Al Kaida na tockovima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BaykoNoor_

#1 Al Kaida na tockovima

Post by _BaykoNoor_ »

Citam na portalu kako je 390 puta vise mrtvih od saobracajnih udesa nego od terorizma. Nasa drumska statistika je jos gora (nasrecu nemamo terorizma jos). Kakva su vasa saobracajna iskustva, zgode&nezgode?
Sjecam se one cure iz Slovenije sto je pisala po sa-x a sto poginu prosle godine pred Zenicom. Grozno :(
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Pa nije ni cudo koliko udesa imamo na nasim KVALITETNIM cestama.
Tom doprinose i nasi ISKUSNI vozaci svojim preticanjem tamo gdje nesmiju.
danas

Post by danas »

da ti iskreno kazem, onaj ko za volan sjedne pijan ili drogiran, za mene i jeste terorista. jer isto ko i terorista, on ne haje za zivote drugih, koje itekako ugrozava. pa pogedajmo samo statistike udesa povezanih sa voznjom u pijanom stanju.

od dobrog mi prijatelja djevojka je tako poginula, udario je pijano -- ubio i nju i oca joj :sad:, a njemu naravno nista :x to se treba suditi po zakonima za ubistva, a ovdje u USA ponekad to i urade.
Šandor

Post by Šandor »

Ja u kasnim noćnim satima ne vjerujem ni semaforu. Naročito u noći sa petka na subotu i subote na nedjelju. Samo kad vidim da nema auta 300-400 metara ispred mene prelazim ulicu (na glavnim ulicama).
Zna bit pravo jebeno. Desi se da naleti neko.......pici toliko brzo da kad bi se sudario negdje odletio bi na trotoar....cak i na mjestima gdje je trotoar izdignut metar iznad ceste. :cry: :D
Jedno jutro sam vidio auto na trotoaru baš na mjestu gdje je trotoar izdignut više od jednog metra. Auto prevrnuto. A vidi se da nije bilo sudara. Auto je bilo neoštećeno. Od tad možda ima 2-3 mjeseca.
dugi

Post by dugi »

Kod nas je nazalost poremecen sistem vrijednosti pa je normalno da se ne stavlja pojas kad vozis jer si mangup ako to ne uradis, hadzija si kad vozis brzo, prolazis kroz crveno i pretices preko pune linije, a lafac si kad ovo sve navedeno uradis pijan jer onda dokazujes kako si dobar vozac :roll:
Saobracaj je pun glupih i iskompleksiranih debila :x
Ja sam da se donese zakon o dozivotnom oduzimanju vozacke dozvole za voznju u pijanom stanju.
danas

Post by danas »

dugi wrote: Ja sam da se donese zakon o dozivotnom oduzimanju vozacke dozvole za voznju u pijanom stanju.
vala i ja sam za to.
Šandor

Post by Šandor »

Ma džaba sve kad nema drotova u vremenu o kojem pričamo. U najjebenije vrijeme.....petak i subota.....kad je prolazak kroz crveno pri brzini 150 km/h + normalna stvar......drotova ni na vidiku.
dugi

Post by dugi »

Šandor wrote:Ma džaba sve kad nema drotova u vremenu o kojem pričamo. U najjebenije vrijeme.....petak i subota.....kad je prolazak kroz crveno pri brzini 150 km/h + normalna stvar......drotova ni na vidiku.
Ma znam i masu drotova koji prolaze kroz crveno u civilu, kad idu sa posla kuci ili kad voze djevojku kuci, valjda da joj pokazu svoji moc :lol:
Pricao mi brat da se jednom vozio sa poznanikom policajcem, isli da igraju fudbala na Skenderiji. Na Otoci su uletili u guzvu a policajac lijepo skrene na trotoar i tako je vozio par stotina metara, trubeci pjesacima da se sklone sa puta :shock: da bi sisao na cestu ispred semafora i nastavio voziti kao da nista nije bilo. Kaze nije se cak ni iznervirao, ocito mu je to rutina :x
muha_sa

Post by muha_sa »

čitam neki dan kako se kamion natovaren 11 tona zabio u kuću i prednjim dijelom završio u sobi-ništa čudno,dešava se, al me šokiralo da vozač kamiona ima tek 19 godina,pa momak nije uspio savladat vožnju ni u luksuznom autu a ovi mu dali da vozi kamion.
water

Post by water »

pitt

Post by pitt »

Gledao sam neki dan na CH11 news. Uzas pravi :(
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:roll: Stoku bi trebalo izvuci iz auta i dobro izmarisati. To bi bilo najdjelotvornije, ali .... na zalost ... nema vishe Titine policije. :D
Moglo bi se udariti i po dzepu kao u normalnim drzavama, ali .... opet ali ... ...

- Nisi stao na crveno svjetlo ................................................ 130 Eura
- Vozis bez vezanog pojasa .................................................... 75 Eura
- "Gazio" po liniji sto razdvaja trake (na autoputu) ............. 75 Eura
- "Gazio" po liniji (na ostalim cestama) .............................. 130 Eura
- Bez razloga stajao na zaustavnoj traci ............................. 130 Eura
- Vozio po zaustavnoj traci ..................................................... 200 Eura
- Preticao sa desne strane ................................................... 130 Eura
- Nedovoljna vidljivost kroz sofersajbu ............................... 130 Eura
- Nedovoljna vidljivost kroz zadnju sajbu ............................ 75 Eura
- Nedovoljna vidljivost kroz zadnju sajbu i sa strane ....... 200 Eura
- Pjesaku oduzeo prednost ................................................... 130 Eura
- Presao punu liniju ................................................................ 130 Eura
- Vozio bez tehnickog pregleda .............................................. 75 Eura
- Nisi stao na mjestu oznacenom sa "stop" ......................... 50 Eura
- Bez potrebe upotrebljavao auto-sirenu ............................... 50 Eura
- Upotrebljavao mobilni tel. za vrijeme voznje ..................... 130 Eura

:roll: Inache sam pazljiv vozac, a zbog ovoga gore, .... strasno sam pazljiv vozac. :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Baš tako Pape,zbog toga gore i ja se pridržavam pravila al me nekad ponese pa ubrzam te me radar ukebo i sad treba da platim 150 km plus 30 km troškova---neće baka u drenjke više.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

muha_sa wrote:Baš tako Pape,zbog toga gore i ja se pridržavam pravila al me nekad ponese pa ubrzam te me radar ukebo i sad treba da platim 150 km plus 30 km troškova---neće baka u drenjke više.
:-) Ja sam samo jednom platio kaznu, (telefoniranje za vrijeme voznje) .... a hajvan ima i handsfree.
:oops: Drot nije mogao vjerovati mojoj gluposti. :zzzz:
Harrys

Post by Harrys »

Svicarska je pocetkom ove godine smanjila procenat dozvoljenog alkohola u krvi sa 0.8 na 0,5 ,poostrila kazne,pojacala kontrolu i rezultati su vec fascinirajuci.Broj smrtnih slucajeva u saobracajnim nesrecama je opao za 30 % :)
Post Reply