Akvarijum
Moderator: anex
-
bore lee
#1 Akvarijum
Ima li ovdje iko akvarij,i da li postoji način da se riješim malih smeđih puževa,al' forever? 
- chuchumbamayumbe
#2 Re: Akvarijum
Najbolja ti je Botia (Botia Macracantha), samo nikada ne znas da li ce klopati puzeve ili nece, neke su aktivne a neke bas i ne. Kosta ti oko 10km. Obavezno ih uzmi u paru jer traze drustvo.bore lee wrote:Ima li ovdje iko akvarij,i da li postoji način da se riješim malih smeđih puževa,al' forever?
Ipak, puzeva se nikada neces kotarisati, mozes ih samo svesti na razumnu mjeru ili preduzeti ekstremne metode, tipa isprazniti komplet akvarijum, otkuhati podlogu, ukrase, dobro pretrkeljati biljke da ne bi ostalo neko jajasce i opet ti ni to nije garancija da ti se nece pojaviti.
Dobro pazi kada kupujes bilje, operi ga i provjeri da izmedju listova nema puzica, jer ih tako najlakse unosih u akvariju.
- chuchumbamayumbe
#3 Re: Akvarijum
Ne znam da li su se donekle rijesio puzeva ili ne, ali evo jos jedna stvarcica...bore lee wrote:Ima li ovdje iko akvarij,i da li postoji način da se riješim malih smeđih puževa,al' forever?
Neki dan sam u Agrikomu na C.Vili vivio da imaju tekucinu za koju pise da uklanja puzeve u akvarijumu, tacnije, ubija ih.
Ne znam koliko je pametno ubacivati stvari koje cu ubiti puzeve u akvarijum, zbog ribica, ali ako si bas ocajan, mozas probati pa mi javi rezultate!
-
mycy
#4 Re: Akvarijum
ja sam do nedavno imala akvarijum i samo sam na pocetku imala puzeve u njemu... vjeruj mi da je veoma efikasna metoda to da otkuhas pijesak, akvarijum operes vrucom vodom i biljke prebrises mlakom vodom i ostavis malo da tu stoje (dok ne spremis ponovo akvarijum).... jednom sam to uradila i vise ih nikad nije bilo...
sretno...
sretno...
- chuchumbamayumbe
#5 Re: Akvarijum
Kazes da si imala akvarijm? Sta je bilo pa ga vise nemas?mycy wrote:ja sam do nedavno imala akvarijum i samo sam na pocetku imala puzeve u njemu... vjeruj mi da je veoma efikasna metoda to da otkuhas pijesak, akvarijum operes vrucom vodom i biljke prebrises mlakom vodom i ostavis malo da tu stoje (dok ne spremis ponovo akvarijum).... jednom sam to uradila i vise ih nikad nije bilo...
sretno...
-
mycy
#6 Re: Akvarijum
morala sam preseliti u drugi stan pa mi je bio samo smetnja pa sam ga poklonila rodici...