Al-Kaida i muslimani
-
St.Germain
#1 Al-Kaida i muslimani
Dosta je prigovora po zapadnim medijima da nema otvorene distanciranosti muslimanske vecine naspram Al Kaide i njenih ciljeva pa da priupitam za vase misljenje.
cisto iz radoznalosti: zasto kod muslimana nema sirokog fronta protestanata po ovom pitanju i zasto oni ne djeluju javno?
cisto iz radoznalosti: zasto kod muslimana nema sirokog fronta protestanata po ovom pitanju i zasto oni ne djeluju javno?
-
Conjuror
Zato sto kod vas nemuslimana nema otvorenog distantiranja od nemuslimanskog fundametalizma koji je daleko jaci od muslimanskog. Hoces primjer? Zasto Srbi i Hrvati obozavaju i kriju svoje ratne zlocince umjesto da ih privedu na sud? Zasto se niko ne buni za ratne zlocine sto su ih Bush i Blair pocinili u Iraku i Afganaistanu? Zasto niko ne zaustavi zidovsko divljanje na Bliskom Istoku? Zasto niko nije zaustavio Rusko divljanje u Ceceniji?
Vecina je muslimanskih drzava osudila ono sto Al Kaida radi. Sta bi ti sad, da ponavljaju jedno te isto svako dan? Ukoliko me matematika dobro sluzi Ameri i kompanija su ubili 20-tak puta vise civila u Avganistanu i Iraku od onih koji su ubijeni 11. septembra pa svi sute.
Sto nas narod kaze, prvo pocisti svoju kucu pa onda zaviruj u tudju.
Vecina je muslimanskih drzava osudila ono sto Al Kaida radi. Sta bi ti sad, da ponavljaju jedno te isto svako dan? Ukoliko me matematika dobro sluzi Ameri i kompanija su ubili 20-tak puta vise civila u Avganistanu i Iraku od onih koji su ubijeni 11. septembra pa svi sute.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3 Re: Al-Kaida i muslimani
Zato sto je Al Kaida posljedica a ne uzok. Vecina muslimana, bar obih u BiH, ne podrzava nacin borbe koji vodi Osama i njegova organizacija. Nekakvo javno odricanje bi izgledalo kao pravdanje za nesto sto ne stoji. Zasto da se ja kao musliman pravdam za nesto sto nisam pocinio ? Zasto da se velika vecina stanovnistva zemlje po automatizmu stavlja u kontekst terorista samo zato sto je jedna velika sila zakuhala sa extremistima koje je do juce imala za saveznike !St.Germain wrote:Dosta je prigovora po zapadnim medijima da nema otvorene distanciranosti muslimanske vecine naspram Al Kaide i njenih ciljeva pa da priupitam za vase misljenje.
Sa druge strane zasto se krscani ne ograde o klero-krscanskog ekspanzionizma i imperijalizma u obliku USA vanjske politike ?
- Fair Life
#4 Re: Al-Kaida i muslimani
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zato sto je Al Kaida posljedica a ne uzok.
(...)

Demonstracije koalicije “Stop ratu”
i Muslimanske asocijacije protiv
terorizma u Londonu
(Foto: Reuters)
- Drvosjeca iz Dejcica
#5 Re: Al-Kaida i muslimani
Mozda najbolji odgovor za ovu temu sa stranice M.A.B.Fair Life wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zato sto je Al Kaida posljedica a ne uzok.
(...)
Demonstracije koalicije “Stop ratu”
i Muslimanske asocijacije protiv
terorizma u Londonu
(Foto: Reuters)
"Al-Qaida: Wrong answers to real problems"
http://www.mabonline.info/english/modul ... le&sid=442
-
car-x
ipak su islamske zajednice pomalo "suzdrzane" u osudjivanju teroristickih napada.. npr. ovdje u austriji se pojacano prica o uvodjenju kontrola u dzamije i skole i sta ti ja znam, gdje se uci o islamu, a niko od predstavnika muslimana austrije bilo sta da kaze, glede ovog problema, a glede i terorstickih napada..
pa se tako stice utisak da oni presutno odobravaju to sto al-kaida radi.. sto je naravno za svaku osudu, osim toga je u suprotnosti sa kur'anom casnim i islamskim ucenjem uopste..
mozda je problem i u nepostojanju neke vece koordinacije (npr. nesto kao papa, vjerski poglavar svih katolika) pa je onda svako prepusten sam sebi i kao takav i nastupa..
a opet, lako je bit reis u BiH.. puno je komplikovanije biti vodja sunita ili siita u iraku i nastupiti protiv al-kaide, kad se zna sta su npr. amerkanci i britanci uradili u njihovoj zemlji.. nije to sve ni crno-bijelo, ni jednostavno..
svako normalan osudjuje svaki oblik terorizma.. a imati duple standarde je nazalost rasprostranjen trend u svijetu.. to sto britanci i amerikanci rade u afganistanu i iraku nista drugo nije do cisti terorizam (upakovan u imperijalizam, ali se na kraju svodi na isto) samo u puno vecim razmjerama.. za mene osama nije nista ni bolji ni gori od blera ili busa.. sve bi ja to spakovo u jedan fini, prostrani svemirski brod i poslo ih u sazvjezdje oriona.. pa nek se tamo medjusobno zajebavaju..
pa se tako stice utisak da oni presutno odobravaju to sto al-kaida radi.. sto je naravno za svaku osudu, osim toga je u suprotnosti sa kur'anom casnim i islamskim ucenjem uopste..
mozda je problem i u nepostojanju neke vece koordinacije (npr. nesto kao papa, vjerski poglavar svih katolika) pa je onda svako prepusten sam sebi i kao takav i nastupa..
a opet, lako je bit reis u BiH.. puno je komplikovanije biti vodja sunita ili siita u iraku i nastupiti protiv al-kaide, kad se zna sta su npr. amerkanci i britanci uradili u njihovoj zemlji.. nije to sve ni crno-bijelo, ni jednostavno..
svako normalan osudjuje svaki oblik terorizma.. a imati duple standarde je nazalost rasprostranjen trend u svijetu.. to sto britanci i amerikanci rade u afganistanu i iraku nista drugo nije do cisti terorizam (upakovan u imperijalizam, ali se na kraju svodi na isto) samo u puno vecim razmjerama.. za mene osama nije nista ni bolji ni gori od blera ili busa.. sve bi ja to spakovo u jedan fini, prostrani svemirski brod i poslo ih u sazvjezdje oriona.. pa nek se tamo medjusobno zajebavaju..
-
digger
Bravo! Ti nadje rjesenje kroz tvoje rezonovanje i sta sada: neka ovako ostane. Organizovana drustva treba da zive od pritiska nekolicine koji su nasli raison d'etre u indiskriminantnom ubijanju neduznih. Niko vise nije siguran jer nekolicina to tako vidi kroz njihovo tumacenje svetih knjiga.Conjuror wrote:Zato sto kod vas nemuslimana nema otvorenog distantiranja od nemuslimanskog fundametalizma koji je daleko jaci od muslimanskog. Hoces primjer? Zasto Srbi i Hrvati obozavaju i kriju svoje ratne zlocince umjesto da ih privedu na sud? Zasto se niko ne buni za ratne zlocine sto su ih Bush i Blair pocinili u Iraku i Afganaistanu? Zasto niko ne zaustavi zidovsko divljanje na Bliskom Istoku? Zasto niko nije zaustavio Rusko divljanje u Ceceniji?
Tvoje paralele su van okvira bilo cije drustvene logike. Ti jednostavno pruzas razloge i isprike za samozvane revolucionare "by proxy" kao n.pr., one koji zato sto su ameri u Iraku, odlucuju da ih oruzano istjeraju ubijajuci iracke civile! Ili za one koji avionima ruse objekte sa hiljadama nevinih ljudi?!?
To je za mene bolest duha koja je nazalost nasla opravdanje u religiji--kao sto se to svugdje dogadja--a jednom kada uzrocnik takve bolesti udje u religiju, pretvara se u rak. To je bolest koja je dovela do Markala. To je ista bolest koja moze da te zakaci jednog dana u sred Ferhadije u Sarajevu kada se opustis pijuci kafu. Ni kriv ni duzan. Musliman ili ne.
A da je to ozbiljna bolest potvrdjuje i cinjenica da su Britanske islamske vodje izdali fetvu protiv bombasa-samoubica. Zasto li su oni to ucinili ako je to opravdan korak "ugrozenih?"
Zasto se ne upitas za razlog nedostatka fetve u Iraqu? Zasto ne kritikujes religiozne razloge za unutrasnji sukob (suni i shite) tj., njihovih religioznih interesa za prevlast, koji q-ca ne daju kako je narodu? Tim muftijama i ajatolama ili kako se vec zovu je vazno da njihova strana "pobijedi" bez obzira ko na kraju ostane ziv i na nogama. Ili ih je mozda strah da ako nesto kazu, bice izresetani mecima kada se pojave na ulici.
A ako je religija stvaran dio uzroka terorizma--a do sada sve na to pokazuje--ne bi li bilo logicno da bi zvanicna fetva od svih lokalnih religioznih lidera u Iraku i u drugim zemljama ponukala samoubice i one koji ih vode da dublje razmisle oko povoda i poslijedica?
Ali ne: ovako je bolje. Mnogi mejtefi (prethodno talibanski, a dokazano i pakistanski) ohrabruju mlade da je vrijedno poginuti za vjeru. Religiozne vodje sute i gledaju svoje interese. Hodze u nekim islamskim drzavama otvoreno potpomazu pa cak i propovjedaju kojekakve "dzihade" sireci rijec vjernicima u dzamijama ili kroz prodaju istih na kasetama i CD.
Naravno, posto su kasete i CD zapadna tehnologija, za sirenje ovakve bolesne misli je opet je kriv zapad. I niko drugi.
-
beta vulgaris
Conjuror,
zasto zelis da otvoreno budes sljep.
Zar ti nisi vidio niti jedan protest ENGLEZA, ili AMERIKANACA protiv rata u iraqu? Jel ne zelis da ih vidis, ili nisi cuo za njih?
Zar nisi cuo da se protestovalo protiv "imperijalistickih" pohoda na vijetnam, kada je komunizam bio neprijatelj koliko i sada terorizam?
E protestovalo, i protestovace se, gradjanski "cafirski" zapad je protiv rata da si ti meni ziv i zdrav. To sto rade teroristi po londonu i madridu prosle godine sigurno umanjuju taj protest za neki procenat, ali on i dalje postoji.
Uostalom, mislm da posljednjim napadom na london, madrid, i na ono 20 setoro IRACKE djece u iraku, su teroristi pokazali zasta se oni u stvari bore, tako da i ono 5% legitimnosti sto "neki" muslimani im daju, je palo u vodu.
Moj Conjuror, terorizam je Z L O. I bilo kakva legitimacija ili "opravdanje" te "borbe" je smjesna do bola! Ja vjerujem da ti to znas i da si toga 100% svjestan.
zasto zelis da otvoreno budes sljep.
Zar ti nisi vidio niti jedan protest ENGLEZA, ili AMERIKANACA protiv rata u iraqu? Jel ne zelis da ih vidis, ili nisi cuo za njih?
Zar nisi cuo da se protestovalo protiv "imperijalistickih" pohoda na vijetnam, kada je komunizam bio neprijatelj koliko i sada terorizam?
E protestovalo, i protestovace se, gradjanski "cafirski" zapad je protiv rata da si ti meni ziv i zdrav. To sto rade teroristi po londonu i madridu prosle godine sigurno umanjuju taj protest za neki procenat, ali on i dalje postoji.
Uostalom, mislm da posljednjim napadom na london, madrid, i na ono 20 setoro IRACKE djece u iraku, su teroristi pokazali zasta se oni u stvari bore, tako da i ono 5% legitimnosti sto "neki" muslimani im daju, je palo u vodu.
Moj Conjuror, terorizam je Z L O. I bilo kakva legitimacija ili "opravdanje" te "borbe" je smjesna do bola! Ja vjerujem da ti to znas i da si toga 100% svjestan.
-
beta vulgaris
Evo, odlican citat vezan za temu.
Mislim da govori dovoljno o PODRSCI terorizmu, i o DISTANCIRANJU "obicnih gradjana" od terorizma.
http://www.danas.org
Hvala
Mislim da govori dovoljno o PODRSCI terorizmu, i o DISTANCIRANJU "obicnih gradjana" od terorizma.
http://www.danas.org
Conjour, procitaj ovaj text.Pada podrška teroristima u islamskim zemljama
Sabina ČABARAVDIĆ
Prema istraživanjima, koje je danas objavio Pew Research institut, podrška Osami bin Ladenu i terorističkim aktima u ime islama opada u mnogim muslimanskim zemljama. Istraživanje je obavljeno ovog proljeća u šest zemalja s većinskim muslimanskim stanovništvom: Indoneziji, Jordanu, Libanonu, Maroku, Pakistanu i Turskoj te u još devet evropskih i sjevernoamerickih zemalja , Indiji i Kini
Anketom Pew instituta, kojom je bilo obuhvaćeno 17.000 ljudi, utvrđeno je da podrška terorizmu opada među Libanoncima, Pakistancima, Indonežanima i Marokancima, od kojih su prve tri zemlje u posljednje vrijeme iskusile ozbiljno nasilje.
U Libanonu, naprimjer, prije tri godine 73 posto stanovnika je mislilo da je upotreba samoubilačkih bombaških napada i drugog nasilja opravdana u odbrani islama. Danas je taj procenat pao na 39. U Maroku, Pakistanu i Indoneziji je sa 40 pao na 13, u Turskoj je podrška bila i ostala na niskom nivou. Jedini izuzetak je Jordan, gdje je broj pristalica terorističkih napada porastao, sa 43 posto 2002. godine, na današnjih 57 posto.
U većini muslimanskih zemalja palo je i povjerenje u vođu Al Qaide za oko dvadesetak procenata. Pakistan i Jordan su jedini izuzeci gdje je poraslo uvjerenje da Osama bin Laden može u međunarodnim okvirima napraviti ispravne poteze.
U istraživanju Pew instituta navode se, prema mišljenju anketiranih, i razlozi za terorizam. Za Libanon i Jordan to su SAD, za Pakistan i Maroko - siromaštvo, za Indonežane - nemoral, a za Turke - neobrazovanost.
Osamdeset i četiri posto Rusa smatra islamski ekstremizam prijetnjom za svoju zemlju. U Njemačkoj isto misli 78 posto ispitanih, a u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama 70 posto. Unatoč strahovanju od terorizma, većina Britanaca, Amerikanaca, Kanađana i Rusa, te velika većina Španaca i Poljaka, ima povoljno mišljenje o muslimanima.
Hvala
-
beta vulgaris
Biti svjestan da je to zlo....Fair Life wrote:Tim jos gore.beta vulgaris wrote:(...)
Biti svjestan a podrzavati terorizam?
- Fair Life
Jedna od CCTV kamera je uhvatila cetvoricu bombasa... Policija je objavila snimak i identitet sve cetvorice.
Nakon toga pakistanske vlasti su stavile islamske vjerske skole pod kontrolu jer je jedan od tih bombasa pohadjao jednu takvu vjersku skolu prosle godine.
Nakon toga pakistanske vlasti su stavile islamske vjerske skole pod kontrolu jer je jedan od tih bombasa pohadjao jednu takvu vjersku skolu prosle godine.
Last edited by Fair Life on 18/07/2005 15:19, edited 2 times in total.
-
beta vulgaris
yep, i to sam negdje skoro procitao ( ne nadjoh dje pa nepostavi link)Fair Life wrote:Pakistanske vlasti su stavile islamske vjerske skole pod kontrolu poslije izvjestaja da je jedan od bombasa pohadjao jednu vjersku skolu prosle godine.
-
beta vulgaris
Pa kad ce onda neki ljudi da shvate da je protivnik islama prvo terorizam, pa tek onda "cafirski imperijalizam"?ragib wrote:Islamski ucenjaci su osudili ubijanje nevinih osoba.
Ako musliman ubije nemuslimana smrtna je kazna po misljenju jednog dijele uleme (u zemljama gdje vlada Allahov zakon"serijat" koji je jedini ispravni zakon za muslimane)
- Fair Life
Evo ih... CCTV kamera...beta vulgaris wrote:yep, i to sam negdje skoro procitao ( ne nadjoh dje pa nepostavi link)Fair Life wrote:Pakistanske vlasti su stavile islamske vjerske skole pod kontrolu poslije izvjestaja da je jedan od bombasa pohadjao jednu vjersku skolu prosle godine.

... ulaze u metro
-
beta vulgaris
ulaze u metro da odnesu nevine zivote, za neki njihov visi cilj....
Nadam se za dobrobit islamske zajednice u Britaniji, da nece naci (tj da nije ni bilo) podrske, bilo kakvog direktnog "idejnog" uplitanja u ove napade.
Nadam se za dobrobit islamske zajednice u Britaniji, da nece naci (tj da nije ni bilo) podrske, bilo kakvog direktnog "idejnog" uplitanja u ove napade.
-
beta vulgaris
Fair, englezi su dosljedni, uopste me nebi iznenadilo da ih kompletno provale za vrlo kratko vrijeme.Fair Life wrote:Policija nastavlja potragu za clanovima mreze planera, bombasa i finansijera, javlja Reuters.
- Fair Life
Policija je u subotu prvi put potvrdila imena sva cetiri napadaca, a to su: Muhammad Sidique Khan (30), Shehzad Tanweer (22) Hasib Mir Hussain (osamnaest) i Germaine Lindsay (19).
PS__Obrati paznjuna godine starosti.
Nego evo jedan interesantan link o teroristima nevezan za London...
http://www.memritv.org/Search.asp?ACT=S5&P1=65
-
beta vulgaris
dobar link, ali vec sam se iznervirao kod 2 intervjua:Fair Life wrote:Policija je u subotu prvi put potvrdila imena sva cetiri napadaca, a to su: Muhammad Sidique Khan (30), Shehzad Tanweer (22) Hasib Mir Hussain (osamnaest) i Germaine Lindsay (19).
Interviewer: Okay. What was your role in this vile miserable terrorist squad?
Omar 'Allawi: While I was staying at a Mosul hotel, Kna'an came up to me and told me about a plan proposed by his cousin Salem Mula 'Ali.
Interviewer: A plan for slaughter?
Interviewer: Through slaughter
Sve stoji, ali me nervira vidna subjektivnost "intervjera" i njegove predpostavke tokom nekih pitanja.
- Fair Life
Downloads of the Terrorist murder movies of Daniel Pearl Nick Berg and Eugene Armstrong are available below:
Inefficiency, incompetence and legitimizing corrupt fiends like Yasir Arafat (he was received in the White House with dignitary status over 40 times) leads to contempt for the United States. The American people are viewed as meat in the slaughterhouse by Osama Bin Laden, his al-Qaida terrorist network and affiliated terrorist groups at home and abroad.
Typical of their response was the kidnapping, torture, murder and beheading of Wall Street Journal reporter Daniel Pearl in Pakistan. Their actions towards him were motivated by his being an American. When they discovered that Mr. Pearl was an American of the Jewish faith... in their depraved minds ... they hoped for a political bonus.
In March 2002, al-Qaida affiliated terrorist ghouls in Pakistan released a barbaric tape of Daniel Pearl's murder and beheading. It was designed to frighten Americans into further inaction and inspire future terrorism.
President George W. Bush responded by saying that such crimes against humanity "only deepen the resolve of the United States to fight terrorism."
But pressure from tenured bureaucrats in the US Department of Justice FBI kept tapes like these from being openly viewed by the American people.
To run the Daniel Pearl movie, you will need a Real Player that reads Ram format. You can get it for free from www.real.com.
To the new menace that has already murdered over 3,000 Americans, it was created with pride. To human beings, it reveals the evil heart of an enemy bent on destroying our civilization and enslaving us to their depraved and primitive way of life.
Click for download or viewing of Daniel Pearl video in RAM format
At the end of this movie, the depraved enemy states that what happened to Mr. Pearl can happen to ANY American.
Click for download or viewing of Nick Berg video in WMV format
Eugene Armstrong was murdered on Sept. 20, 2004. Of all videos, his is perhaps the most graphic. Caution in watching is suggested, although it is the only way to fully appreciate the sadistic, savage and bloodthirsty threat that exists to Western Civilization unless these creatures are eradicated. In a few years they will have nuclear weapons. And they look forward to using them unless we surrender all we hold dear.
Click for download or viewing of Eugene Armstrong video in WMV format
Inefficiency, incompetence and legitimizing corrupt fiends like Yasir Arafat (he was received in the White House with dignitary status over 40 times) leads to contempt for the United States. The American people are viewed as meat in the slaughterhouse by Osama Bin Laden, his al-Qaida terrorist network and affiliated terrorist groups at home and abroad.
Typical of their response was the kidnapping, torture, murder and beheading of Wall Street Journal reporter Daniel Pearl in Pakistan. Their actions towards him were motivated by his being an American. When they discovered that Mr. Pearl was an American of the Jewish faith... in their depraved minds ... they hoped for a political bonus.
In March 2002, al-Qaida affiliated terrorist ghouls in Pakistan released a barbaric tape of Daniel Pearl's murder and beheading. It was designed to frighten Americans into further inaction and inspire future terrorism.
President George W. Bush responded by saying that such crimes against humanity "only deepen the resolve of the United States to fight terrorism."
But pressure from tenured bureaucrats in the US Department of Justice FBI kept tapes like these from being openly viewed by the American people.
To run the Daniel Pearl movie, you will need a Real Player that reads Ram format. You can get it for free from www.real.com.
To the new menace that has already murdered over 3,000 Americans, it was created with pride. To human beings, it reveals the evil heart of an enemy bent on destroying our civilization and enslaving us to their depraved and primitive way of life.
Click for download or viewing of Daniel Pearl video in RAM format
At the end of this movie, the depraved enemy states that what happened to Mr. Pearl can happen to ANY American.
Click for download or viewing of Nick Berg video in WMV format
Eugene Armstrong was murdered on Sept. 20, 2004. Of all videos, his is perhaps the most graphic. Caution in watching is suggested, although it is the only way to fully appreciate the sadistic, savage and bloodthirsty threat that exists to Western Civilization unless these creatures are eradicated. In a few years they will have nuclear weapons. And they look forward to using them unless we surrender all we hold dear.
Click for download or viewing of Eugene Armstrong video in WMV format
-
beta vulgaris
uf, jos materijala...
nemam tako jak stomak fair.
Ja sam samo jako ostar kad je u pitanju pokazati se 150.0000 civilizovaniji od necivilizovanih ljuid, pa makar i u ispitivanju istih.
Mada, sigurno je to metoda ispitivanja, psiholoski neki pritisak da se kaze sto vise informacija.\
nemam tako jak stomak fair.
Ja sam samo jako ostar kad je u pitanju pokazati se 150.0000 civilizovaniji od necivilizovanih ljuid, pa makar i u ispitivanju istih.
Mada, sigurno je to metoda ispitivanja, psiholoski neki pritisak da se kaze sto vise informacija.\
- Drvosjeca iz Dejcica
Nemam bas najmeru da onanisem nad snimcima ubijanja i kasapljenja ljudi te stoga nisam siguran sta si htio reci ili postici ovim ?Fair Life wrote:Downloads of the Terrorist murder movies of Daniel Pearl Nick Berg and Eugene Armstrong are available below: