit pravo jebeno. Desi se da naleti neko.......pici toliko brzo da kad bi se sudario negdje odletio bi na trotoar....cak i na mjestima gdje je trotoar izdignut metar iznad ceste.
Jedno jutro sam vidio auto na trotoaru baš na mjestu gdje je trotoar izdignut više od jednog metra. Auto prevrnuto. A vidi se da nije bilo sudara. Auto je bilo neoštećeno. Od tad možda ima 2-3 mjeseca.
Zna bit pravo jebeno. Desi se da naleti neko.......pici toliko brzo da kad bi se sudario negdje odletio bi na trotoar....cak i na mjestima gdje je trotoar izdignut metar iznad ceste.
Jedno jutro sam vidio auto na trotoaru baš na mjestu gdje je trotoar izdignut više od jednog metra. Auto prevrnuto. A vidi se da nije bilo sudara. Auto je bilo neoštećeno. Od tad možda ima 2-3 mjeseca.
-
dugi
Kod nas je nazalost poremecen sistem vrijednosti pa je normalno da se ne stavlja pojas kad vozis jer si mangup ako to ne uradis, hadzija si kad vozis brzo, prolazis kroz crveno i pretices preko pune linije, a lafac si kad ovo sve navedeno uradis pijan jer onda dokazujes kako si dobar vozac
Saobracaj je pun glupih i iskompleksiranih debila
Ja sam da se donese zakon o dozivotnom oduzimanju vozacke dozvole za voznju u pijanom stanju.
Saobracaj je pun glupih i iskompleksiranih debila
Ja sam da se donese zakon o dozivotnom oduzimanju vozacke dozvole za voznju u pijanom stanju.
-
dugi
Ma znam i masu drotova koji prolaze kroz crveno u civilu, kad idu sa posla kuci ili kad voze djevojku kuci, valjda da joj pokazu svoji mocŠandor wrote:Ma džaba sve kad nema drotova u vremenu o kojem pričamo. U najjebenije vrijeme.....petak i subota.....kad je prolazak kroz crveno pri brzini 150 km/h + normalna stvar......drotova ni na vidiku.
Pricao mi brat da se jednom vozio sa poznanikom policajcem, isli da igraju fudbala na Skenderiji. Na Otoci su uletili u guzvu a policajac lijepo skrene na trotoar i tako je vozio par stotina metara, trubeci pjesacima da se sklone sa puta
- muha_sa
čitam neki dan kako se kamion natovaren 11 tona zabio u kuću i prednjim dijelom završio u sobi-ništa čudno,dešava se, al me šokiralo da vozač kamiona ima tek 19 godina,pa momak nije uspio savladat vožnju ni u luksuznom autu a ovi mu dali da vozi kamion.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Moglo bi se udariti i po dzepu kao u normalnim drzavama, ali .... opet ali ... ...
- Nisi stao na crveno svjetlo ................................................ 130 Eura
- Vozis bez vezanog pojasa .................................................... 75 Eura
- "Gazio" po liniji sto razdvaja trake (na autoputu) ............. 75 Eura
- "Gazio" po liniji (na ostalim cestama) .............................. 130 Eura
- Bez razloga stajao na zaustavnoj traci ............................. 130 Eura
- Vozio po zaustavnoj traci ..................................................... 200 Eura
- Preticao sa desne strane ................................................... 130 Eura
- Nedovoljna vidljivost kroz sofersajbu ............................... 130 Eura
- Nedovoljna vidljivost kroz zadnju sajbu ............................ 75 Eura
- Nedovoljna vidljivost kroz zadnju sajbu i sa strane ....... 200 Eura
- Pjesaku oduzeo prednost ................................................... 130 Eura
- Presao punu liniju ................................................................ 130 Eura
- Vozio bez tehnickog pregleda .............................................. 75 Eura
- Nisi stao na mjestu oznacenom sa "stop" ......................... 50 Eura
- Bez potrebe upotrebljavao auto-sirenu ............................... 50 Eura
- Upotrebljavao mobilni tel. za vrijeme voznje ..................... 130 Eura
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
muha_sa wrote:Baš tako Pape,zbog toga gore i ja se pridržavam pravila al me nekad ponese pa ubrzam te me radar ukebo i sad treba da platim 150 km plus 30 km troškova---neće baka u drenjke više.