Akumulator punjenje...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Dry

#1 Akumulator punjenje...

Post by Dry »

Znaci dobio sam tek auto (GOLF 1) palio sve do neki dan i sad odjednom ne moze da zavergla... Rade svejtla noramlno znaci sve ok duga kratka itd... Ne znam kolko je star. Pa me zanima gdje bi mogao da ga napunim... i kolika je cjena punjaca

Hvala unaprijed
shlauf

#2 Re: Akumulator punjenje...

Post by shlauf »

Ako rade svijetla normalnim intenzitetom tj. ne žmirkaju kad ti zaverglaš može biti da ti je crk'o anlaser (dioda/e ili regler). Ako je regler onda ti ne puni akumulator za vrijeme vožnje pa dolazi do pražnjenja istog. Ako upališ auto neka ti neko ili ti izmjeri napon na akumulatoru i on treba da bude više od 13V kad auto radi. Sve ispod toga upućuje da regler ne radi dobro tj. da ne vrši punjenje akumulatora.

Ako budeš morao da mjenjaš akumulator (krive ćelije jer su bile suhe) imaš jeftinih akumulatora u Barama, firma se zove Euromotorio a akumulatori su BLACK HORSE i mislim da su to najjeftiniji u gradu jer onaj od 72 Ah košta 99,oo KM.

Aleeee aleeeeeeeeeee :dance:
Dry

#3 Re: Akumulator punjenje...

Post by Dry »

shlauf wrote:Ako rade svijetla normalnim intenzitetom tj. ne žmirkaju kad ti zaverglaš može biti da ti je crk'o anlaser (dioda/e ili regler). Ako je regler onda ti ne puni akumulator za vrijeme vožnje pa dolazi do pražnjenja istog. Ako upališ auto neka ti neko ili ti izmjeri napon na akumulatoru i on treba da bude više od 13V kad auto radi. Sve ispod toga upućuje da regler ne radi dobro tj. da ne vrši punjenje akumulatora.

Ako budeš morao da mjenjaš akumulator (krive ćelije jer su bile suhe) imaš jeftinih akumulatora u Barama, firma se zove Euromotorio a akumulatori su BLACK HORSE i mislim da su to najjeftiniji u gradu jer onaj od 72 Ah košta 99,oo KM.

uff sta cu ako je anglaser? i ja mislim da je to. ja kad krenem da ga zaverglam ono se vidi da on oce (ono izblijede sijalice na instrument tabli) al nista se ne desava. Jesu li skupi anglaseri?
shlauf

#4 Re: Akumulator punjenje...

Post by shlauf »

Anlaser se može reparirati tj. svaki pojedini dio se može kupiti i ugraditi. U kojem dijelu grada živiš ako si u Sarajevu ??
emko1234

#5 Re: Akumulator punjenje...

Post by emko1234 »

shlauf wrote:Anlaser se može reparirati tj. svaki pojedini dio se može kupiti i ugraditi. U kojem dijelu grada živiš ako si u Sarajevu ??
shlauf je dobri duh ovog podforuma :D uvijek i svima na raspolaganju..zivio nas drug shlauf :D
shlauf

#6 Re: Akumulator punjenje...

Post by shlauf »

Ma gdje si ti haveru, dao se ti u dijagnostiku svoje plavke pa te nema danima :D :D :D :lol: :lol: :lol:

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeee :dance:
emko1234

#7 Re: Akumulator punjenje...

Post by emko1234 »

hahahahahhaah..moramo nadoknadit 5 dana sto se nismo vidjeli..jebo hyundai-a :D dok god vozi :D
shlauf

#8 Re: Akumulator punjenje...

Post by shlauf »

Nadam se da je sve na svom mjestu :D pa da nemaš razloga za brigu. Ma kupiće njoj stari drugu vozilicu pa će novi kupac onda nama da kuka kako su mu se neke lampice popalile ili ne rade nikako (ti ih izvadio) :D :lol:

Aleeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
emko1234

#9 Re: Akumulator punjenje...

Post by emko1234 »

207 aBd bi trebala da sjedne do bajrama.. :D ma ja bi vise volio da neko ne zakuka vizavi onog auta..u svakom slucaju ko god da ga uzme bit ce mu receno sta je s autom pri primopredaju..ne daj boze nekog nosat na dusi radi 1000 maraka popravke :D :D
shlauf

#10 Re: Akumulator punjenje...

Post by shlauf »

Rasplakao si me :lol:
To će biti ovako: uzmu se pare i :run: noga :D :D

emko1234

#11 Re: Akumulator punjenje...

Post by emko1234 »

hahahahahah..ti si pravi..susretljiv i osjecajan i u isto vrijeme pronicljiv :D pa mozda i bude tako..nije strasan kvar :D karike ispadaju kroz auspuh :D a ulje se reciklira.. :D
Dry

#12 Re: Akumulator punjenje...

Post by Dry »

oj spama xD ja sam iz sarajeva
tacnije buca potok
shlauf

#13 Re: Akumulator punjenje...

Post by shlauf »

Evo ti broj od majstora Zvonke 061/149-194. On je autoelektričar i nalazi se kod mljekare u Pofalićima. Nije ti daleko.

Aleeee aleeeeeeeeeeee :dance:
mayab

#14 Re: Akumulator punjenje...

Post by mayab »

Dry wrote:
shlauf wrote:Ako rade svijetla normalnim intenzitetom tj. ne žmirkaju kad ti zaverglaš može biti da ti je crk'o anlaser (dioda/e ili regler). Ako je regler onda ti ne puni akumulator za vrijeme vožnje pa dolazi do pražnjenja istog. Ako upališ auto neka ti neko ili ti izmjeri napon na akumulatoru i on treba da bude više od 13V kad auto radi. Sve ispod toga upućuje da regler ne radi dobro tj. da ne vrši punjenje akumulatora.

uff sta cu ako je anglaser? i ja mislim da je to. ja kad krenem da ga zaverglam ono se vidi da on oce (ono izblijede sijalice na instrument tabli) al nista se ne desava. Jesu li skupi anglaseri?
Po ovim simptomima , ja bih rekao da je do akumulatora problem!
shlauf

#15 Re: Akumulator punjenje...

Post by shlauf »

Ja sam mu dao broj od Zvonke autoelektričara pa nek zovne ili neka ode sa autom ako upali (na guranje) pa neka mu provjeri jeli do akumulatora ili anlasera. :-) Može biti i uložak brave.

Aleeee aleeeeeeeeeeee :dance:
dadoka84

#16 Re: Akumulator punjenje...

Post by dadoka84 »

Dobar elektro servis je i na alipasinom kod dzamije. Ja sam nedavno radio anlaser i alternator.
shlauf

#17 Re: Akumulator punjenje...

Post by shlauf »

@Dry: Jesi li bolan upalio ???? Šta bi sa tom vozilicom ???? :D

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Desert Wind

#18 Re: Akumulator punjenje...

Post by Desert Wind »

shlauf wrote:@Dry: Jesi li bolan upalio ???? Šta bi sa tom vozilicom ???? :D

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Izgleda da je i ovaj otis'o dijagnosticirat ribu prije nego auto cim je nest'o :mrgreen:
Karen

#19 Re: Akumulator punjenje...

Post by Karen »

Pomagajte dami u nevolji. Prije 2 dana auto upalio iz 15 puta. Jučer je bio ok. Danas totalno crko. Tj, vergla slabije i slabije.

Jel akumulator ili nešto slično? Vodila bi ga ja majstoru ali neće da upali :D
vnm

#20 Re: Akumulator punjenje...

Post by vnm »

zovi Bihamk, broj za pomoc je 1282. posalju ti majstora, ovaj izmjeri da li ti je do akumulatora. ako jeste preklema ti on i odvezes se do slijedece prodavnice akumulatora da ti ga zamijene.

nece ti nista naplatiti i ne moras biti clan.
Karen

#21 Re: Akumulator punjenje...

Post by Karen »

Gdje još ima nisi član i ne naplate :D Hvala ti puno :)
s@mson

#22 Re: Akumulator punjenje...

Post by s@mson »

Karen wrote:Gdje još ima nisi član i ne naplate :D Hvala ti puno :)
Prilikom registracije auta plati se odredjeni iznos za takve stvari..
Godisnje dvije intervencije besplatne, naravno ako ne treba neki veci zahvat...
Karen

#23 Re: Akumulator punjenje...

Post by Karen »

Aha, znači to fakat tako, nisam znala. Ako ništa ne riješim danas, zovem ih.
mayab

#24 Re: Akumulator punjenje...

Post by mayab »

s@mson wrote:
Karen wrote:Gdje još ima nisi član i ne naplate :D Hvala ti puno :)
Prilikom registracije auta plati se odredjeni iznos za takve stvari..
Godisnje dvije intervencije besplatne, naravno ako ne treba neki veci zahvat...
Mislim da su cak 3 intervencije, najvise jedna mjesecno
shlauf

#25 Re: Akumulator punjenje...

Post by shlauf »

3 puta godišnje intervencije mogu besplatno. :thumbup:

Post Reply