Skoro sam prisustvovao Al'Dinovom koncertu, slučajno, i malo je reći da sam se iznenadio. Znam da je vazda svir'o sam sa klavijaturom, a sad bogami uozbiljio priču. Bend iza leđa i to mogu reći vrlo dobar bend, rokerski, nema narodnjaka, 'nako mi sve to liči na fazon Gibonnija ili Joksimovica.
Smatrao sam ga uvijek za kvalitetnog autora, al mi je išlo na k.... onih par stvari narodnjačkih ( "hamalijaaaa" ), ali po onome što sam vidio, Al'Dino će za par godina biti stub pop muzike u BiH.
Pa me interesuju vaši komentari, ako ste ga gledali sa bendom.
Al'Dino sa bendom
Moderator: _BataZiv_0809
-
4stringsonly
-
iPlay
#2 Re: Al'Dino sa bendom
Isti sam stav imao po pitanju njega, ali kad sam ga lično upoznao, i imao priliku sjediti s njim (poslovno i privatno) nekoliko puta u društvu i nasamo, mogu vamo reci da je lik za 10.4stringsonly wrote:Skoro sam prisustvovao Al'Dinovom koncertu, slučajno, i malo je reći da sam se iznenadio. Znam da je vazda svir'o sam sa klavijaturom, a sad bogami uozbiljio priču. Bend iza leđa i to mogu reći vrlo dobar bend, rokerski, nema narodnjaka, 'nako mi sve to liči na fazon Gibonnija ili Joksimovica.
Smatrao sam ga uvijek za kvalitetnog autora, al mi je išlo na k.... onih par stvari narodnjačkih ( "hamalijaaaa" ), ali po onome što sam vidio, Al'Dino će za par godina biti stub pop muzike u BiH.
Pa me interesuju vaši komentari, ako ste ga gledali sa bendom.
- AfromMann
#3 Re: Al'Dino sa bendom
zakljucaj ovo neko nadlezan oba ti oka!!!
-
4stringsonly
#4 Re: Al'Dino sa bendom
Mislim da je prilično zapostavljen na našim medijima (na Hayatu je zabranjen, to sam saznao), puštaju se svakakvi polupjevači bez imalo kvaliteta, bez pristojne pjesme. Nakon tog koncerta sam našao njegov zadnji album "Stariji", i mogu reći da je stvarno dobar album, sviđa mi se "Otkud ti to" i naslovna " Stariji" , onako brže stvari (čega mu fali, realno), prelijepa je "Ismihan" sa strašnom harmonijom u refrenu. I naravno, "I sad me po tebi poznaju" čiji je spot pre,pre,predobar.
Ne sviđa mi se baš "Nikad mi se ne spava" , on treba biti pop autor, nešto poput Erosa R., u tom stilu. Multiinstrumentalista je, pored klavira je svirao klasičnu gitaru (nevjerovatno!), a čuo sam da odlično svira bas (volio bih to čuti pošo sam i ja basista)-
Strašno je to koliko nama inače mediji nature pogrešnu sliku, do ovog koncerta nikad ne bih platio kartu za Aldina, ali poslije ovog što sam čuo, skidam kapu i od sada ću biti redovan na njegovim koncertima.
Ne sviđa mi se baš "Nikad mi se ne spava" , on treba biti pop autor, nešto poput Erosa R., u tom stilu. Multiinstrumentalista je, pored klavira je svirao klasičnu gitaru (nevjerovatno!), a čuo sam da odlično svira bas (volio bih to čuti pošo sam i ja basista)-
Strašno je to koliko nama inače mediji nature pogrešnu sliku, do ovog koncerta nikad ne bih platio kartu za Aldina, ali poslije ovog što sam čuo, skidam kapu i od sada ću biti redovan na njegovim koncertima.
-
felichi
#5 Re: Al'Dino sa bendom

samo rizzo svjetli iz sumraka bh estrade, ostalo je - mrak
- metar_drva
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Al'Dino sa bendom
Je li to bratija sa Pala upushchala kakvog zivche niz vjetar, sta je ovom narodu, poludio skroz?!
Havana i jos poneki, vidim da ste nabachili gas maske?!
Dobro je!!!

Havana i jos poneki, vidim da ste nabachili gas maske?!
Dobro je!!!